Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fohn / haardroger test

 

De beste haardroger (beste fohn) uit de test. Meerdere beste haardrogers uit verschillende testen.

Droog je haren met de beste fohn. Welke fohn de beste haardroger is kun je hieronder lezen. Je vindt er de beste fohn uit menig vergelijkende haardroger test. Iedere fohn test is door experts in Nederland of het buitenland uitgevoerd.

Beste fohns uit de haardroger test

Hieronder vind je deze tests van haardrogers / fohns. De nieuwste testen van haardrogers bovenaan.

 
Zie ook:


Beste fohn kopen

De meest populaire merken voor een goede fohn zijn Babyliss, Philips, Remington, Carmen en Braun. Kijk op Beste Haardroger Kopen voor de haardroger top 10, de beste winkels voor een föhn en de Haardroger Keuzehulp.

Je vindt daar ook aanbiedingen van fohns bij de beste winkels waar je een goede fohn goedkoop kunt kopen.

Fohn Keuzehulp
Met de Fohn Keuzehulp op Beste Haardroger Kopen kun je snel en makkelijk de voor jou beste fohns vinden tegen de laagste prijs. We adviseren gebruik van de Fohn Keuzehulp als je nog niet besloten hebt welke haardroger je wilt gaan kopen.

Met de fohn keuzehulp kun je door de gewenste mogelijkheden, specificaties en opties aan te vinken zien wat voor jou de beste fohns zijn. Zo kun je makkelijk de voor jou beste fohn tegen de laagste prijs vinden.

Beste fohn test / beste haardroger test

Hieronder kijken we naar enkele van de verschillende kenmerken waarop je je beste fohn kan selecteren via bovenstaande haardroger keuzehulp.

Ionische technologie tegen statisch haar en pluizig haar

Veel van de beste fohns maken gebruik van ionische technieken. De ionische techniek bij een haardroger zorgt ervoor dat ionen (positief of negatief geladen atomen) de haren omhullen. 

Wat zijn de voordelen van een ionische fohn?
Deze ionen zijn een effectief wapen tegen pluizig haar en statisch haar. En zo heeft een ionische fohn meer voordelen. De ionen zorgen ook voor zachter en meer glanzend haar, en de ionische functie helpt om de natuurlijke vochtbalans van het haar te herstellen.

Het is dus niet verwonderlijk dat de meeste van de beste fohns ionische fohns zijn.


BaByliss fohn ionisch met diffuser

BaByliss föhn ionisch met diffuser


Diffuser voor meer volume in het haar

Een ander belangrijk onderdeel voor een fohn, die soms wel en soms niet wordt meegeleverd, is de diffuser. 

Wat is een diffuser?
Een diffuser is een opzetstuk die het blaasoppervlak van de haardroger vergroot. De diffuser wordt op het uiteinde van de fohn vastgemaakt .Dit haardroger opzetstuk zorgt voor meer volume in het haar, eventueel met zachte golven, maar belangrijker nog is dat het je haar tegen een te grote (directe) hitte beschermt. Zo raakt je haar tijdens het drogen met de fohn niet door de hitte beschadigd.

De diffuser is dus een belangrijk onderdeel, en bij de beste fohn wordt daarom een diffuser meegeleverd.

Keramische coating voor gelijkmatige warmteverdeling

De beste fohns beschikken over een keramische coating die de warme lucht gelijkmatig over het haar verdeeld. Deze keramische coating zorgt ervoor dat het haar snel droogt zonder dat het beschadigt door plaatselijk te hete lucht.

De keramische coating van een keramische föhn zorgt voor een contante veilige temperatuur, en daarmee voor gezond en onbeschadigd haar. We adviseren dan ook een keramische fohn.


Remington fohn keramischOverhittingsbeveiliging voor een langere levensduur

Goede fohns beschikken over een overhittingsbeveiliging die er voor zorgt dat de fohn wordt uitgeschakeld als deze te warm wordt. Dit voorkomt schade aan de föhn en is dus goed voor de levensduur van de haardroger. De beste fohn beschikt dan ook over overhittingsbeveiliging.

De motor van de fohn

Er zijn meerdere soorten motoren voor haardrogers. Het meest gebruikt zijn de AC-motor en de DC-motor. 

Fohn met AC motor
Een AC motor is krachtiger en beter dan de DC motor die je vooral bij goedkope haardrogers tegenkomt. Een fohn met AC motor droogt je haar beter en sneller. Door de hogere kracht blaast de haardroger met AC motor harder. 

De fohn met AC motor heeft echter ook een nadeel. Een AC motor is zwaarder dan een DC motor, waardoor de föhn ook zwaarder wordt, en dat is niet altijd fijn als je lange tijd achtereen fohnt. Wat wel weer een voordeel is, is de lagere geluidopbrengst van een fohn met AC motor.

Fohn met DC motor
De DC motor kom je dus vooral tegen bij goedkope fohns. Ze maken wat meer herrie en halen een minder hoge blaaskracht, maar voor het gemiddelde haar droog werk is een goedkope maar goede fohn met DC motor ook goed geschikt.

Omdat een DC motor lichter is dan een AC motor zijn haardrogers voor op reis vaak voorzien van een DC-motor.

Fohn met digitale motor
Nieuw is de digitale motor in de fohn. Deze motor is nog beter en krachtiger dan een AC-motor, maar ook duurder in aanschaf. Het gewicht bevindt zich tussen een AC-motor en DC-motor in.

Als je naar de kwaliteit van deze föhns (gemiddeld) kijkt is de fohn met digitale motor de beste fohn van de drie.

Vermogen van de motor
Je kunt bij het vinden van je beste fohn via de keuzehulp eventueel het gewenste vermogen opgeven. Het vermogen (in watts) bepaalt zowel de maximale hitte als de maximale blaaskracht van de haardroger. Hoe meer watts, hoe krachtiger. 

Over het algemeen zou de beste fohn dus een zo hoog mogelijk vermogen moeten hebben, maar dit is ook persoonsgebonden. Iemand met dun haar (dat snel droogt) kan beter op een lagere stand föhnen, wat is voor het haar. Een krachtige fohn is dan niet nodig. 

Iemand met dik haar doet er wel verstandig voor om te kiezen voor een föhn met minimaal 2.000 Watt, dit is een gemiddelde haardroger.

Aantal blaasstanden en temperatuurstanden

Het is altijd fijn als je uit zo veel mogelijk blaasstanden en temperatuurstanden kunt kiezen. Maar het is ook heel functioneel als je meer te kiezen hebt. 

Zo wordt een lage blaasstand geadviseerd bij het fohnen van golvend en krullend haar. En hoe dikker het haar is, hoe hoger de temperatuur die je bij het fohnen nodig hebt.

Het aantal warmte-standen varieert van 1 vaste stand tot soms wel meer dan 7 temperatuur-standen. De meeste fohns beschikken over 2 blaasstanden, maar 3 snelheden komt ook redelijk vaak voor. Meer dan 2 blaasstanden gaat vaak samen met een meegeleverde blaasmond of diffuser.

Meer blaasstanden en meer temperatuurstanden is dus altijd goed. Je hebt dan meer mogelijkheden om uit te kiezen en je kan gerichter föhnen.


Philips reisfohn inklapbaar

Philips reisfohn ingeklapbaar

Reisfohn

Een speciaal soort fohn is de reisfohn. De naam zegt het al. Dit is de beste fohn om mee te nemen op een reis of vakantie. 

Met een reisfohn zorg je er voor dat je haar ook perfect zit als je op reis gaat of als je op vakantie bent. 

Deze fohns voor onderweg zijn heel compact en heel licht zodat makkelijk in je bagage passen en je koffer niet veel zwaarder maken. Ook zijn ze vaak inklapbaar, zodat ze nog makkelijker in je koffer passen.

Bij de keuzehulp en bij de aanbevolen winkels op Beste Haardroger Kopen vind je ook goede reisfohns.

Beste fohns

Bij de bovenstaande haardroger test vind je de beste fohns uit diverse testen. Vooral de fohns van Remington en Philips doen het goed in de tests, maar ook haardrogers van Dyson, Carmen en Braun komen we tegen bij de beste haardrogers.

Bij de Keuzehulp op het bovenstaande Beste Haardroger Kopen kun je al deze eigenschappen (en meer) opgeven bij het zoeken naar de voor jou beste föhn tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer testen haarverzorging

Foto bovenaan: Ryan McGuire


Samenvatting:
Op deze pagina vind je links naar diverse beste fohns uit de test / beste haardrogers uit de test. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste fohn / beste haardroger. De beste föhn is namelijk niet voor iedereen dezelfde haardroger.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *