Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste IP camera test (bewakingscamera / beveiligingscamera)

De beste outdoor IP camera als beveiligingscamera buiten. Maar ook de beste IP camera voor binnen om je huisdier in de gaten te houden. Hier de beste IP camera's uit de test. 


IP camera als beveiligingscamera

Een beveiligingscamera voor je woonhuis of bedrijfspand is tegenwoordig heel gemakkelijk te realiseren dankzij de komst van de IP-camera. Zo'n internet camera kan draadloos met een netwerk en internet verbonden worden. Zo kun je altijd en overal vandaan de beelden van de beveiligingscamera op je telefoon of computer bekijken. 

Zowel live beelden of opgenomen bewakingsbeelden. Hieronder kijken we de beste IP camera's uit de test en heb ik een overzicht voor je met aanbiedingen van meer goede IP camera's voor zowel buiten als binnen.

De keuze uit deze IP bewakingscamera's is enorm groot, en duur is zo'n beveiligingscamera niet. De prijzen van een IP camera beginnen al bij zo'n 50 euro (indoor) of 90 euro (outdoor). 

Daarmee zijn deze veelzijdige beveiligingscamera's wel heel voordelig en betaalbaar voor iedereen.Beste IP camera's uit de test

Ik begin met de beste IP camera's, Hieronder vind je de uitslagen van diverse tests van IP camera's. Kijk daar voor de beste IP camera uit iedere test.


Zie ook:

Eufy IP camera binnen

Eufy IP camera binnen
IP camera aanbiedingen en keuzehulp

Wil je gericht zoeken naar de voor jou persoonlijk beste IP bewakingscamera? Gebruik dan de IP Camera Keuzehulp op Beste IP Camera Kopen

Op Beste IP Camera kopen vind je ook de aanbiedingen van al dit soort internet camera's bij de beste en goedkoopste online aanbieders. 

De bovengenoemde IP camera keuzehulp wijst je de weg naar de IP-camera's die aan jouw eisen en wensen voldoen. En naar deze beste IP camera tegen de laagste prijs. Ook lees je hier gebruikerservaringen, reviews en nog meer IP camera tests.
Tips IP camera kiezen

Hieronder hebben we nog wat tips en informatie voor je, die je van pas kan komen bij het kiezen van de voor jou beste IP bewakingscamera of andere IP camera via deze keuzehulp op Beste IP Camera Kopen.
 

Indoor of outdoor bewakingscamera?

Je kunt een IP camera gebruiken om van elders je huisdier in de woonkamer in de gaten te houden, of je kunt een IP camera gebruiken om  de buitenzijde van je huis of kantoor in de gaten te houden. 

Wil je een IP camera voor indoor of outdoor gebruik? Dat scheelt nogal, al is een outdoor camera altijd bruikbaar (deze werken zowel binnen als buitenshuis). De goedkoopste beveiligingscamera's zijn echter alleen voor indoor gebruik geschikt. 

Gigaset IP camera outdoor

Gigaset IP camera buitenWil je de IP bewakingscamera buiten gebruiken dan moet deze daar wel geschikt voor zijn. Lees: De IP camera moet bestand zijn tegen weer en wind.

De beste IP camera voor buiten (de beste outdoor IP camera) is ook bij de bovenstaande IP camera test te vinden.
 

Resolutie IP camera

Een beveiligingscamera hang je niet op voor de mooie plaatjes. Maar bij een IP camera die een hoge resolutie ondersteunt zijn de opgenomen beelden wel scherper en duidelijker, en dat kan helpen met het identificeren van een dader. 

Een full HD bewakingscamera heeft daarom de voorkeur boven een IP camera met het minder scherpe HD Ready.

WiFi bewakingscamera

De beelden van een IP camera zijn via internet te bekijken. Daarvoor worden ze meestal verbonden met een thuisnetwerk en zo indirect met internet. 

Dat verbinden kan met een netwerkkabel, maar als de IP camera WiFi ondersteund hoeft er geen kabel naar de router / modem getrokken worden. En dat is wel zo makkelijk! De meeste IP bewakingscamera's ondersteunen daarom WiFi.

Foscam bewakingscamera WiFi

Foscam IP camera outdoor WiFi


Als de outdoor IP camera ook nog eens over een accu of batterij beschikt werkt de IP camera geheel draadloos. Dat is natuurlijk helemaal makkelijk installeren, en ook makkelijk achteraf verplaatsen.

IP bewakingscamera met nachtzicht (infrarood)

Iedere goede bewakingscamera biedt tegenwoordig nachtzicht. Dat is bij een beveiligingscamera natuurlijk erg belangrijk want de meeste inbraakpogingen vinden in het donker plaats.

Opslag beelden bewakingscamera

Live kijken is leuk en handig, maar als er zoiets gebeurt als een inbraak of vandalisme wil je natuurlijk de beelden kunnen terugkijken. Een goede IP camera slaat daarom de beelden op. 

Vaak geschiedt bij een beveiligingscamera de opslag op een eigen geheugenkaartje in de camera, maar omdat een IP camera in verbinding staat met internet is het veel veiliger om de beelden elders op internet op te slaan. Deze opslagplek wordt de cloud genoemd.

Sommige IP bewakingscamera's kun je de beelden ook op een computer laten bewaren, of op een NAS (een dataopslag in een lokaal netwerk), maar opslag buitenshuis in de cloud is het meest veilig. Soms bieden fabrikanten vn IP bewakingscamera's deze cloud ruimte gratis aan (tot een bepaalde hoeveelheid), soms moet je daar een aanvullend abonnement voor afsluiten.Escam buitencamera op zonne-energie


Escam IP buitencamera op zonne-energie

Kijkhoek bewakingscamera

We schreven het al eerder, een IP camera koop je niet voor de mooie beelden. Deze internet camera's zijn vooral functioneel. Het is belangrijk dat de camera een zo'n groot mogelijk beeld beslaat, en als de beelden daardoor wat verminkt worden weergegeven maakt niet uit, als de beelden maar duidelijk te zien zijn. 

De kijkhoek van de IP camera geeft aan hoeveel er in beeld gebracht wordt. De kijkhoek kan minder dan 75 graden bedragen, maar ook meer dan 270 graden!

Voor het live kijken van de camerabeelden is het erg handig als je de camera kunt draaien, op en neer kunt bewegen en in kunt zoomen. Er wordt bij een van afstand te besturen camera gesproken over een PTZ-camera, waarbij PTZ staat voor Pan, Tilt en Zoom.


Meer mogelijkheden 

En zo zijn er nog meer mogelijkheden en kenmerken van IP camera's. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van de bewakingscamera aan sensoren (bijvoorbeeld een deurbel. een geluidsensor of een sensor die schakelt wanneer het donker wordt). 

Of de aanwezigheid van een microfoon zodat je een gesprek kunt voeren met iemand die voor de camera staat, zoals bij een video deurbel.

Een IP camera kun je helemaal zelfstandig laten werken, bijvoorbeeld om de deur of de voorgevel in de gaten te houden. Maar je kunt de camera ook deel uit laten maken van een compleet bewakingssysteem met bewegingssensoren, sensoren op ramen en deuren en een alarmsysteem dat een stil of luid alarm geeft.

Waar IP camera's ook voor gebruikt worden is om bijvoorbeeld dieren in de stal in de gaten te houden. Handig, want de beelden van een IP camera kun je immers overal met je telefoon bekijken.


Netatmo ip camera buiten

Netatmo IP camera buiten (incl. buitenlamp)Beste IP camera merken

Je kunt bij de IP camera keuzehulp ook de fabrikanten van je voorkeur opgeven. Er zijn diverse goede fabrikanten van IP camera's. Zowel IP camera's voor buiten als binnen. Grote namen op dit gebied zijn Foscam, Eufy, Google Nest, Ring, Imou, Arlo, IP-Link en Somfy maar ook Bosch, Xiaomi, KlikaanKlikuit en Elro.

In de IP camera Keuzehulp vind je al deze indoor camera's en outdoor camera's tegen de laagste prijzen. Met tal van mogelijkheden om snel en makkelijk jouw beste IP camera goedkoop te vinden.

Op de Bewakingscamera Keuzehulp van het bovenstaande Beste IP Camera Kopen heb je de mogelijkheid om via al deze (en nog veel meer) specificaties de voor jou beste IP camera te vinden tegen de laagste prijs. En in het IP camera test overzicht vind je alle beste IP camera's uit iedere test.

Zie ook: Beste camera's uit de test (alle soorten)


Onderwerp:
Hier vind je de beste IP camera's uit de test. Hier vind je de beste IP beveiligingscamera's en andere IP cams. Of je nu de beste outdoor bewakingscamera, de beste IP camera voor binnen of een goede IP camera voor buiten zoekt.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik heb gekozen voor een Imou buitencamera voor bewaking van mijn bedrijfspand. Ik heb voor deze bewakingscamera gekozen om zijn goede nachtzicht. De meeste kans op inbraak is er in deze buurt als het donker is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een goede beveiligingscamera voor thuis hoeft helemaal niet duur te zijn. Dat bewijst de TP-Link Tapo C310 die bij bovenstaande camera's staat. Deze TP-Link bewakingscamera kost nog geen 50 euro en werkt zonder abonnement. Ondanks de lage prijs beschikt de IP camera over nachtzicht, een goede 2K beeldkwaliteit en WiFi om de beelden live op je smartphone te kijken. In 2023 was dit de beste koop bij de consumentenbond.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.