Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste heggenschaar test

 

De beste heggenscharen uit de test. Met o.a de beste heggenschaar elektrisch, de beste elektrische heggenschaar met accu, de beste heggenschaar benzine enz. Plus aanbiedingen om een goede heggenschaar goedkoop te kopen.

beste heggenschaar test


De meeste heggenscharen die tegenwoordig verkocht worden zijn elektrische heggenscharen, al dan niet met een accu. Hier kijken we naar testen van verschillende soorten heggenscharen. Wat is de beste heggenschaar? Hier kun je dat lezen.

Verder geven we op deze pagina informatie over heggenscharen en vind je een link naar de Heggenschaar Keuzehulp waarmee je de voor jou persoonlijk beste heggenschaar kunt vinden.

Testen van heggenscharen

De diverse testen zijn hieronder te vinden. Kijk daar voor je beste heggenschaar.


Zie ook

Wat is de voor jou beste heggenschaar?

Kies de voor jou persoonlijk beste elektrische heggenschaar met de Heggenschaar Keuzehulp op Beste Heggenschaar Kopen. In deze keuzehulp kun je je wensen kenbaar maken en je krijgt een overzicht van elektrische heggenscharen die voor jou de beste heggenscharen zijn.

Ook kun je hier van alle populaire heggenscharen een review lezen en er zijn nog meer heggenschaar testen te vinden.

Stihl heggenschaar benzine
Stihl heggenschaar benzine


Goedkoop online een heggenschaar kopen

Online koop je voordelig de beste heggenscharen. Kijk voor de aanbieders met het beste en grootste aanbod, en de laagste prijzen, bij de aanbevolen online winkels op het bovengenoemde Beste Heggenschaar Kopen. Daar vind je tevens de Heggenschaar Top 10 en veel meer informatie en tips voor bij het online kopen van de beste heggenschaar.

Elektrische heggenschaar met accu of zonder?

Je hebt ruwweg twee soorten elektrische heggenscharen, met en zonder accu. Een heggenschaar met accu geeft je natuurlijk veel meer bewegingsvrijheid. Je kunt hem makkelijk overal gebruiken zonder dat je een verlengsnoer nodig hebt, en je hoeft ook niet bang te zijn het snoer per ongeluk door te snijden.  Deze accu-heggenscharen zijn dan ook de meest verkochte heggenscharen.

De reden om voor een elektrische heggenschaar zonder accu te kiezen is de prijs. Zoals bij alle apparaten met accu is de accu een prijsverhogend onderdeel. Een vergelijkbare heggenschaar met accu is duurder dan een variant met een snoer.

Makita heggenschaar accu
Makita accu heggenschaar


Let op! Soms wordt een accu-heggenschaar zonder accu geleverd. Dan lijkt de heggenschaar goedkoop maar je moet er nog een accu bijkopen.

Beste heggenschaar handmatig

Niet iedereen die een heggenschaar zoekt is op zoek naar een elektrische heggenschaar. Heb je weinig te snoeien dan is een elektrische heggenschaar niet nodig. Ondanks dat een elektrische heggenschaar niet duur is geven sommige mensen daarom toch de voorkeur aan ene handmatige heggenschaar. Ook de beste heggenscharen handmatig zijn getest en vind je hierboven in het heggenschaar test overzicht.

Goede handmatige heggenscharen worden gemaakt door onder andere Gardena, Talen Tools en Wolf-Garten. Kijk bij de bovenaan genoemde beste heggenschaar test (handmatig) voor de beste handmatige heggenscharen uit de test.


Gardena heggenschaar handmatig

Gardena heggenschaar handmatig


Beste heggenschaar benzine

Aan de andere kant van het heggenschaar spectrum staat de benzine heggenschaar. Een benzine heggenschaar is een krachtige professionele heggenschaar. Deze koop je niet als je een klein struikje in je tuin te snoeien hebt, maar een benzine heggenschaar koop je voor het zware werk, als er veel heggen te snoeien zijn.

In het overzicht met 5 sterren heggenscharen (bovenaan in het heggenschaar test overzicht) vind je ook de beste heggenscharen benzine. De beste heggenscharen met benzine motor worden onder andere gemaakt door Kibani, Stiga, Powerplus, Timberpro en McCulloch. Kijk bij de beste heggenscharen uit de test wat momenteel de beste heggenschaar benzine is.

Kibani heggenschaar benzine
Kibani heggenschaar benzineMaar de meest verkochte en meest gebruikte heggenschaar is de elektrische heggenschaar en de accu heggenschaar.

De meslengte van een heggenschaar

Veel heggenscharen zijn in diverse varianten te koop waarbij het de meslengte is die verschilt. Met langer mes kun je sneller werken, maar het maakt de heggenschaar ook zwaarder, minder handzaam en ook wat duurder. De meest grote heggenscharen hebben een meslengte van wel 65 centimeter. Je hebt ze ook van 12 centimeter, maar dan spreekt men over een buxusschaar, deze zijn geschikt voor planten en dunne takken maar niet voor serieuze hagen.

Maximale takdikte

De maximale takdikte heeft niets te maken met de lengte van het mes. Het is de afstand tussen de messen op het blad dat bepaalt hoe dik de te snoeien tak kan zijn.

Er is een grote variatie aan die maximale takdikte. Soms is dat maar een centimeter (dus alleen geschikt voor dunne takjes zoals die van een buxus, soms ook meer dan 3 centimeter dikte.

Bij de bovenstaande Heggenschaar Keuzehulp kun je o.a. de takdikte opgeven.

Elektrische heggenschaar Bosch

Elektrische heggenschaar Bosch


Maximale werkhoogte

Hoe hoog mag de heg zijn? Wordt de heg hoger dan jij bent dan heb je een heggenschaar met telescopische steel nodig. Hiermee maak je het handvat van de schaar veel langer. Dit is ook erg handig bij het snoeien van bomen en hoge struiken.

Heggenschaar met draaibaar handvat of draaibaar zwaardblad

Als je het zwaardblad of handvat in een andere stand kunt zetten kun je beter om een hoek werken.

Meer keuze mogelijkheden

En zo vind je in de bovenstaande Heggenschaar Keuzehulp nog veel meer keuze mogelijkheden om de voor jou persoonlijk beste heggenschaar te vinden.Gardena elektrische heggenschaar accu

Gardena elektrische heggenschaar accu

Beste heggenschaar merken

Hierboven vind je de beste heggenscharen uit de test in ieder soort zoals de beste heggenschaar elektrisch en de beste heggenschaar met accu. Goede heggenscharen worden door diverse fabrikanten gemaakt.

Voor een elektrische heggenschaar zijn Black+Decker, Kibani, Gardena, Einhell, Bosch, Makita, Metabo en Wolf Garten goede heggenschaar fabrikanten.

Voor een accu heggenschaar (snoerloze elektrische heggenschaar) zijn de elektrische heggenscharen van Gardena, Black+Decker, Bosch, Makita, Stiga, Einhell, Vonroc, Parkside en Wolf Garten populair.

Voor een benzine heggenschaar kun je goed terecht bij Kibani, Gardentec, Stiga, Hyundai, Timberpro en Powerplus.

En als je handmatig de heg wilt snoeien hebben vele merken waaronder Kinzo, Gardena, Talen Tools, Hyundai, Fiskars, Kreator, Wolf-Garten en Freund een goede heggenschaar.

Kijk bovenaan voor alle beste heggenscharen uit de test en om via de keuzehulp op Beste Heggenschaar Kopen de voor jou beste heggenschaar te vinden.


Zie ook: Meer beste tuingereedschap uit de test


Samenvatting:
Alle beste heggenscharen uit de test vind je in het bovenaan genoemde heggenschaar test overzicht vermeld. Je vindt er de beste elektrische heggenschaar test, de beste accu heggenschaar test en de beste telescopische heggenschaar test, maar ook de heggenscharen test van handmatige heggenscharen. Kijk daar wat voor jou de beste heggenschaar of de beste koop is


Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *