Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste surround set (home cinema)

De beste surround set uit de test, aanbiedingen om een goede home cinema set goedkoop te kopen en tips voor bij het kiezen van je beste surround sound audioset.


Echt surround geluid met een home cinema surround set

De home cinema surround set heeft serieuze concurrentie gekregen van de losse soundbar, maar wie een echte surround sound wil hebben (dus ook geluid van opzij en achter) heeft toch een echte home cinema set bij zijn televisie nodig. Hier de beste surround sound sets uit diverse testen en informatie over deze audio speaker sets voor je thuisbioscoop.

Een complete homecinema set, voor volledig surround geluid, bestaat uit een receiver, een subwoofer en vijf speakers. Je hebt dan 2 speakers voor aan weerskanten van de televisie, één speaker voor onder of boven de televisie (voor de spraak) en twee speakers voor achter je zitplaats (voor het echte surround effect). 

Daarnaast zijn er ook home cinema surround sets met alleen speakers voor naast de televisie, deze bieden echter niet de echte surround ervaring uit de bioscoop en niet het effect dat je met achterspeakers wel bereikt.
De beste surround homecinema sets uit de tests

Hieronder vind je twee overzichten met beste surround sets voor bij de televisie. Met een overzicht van de beste (betaalbare) surround sets volgens experts en de meest populaire surround sound homecinema sets volgens de consumenten,


Je kunt ook je homecinema set samenstellen of uitbreiden met losse onderdelen. Hieronder de beste apparatuur uit de test voor alle onderdelen die in een thuisbioscoop kunt vinden.

Je vindt hier de beste home cinema componenten uit diverse vergelijkende tests. Deze tests zijn uitgevoerd door experts zoals HiFi-tijdschriften en consumentenorganisaties. Aanbiedingen home cinema sets beste winkels

Kijk op Beste Homecinema set Kopen voor aanbiedingen goede sets bij diverse online winkels. Je vindt hier het aanbod van winkels die een ruime keuze uit goede surround sets bieden en deze home cinema surround sets goedkoop verkopen. Vaak met een hoge online korting.Beste homecinema surround set
Harmon Kardon home cinema set
Tips beste home cinema surround kiezen

Hieronder geven we je nog wat handige tips en informatie voor bij het zoeken naar de voor jou beste homecinema set. Je vindt hier ook een link naar aanbiedingen van 100 van deze surround sets waaruit je via selectiemogelijkheden je persoonlijke beste surround sets kunt selecteren.


5.1, 2.1 of anders

Met termen als 5.1 en 2.1 wordt het aantal speakers en subwoofers uitgedrukt, waarbij het tweede getal (de subwoofers) altijd 0 of 1 is. Meer subwoofers heeft namelijk geen zin.

Een 2.0 homecinema is een simpele stereoset met alleen twee speakers voor links en rechts van de televisie. Een 2.1 voegt daar een subwoofer aan toe. Een subwoofer is een klankkast die alleen zware bastonen produceert. Voor een krachtig surround geluid is een subwoofer echter heel belangrijk, en ook muziek klinkt door de subwoofer voller en krachtiger.

De 5.1 homecinemaset is het meest populair. Hierbij worden er aan de 2.1 set nog twee achterspeakers en een frontspeaker toegevoegd. De frontspeaker is voor de spraak en moet zo recht mogelijk boven of onder de televisie worden geplaatst. De achterspeakers zorgen er voor dat er echt surround geluid is. Je bevindt je midden in de actie en vliegtuigen lijken over je hoofd heen te scheren.

Helemaal te gek wordt het met een home cinema surround set. Met nog twee extra speakers maak je er helemaal een thuisbioscoop van. Deze home cinema surround sets zijn echter zeldzaam.

Een home cinema set is meer dan speakers

Het hart van de home cinema set is een receiver waarop je al deze speakers aansluit. Deze receiver zorgt er voor dat het geluid op de juiste manier door de aangesloten speakers wordt weergegeven. Daarnaast beschikt een goede home cinema receiver ook over wat extra taken. Zo bevat hij vaak een blu-ray speler voor het afspelen van DVD's, CD's en blu-ray schijfjes en kan hij muziek streamen van andere apparaten en internet (bijvoorbeeld Spotify en internetradio). Deze extra mogelijkheden verschillen van apparaat.

Streamen van internet

Neem bijvoorbeeld het streamen van internet. Daarvoor is natuurlijk een netwerkverbinding mogelijk. Tegenwoordig is dat meestal via WiFi. Wat er dan nog mogelijk is verschilt nog steeds per apparaat. Hou daar dus rekening mee. Populair zijn Spotify Connect (de cinemaset kan dan direct Spotify gebruiken), Deezer en internetradio. Sommige home cinema sets streamen niet alleen audio, maar ook video zoals Netflix, YouTube, Videoland en RTL Gemist.

Streamen van het netwerk of andere apparaten

Maar ook je eigen muziek kun je meestal streamen via een home cinema set. Via WiFi, Bluetooth en/of Airplay kun je de muziek van je computer, smartphone, tablet of NAS naar de home cinema set sturen. Soms ook films en andere video's.

Zulke home cinema sets maken een HiFi-set en mediaspeler in huis overbodig. Met een goede home cinema surround set kun je al je muziek in hoge kwaliteit afspelen.

Draadloze home cinema surround sets

Vooral met veel losse speakers is draadloos natuurlijk een interessante optie. Vooral bij de achterspeakers en de subwoofer scheelt dat veel draad door de kamer.Beste surround sound home cinema set merken

Bij de bovenstaande test en aanbiedingen vind je de surround sets voor home cinema van de beste merken. Hieronder een aantal van deze beste surround set makers.

Bose surround set

Bose biedt heel goede surround sets aan die samengesteld zijn uit hun Smart soundbar of Smart Ultra soundbar en specifieke Bose suroound speakers en ene Bose subwoofer. Al deze Bosse apparatuur staat bekend om de hoge geluidskwaliteit. Met deze audio speaker sets maak je van de woonkamer een echte thuisbioscoop.

Samsung surround set

Ook van Samsung vind je hier boven cinema sets die zijn samengesteld ook een Samsung soundbar, een subwoofer en 2 of meer speakers voor een vol surround geluid. Een moie grote televisie er bij en je hebt je bioscoop aan huis.

Sonos surround set

In het overzicht met home cinema surround sets vind je heel goede home cinema audio systemen die zijn opgebouwd uit een Sonos Arc, Sonos Arc+ of Sonos Beam soundbar met draadloze speakers en een moie Sonos design subwoofer. Natuurlijk kun je deze hone cinema set op je Sonos multiroom netwerk aansluiten en via TruPlay kun je de instellingen helemaal op de acoustiek van je kamer afstellen.

Meer goede home cinema audio set aanbieders

En zo  vind je bij de bovenstaande surround set aanbiedingen en test nog veel meer goede home cinema audio sets die zijn samengesteld uit soundbars, zijspeakers, achterspeakers en subwoofers van goede fabrikanten als Sony, Harman Kardon, Denon, LG, Philips, JBL, JVC, Pioneer, Yamaha, Auna en Teufel.

In het bovenstaande Beste Homecinema set Kopen kun je gericht zoeken naar de voor jou beste home cinema surround set tegen de laagste prijs via alle bovenstaande kenmerken en andere opties.

Zie ook: 


Samenvatting:
Kijk hier boven voor de beste home cinema systemen uit de test. Met een goede home cinema surround set komt het geluid van alle kanten. Zo zit je bij actiefilms midden in de actie. Een echte thuisbioscoop kan niet zonder goede homecinema set. De beste home cinema sets uit de test vind je hier boven, plus de goedkoopste aanbieders van deze beste home cinema sets op Beste Homecinema Set Kopen. Daar vind je ook de top 10 van goede home cinema surround sets en alle informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van de beste home cinema surround set voor jouw huisbioscoop.

Een reactie posten

0 Reacties