Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste keukenweegschaal test

Een goede keukenweegschaal is een belangrijk keukenapparaat. Niet alleen moet je met een goede keukenweegschaal nauwkeurig je ingrediënten kunnen afwegen, ook moet de beste keukenweegschaal praktisch in het gebruik zijn. Hier kijken we naar de beste keukenweegschalen uit de test en geven we tips voor het vinden van de voor jou beste keukenweegschaal.

De beste keukenweegschalen uit de test

We beginnen met de best geteste keukenweegschalen. Kijk bij de onderstaande tests voor de beste keukenweegschaal uit iedere test.


Kies je beste keukenweegschaal

Wat voor eisen stel jij aan je keukenweegschaal? Hoeveel geld wil je aan de weegschaal uitgeven? De beste keukenweegschaal is niet voor iedereen dezelfde weegschaal. Selecteer daarom zelf je beste keukenweegschaal uit een overzicht met ruim 900 keukenweegschalen. Je kunt al je wensen aanvinken tot je alleen de voor jou beste keukenweegschalen over houdt.

Tips kiezen beste keukenweegschaal

Hieronder geven we je tips en informatie die je van pas kunnen komen als je via bovenstaand overzicht jouw beste keukenweegschaal kiest. Op alle onderstaande kenmerken kun je de voor jou beste keukenweegschalen selecteren.

Mechanische of elektrische keukenweegschaal?

De eerste keuze die je eventueel kunt maken is die tussen een elektrische keukenweegschaal (digitale keukenweegschaal) en een mechanische keukenweegschaal (analoge keukenweegschaal). Hierbij moeten we wel opmerken dat het overgrote deel van de keukenweegschalen tegenwoordig elektrisch is.

Een elektrische digitale keukenweegschaal heeft dan ook veel voordelen. Niet alleen lezen de digitale getallen makkelijker af dan een mechanische wijzer, ook zijn mechanische weegschalen minder nauwkeurig omdat deze met een veer het gewicht bepalen en niet met een sensor.

Tarra functie weegschaal

Bij het selecteren van de voor jou beste keukenweegschaal in het overzicht met alle keukenweegschalen heb je de mogelijkheid om de tarra functie als eis aan te vinken. Dat klinkt ingewikkeld, maar de tarra functie is niets anders dan de mogelijkheid het gewicht van de weegschaal met inhoud weer op nul te zetten.

Deze tarra functie op een keukenweegschaal is erg handig omdat je er dan ingrediënten van een bepaald gewicht bij kunt gooien. Of je plaatst eerste een beker of bordje, zet de weegschaal op nul, en gaat dan de ingrediënten wegen. 

Bij de beste keukenweegschaal is een tarra functie dus eigenlijk wel een must.

Maximaal gewicht keukenweegschaal

Het maximaal weegvermogen hoeft natuurlijk geen uitleg. Dit is het maximale gewicht dat een keukenweegschaal kan dragen en meten. Hou er wel rekening dar naarmate de weegschaal meer kilo's kan wegen deze ook vaak groter wordt en dus meer ruimte op het aanrecht en in de kast inneemt.

Keukenweegschaal met kom

De meeste moderne keukenweegschalen zijn platte plateaus waarop je het te wegen voedsel kunt neerleggen. Je hebt ook keukenweegschalen met een afneembare kom. Deze kom kun je dan meteen als mixkom gebruiken.

Beste keukenweegschaal test

Automatisch uitschakelen

Als je druk aan het koken bent vergeet je al gauw de weegschaal uit te schakelen. Een goede elektrische keukenweegschaal schakelt zichzelf daarom na gebruik uit. Dat is ook handig bij vieze handen.

Materiaal keukenweegschaal

Van welk materiaal is jouw beste keukenweegschaal gemaakt? De meeste moderne keukenweegschalen zijn van metaal of RVS. Een metalen keukenweegschaal is degelijk en makkelijk schoon te maken. Keukenweegschaal van kunststof hebben vaak een bijzonder uiterlijk, maar zijn kwetsbaarder. Sommige keukenweegschalen hebben een glazen plaat. Ook dat maakt makkelijk schoon maar ziet er vooral mooi uit.

De beste keukenweegschalen merken

Mocht je voorkeur hebben, bij de selectie kun je ook je voorkeursmerken aanvinken. Soehnle is een toonaangevend merk in weegschalen. Niet alleen in keukenweegschalen, maar ook in personenweegschalen voor thuis en in het ziekenhuis. Het mag geen wonder heten dat de Soehnle keukenweegschalen vaak als beste weegschaal uit een weegschaal test komen.

Andere bekende en goede merken voor een keukenweegschaal zijn Tefal, Brabantia en Inventum.

De prijs van een keukenweegschaal

Je kunt ook een maximale prijs opgeven die je voor je keukenweegschaal wil betalen (en een minimum prijs, maar dat is minder relevant). Maar wat kost een keukenweegschaal eigenlijk?

De gemiddelde keukenweegschaal kost 20 euro. Maar zowel naar boven als naar onder zijn er uitschieters.

De goedkoopste keukenweegschalen (of eigenlijk keukenweegschaaltjes) kosten nog geen 8 euro. Dit zijn kleine mini weegschalen die niet meer dan 2 ons kunnen wegen. Eigenlijk alleen geschikt voor het wegen van kruiden, noten en andere kleine ingrediënten. De prijzen van een serieuze keukenweegschaal beginnen iets boven de 10 euro.

De duurste keukenweegschalen kosten boven de 200 euro. Dit zijn professionele weegschalen zoals deze ook in winkels gebruikt worden. Ze kunnen tot wel 15 kilo wegen en zijn zelfs bij zo'n gewicht nog op 2 gram nauwkeurig.

Kies met al deze eigenschappen de voor jou beste keukenweegschaal uit het overzicht met alle keukenweegschalen, of kijk bij de tests wat volgens de experts de beste keukenweegschalen zijn. 


Onderwerpen:
Goede keukenweegschalen test, weegschaal keuken, koken, elektrische keukenweegschaal, mechanische keukenweegschalen, beste keukenweegschaal test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.