Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hapjespan test

 

Niemand kan zonder goede hapjespan. Hier de beste hapjespannen en andere goede pannen voor opwarmen en het maken van éénpans gerechten.

De hapjespan (ook wel sauteerpan genoemd) is een handige pan voor het maken van eenpansgerechten of voor het bereiden van grotere hoeveelheden eten. Een hapjespan is namelijk een hoge braadpan, waardoor er veel in kan en je goed kunt roeren zonder te morsen. Hier kijken we naar de beste hapjespannen uit de test en geven we tips voor bij het vinden van de beste hapjespan voor jou persoonlijk.

Hapjespan test

We hebben twee tests van hapjespannen voor je gevonden. Hieronder vind je de beste hapjespannen uit deze hapjespan testen.


Zie ook
Selecteer de voor jou beste hapjespan uit meer dan 450 hapjespannen in het overzicht aanbiedingen alle hapjespannen. Je kunt uit deze lijst met hapjespannen heel makkelijk de voor jou beste hapjespan tegen de laagste prijs selecteren.

Hiervoor hoef je alleen maar wat wensen en eisen aan te vinken om je beste hapjespan te vinden. In dit overzicht staan alle gangbare en goede hapjespannen. Onder andere de goede hapjespannen van de merken BK, Tefal, Demeyere, Le Creuset, Sola en Greenpan.

Greenpan hapjespan

Hapjespan van GreenPan

Tips beste hapjespan

Maar hoe selecteer je uit deze lijst de voor jou beste hapjespan? Hieronder wat tips voor het kiezen van de voor jou beste hapjespan uit het grote aanbod aan hapjespannen.

De warmtebron

Hoewel veel hapjespannen voor alle warmtebronnen geschikt zijn (ook voor inductie) is het verstandig om in het bovenstaande overzicht wel even te selecteren op welke warmtebron je kookt. Lang niet alle goede hapjespannen zijn bijvoorbeeld voor inductie geschikt.

Je hebt bij de warmtebronnen de keuze uit elektrisch, gas, inductie, halogeen en keramisch.

Een aantal hapjespannen kan ook in de oven. Het aantal hapjespannen dat ook in de oven kan is wel wat beperkter. Daarnaast moet de hapjespan natuurlijk ook wel in de over passen. Inclusief steel. In de lijst met aanbiedingen alle hapjespannen kun je de optie "geschikt voor de oven" selecteren.

Grootte van de hapjespan

De grootte van een hapjespan wordt aan de bovenzijde gemeten. Daar is een hapjespan iets breder dan aan de onderkant. Hou hier rekening mee als je een hapjespan opmeet.

De grootte van een pan wordt in diameters aangeven. De kleinste hapjespannen hebben een diameter van zo'n 20 centimeter. Dat zijn kleine hapjes! De grootste hapjespannen zijn met een diameter van 40 centimeter dubbel zo groot.


Hapjespan BK

Hapjespan BK


Het deksel van een hapjespan

Er zijn uitzonderingen, maar de beste hapjespan is een hapjespan met een deksel. Dit deksel is meestal van glas zodat je goed de voortgang van je bereiding kunt zien. Je kan je pruttelende hapje dan goed in de gaten houden. 

Metalen deksels komen ook voor maar deze zijn bij hapjespannen duidelijk in de minderheid. Meestal zijn deze deksels dan van RVS, net zoals bij kookpannen. In het overzicht vind je ook deksels van aardewerk, maar deze zijn zeldzaam.

Hapjespan met anti-aanbaklaag

Een andere uitzondering bij hapjespannen zijn de pannen zonder anti aanbaklaag. Vrijwel iedere hapjespan heeft een anti aanbaklaag die de hapjespan tegen aankoeken beschermd. Iets dat bij een hapjespan wel erg handig is.

In de meeste gevallen hebben hapjespannen een anti aanbaklaag van teflon, een kunststof, maar de keramische anti aanbaklaag is in opkomst. 

Een keramische anti aanbak laag is gemaakt van silicium, een natuurlijk materiaal dat in zand en steen voorkomt. Een keramische anti aanbaklaag is gezonder dan teflon, beter tegen hitte bestand en harder waardoor de beschermende laag minder snel krast.

Overweeg daarom een hapjespan met anti aanbaklaag. In het boven genoemde overzicht met aanbiedingen alle hapjespannen kun je deze optie aanvinken.

Handvat hapjespan

De beste hapjespan is een hapjespan met steel zodat je de pan makkelijk kunt oppakken en eventueel kunt schudden. Wil je geen handvat dat heet wordt, kies dan niet voor een handvat van RVS of staal maar voor een handvat van kunststof of hout. Ook de aanwezigheid van een steel, en het materiaal van de steel, kun je in het hapjespan overzicht selecteren.

Beste hapjespan merken

Meerdere fabrikanten maken goede hapjespannen, maar het zijn vooral de hapjespannen van BK, Greenpan, Tefal, De Buyer en Sola die hoog scoren. Kijk bij de bovenaan genoemde hapjespan testen wat de best geteste hapjespan uit een recente test is.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van hapjespannen voor alle prijzen, mogelijkheden, specificaties, reviews en ervaringen van gebruikers van de hapjespannen. Of kijk bij de beste hapjespannen uit de test voor de best geteste hapjespannen.Onderwerpen:
Wat is een goede hapjespan? Bovenaan vind je de beste hapjespannen uit de test. Bij de aanbiedingen van alle hapjespannen kun je makkelijk je persoonlijk beste hapjespan vinden en deze beste hapjespan goedkoop kopen. Verder geven we hier tips die je helpen bij het vinden van jouw beste hapjespan, beste stoofpan of beste sauteerpan.

Op het eveneens genoemde Beste Pannen Kopen vind je de beste winkels om goedkoop een goede hapjespan of andere goede pan online te kopen. 

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *