Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste kinderwagen test

Hier vind je de beste kinderwagens uit de test, aanbiedingen van goede kinderwagens bij de beste winkels en tips om je beste kinderwagen te kiezen. Op zoek naar een kinderwagen? Dan valt er veel te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten kinderwagens. Je hebt kinderwagens die uitsluitend als kinderwagen dienst doen, maar ook kinderwagens die tevens als reiswieg en/of autostoeltje dienst kunnen doen. En voor iets oudere kindjes heb je een buggy. 

Hier kijken we naar diverse kinderwagen testen waarin de beste kinderwagen wordt uitgekozen.


Beste kinderwagens uit de test

Hieronder vind je deze kinderwagen tests. Deze testen zijn uitgevoerd door diverse deskundige organisaties.

Hier zijn bijvoorbeeld de online winkels te bieden met het beste aanbod aan kinderwagens. Hier heb je een ruime keuze uit alle soorten kinderwagens die vaak met hoge korting aan te schaffen zijn.

Dubatti kinderwagen / wandelwagen

Dubatti kinderwagen / wandelwagen


Ook vind je op Beste Kinderwagen Kopen een Kinderwagen Keuzehulp waarmee je snel en makkelijk je ideale kinderwagen kunt selecteren uit een aanbod van meer dan 300 kinderwagens. Alle informatie, prijzen en specificaties zijn daar te vinden evenals reviews en ervaringen van gebruikers.

Ook de actuele Kinderwagen Top 10 is te vinden op Beste Kinderwagen Kopen.


Verschillende soorten kinderwagens

In deze overzichten kom je verschillende soorten kinderwagens tegen. Hieronder hebben we informatie over al deze verschillende kinderwagens.

Combiwagen

De combiwagen is de allrounder onder de kinderwagens. Een combiwagen gebruik je niet alleen als kinderwagen, maar ook als autostoeltje en reiswieg. Een combiwagen wordt dan ook wel 3-in-1 kinderwagen genoemd.

Op het onderstel staat een reiswieg. Tot een leeftijd van ongeveer 9 maanden wordt dit reiswiegje gebruikt. Daarna kan het wiegje worden vervangen door een stoeltje dat ook als autostoel kan worden gebruikt. 


Stokke kinderwagen (3-in-1 combiwagen)

Stokke kinderwagen (3-in-1 combiwagen)Deze combi kinderwagen kan tot een jaar of vier worden gebruikt. Soms bevat het pakket dat je koopt zowel een reiswieg als een stoeltje, soms moet je het autostoeltje nog apart aanschaffen.

Kinderbuggy

Een buggy is geschikt voor kinderen vanaf circa 9 maanden. In tegenstelling tot het stoeltje van de combiwagen kan de buggy niet als (auto) stoeltje worden gebruikt. 

Een kinderbuggy is een klein, licht en inklapbaar kinderwagentje met kleine wieltjes, dat je heel makkelijk op reis meeneemt. Het past probleemloos in de auto, maar ook in het openbaar vervoer kun je hem makkelijk ingeklapt of uitgeklapt meenemen.


Buggy kind

Buggy voor een kind

De kinderbuggy is heel geschikt om de kinderen mee te nemen naar het winkelcentrum of de dierentuin, maar voor een boswandeling is een kinderbuggy door zijn kleine wieltjes slecht geschikt.

De beste buggy's uit de test hebben een apart overzicht gekregen. Kijk voor de beste buggy bij de bovenaan genoemde buggy's uit de test.

Hardloopkinderwagen

Een heel aparte kinderwagen is de hardloopkinderwagenwagen. Deze kinderwagens zijn ontworpen om er achter te hardlopen met het kindje in de wagen. Wel zo gezellig met je training, en voor oppas hoef je niet te zorgen. Een hardloopwagen heeft drie wielen die groter zijn dan de wielen van andere soorten kinderwagens.

Je kunt een hardloopkinderwagen ook als gewone kinderwagen gebruiken. Je hoeft dan geen twee kinderwagens aan te schaffen, maar hou er wel rekening mee dat een hardloopkinderwagen een stuk groter en logger is omdat hij stabiel op de weg moet liggen tijdens het rennen. Je neemt ze niet makkelijk mee en ze zijn minder goed te hanteren als je door een winkel loopt.


Joovy hardloop kinderwagen met reiswieg
Joovy hardloop kinderwagen met reiswieg

Duo kinderwagen

Een andere, heel specifieke kinderwagen is de duo kinderwagen. Deze dubbele kinderwagen wordt vooral door ouders met een tweeling baby gebruikt (en wordt daarom ook wel tweeling kinderwagen genoemd), maar is bijvoorbeeld ook handig voor een oppas van meerdere babyƛ.

Vooral de duo kinderwagen die ook als buggy kan worden gebruikt (dus ook in zitstand) is erg gewild. Zo'n duo kinderwagen / buggy kun je namelijk ook goed gebruiken voor kinderen van verschillende leeftijden, zoals broertjes en zusjes die geen tweeling zijn, of voor twee oppaskinderen. 

Ook van deze duo kinderwagens vind je hier boven een kinderwagen test.

Kijk voor de beste kinderwagens bij de de bovenaan genoemde testen.


Tips en informatie beste kinderwagen kiezen

Boven vind je ook een link naar Beste Kinderwagen Kopen. Daar vind je ondermeer een Kinderwagen Keuzehulp waarmee je makkelijk de voor jou beste kinderwagen tegen de laagste prijs kunt vinden. Dat doe je via diverse selectiecriteria waarvan we er hieronder een paar uitlichten.

Slaapstand

De slaapstand is een mogelijkheid die op iedere goede kinderwagen aanwezig is. Bij een buggy kan je dan de leuning kantelen zodat de kleine kan liggen en slapen.

Verstelbare voetsteun

Voor een goede slaaphouding kan het ook handig zijn als je de voetsteun kunt wegklappen. En als je de voetensteun kunt verstellen kun je altijd de beste positie vinden.

Geschikt voor autostoeltje

Op deze kinderwagens kun je het autostoeltje plaatsen. Zo kun je het kindje kan laten zitten / slapen als deze overgezet wordt. Meestal zijn dit combi-wagens waarbij het autostoeltje deel uit maakt van de kinderwagen.

All terrain kinderwagens en offroad kinderwagens

Wil je boswandelingen maken met de kinderwagen? Kies dan voor een offroad kinderwagen. Dit zijn stevige kinderwagens met grote robuuste wielen die ook op ruw terrein makkelijk voort te duwen zijn. Tip: In de keuzehulp kun je geschikt voor de stad en / of geschikt voor off road aanvinken. Als je beide aanvinkt krijg je de beste kinderwagens voor ieder terrein. 

Kinderwagens met omkeerbare zitting of duwstang

Wil je dat het kindje vooruit kijk, of heb je liever meer contact met je zoontje of dochtertje en wil je graag dat deze onder het lopen jouw aankijkt? Bij een kinderwagen met omkeerbare zitting kun je dat zelf bepalen en aanpassen als je daar zin in hebt.

Dit kan ook worden bereikt met een duwstang die je kunt omkeren. De kinderwagen rijdt dan de andere kant op.

Quinny kinderwagen / buggy
Quinny kinderwagen / buggy


In hoogte verstelbare duwstang

Voor de ouders is het erg fijn als de duwstang in hoogte versteld kan worden. Je hebt immers grote en kleine pappa's en mamma's dus de duwstang staat voor lang niet iedereen standaard op de juiste hoogte.

Kinderwagen met te verwijderen wielen

Kun je de wielen van de kinderwagen er makkelijk afhalen? Dat is makkelijk bij het vervoeren of opslaan van de kinderwagen. Een kinderwagen die goed opgevouwen kan worden en waarvan tevens de wielen er afgehaald kunnen worden neemt maar heel weinig ruimte in. Een belangrijke eigenschap voor de beste kinderwagen.

Kinderwagen met 3 wielen of 4 wielen?

Over wielen gesproken. De meeste kinderwagens hebben vier wielen, maar ze zijn er ook met drie wielen. Drie wielen maakt de kinderwagen wendbaarder, je kunt er heel makkelijk mee draaien en scherpe bochten mee maken. Heel handig is smalle steegjes en in de stad, maar ook in winkels. Ook de beste hardloopkinderwagens hebben vaak drie wielen.

Verwijderbare bekleding

Het is plezierig als je de bekleding van de kinderwagen af kunt halen om deze te wassen. Er wordt namelijk nogal eens ijs, snoep, limonade, mayonaise of andere viezigheid gemorst. Zo maak je het een stuk makkelijker schoon.

Meerijdplankje

Samen met de baby en peuter of andere klein kind meenemen met de kinderwagen, bijvoorbeeld een broertje of zusje, dat man met een meetijdplankje. Een meerijdplankje is een plankje die aan de duwkant van de kinderwagen wordt bevestigd en waarop een kindje staande mee kan rijden.

Een meerijdplankje is zelden standaard op de kinderwagen aanwezig, maar kan wel los worden gekocht.

Wat kost een kinderwagen?

Iedereen heeft een bepaald budget dat er aan de kinderwagen uitgegeven kan worden. De prijzen van kinderwagens lopen enorm uiteen. De goedkoopste kinderwagens kosten rond de 100 euro, de duurste bijna 1.300 euro. 

In de keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Kinderwagen Kopen kun je daarom de maximum prijs instellen, zo heb je niet te maken met kinderwagens die je toch niet kan / wil betalen.


Kinderkraft kinderwagen

Kinderkraft kinderwagen


Beste kinderwagen merken

Bij iedere bovenstaande kinderwagen test zie je de beste kinderwagen of beste kinderwagens uit de betreffende kinderwagen test. 

Of kies zelf je beste kinderwagen op het bovengenoemde Beste Kinderwagen Kopen. De keuze uit goede kinderwagen merken is groot.

Bekende merken voor een goede kinderwagen zijn bijvoorbeeld Bugaboo, Nuna, Koelstra, Maxi-Cosi, Hauck, Kinderkraft, Stokke en Quinny. Maar ook Joolz,, Cybex, Chicco, X Adventure, Easywalker en andere fabrikanten maken goede kinderwagens.

Kijk maar bij de bovenstaande kinderwagen tests voor de best geteste kinderwagens. Of kies zelf je beste kinderwagen via de keuzehulp op het eveneens bovengenoemde Beste Kinderwagen Kopen.

Tips Consumentenbond beste kinderwagen kopen

Hieronder vind je tenslotte nog een filmpje van de Consumentenbond met tips voor het kopen van je beste kinderwagen. Er wordt gekeken naar de beste kinderwagen voor verschillende leeftijden en natuurlijk besteedt de Consumentenbond veel aandacht aan de veiligheid van het kind in de kinderwagen. Verder wordt er gekeken naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld het gebruik als buggy, autostoel of reiswieg en naar beschikbare accessoires.


Tips beste kinderwagen kiezen Consumentenbond


Zie ook: Meer testen m.b.t. baby's en kinderen


Onderwerp:
Boven vind je de beste kinderwagens uit de test. Het betreft testen van alle soorten kinderwagens. Op de keuzehulp van Beste Kinderwagen Kopen kun je zelf je beste kinderwagen selecteren. Ook vind je daar goede winkels om een kinderwagen goedkoop te kopen en veel tips en informatie over kinderwagens. O.a. van de Consumentenbond.