Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koffer test (met alle goede koffers)

 

Zoek je de beste koffer? Hier de beste koffers in alle soorten uit de test.

Beste koffer test


Een koffer is onmisbaar als je op zakenreis of vakantie gaat. Een goede koffer beschermt je bagage als je op reis bent, en zorgt ervoor dat je kleding en andere spullen kunt meenemen. Maar wat is de beste koffer? De beste koffer voor een vliegreis is niet altijd de beste koffer voor in de auto. En een zakenreis vraagt andere eigenschappen van een koffer dan een gezinsvakantie. Daarom hier testen van verschillende soorten koffers en informatie voor bij het kiezen van de voor jou beste koffer.

Beste koffers uit de test

Hieronder vind je de testen van koffers die we voor je verzameld hebben. Je vindt hier de beste koffers uit de test in alle soorten.


Zie ook

Wat is voor jou de beste koffer?

In bovenstaande testen kun je zien wat de beste koffers zijn voor  de gemiddelde gebruiker of soort gebruiker. Maar hoe zit het met jouw specifieke wensen en eisen?

In het overzicht alle koffers kun je door deze wensen op te geven een selectie maken uit duizenden koffers in alle soorten. Zo vind je makkelijk de voor jou beste koffer tegen de laagste prijs. Van iedere koffer zijn reviews en tests te lezen, met voordelen, nadelen en ervaringen van gebruikers..

Hieronder gaan we in op een aantal keuzemogelijkheden die je bij de koffer keuzehulp kunt maken om je beste koffer te vinden.

Zachte koffer of harde koffer

Veel reiskoffers zijn harde koffers gemaakt van materialen zoals popycarbonaat, ABS, Curv of polypropyleen. Dat zijn kunststof-materialen die zowel sterk als heel licht zijn. Deze harde koffers beschermen de inhoud goed tegen stoten, gooien en vallen, maar ook tegen regen.

Zachte koffers (softcase koffers) bieden minder bescherming, maar deze hebben als voordeel dat ze meegeven. Een halfvolle harde koffer neemt net zoveel ruimte in als een volle koffer. Een halfvolle zachte koffer past makkelijker in de kofferbak. Met een beetje duwen en stouwen kom je een heel eind met een zachte koffer, terwijl een harde reiskoffer (hardcase koffer) vormvast blijft, ook al zit deze maar half vol.

Zachte koffer (softcase trolley) Travelz

Zachte koffer (softcase trolley) Travelz

De inhoud van de reiskoffer

Natuurlijk is de maximale inhoud van de koffer belangrijk. Deze worden in liters uitgedrukt. Twee koffers van dezelfde afmeting hoeven niet dezelfde inhoud te hebben.Voor een serieuze vakantie (meer dan 2 weken) wordt een koffer met een inhoud van meer dan 75 liter aangeraden.

Naast de inhoud in liters is natuurlijk ook de omvang van de koffer belangrijk als je je beste koffer zoekt. De ene koffer kan behoorlijk dikker zijn dan de andere koffer.

Koffers voor handbagage

Wanneer mag een koffer in de handbagage? De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren daarvoor de IATA richtlijnen waarbij lengte x breedte x hoogte opgeteld niet meer mogen zijn dan 115 cm. Je hoeft bij het kiezen van een handbagage koffer niet te rekenen want in het bovenstaande overzicht met alle goede koffers kun je gewoon aanvinken dat de koffer geschikt moet zijn voor handbagage als je dat wenst.

Bij de eerder genoemde testen van koffers vind je ook de beste koffers voor handbagage uit de test.

Gewicht van de koffer

Vaak mag je een maximaal gewicht meenemen of betaal je per kilo. Het scheelt dan als de koffer zelf niet zo zwaar is. Let dus bij aanschaf van een koffer op het gewicht. De beste koffer voor in het vliegtuig is een lichte koffer. Er zijn zelfs speciale lichtgewicht koffers die gemaakt zijn van extreem lichte (maar sterke) materialen.


Harde koffer (hardcase trolley) Samsonite

Harde koffer (hardcase trolley) Samsonite

TSA slot

Ga je naar Amerika op vakantie, kies dan altijd voor een koffer met een TSA gecertificeerd slot. De TSA (Transport Security Administration) controleert op Amerikaanse vliegvelden steekproefsgewijs koffers. Een koffer met een TSA slot kunnen deze douaniers openen, maar een ander slot zal geforceerd worden zodat je na controle met een kapot slot zit. De beste reiskoffer voor een reis naar Amerika zal dus altijd over een TSA slot beschikken.

Wieltjes koffers (rolkoffers)

Steeds vaker worden koffers van wieltjes voorzien, ook de kleinere koffers. Naast de rolkoffers zijn er dus ook rolkoffertjes. Soms beschikt de koffer over twee wieltjes zodat je deze mee kan trekken. Maar nog vaker zijn koffers voorzien van voer wielen, zodat je hem plat op de wieltjes kunt zetten en voort kan duwen. Wel zo handig! Soms spreekt met ook over acht wieltjes omdat alle wielen al dubbel wiel zijn uitgevoerd. Dit geeft meer stevigheid en stabiliteit.

In de meeste gevallen zijn het zwenkwieltjes, maar pas op, er is een beperkt aantal rolkoffers dat beschikt over vaste wielen, en dat rijdt een stuk minder aangenaam. De beste rolkoffer moet natuurlijk wel comfortabel te rollen zijn.

Een koffer met wieltjes wordt ook wel trolley koffer genoemd. De beste trolley koffer uit de test is hier boven. Kijk daarvoor bij de beste trolley voor handbagage of bij de beste koffer test (alle soorten koffers). De meeste reiskoffers zijn tegenwoordig namelijk trolleys. 

De beste kofferset

Heb je meerdere koffers in verschillende maten nodig? Dan kun je kiezen voor een kofferset. Dat is een set identieke koffers in verschillende maten. Meestal gaat het om drie of vier koffers, maar je hebt ook koffersets met twee koffers. Per koffer is zo'n kofferset vaak goedkoop in vergelijk met de aanschaf van losse koffers en je hebt een set bijpassende koffers. Mooi als je op reis gaat met meerdere reiskoffers en handig omdat je kunt kiezen welke maat koffer je meeneemt.

In het bovenstaande koffer test overzicht vind je ook de beste kofferset uit de test.


Kofferset (hardcase trolleys) Monzana

Kofferset (hardcase trolleys) Monzana


De beste goedkope koffers

Bij de bovenstaande best geteste koffers vind je ook een test van de beste goedkope koffers. Voor wie heel vaak op reis gaat is een dure maar zeer goede koffer van bijvoorbeeld Samsonite de prijs waard, maar voor wie de koffer één keer per jaar uit de kast haalt is een goede goedkope koffer de beste koop.

Kijk voor de beste goedkope koffer bij de bovenstaande goedkope koffers test.

De beste reistas

De reistas is een alternatief voor de reiskoffer. Het verschil tussen een zachte koffer en een reistas is dat de reistas veel minder vormvast is. Daardoor biedt de reistas nog minder bescherming maar kan de reistas wel makkelijk worden ingevouwen en neemt veel minder plek in als de reistas maar half vol is.

Een reistas wordt ook wel weekendtas genoemd.

Ook de beste reistassen / beste reistassen vind je bij de bovenstaande testen van koffers. Kijk daar voor de beste reistas / beste weekendtas.

Travelz reistas / weekendtas

Travelz reistas / weekendtas

De beste laptoptas voor op reis

Gaat de laptop mee op reis? Dan is het belangrijk daar bij de keuze voor een koffer rekening mee te houden. Leg de laptop bijvoorbeeld goed vast in een harde koffer, maar de beste bescherming biedt een laptoptas als handbagage. Bij de bovenstaande testen vind je ook de beste laptoptassen.


Gebruik het bovenstaande overzicht met alle koffers om de voor jou beste reiskoffer te vinden. Of kijk op Beste Koffer Kopen voor meer koffer tips en de beste winkels om een koffer goedkoop te kopen.

Zie ook: Meer testen vakantie en reizen


Samenvatting:
Als je op reis of op vakantie gaat is een goede reiskoffer geen overbodige luxe. Bovenaan vind je een koffer test overzicht met testen van reiskoffers. Je vindt hier de beste reiskoffer, trolleys, reistassen, goedkope koffers, koffersets, rolkoffers en handbagage koffers uit de test. 

Naast de best geteste koffers vind je in het overzicht met alle koffers nog veel meer goede koffers. Deze goede reiskoffers kun je daar ook goedkoop kopen. Verder geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste koffer.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *