Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste inkjet printer en andere goede inkjets

De beste inkjet printer en de beste koop uit diverse testen van inkjets, waaronder ook de beste all in one inkjet printer.

Goede inkjet printer Canon

De inkjet printer is met afstand de meest gebruikte printer voor thuis. Een inkjetprinter is goedkoop in de aanschaf en je kunt er goed teksten en foto's mee printen. In de meeste gevallen is een goede inkjet printer een all in one printer, een alleskunner waarmee je ook kunt kopiëren en scannen. Met een goede all in one inkjet printer heb je geen kopieerapparaat meer nodig.

Hieronder informatie over het kiezen van de beste inkjet printer en de beste inkjet printer of beste koop uit diverse testen van inkjet printers.Beste inkjet printers uit de test

Hieronder vind je de testen van inkjet printer die we verzameld hebben. Kijk daar voor de beste inkjet uit de test.

Inkjet printer keuzehulp

Kijk bij de Printer Keuzehulp om de voor jou beste inkjet printer of ander soort voor jou beste printer te vinden.

Deze keuzehulp geeft je niet alleen veel tips en informatie en vertelt je precies welke printer voor jou de beste is. Ook kun je aan de hand van je wensen en eisen printers selecteren en op prijs sorteren. Tests, reviews en gebruikerservaringen maken de informatie compleet.Aanbiedingen inkjet printers beste winkels

Kijk op Beste Printer Kopen voor de aanbiedingen van printers bij de beste winkels waar je goedkoop een inkjet of andere printer kunt kopen.Canon Pixma inkjet printer
Canon Pixma inkjetprinter
Voordelen van een inkjet printer

Een inkjetprinter heeft vele voordelen ten opzichte van een laserprinter, maar ook nadelen. Hier kijken we naar de voordelen en nadelen van de inkjet printer. Eerst de voordelen:

Goedkoper in aanschaf

Inkjetprinters zijn in aanschaf bijzonder goedkoop. De goedkoopste inkjets koop je al voor een paar tientjes. De uiteindelijke kosten voor de aanschaf wegen dan ook niet op tegen de gebruikskosten. Printerfabrikanten verkopen inkjet printers vaak onder de kostprijs om later geld te verdienen met de inkt. Daarom zijn ze ook zo fel op de inktpatronen van derden.

Mooiere foto's

De meeste mensen verwachten dan de laserprinter mooiere printjes aflevert dan een inkjet. Dat is bij tekst ook het geval. Maar foto's is een heel ander verhaal. Foto's uitgeprint door een inkjet printer zijn veel mooier dan die van een laserjet. Daarom zijn fotoprinters ook altijd inkjets en nooit laserprinters.

Energiezuinig

Een minder bekend voordeel van een inkjet is hun zuinigheid met stroom. Vergeleken met een inkjet printer is een laserprinter een echte stroomvreter. Met een inkjet bespaar je duidelijk op de stroomkosten, en dat is voor een thuiskantoortje mooi meegenomen.

Snel een printje

Voor bulkwerk is een laserprinter beter geschikt dan een inkjet printer. Een laserjet spuugt de bedrukte velletjes er in een veel hoger tempo uit. Maar als je slechts één of twee vellen papier wilt afdrukken is het een ander verhaal. Een laserprinter mag dan veel sneller printen, hij heeft wel tientallen seconden nodig om op te warmen. Een inkjet printer print "koud" en gaat meteen aan de slag.


De extra mogelijkheden

De meeste inkjetprinters zijn tevens scanner en kopieerapparaat. Dat maakt ze tot zowel goedkope als veelzijdige printers.


HP Officejet inkjet printer all in one

HP Officejet inkjet printer all in oneNadelen van een inkjet printer

Maar een inkjet heeft ook nadelen. Hieronder de belangrijkste minpunten van een inkjet printer.

Printen is duur

Het belangrijkste nadeel is wel de hoge kosten per printje. Inkjet-cartridges zijn duur en ze zijn snel weer leeg. Vooral het afdrukken van foto's vreet inkt. Het is goedkoper om foto's professioneel af te laten drukken dan ze zelf te printen.

Minder geschikt voor bulkwerk

Je hebt het hierboven al kunnen lezen, een enkel velletje printen gaat sneller met een inkjet printer. Maar de printsnelheid ligt wel veel lager dan van een laserprinter als deze eenmaal op stoom is. Daarom worden in kantoren ook meestal laserprinters gebruikt. Ze zijn veel sneller als er pakken papier uitgeprint moeten worden.

Letters minder scherp dan bij een laserprinter

Een goede inkjetprinter print levert mooie printjes af, maar de techniek van een laserprinter leent zich beter voor het scherp afdrukken van letters.


Epson Expression Home inkjet all in one printer

Epson Expression Home inkjet all in one printerAlleen printen of een all in one inkjet printer?

Als je gekozen hebt voor een inkjetprinter heb je daarna nog te keuze tussen een inkjet die alleen kan printen of een all in one inkjetprinter. Hoewel kiezen, de keuze wordt je wel erg makkelijk gemaakt.

Bijna alle inkjet printers zijn tegenwoordig een all in one printer. En de enkele all in one inkjet printers zijn niet of nauwelijks goedkoper dan een inkjetprinter die je ook als kopieerapparaat en scanner kan gebruiken. Vrijwel iedereen kiest dan ook voor een all in one inkjet printer als beste inkjet printer.

In het beste inkjet printer overzicht bovenaan vind je een aparte test van all in one inkjet printers, maar de beste inkjet printer uit de andere testen zijn normaal gesproken ook een all in one printer.Beste inkjet printer merken

Er is maar een beperkt aantal fabrikanten van inkjet printers. De beste merken voor een inkjet printer zijn HP, Canon, Epson en Brother. Andere fabrikanten hebben een marginaal marktaandeel. Hieronder een kort overzicht van de inkjets bij de beste inkjet printer fabrikanten:

HP inkjet printer

Het was Hewlett Packard die de inkjet printer groot maakte. In de jaren 80 kwamen ze met de HP Thinkjet, een betaalbare printer voor zowel thuis als voor bedrijven met weinig printwerk. Voor bulk printen was de Laserjet beter geschikt, maar de HP Thinkjet was voor die tijd goedkope printer waarmee je ook heel goed grafisch kon printen. 

Vandaag de dag in HP nog steeds toonaangevend in inkjets. Er zijn veel verschillende HP Inkjet printers in diverse series. In de meeste gevallen zijn dit all in one inkjet printers.

Voor zakelijk HP OfficeJet Pro en voor consumenten zijn er de HP Envy en de HP Envy Photo inkjet fotoprinter. Verder zijn er nog de HP Smart Tank printer die heel lage printkosten heeft omdat er gebruik wordt gemaakt vloeibare inkt in plaats van inktcartridges en voor mobiel gebruik is er de HP Officejet Mobile. Tenslotte is er voor wie een budget printer zoekt nog de HP Deskjet AiO (All in One).

Canon inkjet printer

Toch was het niet HP maar Canon die de eerste inkjet printer uitbracht (de Canon BJ-80 in 1985). En ook Canon is nog steeds één van de beste inkjet printer merken. Canon brengt een hele serie injets uit voor thuis en kantoor in de Canon Pixma serie. Deze Canon Pixma printers zijn er voor consumenten, voor kleine bedrijven en afdelingen en als professionele fotoprinter. En ook Canon brengt inkjet printers met een inkttank uit (de Canon MegaTank printers) voor wie iets meer voor zijn printer wil betalen om aanmerkelijk lagere printkosten te hebben.

Epson inkjet printer

Ook Epson behoort tot de beste inkjet printer fabrikanten met een groot aantal inkjet printers variërend van eenvoudige all in one printers voor thuis tot professionele inkjets voor gebruik op kantoor. Heel populair zijn de Epson Ecotank inkjet printer met inkttank, maar Epson maakt ook inkjet printer die met inkt cartridges werken zoals de printers uit de Epson Expression Home, Epson Expression XP, en Epson Expression Premium serie. 

Voor wie een hoge foto kwaliteit op prijs stelt is er de Epson Expression Photo en voor zakelijk gebruik zijn er de Epson Workforce printers. Die laatste printer serie bestaat uit professionele inkjet printers (all in one) die veel mogelijkheden bieden en een heel hoge printkwaliteit bieden.

Brother inkjet printers

Van de vier beste inkjet printer merken heeft Brother het kleinste aanbod, maar ook een Brother inkjet printer is een goede inkjet printer. Brother biedt vooral professionele inkjet printers. Niet alleen voor het printen voor A4, want Brother maakt ook professionele A3 inkjet printers.


Kijk bovenaan voor de beste inkjet printers uit de diverse testen of selecteer je eigen beste inkjet printer via de keuzehulp.Zie ook:

Tot slot hebben we hier nog enkele andere testen van printers. Hier vind je naast de beste inkjets ook de beste laserprinters, fotoprinters en andere printers. Ook hebben we de beste inkjet printer uit de Consumentenbond test van inkjet printers (alleen voor Consumentenbond abonnees).Foto bovenaan: Canon inkjet printer

Samenvatting:
Zoek je de beste inkjetprinter? De beste inkjet printers uit de test vind je bovenaan deze pagina. Je vindt er de beste inkjet printer voor thuis, de beste kleuren inkjet printer, de beste all in one inkjet printer en andere beste inkjetprinters. Ook vind je hier boven een inkjet printer keuzehulp en de beste winkels om een inkjet printer goedkoop online te kopen.

Een reactie posten

0 Reacties