Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste home cinema set

 

De home cinema surround set heeft serieuze concurrentie gekregen van de soundbar, maar wie een echte surround sound wil hebben (dus ook geluid van opzij en achter) heeft toch een echte home cinema set bij zijn televisie nodig. Hier de beste home cinema  sets uit diverse testen en informatie over deze speakers voor je thuisbioscoop.

Een complete homecinema set, voor volledig surround geluid, bestaat uit een receiver, een subwoofer en vijf speakers. Je hebt dan 2 speakers voor aan weerskanten van de televisie, één speaker voor onder of boven de televisie (voor de spraak) en twee speakers voor achter je zitplaats (voor het echte surround effect). Daarnaast zijn er ook home cinema surround sets met alleen speakers voor naast de televisie, deze bieden echter niet de echte surround ervaring uit de bioscoop.

De beste homecinema sets uit de tests

Hieronder vind je een overzicht van de aanbevolen home cinema surround sets uit diverse vergelijkende tests. Deze tests zijn uitgevoerd door experts zoals HiFi-tijdschriften en consumentenorganisaties. Het betreft verschillende tests met verschillende beste homecinema sets.


Je kunt ook je homecinema set samenstellen of uitbreiden met losse onderdelen. Hieronder de beste apparatuur uit de test voor alle onderdelen die in een thuisbioscoop kunt vinden.


Hier vind je alle goede home cinema sets

Kijk op Beste Homecinema set Kopen voor alle goede sets. Je vindt hier aanbevolen winkels en een keuzehulp met honderden homecinema sets waarvan een groot deel esurround sets betreft (dusen home cinema set met 5 of meer speakers). De winkels bieden via zoekfuncties de mogelijkheid om te zoeken naar de voor jou beste home cinema surround set tegen de laagste prijs.


Beste homecinema surround set
Harmon Kardon home cinema setInformatie en tips home cinema surround sets

Hieronder geven we je nog wat handige tips en informatie voor bij het zoeken naar de voor jou beste homecinema set.

5.1, 2.1 of anders

Met termen als 5.1 en 2.1 wordt het aantal speakers en subwoofers uitgedrukt, waarbij het tweede getal (de subwoofers) altijd 0 of 1 is. Meer subwoofers heeft namelijk geen zin.

Een 2.0 homecinema is een simpele stereoset met alleen twee speakers voor links en rechts van de televisie. Een 2.1 voegt daar een subwoofer aan toe. Een subwoofer is een klankkast die alleen zware bastonen produceert. Voor een krachtig surround geluid is een subwoofer echter heel belangrijk, en ook muziek klinkt door de subwoofer voller en krachtiger.

De 5.1 homecinemaset is het meest populair. Hierbij worden er aan de 2.1 set nog twee achterspeakers en een frontspeaker toegevoegd. De frontspeaker is voor de spraak en moet zo recht mogelijk boven of onder de televisie worden geplaatst. De achterspeakers zorgen er voor dat er echt surround geluid is. Je bevindt je midden in de actie en vliegtuigen lijken over je hoofd heen te scheren.

Helemaal te gek wordt het met een home cinema surround set. Met nog twee extra speakers maak je er helemaal een thuisbioscoop van. Deze home cinema surround sets zijn echter zeldzaam.

Een home cinema set is meer dan speakers

Het hart van de home cinema set is een receiver waarop je al deze speakers aansluit. Deze receiver zorgt er voor dat het geluid op de juiste manier door de aangesloten speakers wordt weergegeven. Daarnaast beschikt een goede home cinema receiver ook over wat extra taken. Zo bevat hij vaak een blu-ray speler voor het afspelen van DVD's, CD's en blu-ray schijfjes en kan hij muziek streamen van andere apparaten en internet (bijvoorbeeld Spotify en internetradio). Deze extra mogelijkheden verschillen van apparaat.

Streamen van internet

Neem bijvoorbeeld het streamen van internet. Daarvoor is natuurlijk een netwerkverbinding mogelijk. Tegenwoordig is dat meestal via WiFi. Wat er dan nog mogelijk is verschilt nog steeds per apparaat. Hou daar dus rekening mee. Populair zijn Spotify Connect (de cinemaset kan dan direct Spotify gebruiken), Deezer en internetradio. Sommige home cinema sets streamen niet alleen audio, maar ook video zoals Netflix, YouTube, Videoland en RTL Gemist.

Streamen van het netwerk of andere apparaten

Maar ook je eigen muziek kun je meestal streamen via een home cinema set. Via WiFi, Bluetooth en/of Airplay kun je de muziek van je computer, smartphone, tablet of NAS naar de home cinema set sturen. Soms ook films en andere video's.

Zulke home cinema sets maken een HiFi-set en mediaspeler in huis overbodig. Met een goede home cinema surround set kun je al je muziek in hoge kwaliteit afspelen.

Draadloze home cinema surround sets

Vooral met veel losse speakers is draadloos natuurlijk een interessante optie. Vooral bij de achterspeakers en de subwoofer scheelt dat veel draad door de kamer.

In het bovenstaande Beste Homecinema set Kopen kun je gericht zoeken naar de voor jou beste home cinema surround set tegen de laagste prijs via alle bovenstaande kenmerken en andere opties.

Zie ook: Testen van televisie apparatuur


Samenvatting:
Kijk hier boven voor de beste home cinema systemen uit de test. Met een goede home cinema surround set komt het geluid van alle kanten. Zo zit je bij actiefilms midden in de actie. Een echte thuisbioscoop kan niet zonder goede homecinema set. De beste home cinema sets uit de test vind je hier boven, plus de goedkoopste aanbieders van deze beste home cinema sets op Beste Homecinema Set Kopen. Daar vind je ook de top 10 van goede home cinema surround sets en alle informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van de beste home cinema surround set voor jouw huisbioscoop.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *