Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste koffer (met alle goede koffers)

Zoek je de beste koffer? Hier de beste koffers in alle soorten uit de test en andere goede koffers.

Beste koffer


Een koffer is onmisbaar als je op zakenreis of vakantie gaat. Een goede koffer beschermt je bagage als je op reis bent, en zorgt ervoor dat je kleding en andere spullen kunt meenemen. Maar wat is de beste koffer?

De beste koffer voor een vliegreis is niet altijd de beste koffer voor in de auto. En een zakenreis vraagt andere eigenschappen van een koffer dan een gezinsvakantie. Daarom hier testen van verschillende soorten koffers en informatie voor bij het kiezen van de voor jou beste koffer.Beste koffers uit de test

Hieronder vind je de testen van koffers die we voor je verzameld hebben. Je vindt hier de beste koffers uit de test in alle soorten.


Zie ookKoffer aanbiedingen beste winkels

Als je een goede koffer tegen een relatief lage prijs zoekt kun je online terecht bij een groot aantal goede webwinkels die koffers verkopen.  Deze winkels bieden een grote keuze, uit soms wel duizenden koffers, en geven vaak een interessante online korting. 

Bij de aanbiedingen beste koffer winkels kun je het aanbod van deze beste koffer winkels vinden.


Koffer adviesWat is voor jou de beste koffer?

In bovenstaande testen kun je zien wat de beste koffers zijn voor  de gemiddelde gebruiker of soort gebruiker. Maar hoe zit het met jouw specifieke wensen en eisen?

In het overzicht alle koffers kun je door deze wensen op te geven een selectie maken uit duizenden koffers in alle soorten. Zo vind je makkelijk de voor jou beste koffer tegen de laagste prijs. Van iedere koffer zijn reviews en tests te lezen, met voordelen, nadelen en ervaringen van gebruikers..

Hieronder gaan we in op een aantal keuzemogelijkheden die je bij de koffer keuzehulp kunt maken om je beste koffer te vinden.

Zachte koffer of harde koffer?

Veel reiskoffers zijn harde koffers gemaakt van materialen zoals popycarbonaat, ABS, Curv of polypropyleen. Dat zijn kunststof-materialen die zowel sterk als heel licht zijn. Deze harde koffers beschermen de inhoud goed tegen stoten, gooien en vallen, maar ook tegen regen.

Zachte koffers (softcase koffers) bieden minder bescherming, maar deze hebben als voordeel dat ze meegeven. Een halfvolle harde koffer neemt net zoveel ruimte in als een volle koffer. Een halfvolle zachte koffer past makkelijker in de kofferbak. Met een beetje duwen en stouwen kom je een heel eind met een zachte koffer, terwijl een harde reiskoffer (hardcase koffer) vormvast blijft, ook al zit deze maar half vol.

Zachte koffer (softcase trolley) Travelz

Zachte koffer (softcase trolley) Travelz

De inhoud van de reiskoffer

Natuurlijk is de maximale inhoud van de koffer belangrijk. Deze worden in liters uitgedrukt. Twee koffers van dezelfde afmeting hoeven niet dezelfde inhoud te hebben.Voor een serieuze vakantie (meer dan 2 weken) wordt een koffer met een inhoud van meer dan 75 liter aangeraden.

Naast de inhoud in liters is natuurlijk ook de omvang van de koffer belangrijk als je je beste koffer zoekt. De ene koffer kan behoorlijk dikker zijn dan de andere koffer.

Koffers voor handbagage

Wanneer mag een koffer in de handbagage? De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren daarvoor de IATA richtlijnen waarbij lengte x breedte x hoogte opgeteld niet meer mogen zijn dan 115 cm. Je hoeft bij het kiezen van een handbagage koffer niet te rekenen want in het bovenstaande overzicht met alle goede koffers kun je gewoon aanvinken dat de koffer geschikt moet zijn voor handbagage als je dat wenst.

Bij de eerder genoemde testen van koffers vind je ook de beste koffers voor handbagage uit de test.

Gewicht van de koffer

Vaak mag je een maximaal gewicht meenemen of betaal je per kilo. Het scheelt dan als de koffer zelf niet zo zwaar is. Let dus bij aanschaf van een koffer op het gewicht. De beste koffer voor in het vliegtuig is een lichte koffer. Er zijn zelfs speciale lichtgewicht koffers die gemaakt zijn van extreem lichte (maar sterke) materialen.


Harde koffer (hardcase trolley) Samsonite

Harde koffer (hardcase trolley) Samsonite

TSA slot

Ga je naar Amerika op vakantie, kies dan altijd voor een koffer met een TSA gecertificeerd slot. De TSA (Transport Security Administration) controleert op Amerikaanse vliegvelden steekproefsgewijs koffers. Een koffer met een TSA slot kunnen deze douaniers openen, maar een ander slot zal geforceerd worden zodat je na controle met een kapot slot zit. De beste reiskoffer voor een reis naar Amerika zal dus altijd over een TSA slot beschikken.

Wieltjes koffers (rolkoffers. trolleys)

Steeds vaker worden koffers van wieltjes voorzien, ook de kleinere koffers. Naast de rolkoffers zijn er dus ook rolkoffertjes. Soms beschikt de koffer over twee wieltjes zodat je deze mee kan trekken. Maar nog vaker zijn koffers voorzien van voer wielen, zodat je hem plat op de wieltjes kunt zetten en voort kan duwen. Wel zo handig! Soms spreekt met ook over acht wieltjes omdat alle wielen al dubbel wiel zijn uitgevoerd. Dit geeft meer stevigheid en stabiliteit.

In de meeste gevallen zijn het zwenkwieltjes, maar pas op, er is een beperkt aantal rolkoffers dat beschikt over vaste wielen, en dat rijdt een stuk minder aangenaam. De beste rolkoffer moet natuurlijk wel comfortabel te rollen zijn.

Een koffer met wieltjes wordt ook wel trolley koffer genoemd. De beste trolley koffer uit de test is hier boven. Kijk daarvoor bij de beste trolley voor handbagage of bij de beste koffer test (alle soorten koffers). De meeste reiskoffers zijn tegenwoordig namelijk trolleys. De beste kofferset

Heb je meerdere koffers in verschillende maten nodig? Dan kun je kiezen voor een kofferset. Dat is een set identieke koffers in verschillende maten. Meestal gaat het om drie of vier koffers, maar je hebt ook koffersets met twee koffers. Per koffer is zo'n kofferset vaak goedkoop in vergelijk met de aanschaf van losse koffers en je hebt een set bijpassende koffers. Mooi als je op reis gaat met meerdere reiskoffers en handig omdat je kunt kiezen welke maat koffer je meeneemt.

In het bovenstaande koffer test overzicht vind je ook de beste kofferset uit de test.


Kofferset (hardcase trolleys) Monzana

Kofferset (hardcase trolleys) Monzana
De beste goedkope koffers

Bij de bovenstaande best geteste koffers vind je ook een test van de beste goedkope koffers. Voor wie heel vaak op reis gaat is een dure maar zeer goede koffer van bijvoorbeeld Samsonite de prijs waard, maar voor wie de koffer één keer per jaar uit de kast haalt is een goede goedkope koffer de beste koop.

Kijk voor de beste goedkope koffer bij de bovenstaande goedkope koffers test.De beste reistas

De reistas is een alternatief voor de reiskoffer. Het verschil tussen een zachte koffer en een reistas is dat de reistas veel minder vormvast is. Daardoor biedt de reistas nog minder bescherming maar kan de reistas wel makkelijk worden ingevouwen en neemt veel minder plek in als de reistas maar half vol is.

Een reistas wordt ook wel weekendtas genoemd.

Ook de beste reistassen / beste reistassen vind je bij de bovenstaande testen van koffers. Kijk daar voor de beste reistas / beste weekendtas uit de test.


Travelz reistas / weekendtas

Travelz reistas / weekendtasDe beste laptoptas voor op reis

Gaat de laptop mee op reis? Dan is het belangrijk daar bij de keuze voor een koffer rekening mee te houden. Leg de laptop bijvoorbeeld goed vast in een harde koffer, maar de beste bescherming biedt een laptoptas als handbagage. 

Bij de bovenstaande testen vind je ook de test van beste laptoptassen.
Beste koffer merken

Er zijn veel fabrikanten van koffers, maar sommige merken springen er qua assortiment en qua kwaliteit echt uit. Hieronder een korte beschrijving van enkele van de belangrijkste en beste koffer merken.

Samsonite koffers

Samsonite is het nummer 1 merk in koffers wereldwijd. Het overzicht met beste koffer merken beginnen we dan ook met dot Amerikaanse koffermerk. Een Samsonite koffer is geen goedkope koffer, maar Samsonite koffers zijn altijd van de hoogste kwaliteit en erg sterk. Samsonite biedt ook alle soorten koffer. Niet alleen harde en zachte koffers, maar ook reistassen, rugzakken, kinderkoffers en nog veel meer voor je bagage.

SuitSuit koffers

Ook SuitSuit mag tot de beste koffer merken gerekend worden. Dit Nederlandse koffermerk is sterk in opkomst. SuitSuit staat bekend om zijn mooie hippe koffers en biedt net zoals Samsonite alle soorten koffers en reistassen aan.

American Tourister koffers

De naam zegt het al, American Tourister is evenals Samsonite een groot Amerikaans koffermerk. American Tourister staat bekend om hun sterke lichtgewicht koffers. Of je nu een koffer zoekt die groot of klein is. een handbage koffer of een reisrugzak, American Tourister behoort tot de beste merken voor je koffer.

Kipling koffers

Kipling is een kofferfabrikant uit België die bekend staat om zijn mooie koffers van gpede kwaliteit. Kipling verkoopt zijn koffers over de hele wereld, tot in Amerika toe. Niet alleen de reiskoffers en reistassen van Kipling worden veel verkocht, ook de Kipling tassen, shoppers, rugzakken en andere kleine koffers en tassen zijn erg populair.

Delsey koffers

Ook het Franse Delsey Paris behoort tot de beste koffer fabrikanten. Delsey koffers scoren altijd goed in een koffer test. Een Delsey koffer is over het algemeen stijlvol en duurzaam. Delsey maakt vcenals de bovenstaande koffermerken alle soorten reiskoffers, reistassen en andere koffers en tassen voor je bagage. 

Decent koffers

Evenals SuitSuit is Decent een koffermerk uit Nederland dat heel goede en mooie koffers maakt.Decent heeft een ruim assoriment goede reiskoffers en reistassen. Met compacte handbagage koffers en tassen en grote harde en zachte koffers op wieltjes. Deze koffers zijn aantrekkelijk geprijsd.

Eastpak koffers

Bij Eastpak denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan rugzakken en schooltassen, maar Eastpak behoort ook tot de beste koffer merken als je eem zachte reiskoffer, backpack of reistas zoekt. In hun assortimment vind je naast kleine koffers vooral veel grote koffers en grote reistassen.

Andere goede koffer merken

Bij de bovenstaande koffer test en koffer aanbiedingen vind je goede koffers van nog veel meer goede fabrikanten. Bijvoorbeeld van Enrico Benetti, Guess, Travelite, Oistr en Mosz. Kijk daar voor alle mogelijkheden en prijzen.


Gebruik het bovenstaande overzicht met alle koffers om de voor jou beste reiskoffer te vinden. Of kijk bij de diverse koffer tests welke reiskoffers en reistassen er als beste koffer uit de test zijn gekomen.

Zie ook: Meer testen vakantie en reizen


Samenvatting:
Als je op reis of op vakantie gaat is een goede reiskoffer geen overbodige luxe. Bovenaan vind je een koffer test overzicht met testen van reiskoffers. Je vindt hier de beste reiskoffer, trolleys, reistassen, goedkope koffers, koffersets, rolkoffers en handbagage koffers uit de test. 

Naast de best geteste koffers vind je in het overzicht met alle koffers nog veel meer goede koffers. Deze goede reiskoffers kun je daar ook goedkoop kopen. Verder geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste koffer.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Schade koffer bij vliegen24 februari 2024 om 13:30

  Dank voor de tips voor het kopen van de beste koffer. Ik heb nog een tip voor bij het gebruik van die koffer:

  Ik las de volgende tip bij de Consumentenbond: Blijkt je koffer na een vlucht beschadigd, meldt dat dan onmiddellijk bij de bagageservicebalie van je luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij is namelijk verantwoordelijk voor de bagage (ook op de vliegvelden). Je vult dan ter plekke een formulier in waarvan je een kopie meekrijgt.

  Als je een pakketreis geboekt hebt kan je (als de luchtvaartmaatschappij moeilijk doet) ook de reisorganisatie aansprakelijk stellen. Een goede reisorganisatie is aangesloten bij een geschillencommissie (voor het geval ze moeilijk doen over de oorzaak van de schade aan de koffer).

  Maak voor de zekerheid een foto van de schade aan de reiskoffer, en bewaar de bagagesticker en instapkaart. De aankoopbon van de aankoop van de koffer bewaren is ook altijd verstandig bij dit soort incidenten,

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.