Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste IP camera test (bewakingscamera / beveiligingscamera)

 

Een bewakingscamera voor je woonhuis of bedrijfspand is tegenwoordig heel gemakkelijk te realiseren dankzij de komst van IP-camera's. Deze camera's kunnen draadloos met een netwerk en internet verbonden worden. Zo kun je altijd en overal vandaan de beelden van de beveiligingscamera op je telefoon of computer bekijken. Live of opgenomen beelden. Hier de beste IP camera's uit de test.

De keuze uit deze IP bewakingscamera's is enorm groot, de prijzen van zo'n IP camera beginnen al bij zo'n 50 euro (indoor) of 90 euro (outdoor). Daarmee zijn deze veelzijdige beveiligingscamera's wel heel voordelig en betaalbaar voor iedereen.

Beste IP bewakingscamera's uit de test

Hieronder vind je de uitslagen van tests van deze IP camera's. Kijk daar voor de beste IP camera uit iedere test. De nieuwste tests staan bovenaan.


Zie ook:


IP Camera Keuzehulp

Wil je gericht zoeken naar de voor jou persoonlijk beste IP bewakingscamera? Gebruik dan de IP Camera Keuzehulp op Beste IP Camera Kopen. Deze wijst je de weg naar de IP-camera's die aan jouw eisen en wensen voldoen, tegen de laagste prijs. Ook lees je hier gebruikerservaringen, reviews en nog meer IP camera tests.

Hieronder hebben we nog wat tips en informatie voor je, die je van pas kan komen bij het kiezen van de voor jou beste IP camera via deze keuzehulp op Beste IP Camera Kopen.

Indoor of outdoor bewakingscamera?

Wil je een IP camera voor indoor of outdoor gebruik? Dat scheelt nogal, al is een outdoor camera altijd bruikbaar (deze werken zowel binnen als buitenshuis). De goedkoopste beveiligingscamera's zijn echter alleen voor indoor gebruik geschikt. Wil je de IP bewakingscamera buiten gebruiken dan moet deze daar wel geschikt voor zijn. Lees: Bestand tegen weer en wind.

De beste IP camera voor buiten is ook bij de bovenstaande IP camera test te vinden.

Resolutie beveiligingscamera

Een beveiligingscamera hang je niet op voor de mooie plaatjes. Maar met een wat scherpere resolutie zijn de opgenomen beelden wel scherper, en dat kan helpen met het identificeren van een dader. Een full HD bewakingscamera heeft daarom de voorkeur boven het minder scherpe HD Ready.

WiFi bewakingscamera

De beelden van een IP camera zijn via internet te bekijken. Daarvoor worden ze meestal verbonden met een thuisnetwerk en zo indirect met internet. Dat kan met een netwerkkabel, maar als de IP camera WiFi ondersteund hoeft er geen kabel naar de router / modem getrokken worden. En dat is wel zo makkelijk! De meeste IP bewakingscamera's ondersteunen daarom WiFi.

Nachtzicht (infrarood)

Iedere goede bewakingscamera biedt tegenwoordig nachtzicht. Dat is bij een beveiligingscamera natuurlijk erg belangrijk want de meeste inbraakpogingen vinden in het donker plaats.

Opslag beelden bewakingscamera

Live kijken is leuk en handig, maar als er zoiets gebeurt als een inbraak of vandalisme wil je natuurlijk de beelden kunnen terugkijken. Een goede IP camera slaat daarom de beelden op. Vaak op een eigen geheugenkaartje of in de cloud op internet. Sommige IP bewakingscamera's kun je de beelden ook op een computer laten bewaren, of op een NAS (een dataopslag in een lokaal netwerk).

Kijkhoek bewakingscamera

We schreven het al eerder, een IP camera koop je niet voor de mooie beelden. Deze internet-camera's zijn vooral functioneel. Het is belangrijk dat de camera een zo'n groot mogelijk beeld beslaat, en dat de beelden daardoor wat verminkt worden weergegeven maakt niet uit. De kijkhoek geeft aan hoeveel er in beeld gebracht wordt, de kijkhoek kan minder dan 75 graden bedragen, maar ook meer dan 270 graden!

Voor het live kijken van de camerabeelden is het erg handig als je de camera kunt draaien, op en neer kunt bewegen en in kunt zoomen. Er wordt dan gesproken over een PTZ-camera, waarbij PTZ staat voor Pan, Tilt en Zoom.


Meer mogelijkheden

En zo zijn er nog meer mogelijkheden en kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van de bewakingscamera aan sensoren (bijvoorbeeld een deurbel. een geluidsensor of een sensor die schakelt wanneer het donker wordt). Of de aanwezigheid van een microfoon zodat je een gesprek kunt voeren met iemand die voor de camera staat.

Een IP camera kun je helemaal zelfstandig laten werken, bijvoorbeeld om de deur of de voorgevel in de gaten te houden. Maar je kunt de camera ook deel uit laten maken van een compleet bewakingssysteem met bewegingssensoren, sensoren op ramen en deuren en een alarmsysteem dat een stil of luid alarm geeft.

Waar IP camera's ook voor gebruikt worden is om bijvoorbeeld dieren in de stal in de gaten te houden. Handig, want de beelden van een IP camera kun je immers overal met je telefoon bekijken.

Op de Bewakingscamera Keuzehulp van het bovenstaande Beste IP Camera Kopen heb je de mogelijkheid om via al deze (en nog veel meer) specificaties de voor jou beste IP camera te vinden tegen de laagste prijs. En in het IP camera test overzicht vind je alle beste IP camera's uit iedere test.

Zie ook: Beste camera's uit de test (alle soorten)

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *