Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koelkast test

Ben je op zoek naar de beste koelkast? Hieronder vind je de uitslagen van diverse testen van koelkasten. Koelkasten heb je in diverse soorten, en vooral diverse formaten.

Uitslagen koelkast test

Dit zijn de beste koelkasten uit testen van koelkasten, uitgevoerd door de Consumentenbond, Kieskeurig, magazines, vergelijkingssites en andere experts.

 
Zie ook:
 

Beste koelkast kopen

Veel andere informatie die nuttig is voor bij het kiezen van een nieuwe koelkast is te vinden op Beste Koelkast Kopen. Hier vind je onder andere de goedkoopste winkels voor de beste koelkasten, de koelkast top 10 en een Koelkast Keuzehulp.
Koelkast keuzehulp

Via de Koelkast Keuzehulp op Beste Koelkast Kopen kun je snel en makkelijk de voor jou beste koelkast vinden. Dat die je door eenvoudigweg al je wensen en eisen aan te vinken. Wat je belangrijk vindt vink je aan (en wat je niet belangrijk vindt laat je open) en je krijgt een overzicht van alle voor jou beste koelkasten die aan jou wensen voldoen. Op prijs te sorteren.

Reviews en gebruikerservaringen maken het plaatje compleet. Met specificaties, maar ook met de voordelen en nadelen van iedere koelkast. Alles om een weloverwogen keuze te maken en zo de voor jou persoonlijk beste koelkast tegen de laagste prijs te vinden.

Verschillende soorten koelkasten

Koelkasten heb je in verschillende soorten. Hieronder een kort overzicht:

Kastmodel koelkast

Het standaard model koelkast met één deur. Deze standaard koelkasten heb je in groot en klein formaat. Als inbouw koelkast en vrijstaande koelkast. De kastmodel koelkast kan alleen koelen of koelen en vriezen. De eerste wordt vaak ééndeurs koelkast genoemd, in het tweede geval  spreekt men over een koelvriescombinatie.


Etna 1 deurs kastmodel koelkast

Etna 1 deurs kastmodel koelkast


Koel-vriescombinatie

Dit is meer dan alleen een koelkast. Een koel-vriescombinatie bestaat uit twee gedeelten. Een koelgedeelte en een vriesgedeelte. Veel van deze koel-vriescombinaties zijn vrijstaande modellen, maar je kunt ook kiezen voor een inbouwmodel.

Koel vriescombinatie koelkast Everglades

Koel vriescombinatie Everglades


Heb je niet heel veel vriesruimte nodig, dan is een koel-vriescombinatie met een vriesvak voor jou waarschijnlijk de beste koelkast. Je hebt dan maar een beperkte vriesruimte maar je hebt geen aparte vrieskist of vrieskast nodig. Ook zijn er grote koel-vriescombinaties die meerdere vrieslades hebben, tot soms wel drie grote lades. Dan heeft ook een gezin geen vrieskist / vrieskast meer nodig.

De beste koel vriescombinatie uit de test is bij de bovengenoemde testen van koelkasten te vinden.

Amerikaanse koelkast

De Amerikaanse koelkast is sterk in opkomst, maar je moet er wel de ruimte voor hebben want deze Amerikaanse koelkasten zijn een stuk breder dan een gewone koelkast. Dit komt omdat het dubbeldeurs koelkasten zijn. Amerikaanse koelkasten worden dan ook wel side-by-side koelkasten genoemd.


Amerikaanse koelkast LG

Amerikaanse koelkast LG


Een ander kenmerk van een Amerikaanse koelkast is de aanwezigheid van een water- en ijsdispenser. Deze kunnen je voorzien van ijsblokjes voor je drankjes en van extra gekoeld water. Lekker voor in de zomer.

Kijk bij de testen bovenaan voor de beste site-by-side koelkast / beste Amerikaanse koelkast uit de test.

Tafelmodel koelkast

Een tafelmodel koelkast (ook wel tafelkoelkast genoemd) is een kleine koelkast voor een klein huishouden. Een tafelmodel koelkast wordt vaak door een eenpersoons- of tweepersoons-huishouden gebruikt. Het kleine van een tafelmodel koelkast zit hem in de geringe hoogte. Een tafelmodel koelkast is gemiddeld slechts 85 centimeter hoog.

Tafelmodel koelkast Primo

Tafelmodel koelkast met vriezer PrimoZoals de naam al aangeeft kun je iets op deze koelkast zetten. De breedte varieert sterk en zit tussen de 45 en 60 centimeter. Je hebt tafelmodel koelkasten met en zonder vriesvak.

De beste tafelmodel koelkast / beste tafelkoelkast uit de test kun je bij de testen bovenaan vinden.

Mini koelkast

Onder de benaming mini koelkast heb je nog kleinere koelkasten. In een enkel geval weet de fabrikant hier zelfs nog een vriesvakje in te proppen. Mini koelkasten worden vooral gebruikt op de camping of op de studentenkamer, om het bier koud te houden.

Minikoelkast Severin

Minikoelkast Severin


Koelkast Keuzehulp

Kies de beste koelkast met de Koelkast Keuzehulp te vinden op het bovengenoemde Beste Koelkast Kopen.

Vink aan welke eigenschappen je zoekt in een koelkast en krijg een overzicht van alleen de voor jou beste koelkasten. Met test-reviews, voordelen, nadelen, specificaties en alles dat er nog meer van belang is als je de voor jezelf beste koelkast zoekt.

Hieronder vind je nuttige informatie en tips voor bij het kiezen van je beste koelkast.

Ontdooien

Heeft de koelkast een vriesgedeelte? Dan is het ontdooien vaak wel een dingetje. Het vriesgedeelte van veel koelkasten moet je ontdooien, en dat is iets waar veel mensen tegenop zien. Een koel-vriescombinatie met No Frost is dan de oplossing. De luchtcirculatie is bij een No Forst vriesgedeelte zodanig geregeld dat ijsvorming en rijpvorming wordt voorkomen. Hierdoor hoef je de vriesruimte nooit te ontdooien.

Low Frost is een wat eenvoudigere variant op deze techniek. Hierbij moet de vriesruimte één of twee keer per jaar worden ontdooit. Bij koel-vriescombinaties en vrieskasten zonder No Frost / Low Frost moet dat vaker.

Stroomverbruik koelkast

Het verbruik van stroom is natuurlijk ook belangrijk bij de keuze van de voor jou beste koelkast. Je wilt immers geen stroomvreter in huis halen. De zuinigheid van een koelkast wordt in de energieklasse aangegeven. A+ klinkt zuinig, maar dat zijn met de tegenwoordige techniek verre van energiezuinige koelkasten. A++ en A+++ zijn nog veel zuiniger. Het kan zelfs nog beter, al is dat nog zeldzaam. A+++ -20% staat voor nog eens 20 procent zuiniger dan een A+++ koelkast.

Geluidsniveau koelkast

Een koelkast is geen herriemaker, maar sommige koelkasten hoor je toch als ze aan het werk zijn, en dat is dag en nacht. Vooral bij een open keuken is het dan ook de moeite waard op de geluidsopbrengst te letten. De beste koelkast is een stille koelkast. Onder de 38 decibel hoor je niet of nauwelijks dat de koelkast aanstaat. Ongeveer de helft van de koelkasten voldoet aan die waarde (zie de keuzehulp) dus er is keuze genoeg uit stille koelkasten.

Vanaf 41 decibel hoor je de koelkast echt wel aan het werk. Staat de koelkast in een schuur of berging? Dan is dat geen probleem. Maar deze koelkasten zijn minder geschikt voor een open keuken. Dan is een stille koelkast de beste koelkast.

Koelkast geschikt voor schuur of garage?

Over de koelkast in de schuur gesproken, niet iedere koelkast is geschikt voor plaatsing in een onverwarmde ruimte, vooral die met een vriesgedeelte niet.

Je zou zeggen, hoe kouder de ruimte hoe beter, maar dat werkt dus anders. Selecteer bij de bovenstaande keuzehulp op Beste Koelkast Kopen de optie "geschikt voor schuur" als je de koelkast in een koude ruimte wil plaatsen. Het is daarbij erg belangrijk hoe koud het in die ruimte wordt. De meeste koelkasten hebben geen probleem zolang de temperatuur maar boven de 10 graden blijf. Wordt het wel kouder? Dan is het een ander verhaal. Kijk voor de beste koelkasten voor in de schuur in de koelkast keuzehulp op Beste Koelkast Kopen.

Vers houden van groente, fruit, vlees en vis in de koelkast

Een koelkast gebruik je om eten en drinken langer vers te houden. Een eenvoudige koelkast door drank en voedsel een koude opbergplaats te bieden, maar de beste koelkasten gaan hier verder in. Deze maken gebruik van diverse vershoudzones en eventueel ook apart instelbare temperaturen voor de verschillende delen van de koelkast.

Als je de luchtvochtigheid in een vershoudzone kan instellen kun je groente en fruit wel 2 a 3 keer zo lang vers houden. Dat doe je dan door een hoge luchtvochtigheid in te stellen in dat deel van de koelkast en daar het groente en fruit te bewaren (maar niet het vlees). Het groente en fruit droogt dan niet uit.

Het vlees en vis bewaar je dan in een andere vershoudzone, waar de temperatuur tegen de nul graden wordt ingesteld. Dit voorkomt de groei van bacteriën waardoor je het vlees langer in de koelkast vers kunt houden.

In de koelkast keuzehulp kun je vinden welke koelkast op deze punten de beste koelkast zijn.

Draairichting deur koelkast

Het lijkt een kleinigheid, maar in de praktijk is het heel belangrijk. De draairichting van de deur. Wil je een koelkast die naar links of naar rechts opendraait? Het meest handig zijn de koelkasten waarbij je zelf de draairichting kunt aanpassen. Je kan de deur dan omdraaien. Dit is handig als je eventueel gaat verhuizen of de indeling van de keuken veranderd waardoor je een andere draairichting wil.


Zie ook: Meer testen keukenapparatuur


Onderwerpen:
Bij de beste koelkasten test hierboven vind je de beste koelkast en beste koop uit menig koelkast test. Bijvoorbeeld de coolblue of consumentenbond koelkast test. Het betreft de best geteste koelkasten in verschillende modellen, zoals de beste koel vriescombinatie, beste tafelkoelkast / beste tafelmodel koelkast en de beste side bij side koelkast / beste Amerikaanse koelkast uit de test, maar ook de beste stille koelkast. Bij het eveneens boven genoemde Beste Koelkast Kopen kun je alle goede koelkasten goedkoop kopen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.