Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste kattenvoer test

Beste kattenvoer uit diverse testen. Met de beste kattenbrokken, natvoer kat en kitten voer.

Beste kattenvoer test


Natuurlijk wil je je kat het beste kattenvoer geven. Kattenvoer dat de kat niet alleen goed smaakt, maar dat ook heel gezond is voor de poes, kater of kitten. Hier het beste kattenvoer uit de test (nat voer en droge brokken) en tips voor eten voor katten.

Bij de tips kijken we naar het beste kattenvoer voor jouw kat. Zowel de beste droge kattenbrokken als het beste natte kattenvoer. Naast deze twee categorieën standaard kattenvoer is er ook veel kattenvoer voor specifieke leeftijdscategorieën, rassen en er is kattenvoer voor katten met specifieke medische problemen. Goed kattenvoer is belangrijk. Meer informatie over het beste kattenvoer hier onder.Het beste kattenvoer uit de test

We beginnen met de testen van kattenvoer. Hieronder vind het het beste kattenvoer uit menig kattenvoer test uitgevoerd in Nederland, België en Duitsland.
Overzicht alle kattenvoer

Het is ongelofelijk hoeveel verschillend kattenvoer er is. In overzicht met aanbiedingen alle kattenvoer vind je al deze kattenbrokken en al het natvoer voor katten.

Het gaat daarbij om meer dan 3.000 producten! Zowel droge kattenbrokken als nat voer voor de kat. Via selectievelden kun je aanvinken welke eisen jij aan het kattenvoer stelt. 

Zo krijg je een overzicht van al het voor jouw kat geschikte kattenvoer en kun je makkelijk je gewenste beste kattenvoer uitzoeken en dit beste kattenvoer bestellen.

In het bovenstaande overzicht met al het goede kattenvoer kun je diverse selecties maken en zo de beste kattenbrokken of beste kattenvoer vinden. Hier gaan we verder in op deze keuzes.Nat voer of droge kattenbrokken?

De eerste keuze die je maakt als je voer voor de kat zoekt is die tussen nat voer of droog voer. Droog kattenvoer (de droge brokken) hebben vaak de voorkeur bij de baasjes. Droge kattenbrokken zijn voordeliger in aanschaf en lekker makkelijk in het gebruik. Maar experts geven de voorkeur aan nat kattenvoer. Natvoer is namelijk gezonder voor de kat, en daarmee is nat voer het beste kattenvoer.

Dit beste kattenvoer nat vind je bovenaan in het overzicht met beste natte kattenvoer. Ook alle beste kattenbrokken zijn boven te vinden.

Slachtafval in natvoer is geen nadeel
Maar natvoer is dus het meest gezonde en beste kattenvoer. Dat komt mede omdat natvoer het meest in de buurt komt van het voer dat katten van nature eten zoals vogeltjes en muizen. 

Dat er veel slachtafval wordt gebruikt voor kattenvoer lijkt een minpunt, maar is dat in de praktijk niet. In de natuur wordt de prooi immers ook met huid en haar opgegeten. Ook goed kattenvoer kan veel slachtafval bevatten.

Granen in kattenbrokken zijn wel slecht
Kattenbrokken bevatten veel granen. Dat is niet omdat de kat dat lekker vind of omdat dat gezond is, maar omdat graan een goedkoop ingrediënt is. Graan in kattenbrokken is goed voor de prijs, maar helemaal niet goed voor de kat. Een kat eet van nature geen graan! De beste kattenbrokken bevatten daarom maar weinig graan. Hoe meer graan er in kattenbrokken zit, hoe slechter de kwaliteit van de kattenbrokken.

80% vocht in natvoer is goed voor een kat
En tot slot: Droog voer is.... droog. Droge kattenbrokken bevatten 10% water. Nat voer bevat 80% water. Dat lijkt een nadeel, maar dat is net zoveel water als dat hun prooidieren bevatten. Die 80% is dus wat de kat van nature nodig heeft. Die 80% water in nat kattenvoer is dus geen nadeel maar een voordeel!

Als een kat alleen droog voer eet moet dat aangevuld worden met drinken, en de meeste katten moeten echt tot drinken worden aangespoord. Bijvoorbeeld met een speciale drinkfontein voor de kat die het drinken bevordert. 

Zonder die aansporing drinken de meeste katten die droogvoer eten veel te weinig, en dar is heel slecht voor hun gezondheid. Dat vele vocht is dus een groot voordeel van natvoer voor katten. 

Geef je de kat alleen droogvoer? Let er dan op dat de kat daarnaast voldoende drinkt.

Bovenaan dit artikel vind je het beste natvoer en het beste droogvoer (kattenbrokken) uit de kattenvoer test.Leeftijd van de kat

Wat het beste kattenvoer is voor een kat is wordt ook bepaald door de leeftijd van de kat. Er is veel speciaal kattenvoer te koop. Een kitten heeft bijvoorbeeld een heel andere behoefte op het gebied van voeding dan een oude kat. 

Daarom kun je in het bovenstaande overzicht van alle kattenvoer de leeftijdscategorie selecteren, en zo het beste specifieke kattenvoer voor jouw kat vinden.


Speciaal kattenvoer per leeftijd
Je kunt er kiezen voor algemeen kattenvoer (geschikt voor alle leeftijden), maar ook voor optimaal kattenvoer voor de leeftijdsfase van jouw kat. Daarin is het kattenvoer onderverdeeld in de leeftijdscategorieën Kitten (tot 1 jaar),  Jonge kat (1-3 jaar), Volwassen kat (3-8 jaar) en Oude kat (ouder dan 8 jaar). Dit speciale kattenvoer, zowel droog als nat, in deze categorieën is geoptimaliseerd voor katten van die leeftijd.Binnenkat of buitenkat?

Heb je te maken met een binnenkat of met een buitenkat? Ook dat bepaalt onder andere de keuze van het beste kattenvoer. Een buitenkat is immers over het algemeen veel actiever, dan een huiskat en dat vraagt om andere voeding. 

Een binnenkat heeft minder energie nodig (anders wordt de kat dik) en heeft meer kans op haarballen. Buitenkatten hebben wel meer energie nodig plus voeding dat hun weerstand beter ondersteunt.

Bij de bovenstaande kattenvoer aanbiedingen kun je aanvinken of je voer voor een binnenkat of buitenkat zoekt.Voer voor raskatten

Ook is er speciaal kattenvoer voor speciale kattenrassen, want ook bij rassen geldt dat de ene soort kat andere voedingstoffen nodig heeft dan een kat van een ander ras. In het overzicht van al het kattenvoer kun je ook het voer voor bepaalde kattenrassen selecteren. Zo vind je het beste kattenvoer (kattenbrokken of natvoer) voor jouw raskat.Speciale zorg voeding

Soms heeft een kat speciale zorg nodig, en voeding maakt daar vaak deel van uit. Zo is er dieetvoeding voor te dikke katten, speciaal kattenvoer voor katten met urineweg-problemen, voor katten met spijsverteringsproblemen, katten met een slecht gebit, katten met gewrichtspijn, katten met leverproblemen, katten met problemen met de nieren, voor gestreste katten, voor katten met diabetes en nog veel meer. 

Ook speciale voeding voor gesteriliseerde katten, bedelende katten en drachtige of zogende katten kom je in het overzicht met alle kattenvoer tegen. Zo vind je altijd het beste kattenvoer voor je kat als deze om een speciaal soort kattenvoeding vraagt.Beste kattenvoer merken

Vooral Royal Canin heeft veel verschillend kattenvoer, en Royal Canin kattenvoer komt vaak als beste kattenvoer uit de test.  Andere goede en populaire merken voor kattenbrokken en nat kattenvoer zijn Whiskas , Felix, Gourmet en Purina One. Bij de bovenstaande kattenvoer test kun je de beste kattenvoer producten uit de test vinden.

Royal Canin kattenvoer

Het meest gekochte en volgens velen beste kattenvoer. Royal Canin is in 1967 in Frankrijk opgericht door de dierenarts Jean Cathary. Royal Canin staat bekend om zijn hoogwaardige gezonde kattenvoeding en ander dierenvoer. 

In het assortiment Royal Canin kattenvoer vind je veel specifiek kattenvoer gericht op de specifieke behoeften van verschillende rassen en leeftijdsgroepen. Ook biedt Royal Canin speciaal voer voor katten met bepaalde medische aandoeningen. 

Purina One kattenvoer

Purina is het kattenvoer merk van Nesté, en op zijn beurt weer eigenaar van de merken Purina One, Felix. Pro Plan en Gourmet. Onder het label Purina One verkoopt Purina kattenvoeding die is gericht op specifieke voedingsbehoeften van diverse groepen katten. Purina kattenvoer is bij huisdierbezitters popuair door de hoge kwaliteit en de gezonde samenstelling

Felix kattenvoer

Felix is een bekend en populair merk kattenvoeding. Felix kattenvoer is te koop in verschillende smaken , samenstellingen en in verschillende texturen zoals brokken en als nat kattenvoer is gelei of saus. Felix, eigendom van Purina, is één van de beste kattenvoer merken.

Hills kattenvoer

Ook Hills kattenvoer behoort tot het beste kattenvoer. Fabrikant Hill's Pet Nutrition is gespecialiseerd in dierenvoer en is eigendom van Colgate-Palmolive. Hills staat bekend om zijn innovaties op het gebied van diervoeding. Hierbij wordt nauw samengewerkt met dierenarts en voedingsspecialisten. Ook Hills maakt zowel droogvoer als natvoer voor katten.

Gourmet kattenvoer

Gourmet is een merk luxe kattenvoer van Purina. Gourmet maak gene kattenbrokken maar wel premium natvoer en kattensnacks. Gourmet maakt geen goedkoop kattenvoer maar luxe natvoer voor de kat met malse stukjes vlees of vis in saus, samengesteld van hoogwaardige ingrediënten. Op de kwaliteit wordt bij Gourmet kattenvoer niet bespaard.

Whiskas kattenvoer

Whiskas is een andere kattenvoeding fabrikant die tot de beste kattenvoer merken behoort. Whiskas maakt en verkoopt droogvoer, snacks en natvoer in blikjes en zakjes. Whiskas voer is gezond voor de kat en wordt aangeboden in diverse smaken en samenstellingen. 

Al dit kattenvoer, en nog veel meer voer voor de kat vind je bij de bovenaan genoemde kattenvoer aanbiedingen, maar ook bij de winkels hier onder.


Online kattenvoer kopen

Online kun je kattenvoer vaal met een hoge korting kopen. Deze kortingen kunnen zeer hoog zijn, vooral als je het kattenvoer in wat grotere hoeveelheden koopt.

Op de huisdieren blog vind je een overzicht van de beste winkels om benodigdheden voor de kat te kopen. Deze online winkels verkopen alle soorten kattenvoer tegen de laagste prijzen, en ook voor andere producten voor je kat kun je daar goedkoop terecht.

Kijk voor het beste kattenvoer uit de test bij de bovenstaande tests of gebruik het overzicht met alle kattenvoer om zelf het beste kattenvoer voor je kat te vinden.

Zie ook: Het beste voor huisdieren uit de test


Onderwerpen:
Hierboven vind je zowel het beste natvoer voor de kat als de beste kattenbrokken voor katten uit de testen,  Je vindt er het beste algemene kattenvoer (de beste kattenbrokken en beste nat kattenvoer), maar ook speciaal kattenvoer voor kittens, oude katten, poes en kater, biologisch kattenvoer, voer voor buitenkatten en binnenkatten en speciaal kattenvoer voor raskatten van diverse kattenrassen.  

,

Een reactie posten

0 Reacties