Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hogedrukreiniger test

 

De beste hogedrukreiniger uit een aantal testen van hogedrukreinigers en tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de beste hogedrukreiniger.

Met een hogedrukreiniger / hogedrukspuit kun je snel je terras, auto, tuinmeubelen, schutting en andere objecten schoonmaken. Maar dan heb je wel een goede hogedrukreiniger nodig die geschikt is voor de taken waarvoor je de hogedrukreiniger wilt gebruiken. Daarom kijken we hier naar enkele testen waarin gezocht wordt naar de beste hogedrukreiniger. Wat is voor jou de beste hogedrukreiniger / beste hogedrukspuit?


Testen van hogedrukreinigers

Onderstaande testen van hogedrukreinigers hebben we verzameld. Deze testen staan op volgorde van datum.


Kies zelf je beste hogedrukreiniger

In het overzicht alle hogedrukreinigers vind je alle gegevens, prijzen, reviews en gebruikerservaringen van circa 500 hogedrukreinigers. Plus goede selectiemogelijkheden om uit dit grote aanbod je persoonlijk beste hogedrukreiniger te selecteren.

Voor het selecteren van deze beste hogedrukreiniger hebben we hier onder tips en informatie.

Beste hogedrukreiniger kopen

Maar eerst kijken we nog even naar de beste winkels waar je goedkoop een hoge drukreiniger kunt kopen. Op Beste Hogedrukreiniger Kopen vind je alle aanbiedingen van deze beste en goedkoopste winkels.

De prijs van hogedrukreinigers loopt uiteen van 50 tot meer dan 2.800 euro, waarbij we natuurlijk wel moeten opmerken dat de duurste hogedrukreinigers voor professioneel gebruik zijn. Maar het verschil tussen de goedkoopste hogedrukreiniger en meest uitgebreide Karcher voor de consument bedraagt zo'n  500 euro. Waar zit dit verschil in?

Waterdruk hogedrukreiniger

Een verschil tussen een dure en goedkope hogedrukreiniger zit hem onder andere in de waterdruk die de hogedrukreiniger biedt.

De kracht van de hogedrukreiniger wordt in bar uitgedrukt. Dit is de waterdruk, de kracht waarmee het water uit de hogedrukreiniger komt. 

De lichtste (en goedkoopste) hogedrukreinigers hebben een kracht onder de 115 bar. Deze goedkope hogedrukreinigers zijn alleen geschikt voor kleinere klussen zoals het schoonspuiten van tuinmeubels, tuingereedschap of fietsen. 

Wil je een (klein) terras schoonspuiten, dan heb je wel meer dan 116 bar nodig. Ook de beste hogedrukreiniger voor het reinigen biedt minstens 116 bar waterdruk.

Voor een middelgroot terras wordt een hogedrukspuit met ruim 126 bar aangeraden en voor grote terrassen meer dan 145 bar. Met minder waterdruk wordt het ook wel schoon, maar je bent veel langer bezig.

karcher hogedrukreiniger

Kärcher hogedrukreiniger


Wateropbrengst hogedrukreiniger

Naast de druk van het water is ook de hoeveelheid water die de hogedrukreiniger levert van belang. De wateropbrengst van een hogedrukreiniger wordt in liters per uur uitgedrukt. Hoe hoger de wateropbrengst hoe beter de reiniging.

De beste hogedrukreiniger heeft dus zowel een hoge waterdruk als een hoge wateropbrengst.

Hulpstukken hogedrukreiniger

Niet te onderschatten is het belang van de meegeleverde accessoires. Deze bepalen namelijk wat je (op een goede manier) met de hogedrukreiniger kan. 

Terrasreiniger
Zo kun je ook zonder terrasreiniger (een hulpstuk) het terras reinigen, maar met een terrasreiniger-accessoire gaat dat sneller en gepaard met minder gespat. 

Vuilfrees
En met een vuilfrees krijg je een geconcentreerde straal waarmee je veel krachtiger het vuil kunt wegspuiten. 

Spuitlans
De spuitlans is een accessoire die meestal wel wordt meegeleverd bij de hogedrukreiniger. De spuitlans zorgt voor een brede waterstraal die door zijn breedte minder krachtig is maar wel een groot oppervlak bestrijkt. Bij de beste spuitlansen kun je de waterstraal instellen.

Rioolslang en wasborstel
Andere handige accessoires zijn de rioolslang (voor het ontstoppen van een riool of regenpijp) en de wasborstel (voor het grondig reinigen van de auto zonder risico op krassen). 

Let er dus goed op welke accessoires je bij je hogedrukreiniger krijgt, en wat ze eventueel kosten als je ze toch nodig hebt en ze los moet kopen.

Accu hogedrukspuit en accu hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger heeft stroom nodig om te kunnen spuiten. En omdat dat spuiten met veel kracht gaat heeft de hogedrukreiniger veel kracht (en dus veel stroom) nodig. Daarom is de snoerloze hogedrukreiniger met accu erg zeldzaam.

Toch zijn er ook accu hogedrukreinigers. Meestal in de vorm van een handheld hogedrukspuit met accu. Maar er zijn ook serieuze accu hogedrukreinigers zoals de Kärcher K2 Accu hoge drukreiniger (een speciale snoerloze versie van de populaire Kärcher K2), de Gardena AquaClean, de Kärcher Professional HD4 Bp Pack en de Bosch Fontus. Zeldzame en prijzige accu hogedrukreinigers die geen stopcontact nodig hebben (maar wel een wateraansluiting).

Beste hogedrukreiniger fabrikanten

Als je de beste hogedrukreiniger zoekt kom je vaak bij Kärcher uit. De beste hogedrukreiniger uit een test is meestal een Kärcher hogedrukreiniger. Het Duitse bedrijf Kärcher is helemaal gespecialiseerd in schoonmaakapparatuur voor (meestal natte) reiniging en dat merk je aan de hoge kwaliteit van de Kärcher hogedrukreinigers.

Karcher biedt dan ook een groot en breed assortiment aan Karcher hogedrukreinigers. Van eenvoudig tot heel professionele apparaten.

Maar Kärcher is niet de enige fabrikant van goede hogedrukreinigers. Ook Nilfisk, Bosch, Makita en Black+Decker maken goede hogedrukreinigers. En bij Vonroc, PowerPlus of Eurom kun je terecht voor een goede goedkope hogedrukreiniger.

Kijk bij het bovenaan genoemde Beste Hogedrukreiniger Kopen voor het kiezen van de beste hogedrukreiniger tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer beste tuingereedschap uit de test


Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de beste hogedrukreinigers uit de test. Over het algemeen is het een Kärcher hogedrukreiniger die als beste hogedrukreiniger uit de test komt. Maar ook Eurom, Nilfisk, Powerplus, Nilfisk, Makita en andere fabrikanten maken goede hogedrukreinigers. Bij het bovengenoemde Beste Hogedrukreiniger Reiniger vind je goedkoop hogedrukreinigers online.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.