Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hondenvoer test (nat voer en droge hondenbrokken)

 

Het beste hondenvoer uit diverse testen. Met o.a. het beste natvoer hond, de beste hondenbrokken en het beste puppy voer uit de test. 

Natuurlijk wil je voor je hond alleen het beste voer kopen. Maar wat is het beste hondenvoer? Hier kijken we naar het beste hondenvoer uit de testen, zowel nat hondenvoer als droge hondenbrokken. Ook geven we tips voor het beste hondenvoer voor je hond.

Beste hondenvoer uit de test

We hebben de onderstaande testen van hondenbrokken en ander hondenvoer. Kijk daar voor al het beste hondenvoer uit de test.


Kies het beste hondenvoer voor je hond

Er is veel verschillend hondenvoer op de markt. Niet alleen natvoer en droogvoer, maar ook specifiek hondenvoer voor honden van verschillende leeftijden, specifiek hondenvoer voor honden van bepaalde rassen en speciaal hondenvoer voor tal van medische en lichamelijk klachten bij honden.

In het overzicht alle hondenvoer vind je al dit hondenvoer. Meer dan 7.000 producten! Je kunt daar heel makkelijk het meest geschikte hondenvoer voor jouw hond vinden.

Hieronder vind je enkele tips voor bij het vinden van het beste hondenvoer voor jouw hond.

Beste hondenvoer test

Droogvoer of natvoer?

Droogvoer (hondenbrokken) is gezond hondenvoer. Ze zijn ook goed voor het gebit van de hond. Hou er wel rekening mee dat droogvoer ook echt droog is. Dat betekent dat je de hond daarnaast voldoende water moet geven.

Natvoer bestaat voor een groot deel uit water zodat de hond daarnaast minder hoeft te drinken. Een nadeel van natvoer is dat er tandsteen kan ontstaan omdat er niet gekauwd hoeft te worden. Dat kan gebitsproblemen opleveren. Geef de hond nooit alleen nat hondenvoer, maar combineer dat met hondenbrokken.

Hondenvoer voor verschillende leeftijden

Je hebt verschillend hondenvoer voor honden in bepaalde leeftijdsfases. Bijvoorbeeld hondenvoer voor een puppy, jonge hond, volwassen hond en voor een oude hond. Dat is niet voor niets. De behoefte verschilt namelijk inderdaad per levensfase. 

Een oude hond heeft bijvoorbeeld eiwitten nodig die makkelijk te verteren zijn. Ook heeft een oude hond meer behoefte aan vezels maar de senior hond heeft minder calorieën nodig.

Een puppy heeft de energie uit calorieën wel weer nodig, en puppy voer  is aangepast op het gebit van de puppy.

Hondenvoer bij allergie en medische klachten

Er is een hele reeks hondenvoer op de markt voor lichamelijke problemen en allergieën. Die komen namelijk nogal eens voor bij honden. Als een hond zichzelf vaak krabt of likt kan dat op een allergie wijzen. Het juiste hondenvoer kan deze allergische klachten tegengaan. Als je wilt uitvinden wat voor allergie je hond heeft kun je met hondenvoer experimenteren, maar beter kun je de dierenarts inschakelen. Deze kan je dan vertellen wat de oorzaak van de klachten is zodat je daar het hondenvoer op kunt aanpassen. 

Maak in het bovenstaande overzicht een keuze tussen droog hondenvoer (hondenbrokken) en nat hondenvoer en je kunt vervolgens eventuele lichamelijke klachten aanvinken zodat je kunt zien welk voer voor jouw hond het beste voer is. Daarbij kun je onder andere maag- en darmklachten, overgewicht, stress en angst, huidaandoeningen en vachtproblemen, voedingsintolerantie, blaasgruis, actrose,  diabetes, leveraandoeningen en meer problemen aanvinken.

Hondenvoer per ras

Het zal je niet verwonderen dat een chiwawa om ander voedsel vraagt dan een herdershond, en dat een teckel andere voedingsbehoeften heeft dan een Deense dog. Daarom is er veel ras specifiek hondenvoer op de markt. Dit hondenvoer is helemaal geoptimaliseerd voor honden van dat ene ras. Beter afgestemd hondenvoedsel vind je niet. 

Zo is bij hondenvoer voor de chihuahua extra aandacht besteed aan het voorkomen van gebitsproblemen (die komen bij dit ras snel voor). De labrador is een (te) snelle eter. Daarom zijn de hondenbrokken voor aan labrador dusdanig gevormd dat de hond wel goed moet kauwen. 

De verschillen in het hondenvoer per ras zit hem vooral in de smaak, de structuur, het voorkomen van gebitsproblemen en vachtproblemen en soms ook in de aanleg voor overgewicht en de energiebehoefte. Specifiek hondenvoer voor het ras is over het algemeen het beste hondenvoer voor een hond, tenzij er bepaalde lichamelijk klachten spelen.

Niet iedere hond is een rashond. Kies bij een "vuilnisbakras" voor het ras dat het meest in de buurt komt, of (als dat onduidelijk is) voor de gewichtsklasse van de hond. Ook hierop kun je selecteren bij het bovenstaande overzicht met al het hondenvoer.

Kies in dat overzicht eerst voor nat hondenvoer of droog hondenvoer en vervolgens kun je al je wensen en eisen aanvinken om zo het beste hondenvoer voor je hond te vinden. Of kijk in het bovenstaande hondenvoer test overzicht.

Zie ook: Meer testen dier benodigdheden


Samenvatting:
Hierboven vind je het best geteste hondenvoer en informatie voor het beste hondenvoer, beste natvoer hond en beste hondenbrokken voor jouw soort hond.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *