Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste headset test

De beste headsets uit de test in alle soorten, en een headset keuzehulp met aanbiedingen van goede headsets.

Een headset is een koptelefoon voorzien van een microfoon. Headsets zijn er in heel verschillende vormen. Je hebt headsets voor gamers, dat zijn vaak forse koptelefoons met de mogelijkheid met andere gamers te praten onder het gamen. 

Maar je hebt ook headsets voor mobiel telefoneren in de auto, headsets voor callcenter-medewerkers en headsets voor motorrijders. 

Aan ieder soort headset worden weer andere eisen gesteld. Wij kijken hier naar de beste headset uit de test voor verschillende toepassingen en de beste headset voor verschillende soorten gebruikers.

Tests van headsets

Eerst kijken we naar de testen die door experts zijn uitgevoerd. Wat zijn volgens hun headset test de beste headsets?


Test beste headset computer
 
Test beste headset gaming
 
Test beste headset telefoon

Test beste headset (algemeen)


Zie ook:Headset keuzehulp, voor jouw beste headset

Bovenstaande testen geven aan welke headsets de beste zijn voor de gemiddelde gebruiker. Maar misschien stel jij wel heel andere eisen aan je headset, vallen de als best geteste headsets buiten je budget of ben je op zoek naar een heel ander soort headset. Kijk in dat geval eens bij de overzichten hier onder.


Deze overzichten bevatten honderden headsets, en dit enorme headset aanbod kun je op tal van manieren doorzoeken om zodoende bij je beste headset uit te komen. Geef je wensen op, en je krijgt een overzicht met alleen de voor jou beste headsets, hun prijs en alle specificaties.

Ook kun je er gebruikerservaringen lezen, de voordelen en nadelen van iedere headset zien, evenals tests en reviews. Ideaal als je nog op zoek bent naar de voor jou beste headset tegen een zo'n laag mogelijke prijs.

Hieronder kijken we naar de (heel) verschillende soorten headsets die er bestaan.


Beste headset test

Bluetooth headsets

Een bluetooth headset wordt vooral als handsfree set in de auto gebruikt. Maar ook in een werkomgeving, zoals in een winkel, bij een receptie of door beveiliging, wordt vaak een Bluetooth headset gebruikt. 

Met een draadloze bluetooth headset hou je je handen vrij en je bent mobiel onder het telefoneren. Ook zijn Bluetooth headsets goed in staat om omgevingsgeluid weg te filteren. Dat is erg handig in een rumoerige omgeving zoals een kantoortuin, winkel, congresruimte of bij de kinderen thuis.

Op of achter het oor
Je hebt Bluetooth headsets die op het oor worden gedragen. Deze draadloze headsets sluiten het geluid van buiten sterk af, wat soms een voordeel maar soms ook een nadeel is. Een ander nadeel van een Bluetooth headset voor op het oor is dat deze erg goed moet passen om hem niet te verliezen.

Een Bluetooth headset achter het oor zit steviger vast. Zo'n draadloze mono headset is ook beter geschikt voor brildragers, en je hoort de omgeving beter omdat ze één oor vrijlaten.


Jabra bluetooth headset mono

Jabra bluetooth headset mono


Voor één oor (mono) of twee oren
 Een ander verschil is die tussen een Bluetooth headset voor één oor en voor twee oren. Een Bluetooth headset voor één oor is minder aanwezig en sluit je minder af van de omgeving. 

De enkeloors headset (mono headset) is daarom beter geschikt voor in een winkel of in het verkeer en de dubbeloors headset (stereo headset) voor in een callcenter, bij thuiswerken of online school en voor mensen die ook via hun headset naar muziek willen luisteren.

Bij de test van beste headsets voor telefonie vind je ook de beste Bluetooth headsets voor mobiele telefonie.

Gaming headset

Een heel ander soort headset dan de zakelijke Bluetooth headset is de gaming headset. 

Ook een gaming headset kan draadloos of bedraad zijn. Snoerloos is bij een game headset echter niet echt nodig omdat je toch meestal vast achter je PC of console zit als je hem gebruikt. 

Voor de beste game-ervaring kun je het beste kiezen voor een surround gaming headset. Deze zijn over het algemeen wel duurder, maar je hebt dan wel een spectaculair geluid via je headset waarbij je aan het geluid goed kunt bepalen waar je tegenstanders zich bevinden. 

Een surround gaming headset geeft je dus ook een voordeel bij het gamen.Gaming headset Strex

Gaming headset Strex


Het game-geluid hoef je echter niet via de koptelefoon af te spelen. Als je geen huisgenoten hebt die last van je kabaal hebben kun je er ook voor kiezen het game-geluid via de speaker af te spelen, en de headset alleen te gebruiken om te chatten. 

Dan kun je toe met een veel goedkopere headset, desnoods een mono-variant met maar één oorschelp.

De beste headsets voor gaming uit de test vind je bij de testen bovenaan. Je vindt daar de beste gaming headset in alle soorten.

Headsets voor videotelefonie via de computer

Niet alleen bij het spelen van games maar ook bij videotelefonie worden headsets veelvuldig gebruikt. De mogelijkheden van videovergaderen (videoconferencing) en videobellen worden steeds vaker gebruikt en dat gaat het best met een headset bestaande uit een goede koptelefoon en goede microfoon. 

Beide partijen kunnen elkaar bij het gebruik van een headset veel beter verstaan en hebben minder last van omgevingsgeluid dan dat er via de speakers getelefoneerd wordt.

Logitech headset stereo
Logitech headset stereo


Een goede headset is belangrijk bij videotelefonie en videoconferencing. Kijk bij de bovenaan genoemde beste headsets voor videobellen voor de beste headsets voor je PC of andere computer. Of kijk hieronder voor meer informatie en aanbiedingen.


Kijk bij de tests en Headset Keuzehulp hierboven voor de beste headsets, de mogelijkheden en de prijzen.

Zie ook: Meer beste audio apparatuur uit de test


Onderwerp:
Hier boven vind je de beste headsets uit de test en tips voor bij het kiezen en online kopen van de voor jou beste headset. Het gaat daarbij zowel om de beste gaming headset als om de beste headset voor op kantoor of thuis. Een headset is er niet alleen voor callcentra en gamers maar het is ook een prima koptelefoon voor videoconferencing, videobellen en thuis werken achter PC of laptop. Kijk hier boven voor de beste headset test.