Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste koelbox

De beste koelboxen. O.a. uit de ANWB koelbox test. Met de beste elektrische koelbox, de beste koelbox voor in de auto, de beste compressor koelbox en meer.

Een koelbox is heel handig om bij warm weer je drankjes koel en je eten vrij van bederf te houden. Sommige koelboxen zijn vooral geschikt om mee te nemen op de dagje uit, andere koelboxen zijn heel geschikt als alternatief voor een koelkast tijdens het kamperen. Er zijn zelfs koelboxen die kunnen vriezen. 

Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van de beste koelboxen uit diverse testen. Ook geef ik tips om zelf een goede koelbox te vinden en goedkoop te kopen.


Goede koelbox goedkoop kopen

Op Beste Koelbox Kopen vind je naast de actuele top 10 van koelboxen ook de beste (en goedkoopste) online winkels om in Nederland een koelbox te kopen. Deze winkels bieden een groot assortiment goede koelboxen tegen lage prijzen aan. Zowel elektrische koelboxen als goedkope koelboxen.
Kies zelf je beste koelbox

Hier boven vind je de beste koelboxen uit de test. Je kunt echter ook zelf je beste koelbox kiezen. De koelbox die het best aan al je wensen en eisen voldoet. In het overzicht met aanbiedingen alle koelboxen kun je heel makkelijk uit een aanbod van circa 700 koelboxen de voor jou beste koelbox selecteren.

Hieronder vind je informatie en tips voor bij het selecteren van de voor jou beste koelbox.
Soorten koelboxen

Er zijn koelboxen van minder dan 20 euro en koelboxen die meer dan 900 euro kosten. Dit geeft wel aan hoe groot de verschillen tussen de verschillende koelboxen kunnen zijn. 

Het koelbox aanbod loopt uiteen van een eenvoudige geïsoleerde kunststof box tot een mobiele koelkast met vriezer voor op de camping. Laten we eerst kijken naar de verschillende soorten koelboxen.

Isolatie koelbox

Een isolatie koelbox is de meest eenvoudige en goedkoopste koelbox. Deze goedkope koelboxen zijn niet elektrisch maar worden gekoeld met koelelementen die je 's morgens uit de vriezer haalt en in de koelbox plaatst. 

Je drankjes en eten blijft dan de hele dag koel als je met de koelbox op pad gaat. De koeling neemt wel gedurende de dag af, want een isolatie koelbox kan zelf niet koelen.


Curver isolatie koelbox

Een goede isolatie koelbox is makkelijk mee te nemen en makkelijk te dragen. Een goede koelbox is compact maar biedt wel voldoende ruimte om onder andere meerdere flessen mee te nemen.

Zo'n niet zelf koelende koelbox wordt ook wel passieve koelbox genoemd. Kijk voor de beste ge├»soleerde koelbox in de bovenaan genoemde beste koelbox test. 

Thermo elektrische koelbox

Een thermo elektrische koelbox kan wel zelf koelen. Je kan zo'n elektrische koelbox aansluiten op de 12V aansluiting in je auto, boot of caravan. 

De 12V aansluiting wordt ook wel sigarettenaansteker genoemd omdat dit stroompunt in de auto vroeger altijd gebruikt werd om sigaretten aan te steken. 

Tegenwoordig wordt de 12 volt aansluiting vooral gebruikt om elektrische apparaten als smartphones en navigatiesystemen in de auto op te laden. En je kunt er dus een koelbox op aansluiten, om de koelbox als koelkastje in de auto te gebruiken.


Mobicool thermo elektrische koelbox


Met een thermo elektrische koelbox heb je dus een koelkastje in je auto, caravan of boot die op temperatuur blijft. Je eten en drinken blijft constant koud. 

Natuurlijk kun je de thermo elektrische koelbox ook van de stroom afhalen en bijvoorbeeld meenemen op het strand of in een park. Maar zonder stroom werkt deze dan als een isolatie koelbox.

Hou er wel rekening mee dat een thermo elektrische koelbox ook al hangt hij aan de stroom geen echte koelkast is. Gemiddeld koelen ze zo'n 20 graden lager dan de omgevingstemperatuur. 

In een hete tent of vol in de zon is ook zo'n koelbox op de langere termijn niet goed voor bederfelijke voedingsmiddelen. 

Er zijn andere types elektrische koelboxen die beter koelen (zie hier onder!). Deze meer krachtige elektrische koelboxen werken met een compressor of via absorptie. 

De peltier techniek van een thermo elektrische koelbox koelt minder dan die technieken, maar is wel goedkoper. En een thermo elektrische koelbox kan bovendien ook gebruikt worden om etenswaren warm te houden via een warmtestand.

Een koelbox die zelf kan koelen, zoals een koelkast, wordt ook wel actieve koelbox genoemd.

Absorptie koelbox

Een absorptie koelbox is een elektrische koelbox die koelt door middel van koelvloeistof (soms ammoniak, meestal water), een verdamper en een condensor. Deze techniek heeft geen bewegende delen waardoor een absorptie koelbox stil is. 

Een ander belangrijk verschil tussen een thermo elektrische koelbox en absorptie koelbox is de mate van koelen. Een absorptie koelbox koelt 5 graden meer dan een vergelijkbare thermo elektrische koelbox.


Campart Travel absorptie koelbox


Ook kun je een absorptie koelbox mobiel gebruiken zonder stroom in de buurt, De meeste absorptie koelboxen werken namelijk ook via gas. Met een gaspatroon kun je overal ter plekke je eten en drinken koelen. Je kunt ook een stopcontact of 12V aansluiting gebruiken.

Absorptie koelboxen kom je steeds minder tegen, de compressor koelbox presteert beter.

Compressor koelbox (de beste elektrische koelbox)

Kies voor de beste koeling voor een compressor koelbox. Compressie is de beste koelbox techniek. De compressor koelbox is gemiddeld de duurste koelbox, maar desalniettemin ook de meest verkochte elektrische koelbox. 

Dat komt omdat dit de beste koelboxen zijn. Je kunt een goede compressor koelbox serieus als koelkast gebruiken. Soms zelfs als vriezer!

Een compressor koelbox gebruikt namelijk dezelfde techniek als een koelkast.


Tristar compressie koelbox


Een verschil tussen de compressor koelbox en absorptie koelbox is het lagere stroomverbruik van een compressor. Dit alles maakt een compressor tot een mobiel alternatief voor de koelkast. 

De beste koelboxen worden dan ook heel veel gebruikt op een camping in een caravan of tent. Maar je kunt ze ook in je auto of in de buitenlucht gebruiken. Compressor koelboxen maken in tegenstelling tot een absorptie koelbox wel geluid.

Koeltas

Hierboven vind je ook de test van de beste koeltas. De koeltas is officieel geen koelbox, maar het doel is hetzelfde, je eten en drinken koud houden. 

Het grote verschil is dat een koeltas geen harde buitenkant heeft. Dat heeft als nadeel dat de inhoud van een koeltas minder goed tegen stoten en drukken beschermd wordt, maar een halflege koeltas kun je wel makkelijker kwijt in de auto en als je hem niet gebruikt neemt hij helemaal weinig ruimte in.
beste koeltassen test
Bo-Camp koeltassen

Ook is een koeltas goedkoper om te kopen. Een nadeel is wel dat een koeltas niet zelf kan koelen. Een elektrische koeltas is een zeldzaam artikel.
Waarop nog meer letten bij het kiezen van de beste koelbox?

Bij het kiezen van de voor jou beste koelbox is het dus erg belangrijk te letten op de gebruikte techniek. Waarop moet je nog meer letten bij het kiezen van een koelbox?

 • De aansluitingen. Er zijn drie mogelijkheden. 230 volt (stopcontact), 12 volt (stroom in de auto) en soms gas (gaspatroon). 
   
 • De inhoud. Er zijn kleine koelboxjes waarin je 12 liter aan eten en drinken kwijt kan, maar ook koelboxen met meer dan 30 liter inhoud. Natuurlijk wil je veel ruimte voor je eten en drinken, maar als je hele afstanden moet lopen is een compacte koelbox ook wel weer plezierig.
   
 • Het gewicht van de koelbox. Let om dezelfde reden op het gewicht. Als de koelbox zelf al 15 kilo weegt wordt het wel erg zwaar als er ook nog een paar volle flessen meegaan.
   
 • Gebruik je de koelbox alleen als koelkastje in de tent dan zijn gewicht en omgang veel minder belangrijk.
   
 • Let ook op de hoogte als je hoge flessen rechtop wilt vervoeren. Goede koelboxen zijn daar wel op berekend.
   
 • Natuurlijk kun je in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen ook de maximale prijs opgeven die je voor de koelbox wilt betalen. De gemiddelde koelbox kost circa 120 euro maar, afhankelijk van je eisen, kan het veel goedkoper.
Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen (met keuzehulp) of bij de bovenstaande testen van koelboxen voor alle goede koelboxen, hun laagste prijzen en al hun specificaties.


Zie ook: Meer vakantie en kamperen


Onderwerp:
De beste koelbox test met beste compressie koelbox, de beste elektrische koelbox voor in de auto, de beste camping koelbox, de beste goedkope koelbox en meer beste koelboxen uit de test. Ook vind je hier tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste koelbox.
oelboxen test, beste elektrische koelbox test.

Een reactie posten

0 Reacties