Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste headset test

Een headset is een koptelefoon voorzien van een microfoon. Headsets zijn er in heel verschillende vormen. Je hebt headsets voor gamers, dat zijn vaak forse koptelefoons met de mogelijkheid met andere gamers te praten onder het gamen. Maar je hebt ook headsets voor mobiel telefoneren in de auto, headsets voor callcenter-medewerkers en headsets voor motorrijders. Aan ieder soort headset worden weer andere eisen gesteld. Wij kijken hier naar de beste headset voor verschillende toepassingen en verschillende soorten gebruikers.

Tests van headsets

Eerst kijken we naar de testen die door experts zijn uitgevoerd. Wat zijn volgens hun tests de beste headsets?


Beste headsets telefonie

Beste gaming headsets


Zie ook:Headset keuzehulp, voor jouw beste headset

Bovenstaande testen geven aan welke headsets de beste zijn voor de gemiddelde gebruiker. Maar misschien stel jij wel heel andere eisen aan je headset, vallen de als best geteste headsets buiten je budget of ben je op zoek naar een heel ander soort headset. Kijk in dat geval eens bij de overzichten hier onder.


Deze overzichten bevat honderden headsets, en dit enorme aanbod kun je op tal van manieren doorzoeken. Geef je wensen op en je krijgt een overzicht met alleen de voor jou beste headsets en hun prijs. 

Ook kun je er gebruikerservaringen lezen, de voordelen en nadelen van iedere headset zien, evenals tests en reviews. Ideaal als je nog op zoek bent naar de voor jou beste headset tegen een zo'n laag mogelijke prijs.

Hieronder kijken we naar de (heel) verschillende soorten headsets die er bestaan.

Bluetooth headsets

Een bluetooth headset wordt vooral als handfree-set in de auto gebruikt. Maar ook in een werkomgeving, zoals in een winkel, bij een receptie of door beveiliging, wordt vaak een Bluetooth headset gebruikt. Je houdt je handen vrij en bent mobiel. Ook zijn Bluetooth headsets goed in staat om omgevingsgeluid weg te filteren.

Je hebt Bluetooth headsets die op het oor worden gedragen. Deze sluiten het geluid van buiten sterk af, wat soms een voordeel maar soms ook een nadeel is. Een ander nadeel van een Bluetooth headset voor op het oor is dat deze erg goed moet passen om hem niet te verliezen.

Een Bluetooth headset achter het oor zit steviger vast. Ze zijn ook beter geschikt voor brildragers, en je hoort de omgeving beter omdat ze minder afsluiten.

Een ander verschil is die tussen een Bluetooth headset voor één oor en voor twee oren. Een Bluetooth headset voor één oor is minder aanwezig en sluit je minder af van de omgeving. De enkeloors headset is daarom beter geschikt voor in een winkel of in het verkeer en de dubbeloors headset voor in een callcenter en voor mensen die ook via hun headset naar muziek willen luisteren,

Gaming headset

Een gaming headset kan draadloos of bedraad zijn. Snoerloos is niet echt nodig omdat je toch meestal vast achter je PC of console zit als je hem gebruikt. Voor de beste game-ervaring kun je het beste kiezen voor een surround gaming headset. Deze zijn over het algemeen wel duurder, maar je hebt dan wel een spectacuair geluid via je headset.

Het game-geluid hoef je echter niet via de koptelefoon af te spelen. Als je geen huisgenoten hebt die last van je kabaal hebben kun je er ook voor kiezen het game-geluid via de speaker af te spelen, en de headset alleen te gebruiken om te chatten. Dat kun je toe met een veel goedkopere headset, desnoods een mono-variant met maar één oorschelp.

Headsets voor videotelefonie

Niet alleen bij het spelen van games maar ook bij videotelefonie worden headsets gebruikt. De mogelijkheden van videovergaderen (videoconferencing) en videobellen worden steeds vaker gebruikt en dat gaat het best met een headset bestaande uit een goede koptelefoon en microfoon. Beide partijen kunnen elkaar dan veel beter verstaan en je hebt minder last van omgevingsgeluid dan dat je via de speakers telefoneert.

Een goede headset is belangrijk bij videotelefonie en videoconferencing. Kijk bij de bovenaan genoemde beste headsets voor videobellen voor de beste headsets voor je PC of andere computer. Of kijk hieronder voor meer informatie en aanbiedingen.


Kijk bij de tests en Headset Keuzehulp hierboven voor de beste headsets, de mogelijkheden en de prijzen.

Zie ook: Meer beste audio apparatuur uit de test

Beste headset testOnderwerp:
Hier boven vind je de beste headsets uit de test en tips voor bij het kiezen en online kopen van de voor jou beste headset. Het gaat daarbij zowel om de beste gaming headset als om de beste headset voor op kantoor of thuis. Een headset is er niet alleen voor callcentra en gamers maar het is ook een prima koptelefoon voor videoconferencing, videobellen en thuis werken achter PC of laptop. Kijk hier boven voor de beste headset test.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.