Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste heteluchtpistool test (verfstripper, verfbrander, heteluchtbrander)

Een heteluchtpistool is een stuk gereedschap dat vooral wordt gebruikt om oude lagen verf te verwijderen. Daarom wordt een heteluchtpistool ook wel verfstripper, verfbrander of zelfs verffohn genoemd. Er kan echter meer met een heteluchtpistool dan alleen verf wegbranden. Je kunt met zo'n verfbrander ook drogen en er bijvoorbeeld een bevroren waterleiding mee ontdooien.

Heteluchtpistool Test

Onderstaande testen van heteluchtpistolen / verfstrippers / verfbranders hebben wij verzameld:


Heteluchtpistool Keuzehulp

De beste verfstripper volgens jouw persoonlijke wensen vind je via de Heteluchtpistool Keuzehulp die je op Beste Heteluchtpistool Kopen kunt vinden. Bij deze keuzehulp geef je aan waar je verfstripper aan moet voldoen. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van bepaalde hulpstukken bij de verfbrander maar ook het prijsniveau. Je krijgt dan een overzicht van de beste heteluchtpistolen volgens jouw eisen en wensen.

Beste verfstripper

We schreven het al. Een heteluchtpistool wordt ook wel verfstripper of verfbrander genoemd. Geen apparaat is namelijk zo behulpzaam bij het verwijderen van oude lagen lak en verf als het heteluchtpistool. Sommige mensen gebruiken daar ook wel een föhn (haardroger) voor, maar een heteluchtpistool haalt veel hogere temperaturen en is daarmee de beste verfstripper de je kan hebben.

Het principe van een verfbrander is dat de oude verflaag sterk verhit wordt waardoor de verf makkelijk afgekrabt kan worden.

Een heteluchtbrander werkt door middel van een elektromotor en een spiraal dat heet wordt als er elektrische stroom doorheen gaat. Een ventilator zorgt ervoor dat de hete lucht wordt uitgeblazen. Het principe komt overeen met dat van een haardroger, maar een hetelucht-pistool kan veel hogere temperaturen halen dan een föhn.

Heteluchtpistool hulpstukken

Voor een heteluchtpistool zijn diverse hulpstukken (accessoires) beschikbaar voor het uitvoeren van diverse taken. Bij een goede heteluchtbrander worden er veel van deze hulpstukken meegeleverd.

Voorbeelden van hulpstukken zijn een sleufmondstuk, een sponningsmondstuk, een reduceermondstuk, een lasmondstuk en een reflector-mondstuk. Deze hulpstukken maken extra mogelijkheden zoals lassen met een heteluchtpistool mogelijk.

Tips kiezen beste verfbrander

De beste verfbrander / verfstripper / heteluchtpistool kies je via de keuzehulp op Beste Heteluchtpistool Kopen dat je bovenaan op deze pagina vindt. Hieronder vind je wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste verfbrander.

De maximale temperatuur

Hoe hoger de temperatuur hoe makkelijker het verwijderen van verflagen gaat en hoe meer er met een heteluchtpistool / verfbrander kan. Kies in de keuzehulp van Beste Heteluchtpistool Kopen voor 600 graden als minimaal te halen temperatuur. Deze temperatuur heb je wel nodig. De beste verfbranders op dit gebied halen meer dan 700 graden.

Bij een hoge temperatuur is het wel fijn als je meerdere temperatuurstanden hebt, zodat je het heteluchtpistool ook eventueel wat minder heet kan gebruiken als dat nodig is.

Sommige van de beste heteluchtpistolen hebben een display waarop staat hoe hoog de temperatuur staat.

De beste verfbrander merken

Bij de testen van verfbranders bovenaan deze pagina kun je zien wat de beste verfbrander uit iedere heteluchtpistool test is. Een paar merken komen we vaak met goede uitslagen in tests tegen. Bekende merken als Bosch, Black & Decker, Skil en Powerplus maken goede heteluchtpistolen. Maar kijk ook eens naar de verfbranders van Trotec, Wagner en Vonroc. Bij de keuzehulp op Beste Heteluchtpistool kopen kom je al deze beste verfbranders / beste verfstrippers tegen.


Kijk bij de eerder genoemde Heteluchtpistool Keuzehulp van Beste Heteluchtpistool kopen voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test

2
replies
  1. ik zoek een heetste (prijsgunstige) heteluchtpistool, waarom geen sectie op verhogen en temperatuur ??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij de keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Heteluchtpistool kopen kun je kiezen voor 4 niveaus van temperatuur, waarvan de hoogste plus 700 graden. Ook zie je daar het aantal temperatuurstanden.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.