Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste keukenweegschaal test

De beste keukenweegschalen uit de test. Waaronder de beste goedkope keukenweegschaal, de hoogst gewaardeerde keukenweegschaal en de beste precisie weegschaal uit de test.

Een goede keukenweegschaal is een belangrijk keukenapparaat. Niet alleen moet je met een goede keukenweegschaal nauwkeurig je ingrediënten kunnen afwegen, ook moet de beste keukenweegschaal praktisch in het gebruik zijn. Hier kijken we naar de beste keukenweegschalen uit de test en geven we tips voor het vinden van de voor jou beste keukenweegschaal.De beste keukenweegschalen uit de test

We beginnen met de best geteste keukenweegschalen. Kijk bij de onderstaande tests voor de beste keukenweegschaal uit iedere test.
Kies je beste keukenweegschaal

Wat voor eisen stel jij aan je keukenweegschaal? Hoeveel geld wil je aan de weegschaal uitgeven? De beste keukenweegschaal is niet voor iedereen dezelfde weegschaal. 

Selecteer daarom zelf je beste keukenweegschaal uit een overzicht met aanbiedingen van ruim 900 keukenweegschalen. 


Het is ongelofelijk, maar zoveel keukenweegschalen zijn er. Je vindt hier al deze weegschalen met hun specificaties, mogelijkheden en laagste prijzen.

Je kunt al je wensen aanvinken tot je alleen de voor jou beste keukenweegschalen over houdt. Zo vind je makkelijk en snel je persoonlijk beste keukenweegschaal. Voor bij dat selecteren van de beste keukenweegschaal hebben we nog wat tips.


Beste keukenweegschaal test

Mechanische keukenweegschaal met schaalTips kiezen beste keukenweegschaal

Hieronder geven we je tips en informatie die je van pas kunnen komen als je via bovenstaand overzicht jouw beste keukenweegschaal kiest. Op alle onderstaande kenmerken kun je de voor jou beste keukenweegschalen selecteren.

Mechanische keukenweegschaal of elektrische keukenweegschaal?

De eerste keuze die je eventueel kunt maken is die tussen een elektrische keukenweegschaal (digitale keukenweegschaal) en een mechanische keukenweegschaal (analoge keukenweegschaal). Hierbij moeten we wel opmerken dat het overgrote deel van de keukenweegschalen tegenwoordig een elektrische keukenweegschaal is.

Een elektrische keukenweegschaal heeft dan ook veel voordelen. Niet alleen lezen de digitale getallen van een elektrische weegschaal makkelijker af dan een mechanische wijzer, ook zijn mechanische weegschalen minder nauwkeurig omdat deze met een veer het gewicht bepalen en niet met een sensor.

Zo'n 90 procent van de keukenweegschalen is dan ook een elektrische keukenweegschaal / digitale keukenweegschaal. De mechanische keukenweegschalen zijn vooral retro keukenweegschalen, een keukenweegschaal met een retro design.


Terraillon retro keukenweegschaal

Terraillon retro keukenweegschaal met kom


Tarra functie weegschaal

Bij het selecteren van de voor jou beste keukenweegschaal in het overzicht met alle keukenweegschalen heb je de mogelijkheid om de tarra functie als eis aan te vinken. Dat klinkt ingewikkeld, maar de tarra functie is niets anders dan de mogelijkheid het gewicht van de weegschaal met inhoud weer op nul te zetten.

Deze tarra functie op een weegschaal voor in de keuken is erg handig omdat je er dan ingrediënten van een bepaald gewicht bij kunt gooien. Of je plaatst eerste een beker of bordje, zet de weegschaal op nul, en gaat dan de ingrediënten wegen. 

Bij de beste keukenweegschaal is een tarra functie dus eigenlijk wel een must.

Digitale / elektrische keukenweegschaal BOTC

Digitale / elektrische weegschaal keuken BOTC


Maximaal gewicht keukenweegschaal

Het maximaal weegvermogen hoeft natuurlijk geen uitleg. Dit is het maximale gewicht dat een keukenweegschaal kan dragen en meten. Hou er wel rekening dar naarmate de weegschaal meer kilo's kan wegen deze ook vaak groter wordt en dus meer ruimte op het aanrecht en in de kast inneemt.


Keukenweegschaal met kom

De meeste moderne keukenweegschalen zijn platte plateaus waarop je het te wegen voedsel kunt neerleggen. Je hebt ook keukenweegschalen met een afneembare kom. Deze kom kun je dan meteen als mixkom gebruiken.

Keukenweegschaal automatisch uitschakelen

Als je druk aan het koken bent vergeet je al gauw de weegschaal uit te schakelen. Een goede elektrische keukenweegschaal schakelt zichzelf daarom na gebruik uit. Dat is ook handig bij vieze handen.

Materiaal weegschaal keuken

Van welk materiaal is jouw beste keukenweegschaal gemaakt? De meeste moderne keukenweegschalen zijn van metaal of RVS. Een metalen keukenweegschaal is degelijk en makkelijk schoon te maken. Keukenweegschaal van kunststof hebben vaak een bijzonder uiterlijk, maar zijn kwetsbaarder. Sommige keukenweegschalen hebben een glazen plaat. Ook dat maakt makkelijk schoon maar ziet er vooral mooi uit.

Elektrische / digitale keukenweegschaal Revall


De beste keukenweegschalen merken

Mocht je voorkeur hebben, bij de selectie kun je ook je voorkeursmerken aanvinken. Soehnle is een toonaangevend merk in weegschalen. Niet alleen in keukenweegschalen, maar ook in personenweegschalen voor thuis en in het ziekenhuis. Het mag geen wonder heten dat de Soehnle keukenweegschalen vaak als beste weegschaal uit een weegschaal test komen.

Andere bekende en goede merken voor een keukenweegschaal zijn Tefal, Brabantia, Siemens, Krups, WMF, Hendi, Revall en Inventum. Populaire merken voor een goedkope keukenweegschaal zijn Bestron, Princess, Tomado en Domo, en voor een design keukenweegschaal zijn Joseph Joseph en Smeg goede weegschaal merken.

De prijs van een keukenweegschaal

Je kunt ook een maximale prijs opgeven die je voor je keukenweegschaal wil betalen (en een minimum prijs, maar dat is minder relevant). Maar wat kost een keukenweegschaal eigenlijk?

De gemiddelde keukenweegschaal kost 20 euro. Maar zowel naar boven als naar onder zijn er uitschieters.

De goedkoopste keukenweegschalen (of eigenlijk keukenweegschaaltjes) kosten nog geen 8 euro. Dit zijn kleine mini weegschalen die niet meer dan 2 ons kunnen wegen. Eigenlijk alleen geschikt voor het wegen van kruiden, noten en andere kleine ingrediënten. De prijzen van een serieuze keukenweegschaal beginnen iets boven de 10 euro.

Professionele weegschaal keuken

De duurste keukenweegschalen kosten boven de 200 euro. Dit zijn professionele keukenweegschalen zoals deze ook in winkels of een restaurant gebruikt worden. Een professionele keukenweegschaal kan tot wel 15 kilo wegen en zijn zelfs bij zo'n hoog gewicht nog op 2 gram nauwkeurig.

Professionele keukenweegschalen die ook veel door consumenten thuis in de keuken gebruikt worden zijn de professionele weegschalen van Bartscher, Louis Tellier, Zetla en Kern.Precisie weegschaal

Bovenaan in het keukenweegschaal test overzicht vind je ook een beste precisie weegschaal test. Een precisieweegschaal is een weegschaal die heel nauwkeurig weegt. Tot op 0,1 gram of zelfs op 0,01 gram nauwkeurig.

Voor de meeste wegingen is zo'n nauwkeurigheid niet nodig. Maar als je gist, kruiden, medicijnen of specerijen afweegt kunnen enkele tiende grammen wel verschil uitmaken.  De precisie weegschaal is dan de beste keukenweegschaal. 

Kies met al deze eigenschappen de voor jou beste keukenweegschaal uit het overzicht met alle keukenweegschalen, of kijk bij de tests wat volgens de experts de beste keukenweegschalen zijn. 


Zie ook:

Samenvatting:
Hierboven vind je de beste keukenweegschalen uit de test. Zowel elektrische keukenweegschalen (digitale keukenweegschalen) als de mechanische keukenweegschalen (analoge keukenweegschalen). Bovendien kun je uit het overzicht met alle goede keukenweegschalen zelf je beste digitale keukenweegschaal, analoge keukenweegschaal, elektrische keukenweegschaal of mechanische keukenweegschaal selecteren en goedkoop online kopen.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Opgepast met de digitale keukenweegschaal van de Hema. Ik wilde deze kopen, maar werd er gelukkig door een vriendin op tijd op geattendeerd dat deze weegschaal als enige keukenweegschaal uit de consumentenbond test een onvoldoende heeft gekregen. En dat terwijl dit toch een bovengemiddeld dure kookweegschaal is. Ik heb nu op aanraden van dezelfde vriendin online een Soehnle keukenweegschaal besteld.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.