Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koekenpan test

Een koekenpan is onmisbaar in de keuken. Een koekenpan wordt bijna dagelijks bij het koken gebruikt. Voor het bakken van aardappelen, vlees, vis en pannenkoeken, maar ook voor andere bereidingen. Hier kijken we naar de beste koekenpannen uit de tests, en geven we tips om de voor jou beste koekenpan te selecteren uit meer dan 1.600 koekenpannen!


Zie ook
Meer dan 1.800 koekenpannen vind je in het overzicht aanbiedingen alle koekenpannen. Het betreft goede koekenpannen in alle formaten. Dankzij goede selectiemogelijkheden kun je dit enorme aantal snel inkorten tot alleen de voor jou beste koekenpannen en hun prijzen. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste koekenpannen tegen de laagste prijs.

Informatie beste koekenpan kiezen

Hieronder geven we tips en informatie voor bij het selecteren van de voor jou beste koekenpan.

Warmtebron koekenpan

Koken op gas kan met ieder type koekenpan. Ook elektrisch koken of koken op een keramische kookplaat stelt weinig eisen aan een koekenpan, als de bodem maar vlak is. Dat is nodig voor een goede warmtegeleiding. Dat geldt ook voor een halogeen pan.

Bij koken op een inductie kookplaat moet je echter opletten. Hiervoor is een koekenpan met een dikke magnetische bodem nodig. Een gietijzeren pan kan ook op een inductieplaat.

Diameter van de koekenpan

Natuurlijk is de grootte van de pan ook heel belangrijk bij aanschaf. Deze wordt als diameter gemeten aan de bovenkant van de pan (waar het breder is dan onder).

In het overzicht vind je naast losse koekenpannen ook pannensets bestaande aan koekenpannen van diverse formaten. Een koekenpannenset is meestal goedkoper dan losse pannen kopen en ze passen perfect bij elkaar. 

Anti aanbaklaag koekenpan

Een anti aanbaklaag voorkomt aankoeken. Naast de standaard anti aanbaklaag (van mineralen) is er een keramische anti aanbaklaag die bestand is tegen heel hoge temperaturen, maar die wel langzaam opgewarmd moet worden. Bij gietijzeren pannen is de anti aanbaklaag van emaille. Dit sterke materiaal is krasbestendig en roestbestendig.

De teflon anti aanbaklaag is sinds 2015 verboden.


Beste koekenpan test

De steel van de koekenpan

Let bij de keuze van een koekenpan ook op het materiaal van de steel. Staal en andere metalen geleiden de warmte en worden dus heet. Kunststof stelen en houten stelen blijven koel.

Ook het deksel kan gemaakt zijn van veel verschillende materialen. Glas heeft als voordeel dat je zonder dat je de pan opent (en warmte verliest) kunt zien wat er in de pan gebeurt.

Beste koekenpannen merken

Koekenpannen worden door vele fabrikanten gemaakt, maar er zijn een aantal merken pannen die er uitspringen qua kwaliteit en populariteit. Koekenpannen van Tefal, DeBuyer, Le Creuset, Demeyere en BK komen vaak als beste koekenpan uit testen tevoorschijn. Alle goede koekenpannen vind je bij de aanbiedingen hier boven.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van alle koekenpannen voor alle prijzen, specificaties en ervaringen  van gebruikers van de pannen.


Onderwerpen:
Beste koekenpannen test, beste koekenpan test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.