Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste hapjespan test

Niemand kan zonder goede hapjespan. Hier de beste hapjespannen en andere goede pannen voor opwarmen en het maken van éénpans gerechten.


Wat voor soort pan is een hapjespan?

De hapjespan (ook wel sauteerpan genoemd) is een handige pan voor het maken van eenpansgerechten of voor het bereiden van grotere hoeveelheden eten. Een hapjespan is namelijk een hoge braadpan, waardoor er veel in kan en je goed kunt roeren zonder te morsen. 

Met een hapjespan zijn alle mogelijke bereidingen mogelijk. Roerbakken, stoven, braden, sudderen, sauteren en veel meer. Maar daarover verderop meer.

Kenmerkend voor de hapjespan is naast de hoge rand ondermeer de dikke platte bodem, die er voor zorgt dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Het zijn ook grote pannen (28 cm tot 32 cm) geschikt voor het bereiden van een grote hoeveelheid voedsel. Meestal beschikken ze over een deksel (vaak doorzichtig) en een steel. Soms is er dan naast de steel nog een handvat aanwezig.

Hier kijken we naar de beste hapjespannen uit de test en geven we tips voor bij het vinden van de beste hapjespan voor jou persoonlijk.
Beste hapjespannen

Hier vind je de beste hapjespannen. Elke hapjespan in deze lijst heeft een waardering van 5 sterren gekregen.


Zie ook
Selecteer de voor jou beste hapjespan uit bijna 500 hapjespannen in het overzicht aanbiedingen alle hapjespannen. Je kunt uit deze lijst met hapjespannen heel makkelijk de voor jou beste hapjespan tegen de laagste prijs selecteren.

Hiervoor hoef je alleen maar wat wensen en eisen aan te vinken om je beste hapjespan te vinden. In dit overzicht staan alle gangbare en goede hapjespannen. Onder andere de goede hapjespannen van de merken BK, Tefal, Demeyere, Le Creuset, Sola en Greenpan.

Greenpan hapjespan

Hapjespan van GreenPanTips beste hapjespan kopen

Maar hoe selecteer je uit deze lijst de voor jou beste hapjespan? Hieronder wat tips voor het kiezen van de voor jou beste hapjespan uit het grote aanbod aan hapjespannen.

De warmtebron

Hoewel veel hapjespannen voor alle warmtebronnen geschikt zijn (ook voor inductie) is het verstandig om in het bovenstaande overzicht wel even te selecteren op welke warmtebron je kookt. Lang niet alle goede hapjespannen zijn bijvoorbeeld voor inductie geschikt.

Je hebt bij de warmtebronnen de keuze uit elektrisch, gas, inductie, halogeen en keramisch.

Een aantal hapjespannen kan ook in de oven. Het aantal hapjespannen dat ook in de oven kan is wel wat beperkter. Daarnaast moet de hapjespan natuurlijk ook wel in de over passen. Inclusief steel. In de lijst met aanbiedingen alle hapjespannen kun je de optie "geschikt voor de oven" selecteren.

Grootte van de hapjespan

De grootte van een hapjespan wordt aan de bovenzijde gemeten. Daar is een hapjespan iets breder dan aan de onderkant. Hou hier rekening mee als je een hapjespan opmeet.

De grootte van een pan wordt in diameters aangeven. De kleinste hapjespannen hebben een diameter van zo'n 20 centimeter. Dat zijn kleine hapjes! De grootste hapjespannen zijn met een diameter van 40 centimeter dubbel zo groot.

De meest populaire maat voor een hapjespan is een diameter van 28 cm, gevolgd door de hapjespan van 24 cm.


Hapjespan BK

Hapjespan BK


Het deksel van een hapjespan

Er zijn uitzonderingen, maar de beste hapjespan is een hapjespan met een deksel. Dit deksel is meestal van glas zodat je goed de voortgang van je bereiding kunt zien. Je kan je pruttelende hapje dan goed in de gaten houden. 

Metalen deksels komen ook voor maar deze zijn bij hapjespannen duidelijk in de minderheid. Meestal zijn deze deksels dan van RVS, net zoals bij kookpannen. In het overzicht vind je ook deksels van aardewerk, maar deze zijn zeldzaam.

Hapjespan met anti-aanbaklaag

Een andere uitzondering bij hapjespannen zijn de pannen zonder anti aanbaklaag. Vrijwel iedere hapjespan heeft een anti aanbaklaag die de hapjespan tegen aankoeken beschermd. Iets dat bij een hapjespan wel erg handig is.

In de meeste gevallen hebben hapjespannen een anti aanbaklaag van teflon, een kunststof, maar de keramische anti aanbaklaag is in opkomst. 

Een keramische anti aanbak laag is gemaakt van silicium, een natuurlijk materiaal dat in zand en steen voorkomt. Een keramische anti aanbaklaag is gezonder dan teflon, beter tegen hitte bestand en harder waardoor de beschermende laag minder snel krast.

Overweeg daarom een hapjespan met anti aanbaklaag. In het boven genoemde overzicht met aanbiedingen alle hapjespannen kun je deze optie aanvinken.

Handvat hapjespan

De beste hapjespan is een hapjespan met steel zodat je de pan makkelijk kunt oppakken en eventueel kunt schudden. Wil je geen handvat dat heet wordt, kies dan niet voor een handvat van RVS of staal maar voor een handvat van kunststof of hout. Ook de aanwezigheid van een steel, en het materiaal van de steel, kun je in het hapjespan overzicht selecteren.Voordelen en nadelen hapjespan

De hapjespan is een heel fijne pan om in je keuken te hebben. Maar de hapjespan heeft ook enkele kleine nadelen.

Voordelen hapjespan

De hapjespan is de meest veelzijdige pan die je je voor kan stellen.Je kan er mee bakken, braden, stoven, sauteren en zelfs in frituren. 

De hapjespan is een heel goede pan voor het bereden van éénpansgerechten zoals een curry, een pastasaus of andere saus en voor roerbakken.

Een echte hapjespan wordt gekenmerkt door hoge randen. Omdat de hapjespan een diepe pan is kun je grote hoeveelheden voedsel goed zonder te morsen mengen. 

Een goede hapjespan is gemaakt van een materiaal dat een goede gelijkmatige warmteverdeling biedt zoals gietijzer, aluminium of roestvrij staal. Zodoende wordt het voedsel heel gelijkmatig gaar.

Een goede hapjespan is ook een pan die makkelijk schoon te maken is.

Nadelen hapjespan

De hapjespan is een door zijn formaat en materiaal vaak een zware pan. Dat geldt vooral voor een hapjespan van gietijzer. Ook neemt een hapjespan door zijn omvang wat meer ruimte in je keukenkast in.

Een goede hapjespan (en dan vooral weer de gietijzeren hapjespan) is ook een gemiddeld wat duurdere pan.

Tefal hapjespan

Tefal hapjespan in verschillende matenBeste hapjespan merken

Meerdere fabrikanten maken goede hapjespannen, maar het zijn vooral de hapjespannen van BK, Greenpan, Tefal, De Buyer en Sola die hoog scoren. Kijk bij de bovenaan genoemde hapjespan testen wat de best geteste hapjespan uit een recente test is.

Tefal hapjespan

De meest gewilde hapjespan, en volgens velen beste hapjespan is de Tefal hapjespan. De Tefal hapjespannen kenmerken zich door een goede anti-aanbaklaag, een goede warmteverdeling en een hoge duurzaamheid omdat een Tefal hapjespan goed tegen slijtage bestand is.

BK hapjespan

Ook het Nederlandse BK behoort tot de beste hapjespan merken. Deze fabrikant van keukengerei (al opgericht in 1851) staat bekend om zijn innovatieve pannen van heel hoge kwaliteit. BK pannen worden ook veel door koks en andere professionals gebruikt.

Le Creuset hapjespan

Le Creuset maakt de beste gietijzeren pannen. Zoek je een hapjespan van gietijzer? Dan moet je bij de bovenstaande hapjespan aanbiedingen vooral een bij de Le Creuset hapjespannen kijken.

Deze hapjespannen van gietijzer zijn voorzien van drie lagen geëmailleerde coating die duurzaam en gemakkelijk te reinigen is, Deze gietijzeren hapjespannen van Le Creuset zijn geschikt voor gebruik op gas, elektrisch, keramisch, inductie en zelfs de oven.

Greenpan hapjespan

Kijk voor een gezonde hapjespan ook eens bij de Greenpan hapjespannen. Bij het ontwikkelen van GreenPan pan wordt heel veel aandacht besteed aan gezondheid en milieu. 

GreenPan maakt antiaanbak pannen zonder schadelijke chemicaliën en die tegelijkertijd effectief en duurzaam zijn.

Bij een Greepan hapjespan wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een thermolon coating zonder PFOA, PFAS, lood en cadmium. Dit is de beste hapjespan als je een optimaal gezonde pan wil.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van hapjespannen voor alle prijzen, mogelijkheden, specificaties, reviews en ervaringen van gebruikers van de hapjespannen. Of kijk bij de beste hapjespannen uit de test voor de best geteste hapjespannen.


Zie ook:

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik gebruik mijn hapjespan ook wel eens als stoompan. Je mket dan wel een stoommandje hebben, maar als je deze hebt kun je een laagte water in de hapjespan doen met het stoommandje of stoomrekje daar boven. Doordat de hapjespan hoe randen heeft kun je er best veel water in kwijt, zolang het waterpeil maar onder het mandje blijft. Ook als warmhoudpan is een hapjespan heel goed te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.