Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste HiFi speakers test

De beste HiFi speakers uit de test. De beste HiFi luidsprekers voor thuis zoals de beste boekenplank speakers, de beste vloerspeakers e.d.

Hier kijken we naar testen van HiFi luidsprekers. Dit zijn stereo speakers die je aan je audio-apparatuur koppelt in bijvoorbeeld je woonkamer.

Ben je op zoek naar andere soorten speakers zoals Bluetooth speakers, WiFi speakers of speakers voor in de auto, kijk dan bij alle testen van speakers voor de beste speakers die die categorie├źn.


Beste HiFi luidsprekers uit de test

We hebben de onderstaande testen van HiFi speakers voor je gevonden.

Selecteer zelf je beste HiFi speakers

Kijk in het overzicht met HiFi speakers voor meer dan honderden van deze speakers. Van boekenplankspeakers tot grote zuil speakers. Via selectievelden kun je een de voor jou beste HiFi luidsprekers daar uit filteren.


Boekenplank speakers Jamo luidsprekers

Boekenplank speakers Jamo

Wat is een HiFi speaker?

Een HiFi speaker is een passieve speaker set. Je sluit deze stereo speaker set aan op een versterker of receiver. Een HiFi luidspreker is er dus alleen voor het weergave van het geluid. Dit type luidspreker kan niet zelfstandig audio afspelen en niet zelfstandig audio streamen. Ook heeft een HiFi luidspeker set geen ingebouwde versterker.

Met een set van twee HiFi speakers heb je stereo-geluid. Je kunt eventueel nog wel andersoortige speakers zoals een centerspeaker of subwoofer toevoegen om surround geluid te krijgen.


Zuilspeakers Fenton

Zuil speakers Fenton


Boekenplank speakers en zuil speakers

HiFi speakers worden vaak onderverdeeld in boekenplank speakers en zuil speakers (vloer speakers). Daarbij is vooral het formaat het onderscheid.. 

Een zuil speaker is een hoge speaker die je eigenlijk alleen op de vloer kunt plaatsen. Het is vaak een (heel) grote luidspreker.

Een boekenplank speaker is een halfhoge speaker die je op een boekenplank zou kunnen plaatsen, maar bijvoorbeeld ook op een tafel, een dressoir of op een plank of op de grond.

Een boekenplank speaker is beter geschikt voor een kleine kamer dan een grote zuil speaker. De beste boekenplank speakers uit de test vind je in het bovenstaande beste HiFi speaker test overzicht.


Boekenplank luidsprekers Q Acoustics speakers

Boekenplank luidsprekers Q Acoustics speakers


Naast de boekenplank luidspreker en de zuil luidspreker zijn er ook nog de plafondspeakers en de muurspeakers die je op of in de muur of plafond plaatst. 

Tips kiezen beste HiFi speakers

Hieronder vind je nog wat tips voor bij het kiezen van je beste HiFi luidsprekers uit het grote aanbod aan stereo luidsprekers voor thuis.

Maximale belastbaarheid HiFi luidspreker

Wil je een HiFi speaker waar veel geluid uit komt? Kies dan voor een HiFi luidspreker met een hoog vermogen (hoge belastbaarheid). De maximale belastbaarheid wordt in Watt aangegeven. Boven de 100 Watt wordt dan aangeraden. Een HiFi speaker met een maximaal vermogen van meer dan 100 Watt kan veel aan.

Het vermogen dat de HiFi speaker aankan is vooral belangrijk omdat de speaker kapot kan gaan als je er teveel vermogen naar toe stuurt. Kies dus voor stereo speakers die het vermogen van je HiFi apparatuur aankunnen. 

Actieve speakers

We noemden boven al de passieve speakers. De meeste HiFi speakers zijn een passieve speaker, deze HiFi luidsprekers gebruiken de versterker waarop ze aangesloten zijn. Maar er zijn ook (in veel mindere mate) actieve speakers. Deze HiFi luidsprekers beschikken wel over een eigen versterker, zodat je rechtstreeks audio-apparatuur op kan aansluiten.

Actieve speakers Klipsch luidsprekers

Actieve speakers Klipsch luidsprekersJe herkent een actieve speaker aan zijn eigen stroomstekker en aan de knoppen voor de auto bediening.
Goede actieve speakers worden onder andere gemaakt door House of Marley, Klipsch, JAM, Q Acoustics, KEF, Canton en andere HiFi speaker specialisten. 

Vaak kun je naar een actieve HiFi speaker (met eigen versterker) ook muziek streamen. De actieve HiFi speaker ondersteunt dan bluetooth, zodat je de huiskamer luidspreker ook als bluetooth speaker kunt gebruiken.

Goede HiFi speakers

De beste HiFi speakers worden door specialistische fabrikanten gemaakt. Q Acousics, Bowers & Wilkins (B&W), KEF, Wharfedale, Focal, Jamo, Quadral en Klipsch hebben een grote reputatie op dit gebied. Deze merken maken HiFi luidsprekers van hoge kwaliteit.

Zie ook: Testen speakers voor de beste speakers uit testen van alle soorten speakers.


Onderwerp:
Hier vind je de beste HiFi speakers uit de test. Een HiFi speaker is een stereo speaker set bestaande uit twee stereo speakers, bijvoorbeeld voor gebruik in de woonkamer. Je hebt zuil speakers (groot) en boekenplank speakers (klein), actieve speakers (met een eigen versterker ingebouwd) en passieve speakers ("domme" luidsprekers). In het overzicht met alle HiFi speakers vind je al deze speakers voor de HiFi audio apparatuur waaruit via een keuzehulp je persoonlijk beste HiFi speakers kunt selecteren.

Een reactie posten

0 Reacties