Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kattenvoer test

Natuurlijk wil je je kat het beste kattenvoer geven. Kattenvoer dat de kat niet alleen goed smaakt, maar dat ook heel gezond is voor de poes, kater of kitten. Hier het beste kattenvoer uit de test (nat voer en droge brokken) en tips voor eten voor katten.

Bij de tips kijken we naar het beste kattenvoervoor jouw kat. Zowel de beste droge kattenbrokken als het beste natte kattenvoer. Naast deze twee categorieën standaard kattenvoer is er ook veel kattenvoer voor specifieke leeftijdscategorieën, rassen en er is kattenvoer voor katten met specifieke medische problemen. Meer informatie over het beste kattenvoer hier onder.

Het beste kattenvoer uit de test

We beginnen met de testen van kattenvoer. Hieronder vind het het beste kattenvoer uit menig kattenvoer test uitgevoerd in Nederland, België en Duitsland.


Overzicht alle kattenvoer

Het is ongelofelijk hoeveel verschillend kattenvoer er is. In overzicht met alle kattenvoer vind je al deze kattenbrokken en al het natvoer voor katten.

Het gaat daarbij om meer dan 2.500 producten! Via selectievelden kun je aanvinken welke eisen jij aan het kattenvoer stelt. Zo krijg je een overzicht van al het voor jouw kat geschikte kattenvoer.


Zo selecteer je je beste kattenvoer

In het bovenstaande overzicht met alle kattenvoer kun je diverse selecties maken. Hier gaan we verder in op deze keuzes.

Nat voer of droge kattenbrokken?

De eerste keuze die je maakt als je voer voor de kat zoekt is die tussen nat voer of droog voer. Droog kattenvoer (de droge brokken) hebben vaak de voorkeur bij de baasjes. Droge kattenbrokken zijn voordeliger in aanschaf en lekker makkelijk in het gebruik. Maar experts geven de voorkeur aan nat kattevoer. Nat kattenvoer is namelijk gezonder voor de kat, en daarmee is nat voer het beste kattenvoer.

Dat komt mede omdat nat voer het meest in de buurt komt van het voer dat katten van nature eten zoals vogeltjes en muizen. Dat er veel slachtafval wordt gebruikt voor kattenvoer lijkt een minpunt, maar is dat in de praktijk niet. In de natuur wordt de prooi immers ook met huid en haar opgegeten.

Kattenbrokken bevatten veel granen. Dat is niet omdat de kat dat lekker vind of omdat dat gezond is, maar omdat graan een goedkoop ingrediënt is. Dat is goed voor de prijs, maar helemaal niet goed voor de kat. Een kat eet van nature geen graan.

En tot slot: Droog voer is.... droog. Droge brokken bevatten 10% water. Nat voer bevat 80% water. Dat is net zoveel water als dat hun prooidieren bevatten. Dat is dus wat de kat van nature nodig heeft. Die 80% water in nat kattenvoer is dus geen nadeel maar een voordeel!

Als een kat alleen droog voer eet moet dat aangevuld worden met drinken, en de meeste katten moeten echt tot drinken worden aangespoord, bijvoorbeeld met een speciale drinkfontein voor de kat die het drinken bevordert. Zonder die aansporing drinken de meeste katten die droogvoer eten veel te weinig, en dar is heel slecht voor hun gezondheid.

Leeftijd van de kat

Wat het beste kattenvoer voor een kat is wordt ook bepaald door de leeftijd van de kat. Een kitten heeft andere behoefte op het gebied van voeding dan een oude kat. Daarom kun je in het bovenstaande overzicht van alle kattenvoer de leeftijdscategorie selecteren, en zo het beste kattenvoer voor jouw kat vinden.

Je kunt er kiezen voor algemeen kattenvoer (geschikt voor alle leeftijden), maar ook voor optimaal kattenvoer voor de leeftijdsfase van jouw kat. Daarin is het kattenvoer onderverdeeld in de leeftijdscategorieën Kitten (tot 1 jaar),  Jonge kat (1-3 jaar), Volwassen kat (3-8 jaar) en Oude kat (ouder dan 8 jaar). Het kattenvoer, zowel droog als nat, in deze categorieën is geoptimaliseerd voor katten van die leeftijd.

Binnenkat of buitenkat?

Heb je te maken met een binnenkat of met een buitenkat? Ook dat bepaalt onder andere de keuze van het beste kattenvoer. Een buitenkat is immers over het algemeen veel actiever, dan een huiskat en dat vraagt om andere voeding. Een binnenkat heeft minder energie nodig (anders wordt de kat dik) en heeft meer kans op haarballen. Buitenkatten hebben wel meer energie nodig plus voeding dat hun weerstand beter ondersteunt.


Voer voor raskatten

Ook is er speciaal kattenvoer voor speciale kattenrassen, want ook bij rassen geldt dat de ene soort kat andere voedingstoffen nodig heeft dan een kat van een ander ras. In het overzicht van al het kattenvoer kun je ook het voer voor bepaalde kattenrassen selecteren.

Speciale zorg voeding

Soms heeft een kat speciale zorg nodig, en voeding maakt daar vaak deel van uit. Zo is er dieetvoeding voor te dikke katten, speciaal kattenvoer voor katten met urineweg-problemen, voor katten met spijsverteringsproblemen, katten met een slecht gebit, katten met gewrichtspijn, katten met leverproblemen, katten met problemen met de nieren, voor gestreste katten, voor katten met diabetes en nog veel meer. Ook speciale voeding voor gesteriliseerde katten, bedelende katten en drachtige of zogende katten kom je in het overzicht met alle kattenvoer tegen. Zo vind je altijd het beste kattenvoer voor je kat.

Goed kattenvoer

Vooral Royal Canin heeft veel verschillend kattenvoer, en Royal Canin kattenvoer komt vaak als beste kattenvoer uit de test.  Andere goede en populaire merken voor kattenbrokken en nat kattenvoer zijn Whiskas , Felix, Gourmet en Purina One.

Online kattenvoer kopen

Online kun je kattenvoer vaal met een hoge korting kopen. Deze kortingen kunnen zeer hoog zijn, vooral als je het kattenvoer in wat grotere hoeveelheden koopt.

Op de consumentensite Beste Kopen vind je een overzicht van de beste winkels om benodigdheden voor de kat te kopen. Deze online winkels verkopen alle soorten kattenvoer tegen de laagste prijzen.

Kijk voor het beste kattenvoer uit de test bij de bovenstaande tests of gebruik het overzicht met alle kattenvoer om zelf het beste kattenvoer voor je kat te vinden.


Onderwerpen:
Kattenvoer test, droog kattenvoer, natvoer kat, poes, kitten, goed kattevoer kattenrassen, beste kattenvoer test aankoop.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.