Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste keukenboiler (close in boiler en andere boilers keuken)

De beste keukenboiler uit de test. Met de beste close in boiler, maar ook de beste plintboiler en beste kokend water boiler voor in de keuken.

beste keukenboiler test

Met een goede keukenboiler (close in boiler) heb je altijd snel heet water uit de keukenkraan. Dit hete water komt uit een reservoir dat zich meestal in het keukenkastje onder de kraan bevindt. Je hoeft dus niet te wachten tot het warme water van elders in huis wordt aangevoerd. 

Hier vind je de beste keukenboiler uit de test en helpen we je bij het kiezen van de voor jou beste keukenboiler. We kijken daarbij naar de beste keukenboiler uit de test in diverse soorten.


Beste close in boiler uit de test

Je hebt verschillende soorten keukenboilers. Populair is de close in boiler. Dat is een kleine boiler die je in een keukenkastje kunt wegwerken. Hieronder zie je als voorbeeld een Plieger close in boilerPflieger keukenboiler

Plieger keukenboiler close-in


De meeste mensen kiezen voor een close in boiler als ze een keukenboiler kopen. Het is een gebruiksvriendelijke relatief goedkope keukenboiler die er voor zorgt dat je in de keuken snel warm water tot je beschikking hebt. Maar je moet wel ruimte hebben om zo'n keukenboilertje te plaatsen (meestal in het aanrechtkastje).Beste plintboiler uit de test

Wil je geen ruimte in een keukenkast opofferen, of heb je die ruimte gewoonweg niet, dan kun je kiezen voor een plintboiler. Deze keukenboiler is een platte compacte boiler die je achter de plint in de keuken kunt wegwerken, of op een ander plekje kunt verstoppen.

De plintboiler is de keukenboiler die het minste ruimte inneemt.Beste kokend water boiler uit de test

Wil je niet meteen over alleen heet, maar ook over kokend water kunnen beschikken dan heb een speciale keukenboiler voor kokend water nodig. Zo'n kokend water keukenboiler wordt ook wel een kokend water kraan genoemd. Hieronder vind je de beste kokend water boiler uit de test.

De kokend water boiler (waarvan de Quooker de meest bekende is) is een keukenboiler die de temperatuur van het water op het kookpunt houdt. Zo'n kokend water kraan / Quooker is extra krachtige close in keukenboiler.Quooker kokend water keukenboiler

Quooker kokend water keukenboilerBeste wandboiler en grote elektrische boiler uit de test 

Een vierde soort keukenboiler is een (vaak grotere) wandboiler. In tegenstelling tot de close in boiler en de plintboiler is deze boiler wel goed zichtbaar. Maar als je een boiler met een grote warm water capaciteit wil of de andere soorten keukenboiler nergens kwijt kan kom je toch op zo'n muurboiler uit als je een keukenboiler zoekt. 

En dan is er natuurlijk ook nog de kokend water boiler (of kokend water kraan), een boiler die het water op het kookpunt houdt. Maar over de kokend water boiler verderop meer.

Zoek je een grotere warmwaterboiler? Bijvoorbeeld ook voor warm water in de badkamer? Hieronder vind je ook de beste grote elektrische boilers.
 Beste doorstroom boiler uit de test

Weinig ruimte om in een keuken een boiler te plaatsen? Ook niet voor een plintboiler? Kijk dan bij de onderstaande doorstroom boiler test. Een doorstroom keukenboiler is een compacte elektrische boiler zonder water reservoir. Deze water verwarmers zijn er voor keuken en badkamer.

Omdat deze keukenboiler geen waterreservoir heeft is de benaming doorstromer of doorstroom verwarmer beter geschikt. Omdat deze waterverwarmer geen reservoir heeft is het namelijk geen echte boiler.


Beste doorstromer keuken Stiebel Eltron

Elektrische doorstroom boiler keuken Stiebel Eltron


Heb je de weinig ruimte voor een close in boiler? Dat is een doorstromer voor jou mogelijk de beste keukenboiler.
 


Kies je beste keukenboiler

Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van de voor jou beste keukenboiler. In het overzicht alle boilers vind je alle goede keukenboilers. Zowel goede close in boilers als wat grotere boilers.

Close in boiler is een andere benaming voor een keukenboiler die je in (bijvoorbeeld) een kastje plaatst, de term close in boiler staat voor een inbouw boiler. Het is een kleine boiler die je op de waterleiding aansluit. De stroom komt gewoon via een stekker uit het stopcontact.

Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van de beste close in boiler voor de keuken.Standaard keukenboiler of hotfill boiler?

De meeste close in boilers worden op de koudwater leiding aangesloten. De keukenboiler warmt het water op en houdt deze op temperatuur. Een goede close in keukenboiler is dusdanig goed geïsoleerd dat dit nauwelijks energie kost. Ook al heb je de hele dag beschikking over warm water.

Een hotfill boiler is een close in keukenboiler die je op de warmwater leiding aansluit. De keukenboiler hoeft het water dan (normaal gesproken) niet op te warmen maar alleen op temperatuur te houden. Daardoor is er veel minder wattage nodig.

Is de hotfill boiler dan altijd de beste keukenboiler? Nee, er zit een grote maar aan vast. Meestal wordt er een keukenboiler geplaatst omdat er in de keuken een lange wachttijd is voor er warm water is. In dat geval heeft een hotfill keukenboiler weinig zin omdat deze vooral koud water binnenhaalt en dat dan vervolgens met zijn lage vermogen moet opwarmen (wat lang duurt).

Heb je in de keuken niet snel warm water uit de combi ketel beschikbaar? Dan is een standaard close-in boiler de beste keukenboiler en niet de hotfill boiler.

Een reden om wel voor een hotfill keukenboiler te kiezen is het lage vermogen (en de lage energie-aanvraag) van de hotfill boiler. Veel keukenboilers vragen een vermogen van meer dan 1.500 of zelfs meer dan 2.000 watt. Kan de groep in de stoppenkast dat niet aan dan kun je een hotfill keukenboiler op de koud water leiding aansluiten. De hotfill keukenboiler warmt het water dan traag met laag vermogen op, maar eenmaal warm heb je wel beschikking over warm water in de keuken.De capaciteit van de keukenboiler

De beste keukenboiler hoeft niet de grootste capaciteit te hebben, het is maar hoeveel warm water je nodig hebt en hoeveel ruimte je hebt om de close in boiler te plaatsen.

De meeste goede close-in keukenboilers hebben een capaciteit van 10 of 15 liter. Kleinere keukenboilers komen ook voor, maar die zijn alleen interessant als je af en toe je handen wast of een kopje afspoelt. 10 liter is een goede capaciteit voor een kleine vaat. Doe je regelmatig een grote vaat, omdat je een wel een gezin maar geen afwasmachine hebt dan adviseren we een 15 liter boiler voor in de keuken.

In het bovenstaande overzicht met boilers kun je op capaciteit selecteren.

In dat overzicht vind je ook veel grotere boilers, met wel een capaciteit van vele tientallen liters. Dit zijn echter geen close in boilers maar grotere boilers, die bijvoorbeeld ook de badkamer (douche) van warm water kunnen voorzien.


Daalderop keukenboiler

Daalderop keukenboilerStroomverbruik keukenboiler

Hoe efficiënt een boiler is kun je zien aan de CW warm water klasse. Hoe hoger de CW klasse hoe efficiënter de keukenboiler is. Efficiënt staat hierbij voor zuinig met stroom, een korte wachttijd en rendement. Over het algemeen kun je stellen, hoe hoger de CW klasse hoe lager de energiekosten. Hou er wel rekening mee dat de capaciteit daarin ook meespeelt. De gemiddelde 10 liter keukenboiler is zuiniger dan de gemiddelde 15 liter keukenboiler.

De stroomkosten van de gemiddelde keukenboiler vallen reuze mee omdat een goede keukenboiler heel goed geïsoleerd is. De gemaakte energiekosten bespaar je weer omdat de combi ketel of hoofdboiler van huis de leidingen in huis niet onnodig hoeft te vullen met warm water dat je niet gebruikt.

Natuurlijk kun je in het overzicht met close in boilers je beste keukenboiler op CW klasse selecteren.Gas besparen met een keukenboiler

Tot nu toe hebben we het vooral over het gemak van een keukenboiler gehad. Een goede keukenboiler zorgt ervoor dat je altijd meteen warm water in de keuken hebt, bijvoorbeeld om je handen te wassen of om een kopje om te spoelen. 

Maar er is nog een reden om voor een elektrische keukenboiler te kiezen, en dat is besparen op de gasrekening. Met de huidige hoge gasprijzen is de aanschaf van een zuinige keukenboiler een goede investering.

Als het warme water in de keuken uit de combi ketel (gas) moet komen, en het even duurt voor je warm water hebt, moet de ketel even hard werken voor het kleine beetje warm water dat je nodig hebt. Dat kost onnodig veel gas. Een elektrische boiler in de keuken gebruikt veel minder energie voor hetzelfde beetje warm water.

Let op, dit voordeel gaat niet op voor de hotfill keukenboiler die zijn water aanvult met warm water uit de combi ketel.Beste keukenboiler merken

Twee merken springen er uit als het om keukenboilers gaat. Daalderop en Plieger worden gezien als de fabrikanten van de beste keukenboilers. Maar er zijn meer goede makers van close in boilers zoals het wat goedkopere Eldom. Ook Inventum, AEG en Tesy maken goede keukenboilers. 

Bij de kokend water kranen (keukenboilers voor kokend water) zijn Quooker, Grohe en Selsiuz toonaangevend. En bij de grote boilers zijn Eldom, Bosch, Thermex, Tesy, Daalderop, Vaillant en Bulex goede fabrikanten.

Hieronder een korte beschrijving van de beste keukenboiler fabrikanten.

Plieger keukenboiler

Plieger is een Nederlands merk voor sanitair en installatiematerialen. Plieger maakt sanitair voor badkamer,toilet en keuken en behoort tot de beste keukenboiler makers. Hun aanbod blijft echter beperkt tot de bekende Plieger close in keukenboiler die je eerder op deze pagina afgebeeld ziet.

Itho Daalderop keukenboiler

Itho Daalderop is een andere fabrikant uit Nederland die tot de beste keukenboiler merken behoort. Itho Daalderop biedt een hele reeks close in keukenboilers van 10 liter en 15 liter (ook hotfill en smart), maar ook een close up keukenboiler, een hangende boiler voor in een bovenkastje van de keuken.

Eldom keukenboiler

Eldom is een specialist in boilers en verwarming. Voor gebruik in de keuken biedt Eldom een hele serie close in boilers en wandboilers.

Inventum keukenboiler

Ook Inventum biedt een hele reeks boilers voor de keuken aan. Met capaciteiten van 5 liter tot 20 liter, met koud water invoer en met hotfill. Het betreft close-in boilers, plintboilers, muurboilers en keukenboilers voor in een bovenkastje. Bij Inventum kun je ieder soort keukenboiler vinden. Inventum is dan ook één van de beste keukenboiler fabrikanten.

Quooker keukenboiler

Quooker is een populair merk voor een keukenboiler die direct kokend water kan geven. Zo'n kokend water boiler wordt dan ook vaak een quooker genoemd (ook al is deze van een ander merk). 

Stiebel Eltron keukenboiler

Het Duitse Stiebel Eltron is in Nederland minder bekend maar behoort wel tot de beste keukenboiler merken. Steibel Eltron maakt vooral grote boilers, maar voor gebruik in de keuken hebben ze kleine boilers van 5 liter en 10 liter.

Kijk bij de bovenstaande boiler testen wat de beste keukenboilers zijn.

Kijk bij de bovenstaande keukenboiler test of bij het overzicht met alle boilers voor alle beste keukenboilers.

Zie ook: 


Onderwerp:
Hier boven kijken we naar de beste keukenboilers uit de test, bijvoorbeeld de beste kokend waterkraan uit de test en de beste close in boiler uit de test. Met een keukenboiler heb je snel warm water of in geval van een kokend water kraan (quooker) zelfs meteen kokend water). Je hebt daarbij de keuze uit een close in boiler of een grote boiler, en tussen een hotfill boiler een een koud water boiler. 
Tevens geven we informatie en tips over de capaciteit en het stroomgebruik van een keukenboiler en het besparen van gas door een elektrische keukenboiler te plaatsen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik gebruik een Plieger close in boiler (coldfill) en ik ben er reuze blij mee. Met de combi ketel boven duurde het vroeger heel lang voor ik beneden warm water had. Zonde van de tijd en het veel te lang onnodig opwarmen als je alleen even je handen wilde wassen of een beker wilde omspoelen. Met de close in boiler heb ik meteen warm water. Ik heb maar van één ding spijt en dat is dat ik de kleine versie gekocht heb. Als je een beetje warm water nodig hebt is dat geen probleem, maar als je met de hand een vaat wilt doen raakt een kleine keukenboiler wel snel leeg. Beknibbel dus niet op de ruimte als je plek hebt voor een wat grotere keukenboiler.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.