Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste hogedrukreiniger test

De beste hogedrukreiniger uit een aantal testen van hogedrukreinigers en tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de beste hogedrukreiniger.

Met een hogedrukreiniger / hogedrukspuit kun je snel je terras, auto, tuinmeubelen, schutting en andere objecten schoonmaken. Maar dan heb je wel een goede hogedrukreiniger nodig die geschikt is voor de taken waarvoor je de hogedrukreiniger wilt gebruiken. Daarom kijken we hier naar enkele testen waarin gezocht wordt naar de beste hogedrukreiniger. Wat is voor jou de beste hogedrukreiniger / beste hogedrukspuit?
Beste hogedrukreinigers uit de test

Onderstaande testen van hogedrukreinigers hebben we verzameld. Deze testen staan op volgorde van datum.
Kies zelf je beste hogedrukreiniger

In het overzicht alle hogedrukreinigers vind je alle gegevens, prijzen, reviews en gebruikerservaringen van circa 400 hogedrukreinigers. Plus goede selectiemogelijkheden om uit dit grote aanbod je persoonlijk beste hogedrukreiniger te selecteren.

Voor het selecteren van deze beste hogedrukreiniger hebben we hier onder tips en informatie.Hogedrukreiniger aanbiedingen beste winkels

Maar eerst kijken we nog even naar de beste winkels waar je goedkoop een hoge drukreiniger kunt kopen. Op Beste Hogedrukreiniger Kopen vind je alle aanbiedingen van deze beste en goedkoopste winkels.

De prijs van hogedrukreinigers loopt uiteen van 50 tot meer dan 2.800 euro, waarbij we natuurlijk wel moeten opmerken dat de duurste hogedrukreinigers voor professioneel gebruik zijn. Maar het verschil tussen de goedkoopste hogedrukreiniger en meest uitgebreide Karcher voor de consument bedraagt zo'n  500 euro. Waar zit dit verschil in?Waterdruk hogedrukreiniger

Een verschil tussen een dure en goedkope hogedrukreiniger zit hem onder andere in de waterdruk die de hogedrukreiniger biedt.

De kracht van de hogedrukreiniger wordt in bar uitgedrukt. Dit is de waterdruk, de kracht waarmee het water uit de hogedrukreiniger komt. 

De lichtste (en goedkoopste) hogedrukreinigers hebben een kracht onder de 115 bar. Deze goedkope hogedrukreinigers zijn alleen geschikt voor kleinere klussen zoals het schoonspuiten van tuinmeubels, tuingereedschap of fietsen. 

Wil je een (klein) terras schoonspuiten, dan heb je wel meer dan 116 bar nodig. Ook de beste hogedrukreiniger voor het reinigen biedt minstens 116 bar waterdruk.

Voor een middelgroot terras wordt een hogedrukspuit met ruim 126 bar aangeraden en voor grote terrassen meer dan 145 bar. Met minder waterdruk wordt het ook wel schoon, maar je bent veel langer bezig.


karcher hogedrukreiniger

Kärcher hogedrukreinigerWateropbrengst hogedrukreiniger

Naast de druk van het water is ook de hoeveelheid water die de hogedrukreiniger levert van belang. De wateropbrengst van een hogedrukreiniger wordt in liters per uur uitgedrukt. Hoe hoger de wateropbrengst hoe beter de reiniging.

De beste hogedrukreiniger heeft dus zowel een hoge waterdruk als een hoge wateropbrengst.
Hulpstukken hogedrukreiniger

Niet te onderschatten is het belang van de meegeleverde accessoires. Deze bepalen namelijk wat je (op een goede manier) met de hogedrukreiniger kan. 

Terrasreiniger
Zo kun je ook zonder terrasreiniger (een hulpstuk) het terras reinigen, maar met een terrasreiniger-accessoire gaat dat sneller en gepaard met minder gespat. 

Vuilfrees
En met een vuilfrees krijg je een geconcentreerde straal waarmee je veel krachtiger het vuil kunt wegspuiten. 

Spuitlans
De spuitlans is een accessoire die meestal wel wordt meegeleverd bij de hogedrukreiniger. De spuitlans zorgt voor een brede waterstraal die door zijn breedte minder krachtig is maar wel een groot oppervlak bestrijkt. Bij de beste spuitlansen kun je de waterstraal instellen.

Rioolslang en wasborstel
Andere handige accessoires zijn de rioolslang (voor het ontstoppen van een riool of regenpijp) en de wasborstel (voor het grondig reinigen van de auto zonder risico op krassen). 

Let er dus goed op welke accessoires je bij je hogedrukreiniger krijgt, en wat ze eventueel kosten als je ze toch nodig hebt en ze los moet kopen.Accu hogedrukspuit en accu hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger heeft stroom nodig om te kunnen spuiten. En omdat dat spuiten met veel kracht gaat heeft de hogedrukreiniger veel kracht (en dus veel stroom) nodig. Daarom is de snoerloze hogedrukreiniger met accu erg zeldzaam.

Toch zijn er ook accu hogedrukreinigers. Meestal in de vorm van een handheld hogedrukspuit met accu. Maar er zijn ook serieuze accu hogedrukreinigers zoals de Kärcher K2 Accu hoge drukreiniger (een speciale snoerloze versie van de populaire Kärcher K2), de Gardena AquaClean, de Kärcher Professional HD4 Bp Pack en de Bosch Fontus. Zeldzame en prijzige accu hogedrukreinigers die geen stopcontact nodig hebben (maar wel een wateraansluiting).Beste hogedrukreiniger fabrikanten

Tenslotte kijken we naar de beste hogedrukreiniger merken. Onderstaande fabrikanten maken allemaal goede hogedrukreinigers en bieden de keuze uit diverse modellen voor verschillende soorten gebruik,

Karcher hogedrukreinigers

Als je de beste hogedrukreiniger zoekt kom je vaak bij Kärcher uit. De beste hogedrukreiniger uit een test is meestal een Kärcher hogedrukreiniger. Het Duitse bedrijf Kärcher is helemaal gespecialiseerd in schoonmaakapparatuur voor (meestal natte) reiniging en dat merk je aan de hoge kwaliteit van de Kärcher hogedrukreinigers.

Karcher biedt dan ook een groot en breed assortiment aan Karcher hogedrukreinigers. Van eenvoudig tot heel professionele apparaten.

Nilfisk hogedrukreiniger

Maar Kärcher is niet de enige fabrikant van goede hogedrukreinigers. . Nilfisk is een andere fabrikant die tot de beste hogedrukreiniger merken behoort. Een Nilfisk hogedrukedrukreiniger doet niet ten onder voor een Kärcher hogedrukreiniger.

Het Deense merk levert een groot aantal higerukreinigers, zowel compact (de Core serie en C serie) als uitgebreid (de P en Premium serie) en professioneel (de Premium serie).

Bosch hogedrukreiniger

Ook Bosch behoort tot de beste hogedrukreiniger merken met diverse hogedrukreinigers voor de consument in de Aquatak serie. De Bosch EasyAquatak is een voordelig instapmodel, de Bosch UniversalAquatak hogedrukreinigers zijn krachtiger en met de Bosch AdvancesAquatak bieden ze professionele hogedrukreinigers aan.

Makita hogedrukreiniger

Bij Makita kun je eveneens zowel voor een eenvoudige hogedrukreiniger als voor een professionele hogedrukreiniger terecht. Ook Makita biedt een hele serie van deze apparaten aan, van 55 bar tot 150 bar, met een wateropbrengst van 360 tot 500 liter per uur en met slangen van 5 tot 15 liter. Kortom je hebt veel keuze uit Makita hogedrukreinigers.

Kranzle hogedrukreiniger

Een minder bekende naam die tot de beste hogedrukreiniger fabrikanten behoort is Kranzle. Kranzle is een Duitse specialist in hogedrukreinigers en andere reinigingsapparatuur, zowel voor consumenten als voor de professionele markt. Kranzle biedt maar liefst 9 verschillende hogedrukreiniger series aan. Draagbaar, met 2 wielen en zware hogedrukreinigers met 4 wielen.

Andere hogedrukreinigers

Ook Black+Decker, DeWalt, Hyundai en Stihl maken goede hogedrukreinigers. En bij Powercraft, PowerPlus of Eurom kun je terecht voor een goede goedkope hogedrukreiniger.

Kijk bij het bovenaan genoemde Beste Hogedrukreiniger Kopen voor het kiezen van de beste hogedrukreiniger tegen de laagste prijs.

Meer hogedrukreiniger tips

Zie ook: Meer beste tuingereedschap uit de test


Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de beste hogedrukreinigers uit de test. Over het algemeen is het een Kärcher hogedrukreiniger die als beste hogedrukreiniger uit de test komt. Maar ook Eurom, Nilfisk, Powerplus, Nilfisk, Makita en andere fabrikanten maken goede hogedrukreinigers. Bij het bovengenoemde Beste Hogedrukreiniger Reiniger vind je goedkoop hogedrukreinigers online.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Karcher hogedrukreinigers komen meestal als beste hogedrukreiniger uit de test, bijvoorbeeld bij de Test Aankoop en Consumentenbond hogedrukreiniger test. Maar de Consumentenbond let daarbij minder op prijs want de hun best geteste Karcher hogedrukreiniger is behoorlijk duur, en wanneer gebruik je zo'n apparaat nou? Ik heb daarom gekozen voor een Eurom Force hogedrukreiniger. Die is misschien kwalitatief wat minder maar voor die enkele keren dat ik hem gebruik goed genoeg. En het scheelt echt veel in prijs.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.