Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hapjespan test

De hapjespan (ook wel sauteerpan genoemd) is een handige pan voor het maken van eenpansgerechten of voor het bereiden van grotere hoeveelheden eten. Een hapjespan is namelijk een hoge braadpan, waardoor er veel in kan en je goed kunt roeren zonder te morsen. Hier kijken we naar de beste hapjespannen uit de test en geven we tips voor bij het vinden van de beste hapjespan voor jou persoonlijk.

Hapjespan test

We hebben twee tests van hapjespannen voor je gevonden. Hieronder vind je de beste hapjespannen uit deze hapjespan testen.


Zie ook
Selecteer de voor jou beste hapjespan uit meer dan 300 hapjespannen in het overzicht aanbiedingen alle hapjespannen. Je kunt uit deze lijst met hapjespannen heel makkelijk de voor jou beste hapjespan tegen de laagste prijs selecteren.

Hiervoor hoef je alleen maar wat wensen en eisen aan te vinken. In dit overzicht staan alle gangbare en goede hapjespannen. Onder andere de goede hapjespannen van de merken BK, Tefal, Demeyere, Le Creuset, Sola en Greenpan.


Hapjespan van GreenPan

Tips beste hapjespan

Maar hoe selecteer je uit deze lijst de voor jou beste hapjespan? Hieronder wat tips voor het kiezen van de voor jou beste hapjespan.

De warmtebron

Hoewel veel hapjespannen voor alle warmtebronnen geschikt zijn (ook voor inductie) is het verstandig om in het bovenstaande overzicht wel even te selecteren op welke warmtebron je kookt. Je hebt daarbij de keuze uit elektrisch, gas, inductie, halogeen en keramisch.

Een aantal hapjespannen kan ook in de oven. Het aantal hapjespannen dat ook in de oven kan is wel wat beperkter. Daarnaast moet de hapjespan natuurlijk ook wel in de over passen. Inclusief steel. In de lijst met aanbiedingen alle hapjespannen kun je de optie "geschikt voor de oven" selecteren.

Grootte van de hapjespan

De grootte van een pan wordt aan de bovenzijde gemeten. Daar is een hapjespan iets breder dan aan de onderkant. Hou hier rekening mee.

Deze grootte wordt als diameter aangeven. De kleinste hapjespannen hebben een diameter van zo'n 20 centimeter. Dat zijn kleine hapjes! De grootste hapjespannen zijn met een diameter van 40 centimeter dubbel zo groot.


Hapjespan BK

Hapjespan BK


Het deksel van een hapjespan

Er zijn uitzonderingen, maar de beste hapjespan heeft is een hapjespan met een deksel. Dit deksel is meestal van glas zodat je goed de voortgang van je bereiding kunt zien. Je kan je pruttelende hapje dan goed in de gaten houden. 

Metalen deksels komen ook voor maar zijn in duidelijk in de minderheid. Meestal zijn deze deksels dan van RVS, net zoals bij kookpannen. In het overzicht vind je ook deksels van aardewerk, maar deze zijn heel zeldzaam.

Hapjespan met anti-aanbaklaag

Een andere uitzondering bij hapjespannen zijn de pannen zonder anti aanbaklaag. Vrijwel iedere hapjespan heeft wel zo'n laag die tegen aankoeken beschermd. Iets dat bij een hapjespan wel erg handig is.

In de meeste gevallen hebben hapjespannen een anti aanbaklaag van teflon, een kunststof, maar de keramische anti aanbaklaag is in opkomst. Een keramische laag is gemaakt van silicium, een natuurlijk materiaal dat in zand en steen voorkomt. Een keramische anti aanbaklaag is gezonder, beter tegen hitte bestand en harder waardoor de beschermende laag minder snel krast.

Overweeg daarom een hapjespan met anti aanbaklaag. In het boven genoemde overzicht met aanbiedingen alle hapjespannen kun je deze optie aanvinken.

Handvat hapjespan

De beste hapjespan heeft een steel zodat je de pan makkelijk kunt oppakken en eventueel kunt schudden. Wil je geen handvat dat heet wordt, kies dan niet voor een handvat van RVS of staal maar voor een handvat van kunststof of hout. Ook dit kun je in het overzicht met hapjespannen selecteren.

Beste hapjespan merken

Meerdere fabrikanten maken goede hapjespannen, maar het zijn vooral de hapjespannen van BK, Greenpan, Tefal, De Buyer en Sola die hoog scoren. Kijk bij de bovenaan genoemde hapjespan testen wat de recent best geteste hapjespan is.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van hapjespannen voor alle prijzen, mogelijkheden, specificaties, reviews en ervaringen van gebruikers van de hapjespannen. Of kijk bij de beste hapjespannen uit de test voor de best geteste hapjespannen.Onderwerpen:
Wat is een goede hapjespan? Bovenaan vind je de beste hapjespannen uit de test. Bij de aanbiedingen van alle hapjespannen kun je makkelijk je persoonlijk beste hapjespan vinden en deze beste hapjespan goedkoop kopen. Verder geven we hier tips die je helpen bij het vinden van jouw beste hapjespan, beste stoofpan of beste sauteerpan.

Op het eveneens genoemde Beste Pannen Kopen vind je de beste winkels om goedkoop een goede hapjespan of andere goede pan online te kopen. 

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.