Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste IP-camera test (bewakingscamera / beveiligingscamera)

Een bewakingscamera voor je woonhuis of bedrijfspand is tegenwoordig heel gemakkelijk te realiseren dankzij de komst van IP-camera's. Deze kunnen draadloos met een netwerk en internet verbonden worden. Zo kun je altijd en overal vandaan de beelden van de beveiligingscamera op je telefoon of computer bekijken. Live of opgenomen beelden.

De keuze uit deze bewakingscamera's is enorm groot, de prijzen van zo'n IP-camera beginnen al bij zo'n 50 euro (indoor) of 90 euro (outdoor). Daarmee zijn deze veelzijdige beveiligingscamera's wel heel voordelig en betaalbaar voor iedereen.

Testen van IP bewakingscamera's

Hieronder vind je de uitslagen van tests van deze IP camera's, De nieuwste tests staan bovenaan.


Zie ook:


IP Camera Keuzehulp

Wil je gericht zoeken naar de voor jou persoonlijk beste IP bewakingscamera? Gebruik dan de IP Camera Keuzehulp op Beste IP Camera Kopen. Deze wijst je de weg naar de IP camera's die aan jouw eisen en wensen voldoen, tegen de laagste prijs. Ook lees je hier gebruikerservaringen, reviews en nog meer IP camera tests.

Hieronder hebben we nog wat tips en informatie voor je, die je van pas kan komen bij het kiezen van de voor jou beste IP camera.

Indoor of outdoor bewakingscamera?

Wil je een camera voor indoor of outdoor gebruik? Dat scheelt nogal, al is een outdoor camera altijd bruikbaar. De goedkoopste beveiligingscamera's zijn echter alleen voor indoor gebruik geschikt. Wil je de bewakingscamera buiten gebruiken dan moet deze daar wel geschikt voor zijn. Lees: Bestand tegen weer en wind.

Resolutie beveiligingscamera

Een beveiligingscamera hang je niet op voor de mooie plaatjes. Maar met een wat scherpere resolutie zijn de opgenomen beelden wel scherper, en dat kan helpen met het identificeren van een dader. Een full HD bewakingscamera heeft daarom de voorkeur boven het minder scherpe HD Ready.

WiFi bewakingscamera

De beelden van een IP-camera zijn via internet te bekijken. Daarvoor worden ze meestal verbonden met een thuisnetwerk en zo indirect met internet. Dat kan met een netwerkkabel, maar als de IP camera WiFi ondersteund hoeft er geen kabel naar de router / modem getrokken worden. En dat is wel zo makkelijk! De meeste IP bewakingscamera's ondersteunen daarom WiFi.

Nachtzicht (infrarood)

Iedere goede bewakingscamera biedt tegenwoordig nachtzicht.

Opslag beelden bewakingscamera

Live kijken is leuk, maar als er iets gebeurt zoals een inbraak of vandalisme wil je natuurlijk beelden kunnen terugkijken. Een goede IP beveiligingscamera slaat daarom de beelden op. Vaak op een eigen geheugenkaartje of in de cloud op internet. Sommige IP bewakingscamera's kun je de beelden ook op een computer laten bewaren, of op een NAS (een dataopslag in een lokaal netwerk).

Kijkhoek bewakingscamera

We schreven het al eerder, een IP beveiligingscamera koop je niet voor de mooie beelden. Deze zijn vooral functioneel. Het is belangrijk dat de camera een zo'n groot mogelijk beeld beslaat, en dat de beelden daardoor wat verminkt worden weergegeven maakt niet uit. De kijkhoek geeft aan hoeveel er in beeld gebracht wordt, de kijkhoek kan minder dan 75 graden bedragen, maar ook meer dan 270 graden!

Voor het live kijken van de camerabeelden is het erg handig als je de camera kunt draaien, op en neer kunt bewegen en in kunt zoomen. Er wordt dan gesproken over een PTZ-camera, waarbij PTZ staat voor Pan, Tilt en Zoom.


Meer mogelijkheden

En zo zijn er nog meer mogelijkheden en kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van de bewakingscamera aan sensoren (bijvoorbeeld een deurbel. een geluidsensor of een sensor die schakelt wanneer het donker wordt). Of de aanwezigheid van een microfoon zodat je een gesprek kunt voeren met iemand die voor de camera staat.

Op de Bewakingscamera Keuzehulp van het bovenstaande Beste IP Camera Kopen heb je de mogelijkheid om via al deze (en nog veel meer) specificaties de voor jou beste IP camera te vinden tegen de laagste prijs.

Zie ook: Beste camera's uit de test (alle soorten)

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.