Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste heggenschaar (test, tips en aanbiedingen)

De beste heggenscharen uit de test. Met o.a de beste heggenschaar elektrisch, met accu en op benzine. Plus aanbiedingen om een goede heggenschaar goedkoop te kopen.

beste heggenschaar test


De meeste heggenscharen die tegenwoordig verkocht worden zijn elektrische heggenscharen, al dan niet met een accu. Hier kijken we naar testen van verschillende soorten heggenscharen. Wat is de beste heggenschaar? Hier kun je dat lezen.

Verder geef ik op deze pagina informatie over heggenscharen en vind je een link naar de Heggenschaar Keuzehulp waarmee je de voor jou persoonlijk beste heggenschaar kunt vinden.


Kies zelf je beste heggenschaar

Kies de voor jou persoonlijk beste elektrische heggenschaar met de onderstaande Heggenschaar Keuzehulp. 

Heggenschaar kiezen


In deze keuzehulp vind je de gegevens van vele heggenscharen, veel tips en advies en je kunt makkelijk uit het aanbod de voor jou geschikte heggenscharen filteren.

Nog meer heggenscharen zijn te vinden op Beste Heggenschaar Kopen. Op die pagina staan de heggenschaar aanbiedingen van diverse online winkels die goede heggenscharen goedkoop verkopen.Elektrische heggenschaar met accu of zonder?

De meeste mensen kiezen voor een elektrische heggenschaar. Het snoeien van een heg gaat elektrisch een stuk sneller en makkelijker dan snoeien met de hand.

Je hebt ruwweg twee soorten elektrische heggenscharen, je hebt ze met en zonder accu. Een heggenschaar met accu geeft je natuurlijk veel meer bewegingsvrijheid. Je kunt het apparaat makkelijk overal gebruiken zonder dat je een verlengsnoer nodig hebt, en je hoeft ook niet bang te zijn het snoer per ongeluk door te snijden.  Deze accu-heggenscharen zijn dan ook de meest verkochte heggenscharen.

De reden om toch voor een elektrische heggenschaar zonder accu te kiezen is de prijs. Zoals bij alle apparaten met accu is de accu een prijsverhogend onderdeel. Een vergelijkbare heggenschaar met accu is duurder dan een variant met een snoer.

Voor veel snoeiwerk adviseer ik een accu heggenschaar. Gebruik je dit tuingereedschap minder, en is stroom via een kabel goed beschikbaar dan kun je ook kiezen voor een gewone elektrische heggenschaar.


Makita heggenschaar accu
Makita accu heggenschaar


Let op! Soms wordt een accu-heggenschaar zonder accu geleverd. Dan lijkt de heggenschaar goedkoop maar je moet er nog een accu bijkopen. Tenzij je toevallig een geschikte accu hebt via ander accu gereedschap zoals een boormachine of een grasmaaier, maar dat moet je maar net treffen.Beste heggenschaar handmatig

Niet iedereen die een heggenschaar zoekt is op zoek naar een elektrische heggenschaar. Heb je weinig te snoeien dan is een elektrische heggenschaar niet nodig. Ondanks dat een elektrische heggenschaar niet duur is geven sommige mensen daarom toch de voorkeur aan een handmatige heggenschaar. 

Ook de beste heggenscharen om handmatig te snoeien zijn getest en vind je hierboven in het heggenschaar test overzicht.

Goede handmatige heggenscharen worden gemaakt door onder andere Gardena, Talen Tools en Wolf-Garten. Je vind ze allemaal in het overzicht.Gardena heggenschaar handmatig

Gardena heggenschaar handmatig
Beste heggenschaar benzine

Aan de andere kant van het heggenschaar spectrum staat de benzine heggenschaar. Een benzine heggenschaar is een krachtige professionele heggenschaar. Dot power gereedschap koop je niet als je een klein struikje in je tuin te snoeien hebt. Ik adviseer een benzine heggenschaar alleen voor het zware werk, als er veel heggen te snoeien zijn.

In het overzicht met 5 sterren heggenscharen (bovenaan in het heggenschaar test overzicht) vind je ook de beste heggenscharen benzine. 

Goede heggenscharen met benzine motor worden onder andere gemaakt door Kibani, Stiga, Powerplus, Timberpro en McCulloch. Het zijn dus vooral de fabrikanten van professioneel gereedschap die ze maken.

Kibani heggenschaar benzine
Kibani heggenschaar benzineMaar de meest verkochte en meest gebruikte heggenschaar is de elektrische heggenschaar en de accu heggenschaar.Tips kiezen heggenschaar

Waar moet je nog meer op letten als je een heggenschaar kiest. Ik heb hier nog wat tips betreffende de specificaties van dit gereedschap om heggen en struiken te snoeien.

De meslengte van een heggenschaar

Veel heggenscharen zijn in diverse varianten te koop waarbij het de meslengte is die verschilt. Met langer mes kun je sneller werken, maar het maakt de heggenschaar ook zwaarder, minder handzaam en ook wat duurder. De meest grote heggenscharen hebben een meslengte van wel 65 centimeter. Je hebt ze ook van 12 centimeter, maar dan spreekt men over een buxusschaar, deze zijn geschikt voor planten en dunne takken maar niet voor serieuze hagen.

Maximale takdikte

De maximale takdikte heeft niets te maken met de lengte van het mes. Het is de afstand tussen de messen op het blad dat bepaalt hoe dik de te snoeien tak kan zijn.

Er is een grote variatie aan die maximale takdikte. Soms is dat maar een centimeter (dus alleen geschikt voor dunne takjes zoals die van een buxus, soms ook meer dan 3 centimeter dikte.

Bij de bovenstaande Heggenschaar Keuzehulp kun je o.a. de takdikte opgeven.

Elektrische heggenschaar Bosch

Elektrische heggenschaar Bosch


Maximale werkhoogte

Hoe hoog mag de heg zijn? Wordt de heg hoger dan jij bent dan heb je een heggenschaar met telescopische steel nodig. Hiermee maak je het handvat van de schaar veel langer. Dit is ook erg handig bij het snoeien van bomen en hoge struiken.

Bij de bovenstaande testen kun je ook de beste telescopische heggenschaar vinden.

Heggenschaar met draaibaar handvat of draaibaar zwaardblad

Als je het zwaardblad of handvat in een andere stand kunt zetten kun je beter om een hoek werken.

Meer keuze mogelijkheden

En zo vind je in de bovenstaande Heggenschaar Keuzehulp nog veel meer keuze mogelijkheden om de voor jou persoonlijk beste heggenschaar te vinden.Gardena elektrische heggenschaar accu

Gardena elektrische heggenschaar accuBeste heggenschaar merken

Hierboven vind je de beste heggenscharen uit de test in ieder soort zoals de beste heggenschaar elektrisch en de beste heggenschaar met accu. Goede heggenscharen worden door diverse fabrikanten gemaakt. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met goede fabrikanten per soort heggenschaar.

  • Voor een elektrische heggenschaar zijn Black+Decker, Kibani, Gardena, Einhell, Bosch, Makita, Metabo en Wolf Garten goede heggenschaar fabrikanten.

  • Voor een accu heggenschaar (snoerloze elektrische heggenschaar) zijn de elektrische heggenscharen van Gardena, Black+Decker, Bosch, Makita, Stiga, Einhell, Vonroc, Parkside en Wolf Garten populair.

  • Voor een benzine heggenschaar kun je goed terecht bij Kibani, Gardentec, Stiga, Hyundai, Timberpro en Powerplus.

  • En als je handmatig de heg wilt snoeien hebben vele merken waaronder Kinzo, Gardena, Talen Tools, Hyundai, Fiskars, Kreator, Wolf-Garten en Freund een goede heggenschaar.Consumentenbond tips heggenschaar kopen

Ook de Consumentenbond geeft tips voor bij het kiezen en kopen van een heggenschaar. Deze heggenschaar tips vind je in de onderstaande video waarin de Consumentenbond expert één en ander toelicht. 


Tips Consumentenbond heggenschaar kiezen


Kijk bovenaan voor alle beste heggenscharen uit de test en om via de keuzehulp op Beste Heggenschaar Kopen de voor jou beste heggenschaar te vinden.


Zie ook: Meer beste tuingereedschap uit de test


Samenvatting:
Alle beste heggenscharen uit de test vind je in het bovenaan genoemde heggenschaar test overzicht vermeld. Je vindt er de beste elektrische heggenschaar test, de beste accu heggenschaar test en de beste telescopische heggenschaar test, maar ook de heggenscharen test van handmatige heggenscharen. Kijk daar wat voor jou de beste heggenschaar of de beste koop isEen reactie posten

1 Reacties

  1. Ik kan een elektrische accu heggenschaar van Black & Decker aanraden. Voor mij is dit de beste heggenschaar. De Black & Decker heggenschaar is voorzien van een goede accu wat natuurlijk een groot voordeel is als je veel heggen te snoeien hebt. Een reserve accu is niet nodig en je kan heerlijk snoerloos snoeien. Het is ook een krachtige heggenschaar, dikkere takken zijn helemaal geen probleem. De B&D accu heggenschaar is goed te hanteren en niet te zwaar. Integendeel, je kan deze accu heggenschaar zelfs een lichtgewicht noemen. Voor wat het gewicht betreft, absoluut niet qua prestaties want die zijn prima.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.