Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koelkast test

Ben je op zoek naar de beste koelkast? Hieronder vind je de uitslagen van diverse testen van koelkasten. Koelkasten heb je in diverse soorten, en vooral diverse formaten.

Uitslagen koelkast testen


Beste koelkast kopen

Veel andere informatie die nuttig is voor bij het kiezen van een nieuwe koelkast is te vinden op Beste Koelkast Kopen. Hier vind je onder andere de goedkoopste winkels voor de beste koelkasten, de koelkast top 10 en een Koelkast Keuzehulp.

Via de Koelkast Keuzehulp kun je snel en makkelijk de voor jou beste koelkast vinden, door eenvoudigweg al je wensen en eisen aan te vinken. Wat je belangrijk vindt vink je aan en je krijgt een overzicht van alle geschikte koelkasten die aan jou wensen voldoen. Op prijs te sorteren.

Reviews en gebruikerservaringen maken het plaatje compleet. Met specificaties, maar ook met de voordelen en nadelen van iedere koelkast. Alles om een weloverwogen keuze te maken en zo de voor jou persoonlijk beste koelkast tegen de laagste prijs te vinden.Verschillende soorten koelkasten

Koelkasten heb je in verschillende soorten. Hieronder een kort overzicht:

Kastmodel koelkast

Het standaard model koelkast met één deur. Deze standaard koelkasten heb je in groot en klein formaat. Als inbouw koelkast en vrijstaande koelkast.

Koel-vriescombinatie

Dit is meer dan alleen een koelkast. Een koel-vriescombinatie bestaat uit twee gedeelten. Een koelgedeelte en een vriesgedeelte. Veel van deze koel-vriescombinaties zijn vrijstaande modellen, maar je kunt ook kiezen voor een inbouwmodel.

Heb je niet heel veel vriesruimte nodig, dan is een koel-vriescombinatie met een vriesvak een goede keuze. Je hebt dan maar een beperkte vriesruimte maar je hebt geen aparte vrieskist of vrieskast nodig. Ook zijn er grote koel-vriescombinaties die meerdere vrieslades hebben, tot soms wel drie grote lades. Dan heeft ook een gezin geen vrieskist / vrieskast meer nodig.

Amerikaanse koelkast

De Amerikaanse koelkast is sterk in opkomst, maar je moet er wel de ruimte voor hebben want deze Amerikaanse koelkasten zijn een stuk breder dan een gewone koelkast. Dit komt omdat het dubbeldeurs koelkasten zijn. Amerikaanse koelkasten worden dan ook wel side-by-side koelkasten genoemd.

Een ander kenmerk van een Amerikaanse koelkast is de aanwezigheid van een water- en ijsdispenser. Deze kunnen je voorzien van ijsblokjes voor je drankjes en van extra gekoeld water. Lekker voor in de zomer.

Tafelmodel koelkast

Een tafelmodel koelkast is een kleine koelkast voor een klein huishouden. Een tafelmodel koelkast wordt vaak door een eenpersoons- of tweepersoons-huishouden gebruikt. Het kleine van een tafelmodel koelkast zit hem in de geringe hoogte. Een tafelmodel koelkast is gemiddeld slechts 85 centimeter hoog.

Zoals de naam al aangeeft kun je iets op deze koelkast zetten. De breedte varieert sterk en zit tussen de 45 en 60 centimeter. Je hebt tafelmodel koelkasten met en zonder vriesvak.

Onder de benaming mini koelkast heb je nog kleinere koelkasten. In een enkel geval weet de fabrikant hier zelfs nog een vriesvakje in te proppen. Mini koelkasten worden vooral gebruikt op de camping of op de studentenkamer, om het bier koud te houden.

Koelkast Keuzehulp

Kies de beste koelkast met de Koelkast Keuzehulp te vinden op het bovengenoemde Beste Koelkast Kopen. Vink aan welke eigenschappen je zoekt in een koelkast en krijg een overzicht van alleen de voor jou beste koelkasten. Met test-reviews, voordelen, nadelen, specificaties en alles dat er nog meer van belang is als je de voor jezelf beste koelkast zoekt.

Hieronder vind je nuttige informatie en tips voor bij het kiezen van je beste koelkast.

Ontdooien

Heeft de koelkast een vriesgedeelte? Dan is het ontdooien vaak wel een dingetje. Het vriesgedeelte van veel koelkasten moet je ontdooien, en dat is iets waar veel mensen tegenop zien. Een koel-vriescombinatie met No Frost is dan de oplossing. De luchtcirculatie is bij een No Forst vriesgedeelte zodanig geregeld dat ijsvorming en rijpvorming wordt voorkomen. Hierdoor hoef je de vriesruimte nooit te ontdooien.

Low Frost is een wat eenvoudigere variant op deze techniek. Hierbij moet de vriesruimte één of twee keer per jaar worden ontdooit. Bij koel-vriescombinaties en vrieskasten zonder No Frost / Low Frost moet dat vaker.

Stroomverbruik koelkast

Het verbruik van stroom is natuurlijk ook belangrijk bij de keuze van de voor jou beste koelkast. Je wilt immers geen stroomvreter in huis halen. De zuinigheid van een koelkast wordt in de energieklasse aangegeven. A+ klinkt zuinig, maar dat zijn met de tegenwoordige techniek verre van energiezuinige koelkasten. A++ en A+++ zijn nog veel zuiniger. Het kan zelfs nog beter, al is dat nog zeldzaam. A+++ -20% staat voor nog eens 20 procent zuiniger dan een A+++ koelkast.

Zie ook: Meer testen keukenapparatuur

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.