Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste heteluchtpistool test (beste verfbrander, verfstripper, verfafbrander)

 

Zoek je heteluchtpistool (ook wel verfafbrander, verfbrander, verffohn of verfstripper genoemd)? Hier de beste heteluchtpistolen uit de test.

Een heteluchtpistool is een stuk gereedschap dat vooral wordt gebruikt om oude lagen verf te verwijderen. Daarom wordt een heteluchtpistool ook wel verfstripper, verfbrander verfafbrander of zelfs verffohn genoemd. Er kan echter meer mogelijk met een heteluchtpistool dan alleen verf wegbranden. Je kunt met zo'n verfbrander ook drogen en er bijvoorbeeld een bevroren waterleiding mee ontdooien. Hier kijken we naar het beste heteluchtpistool/ beste verfbrander / beste verfafbrander.

Heteluchtpistool Test

Onderstaande testen van heteluchtpistolen / verfstrippers / verfbranders hebben wij verzameld:


Heteluchtpistool Keuzehulp

De beste verfstripper volgens jouw persoonlijke wensen vind je via de Heteluchtpistool Keuzehulp. Met deze keuzehulp kun je de voor jou beste verfstripper vinden door aan te geven aan welke eigenschappen je verfbrander moet voldoen. 

Bijvoorbeeld de aanwezigheid van bepaalde hulpstukken bij de verfbrander maar ook het prijsniveau. Je krijgt dan een overzicht van de beste verfbranders volgens jouw eisen en wensen.

Beste heteluchtpistool kopen

Meer informatie en tips voor bij het vinden van de voor jou beste verfbrander vind je op Beste Heteluchtpistool Kopen. Hier zijn ook de aanbiedingen te vinden van de beste winkels om een verfafbrander te kopen. Kijk daar om je beste heteluchtpistool goedkoop online te kopen.Vonroc heteluchtpistool / verfbrander

Vonroc heteluchtpistool / verfbrander


Beste verfstripper

We schreven het al. Een heteluchtpistool wordt ook wel verfstripper, verfafbrander of verfbrander genoemd. Geen apparaat is namelijk zo behulpzaam bij het verwijderen van oude lagen lak en verf als het heteluchtpistool. 

Sommige mensen gebruiken daar ook wel een föhn (haardroger) voor, maar een heteluchtpistool haalt veel hogere temperaturen en is daarmee de beste verfstripper de je kan hebben. 

Een heteluchtpistool is door de hogere temperaturen een veel betere verfafbrander dan een föhn.

Het principe van een verfbrander is dat de oude verflaag sterk verhit wordt waardoor de verf makkelijk afgekrabt kan worden.

Een verfbrander werkt door middel van een elektromotor en een spiraal dat heet wordt als er elektrische stroom doorheen gaat. Een ventilator zorgt ervoor dat de hete lucht wordt uitgeblazen. Het principe komt overeen met dat van een haardroger, maar een hetelucht-pistool kan veel hogere temperaturen halen dan een haardroger.

Heteluchtpistool hulpstukken

Voor een heteluchtpistool zijn diverse hulpstukken (accessoires) beschikbaar voor het uitvoeren van diverse taken. Bij een goede verfbrander worden er veel van deze hulpstukken meegeleverd.

Voorbeelden van hulpstukken voor een verfafbrander zijn een sleufmondstuk, een sponningsmondstuk, een reduceermondstuk, een lasmondstuk en een reflector-mondstuk. Deze hulpstukken maken extra mogelijkheden zoals lassen met een heteluchtpistool mogelijk.

Zoals we al schreven, een goed heteluchtpistool is veel meer dan een verfafbrander alleen.


Bosch verfbrander / heteluchtpistool

Bosch verfbrander / heteluchtpistool

Tips kiezen beste verfbrander

De beste verfbrander / beste verfstripper / beste heteluchtpistool / beste verfafbrander kies je via de keuzehulp op Beste Heteluchtpistool Kopen dat je bovenaan op deze pagina vindt. Hieronder vind je wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste verfbrander.

De maximale temperatuur

Hoe hoger de temperatuur hoe makkelijker het verwijderen van verflagen gaat en hoe meer er met een heteluchtpistool / verfbrander kan. Kies in de keuzehulp van Beste Heteluchtpistool Kopen voor 600 graden als minimaal te halen temperatuur. Deze temperatuur heb je wel nodig. De beste verfbranders op dit gebied halen meer dan 700 graden.

Bij een hoge temperatuur is het wel fijn als je meerdere temperatuurstanden hebt, zodat je het heteluchtpistool ook eventueel wat minder heet kan gebruiken als dat nodig is.

Sommige van de beste heteluchtpistolen hebben een display waarop staat hoe hoog de temperatuur staat.

De beste verfbrander merken

Bij de testen van verfafbranders bovenaan deze pagina kun je zien wat de beste verfbrander uit iedere heteluchtpistool test is. Een paar merken komen we vaak met goede uitslagen in tests tegen. 

Bekende merken als Bosch, Black & Decker, Skil en Powerplus maken goede heteluchtpistolen. Maar kijk ook eens naar de verfbranders van Trotec, Wagner en Vonroc. Bij de keuzehulp op Beste Heteluchtpistool kopen kom je al deze beste verfbranders / beste verfstrippers tegen.


Kijk bij de eerder genoemde Heteluchtpistool Keuzehulp van Beste Heteluchtpistool kopen voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste heteluchtpistool / beste verfstripper / beste verfbrander / beste heteluchtbrander / beste verf fohn / beste verfafbrander uit de test. Allemaal benaming voor het zelfde apparaat. Met de naam verfstripper of verfbrander doe je het heteluchtpistool te kort, want je kan met een heteluchtbrander veel meer dan alleen verf strippen. Ook stalen buizen buigen en zelfs lassen is mogelijk met een goed heteluchtpistool. Naast de beste heteluchtpistolen uit de test vind je hier boven ook Beste Heteluchtpistool Kopen, met de goedkoopste winkels waar je de beste verfbrander / beste heteluchtpistolen / beste heteluchtbranders / beste verfafbranders goedkoop kunt kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *