Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koekenpan test

 

Koop je beste koekenpan goedkoop. Hier de beste koekenpannen uit de koekenpan test en aanbiedingen van koekenpannen bij de beste goedkope winkels.

Beste koekenpan test

Een goede koekenpan is onmisbaar in de keuken. Een koekenpan wordt bijna dagelijks bij het koken gebruikt. Voor het bakken van aardappelen, vlees, vis en pannenkoeken, maar ook voor andere bereidingen. Hier kijken we naar de beste koekenpannen uit de tests, en geven we tips om de voor jou beste koekenpan te selecteren uit meer dan 2.800 koekenpannen!


Zie ook
Meer dan 2.800 koekenpannen vind je in het overzicht aanbiedingen alle koekenpannen. Het betreft goede koekenpannen in alle formaten. 

Dankzij goede selectiemogelijkheden kun je dit enorme aantal snel inkorten tot alleen de voor jou beste koekenpannen en hun prijzen. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste koekenpan tegen de laagste prijs.

Informatie beste koekenpan kiezen

Hieronder geven we tips en informatie voor bij het selecteren van de voor jou beste koekenpan.

Warmtebron koekenpan

Koken op gas kan met ieder type koekenpan. Ook elektrisch koken of koken op een keramische kookplaat stelt weinig eisen aan een koekenpan, als de bodem maar vlak is. Dat is nodig voor een goede warmtegeleiding. Dat geldt ook voor een halogeen pan.

Bij koken op een inductie kookplaat moet je echter opletten. Hiervoor is een koekenpan met een dikke magnetische bodem nodig. Een gietijzeren pan kan ook op een inductieplaat.

Het overgrote deel van de koekenpannen in het overzicht met alle koekenpannen is geschikt voor inductie koken. Maar er zijn wel uitzonderingen. Gelukkig kun je in je selectie geschikt voor in inductie aanvinken zodat je alleen de goede voor inductie geschikte koekenpannen te zien krijgt,

Diameter van de koekenpan

Natuurlijk is de grootte van de pan ook heel belangrijk bij aanschaf van een koekenpan. Het formaat van een koekenpan wordt als diameter gemeten aan de bovenkant van de koekenpan (waar de pan breder is dan onder).

In het overzicht vind je naast losse koekenpannen ook pannensets bestaande aan koekenpannen van diverse formaten. Een koekenpannenset is meestal goedkoper dan losse pannen kopen en ze passen perfect bij elkaar. 

In de meeste huishoudens vind je niet één koekenpan, maar een aantal koekenpannen in verschillende maten, of zelfs meerdere koekenpannen in een populaire maat.

Anti aanbaklaag koekenpan

Bij het kiezen van je beste koekenpan heb je de keuze tussen een koekenpan met anti aanbaklaag en een koekenpan zonder anti aanbaklaag.

Een anti aanbaklaag voorkomt aankoeken. Naast de standaard anti aanbaklaag (van mineralen) is er een keramische anti aanbaklaag die bestand is tegen heel hoge temperaturen, maar die wel langzaam opgewarmd moet worden. 

Bij geëmailleerde gietijzeren pannen is de anti aanbaklaag van emaille. Dit sterke materiaal is krasbestendig en roestbestendig. Daarnaast zijn er ook zuiver gietijzeren pannen (zonder anti aanbaklaag) die als ze een keer worden ingebrand op natuurlijke wijze tegen aanbakken en aankoeken bestand zijn.

De teflon anti aanbaklaag (PFTE anti aanbaklaag) komt nauwelijks nog voor. In Teflon zat vroeger de stof PFOA die kankerverwekkend bleek. Teflon met PFOA is sinds 2015 verboden. Bij de weinige koekenpannen met Teflon die nu nog verkocht worden zit geen PFOA meer, maar door de slechte naam van Teflon wil iedereen een koekenpan zonder Teflon.

Hoewel een anti aanbaklaag handig is, wil niet iedereen altijd een koekenpan met anti aanbaklaag gebruiken. Doordat er geen laagje tussen de hete bodem van de pan en het voedsel zit krijg je bij een goede koekenpan zonder anti aanbaklaag eerder een knapperig laagje op bijvoorbeeld vlees.  Een anti aanbaklaag voorkomt ook de vorming van fond, een bruin laagje onder in de pan waaraan veel van de smaak opgenomen wordt. Bij een anti aanbaklaag gaat veel van deze smaak verloren, wat vooral ook opgaat bij het bereiden van sauzen.

In de bovenstaande testen vind je zowel de beste koekenpan met anti aanbaklaag als de beste koekenpan zonder anti aanbaklaag.

De steel van de koekenpan

Let bij de keuze van een koekenpan ook op het materiaal van de steel. Staal en andere metalen geleiden de warmte en worden dus heet. Kunststof stelen en houten stelen blijven koel.

Ook het deksel kan gemaakt zijn van veel verschillende materialen. Glas heeft als voordeel dat je zonder dat je de pan opent (en warmte verliest) kunt zien wat er in de pan gebeurt.

Beste koekenpannen merken

Koekenpannen worden door vele fabrikanten gemaakt, maar er zijn een aantal merken pannen die er uitspringen qua kwaliteit en populariteit. Koekenpannen van Tefal, DeBuyer, Le Creuset, Demeyere en BK komen vaak als beste koekenpan uit testen tevoorschijn. Alle goede koekenpannen vind je bij de aanbiedingen hier boven.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van alle koekenpannen voor alle prijzen, specificaties en ervaringen  van gebruikers van de pannen.Samenvatting:
Kijk hier voor de beste koekenpan uit de test en meer goede koekenpannen. We hebben de best geteste koekenpannen en een overzicht met alle koekenpannen (ruim 2.800) met al hun specificaties en lage prijzen. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste koekenpan.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *