Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste IJsmachine test (IJsmaker)

Zoek je een goede ijsmachine (ijsmaker) om zelf heerlijk ijs naar eigen recept te maken? Hier de beste ijsmachines van dit moment.

Zelf ijs maken met de beste ijsmachine

Zelf ijs maken met een ijsmachine is leuk om te doen en ook nog eens smakelijk, want je maakt je favoriete ijs op maat. Daarom kijken we hier naar de beste ijsmachines uit de test en geven we tips en informatie voor bij het kiezen van de beste ijsmachine.

Beste ijsmachines uit de test

Hieronder vind je de beste ijsmakers uit de tests (met aanbiedingen beste winkels). Al deze ijsmachines hebben een hoge waardering gekregen.


Kies je beste ijsmachine

In het overzicht alle ijsmachines vind je meer dan 150 verschillende ijsmakers met alle informatie, specificaties, foto's, gebruikerservaringen en de laagste actuele winkelprijs. 

Bovendien kun je er door je wensen en eisen aan te vinken heel makkelijk de voor jou beste ijsmachine vinden. Hieronder geven we tips voor bij het selecteren van deze beste ijsmachine.

Waarom zelf ijs maken?

Zelf ijs maken is vooral leuk. Maar daarnaast heeft het nog meer voordelen. Je kunt ijs helemaal naar jou smaak maken en experimenteren met smaken. Ook bepaal je zelf welke ingrediënten er in je ijs komen. Je maakt bijvoorbeeld ijs zonder onnatuurlijke toevoegingen en je kunt minder suiker gebruiken. Met een ijsmachine kun je je eigen unieke ijssoorten en samenstellingen ontwikkelen.

Goede ijsmachines zijn dan ook bij vele winkels te koop. Kijk voor de beste online aanbieders, met de laagste prijzen en de meeste keuze uit goede ijsmachines, op Beste IJsmachine kopen. Hier vind je de beste winkels en de ijsmaker top 10.

Zelf vriezende ijsmachine of ijsmachine met koelelement?

Je hebt twee heel verschillende soorten ijsmachines. De eerste soort heeft een eigen ingebouwde vriezer. Bij deze zelf vriezende ijsmachines doe je de ingrediënten in de ijsmaker en zet de compressor aan. De ingrediënten worden dan bevroren terwijl de ijsmachine deze roert voor de beste structuur.


Zelf vriezende ijsmachine Primo (met compressor)

Zelf vriezende ijsmachine Primo (met compressor)Een ijsmachine met koelelementen is een stuk eenvoudiger (en goedkoper). Deze werkt met een koelelement die je eerst in je vriezer of vriesvak moet bevriezen. Als je je ijsmengsel klaar hebt haal je het koelelement uit de vriezer en plaatst deze in de ijsmachine. 

Een ijsmachine met koelelement is goedkoper, maar impulsief ijs maken is er niet bij (of je moet het koelelement standaard in de vriezer leggen), je moet ruimte in je vriezer of vriesvak hebben om het element te bevriezen, en je kunt per dag maar één keer ijs maken. Daarna moet het koelelement immers weer ingevroren worden.

De goedkoopste ijsmachine is een ijsmaker met koelelement maar de beste ijsmachine is zelf vriezend.


Krups ijsmachine met koelelement

Krups ijsmachine met koelelement


In het bovenstaande overzicht met alle ijsmachines vind je beide soorten ijsmakers en kun je aanvinken naar welk soort ijsmachine je voorkeur uitgaat.

Welk ijs wil je maken?

Zoals er soorten ijsmachines zijn, zo zijn er ook verschillende soorten ijs die je met deze ijsmakers kunt bereiden. 

Sorbetijs: Maak je van water, vers fruit en suiker.
Softijs / schepijs: Maak je van melk, room, suiker en eierdooiers.
Yoghurtijs: Hierbij wordt de melk en room door yoghurt vervangen.

In het overzicht met ijsmachines kun je aanvinken welke soorten ijs je met je ijsmachine wil maken. Je kunt namelijk niet met iedere ijsmachine alle soorten ijs maken.

Het lekkerste ijs maak je zelf. Door te experimenteren met ingrediënten of via een recept voor jouw favoriete ijssmaak. Bij de ijs recepten vind je honderden recepten voor het maken van ijs met de ijsmachine.

Hoeveel ijs wil je maken?

Ook de capaciteit van de ijsmachine kan belangrijk zijn. Je hebt ijsmakers voor een halve liter, maar ook voor meer dan twee liter ijs in één keer. Voor de grotere hoeveelheden (meer dan een liter) kom je al snel op een zelf vriezende ijsmachine uit. 

Natuurlijk kun je in het overzicht met ijsmachines ook op de inhoud selecteren.

De meeste ijsmachine hebben een capaciteit van maximaal 1 a 2 liter zelfgemaakt ijs. 


Magimix ijsmachine zelfvriezend

Magimix ijsmachine zelfvriezend


Wat zijn goede ijsmachine merken?

Zoek je een goede ijsmachine? Er diverse ijsmachine merken waarvan de ijsmachines hoog aangeschreven staan. Goede makers van een ijsmachine zijn Domo, Solis, Medion, Kitchen Brothers, Primo, Princess, Sage, Klarstein, Nemox, Magimix, Boretti, Krups en Cuisinart, maar er zijn nog meer goede ijsmachine fabrikanten. 

Bovenaan vind je alle beste ijsmachines van dit moment.

Bovenaan vind je bij de testen van ijsmachines, het overzicht van ijsmachines en de winkels op Beste IJsmachine Kopen alle informatie voor het kiezen en kopen van de voor jou beste ijsmachine.

Zie ook: Meer beste keukenapparatenOnderwerp:
Hierboven vind je de beste ijsmakers test (de beste ijsmachine test). Kijk daar voor goede ijsmachines voor zelf ijs maken. Naast de beste ijsmaker test vind je ook tips voor bij het kiezen van de voor jou beste ijsmachine en tips voor zelf ijs maken.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik ben lactose intolerant maar ook een groot liefhebben van ijs. Mijn ijs maak ik daarom zelf. Veel sorbet ijs maar ook vegan ijs (plantaardig ijs) van koemelk alternatieven. Vooral sojamelk of havermelk, maar ook amandelmelk of kokosmelk. Met een ijsmachine kan dat allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.