Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hark

De hark is eenvoudig tuingereedschap, maar ook belangrijk tuingereedschap, want iemand met een tuin kan eigenlijk niet zonder hark. Of zonder harken, want je hebt meerdere soorten harken.

Er is de bladhark voor het bijeen harken van bladeren, grasresten, uitgetrokken onkruid en ander tuinafval. Je hebt de tuinhark voor het egaliseren van grond en grint en dan zijn er ook nog de handhark (voor het kleine werk) en de verticuteerhark (voor het verwijderen van mos en beluchten van het gazon).

Hier kijken we naar de beste harken van verschillende soorten en we hebben een keuzehulp waarmee je je beste hark tegen de laagste prijs kunt vinden.

Beste harken uit de test

We hebben de onderstaande testen van harken gevonden.

Kies je beste hark met de Hark Keuzehulp

In de Hark Keuzehulp vind je meer dan 200 harken met alle specificaties, mogelijkheden, prijzen en ook ervaringen van gebruikers. Maar het mooiste aan deze Hark Keuzehulp is wel dat je op alle manieren de voor jou beste hark kunt vinden.

Gardena bladhark


Geef de maximum prijs in die je wilt betalen, het soort hark, en alles dat je misschien nog meer belangrijk vindt zoals het materiaal waarvan de hark is gemaakt en de merken die voor wat jou betreft in aanmerking komen en je krijgt alle harken die aan jouw wensen voldoen. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste hark tegen de laagste prijs.

Hieronder hebben we nog wat tips en informatie voor bij het aanschaffen van een tuinhark, bladhark of andere hark.

Wolf-Garten tuinhark


Combisysteem harken

Vaak koop je een hark compleet, dus inclusief steel. De luxere merken Gardena en Wolf-Garten verkopen ook combisystemen waarbij je de hark en de steel apart kan kopen. Deze steel past dan ook op ander geschikt gereedschap van dat merk zoals een bezem, een schoffel of een schep.

Het voordeel daarvan is dat je maar één keer een steel hoeft te kopen wat bij dit soort merken wel in de prijs scheelt. Maar nog belangrijker is het dat je zelf je ideale steel bij je tuingereedschap kunt kiezen, in de juiste lengte en van het materiaal waar jij de voorkeur aan geeft.

Materiaal harken

De meeste bladharken zijn gemaakt van kunststof, maar een tuinhark heeft meer te verduren waardoor deze vaak gemaakt zijn van staal. Ook de kleine harkjes (ook wel krabbers genoemd) zijn meestal van metaal gemaakt.

Gardena handhark


Prijzen van harken

Je hebt veel verschillende harken, en dure en goedkope merken. De prijzen verschillen daarom nogal. De goedkoopste harken zijn de handharkjes waarbij de prijzen rond de 10 euro beginnen. Bij goedkoopste gazonharken beginnen de prijzen bij een euro of 15. Voor de goedkoopste tuinharken betaal je niet veel meer, maar dat zijn dan wel de combisysteen tuinharken van Gardena en Wolf-Garten zonder steel. Voor een complete voordelige bladhark ben je iets meer dan 20 euro kwijt.

Kijk voor alle aanbiedingen van harken, hun laagste prijzen en alle specificaties in de bovenaan genoemde Hark Keuzehulp.

Bij het best geteste tuingereedschap vind je nog meer beste tuingereedschap uit de test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.