Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste inkjet printer test

 

De beste inkjet printer en de beste koop uit diverse testen van inkjets, waaronder ook de beste all in one inkjet printer.

Goede inkjet printer Canon

De inkjet printer is met afstand de meest gebruikte printer voor thuis. Een inkjetprinter is goedkoop in de aanschaf en je kunt er goed teksten en foto's mee printen. In de meeste gevallen is een goede inkjet printer een all in one printer, een alleskunner waarmee je ook kunt kopiëren en scannen. Met een goede all in one inkjet printer heb je geen kopieerapparaat meer nodig.

Hieronder informatie over het kiezen van de beste inkjet printer en de beste inkjet printer of beste koop uit diverse testen van inkjet printers.

Beste inkjet printers uit de test

Hieronder vind je de testen van inkjet printer die we verzameld hebben. Kijk daar voor de beste inkjet uit de test.Meer best geteste printers vind je bij alle testen van printers hier onder.

Zie ook

Inkjet printer keuzehulp

Kijk bij de Printer Keuzehulp om de voor jou beste inkjet printer of ander soort voor jou beste printer te vinden.

Deze keuzehulp geeft je niet alleen veel tips en informatie en vertelt je precies welke printer voor jou de beste is. Ook kun je aan de hand van je wensen en eisen printers selecteren en op prijs sorteren. Tests, reviews en gebruikerservaringen maken de informatie compleet.

Beste inkjet printer goedkoop kopen

Kijk op Beste Printer Kopen voor de aanbiedingen van printers bij de beste winkels waar je goedkoop een inkjet of andere printer kunt kopen.Canon Pixma inkjet printer
Canon Pixma inkjetprinter


Voordelen van een inkjet printer

Een inkjetprinter heeft vele voordelen ten opzichte van een laserprinter, maar ook nadelen. Hier kijken we naar de voordelen en nadelen van de inkjet printer. Eerst de voordelen:

Goedkoper in aanschaf

Inkjetprinters zijn in aanschaf bijzonder goedkoop. De goedkoopste inkjets koop je al voor een paar tientjes. De uiteindelijke kosten voor de aanschaf wegen dan ook niet op tegen de gebruikskosten. Printerfabrikanten verkopen inkjet printers vaak onder de kostprijs om later geld te verdienen met de inkt. Daarom zijn ze ook zo fel op de inktpatronen van derden.

Mooiere foto's

De meeste mensen verwachten dan de laserprinter mooiere printjes aflevert dan een inkjet. Dat is bij tekst ook het geval. Maar foto's is een heel ander verhaal. Foto's uitgeprint door een inkjet printer zijn veel mooier dan die van een laserjet. Daarom zijn fotoprinters ook altijd inkjets en nooit laserprinters.

Energiezuinig

Een minder bekend voordeel van een inkjet is hun zuinigheid met stroom. Vergeleken met een inkjet printer is een laserprinter een echte stroomvreter. Met een inkjet bespaar je duidelijk op de stroomkosten, en dat is voor een thuiskantoortje mooi meegenomen.

Snel een printje

Voor bulkwerk is een laserprinter beter geschikt dan een inkjet printer. Een laserjet spuugt de bedrukte velletjes er in een veel hoger tempo uit. Maar als je slechts één of twee vellen papier wilt afdrukken is het een ander verhaal. Een laserprinter mag dan veel sneller printen, hij heeft wel tientallen seconden nodig om op te warmen. Een inkjet printer print "koud" en gaat meteen aan de slag.


De extra mogelijkheden

De meeste inkjetprinters zijn tevens scanner en kopieerapparaat. Dat maakt ze tot zowel goedkope als veelzijdige printers.


HP Officejet inkjet printer all in one

HP Officejet inkjet printer all in one

Nadelen van een inkjet printer

Maar een inkjet heeft ook nadelen. Hieronder de belangrijkste minpunten van een inkjet printer.

Printen is duur

Het belangrijkste nadeel is wel de hoge kosten per printje. Inkjet-cartridges zijn duur en ze zijn snel weer leeg. Vooral het afdrukken van foto's vreet inkt. Het is goedkoper om foto's professioneel af te laten drukken dan ze zelf te printen.

Minder geschikt voor bulkwerk

Je hebt het hierboven al kunnen lezen, een enkel velletje printen gaat sneller met een inkjet printer. Maar de printsnelheid ligt wel veel lager dan van een laserprinter als deze eenmaal op stoom is. Daarom worden in kantoren ook meestal laserprinters gebruikt. Ze zijn veel sneller als er pakken papier uitgeprint moeten worden.

Letters minder scherp dan bij een laserprinter

Een goede inkjetprinter print levert mooie printjes af, maar de techniek van een laserprinter leent zich beter voor het scherp afdrukken van letters.


Epson Expression Home inkjet all in one printer

Epson Expression Home inkjet all in one printer

Alleen printen of een all in one inkjet printer?

Als je gekozen hebt voor een inkjetprinter heb je daarna nog te keuze tussen een inkjet die alleen kan printen of een all in one inkjetprinter. Hoewel kiezen, de keuze wordt je wel erg makkelijk gemaakt.

Bijna alle inkjet printers zijn tegenwoordig een all in one printer. En de enkele all in one inkjet printers zijn niet of nauwelijks goedkoper dan een inkjetprinter die je ook als kopieerapparaat en scanner kan gebruiken. Vrijwel iedereen kiest dan ook voor een all in one inkjet printer als beste inkjet printer.

In het beste inkjet printer overzicht bovenaan vind je een aparte test van all in one inkjet printers, maar de beste inkjet printer uit de andere testen zijn normaal gesproken ook een all in one printer.

Beste inkjet printer fabrikanten

Er is maar een beperkt aantal fabrikanten van inkjet printers. De beste merken voor een inkjet printer zijn HP, Canon, Epson en Brother.

Kijk bovenaan voor de beste inkjet printers uit de diverse testen of selecteer je eigen beste inkjet printer via de keuzehulp.


Foto bovenaan: Canon inkjet printer

Samenvatting:
Zoek je de beste inkjetprinter? De beste inkjet printers uit de test vind je bovenaan deze pagina. Je vindt er de beste inkjet printer voor thuis, de beste kleuren inkjet printer, de beste all in one inkjet printer en andere beste inkjetprinters. Ook vind je hier boven een inkjet printer keuzehulp en de beste winkels om een inkjet printer goedkoop online te kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *