Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koffer test

Een koffer is onmisbaar als je op zakenreis of vakantie gaat. Een goede koffer beschermt je bagage als je op reis bent, en zorgt ervoor dat je kleding en andere spullen kunt meenemen. Maar wat is de beste koffer? De beste koffer voor een vliegreis is niet altijd de beste koffer voor in de auto. En een zakenreis vraagt andere eigenschappen van een koffer dan een gezinsvakantie. Daarom hier testen van verschillende soorten koffers en informatie voor bij het kiezen van de voor jou beste koffer.

Testen van koffers

Hieronder vind je de testen van koffers die we voor je verzameld hebben. Deze koffer testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals de ANWB, de Consumentenbond, vergelijkingssites en aanbieders van koffers.


Zie ook

Wat is voor jou de beste koffer?

In bovenstaande testen kun je zien wat de beste koffers zijn voor  de gemiddelde gebruiker of soort gebruiker. Maar hoe zit het met jouw specifieke wensen en eisen?

Bij de Koffer Keuzehulp die je vind op Beste Koffer Kopen kun je door deze wensen op te geven een selectie maken uit meer dan 800 koffers. Zo vind je makkelijk de voor jou beste koffer tegen de laagste prijs. Van iedere koffer zijn reviews en tests te lezen, met voordelen, nadelen en ervaringen van gebruikers.

Ook kun je op Beste Koffer Kopen de koffer top 10 vinden, en de goedkoopste winkels voor alle koffers.

Hieronder gaan we in op een aantal keuzemogelijkheden die je bij de koffer keuzehulp kunt maken.


Zachte koffer of harde koffer

Veel koffers zijn harde koffers gemaakt van materialen zoals popycarbonaat, ABS, Curv of polypropyleen. Dat zijn kunststof-materialen die zowel sterk als heel licht zijn. Deze harde koffers beschermen de inhoud goed tegen stoten, gooien en vallen, maar ook tegen regen.

Zachte koffers bieden minder bescherming, maar deze hebben als voordeel dat ze meegeven. Een halfvolle harde koffer neemt net zoveel ruimte in als een volle koffer. Een halfvolle zachte koffer past makkelijker in de kofferbak. Met een beetje duwen en stouwen kom je een heel eind met een zachte koffer, terwijl een harde koffer vormvast blijft, ook al zit deze maar half vol.

De inhoud van de reiskoffer

Natuurlijk is de maximale inhoud van de koffer belangrijk. Deze worden in liters uitgedrukt. Twee koffers van dezelfde afmeting hoeven niet dezelfde inhoud te hebben.Voor een serieuze vakantie (meer dan 2 weken) wordt een koffer met een inhoud van meer dan 75 liter aangeraden.

Naast de inhoud in liters is natuurlijk ook de omvang van de koffer belangrijk als je je beste koffer zoekt. De ene koffer kan behoorlijk dikker zijn dan de andere koffer.

Koffers voor handbagage

Wanneer mag een koffer in de handbagage? De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren daarvoor de IATA richtlijnen waarbij lengte x breedte x hoogte opgeteld niet meer mogen zijn dan 115 cm. Je hoeft bij het kiezen van een handbagage koffer niet te rekenen want in de bovenstaande Koffer Keuzehulp kun je gewoon aanvinken dat de koffer geschikt moet zijn voor handbagage als je dat wenst.

Gewicht van de koffer

Vaak mag je een maximaal gewicht meenemen of betaal je per kilo. Het scheelt dan als de koffer zelf niet zo zwaar is. Let dus bij aanschaf van een koffer op het gewicht. Er zijn zelfs speciale lichtgewicht koffers die gemaakt zijn van extreem lichte (maar sterke) materialen.

TSA slot

Ga je naar Amerika op vakantie, kies dan altijd voor een koffer met een TSA gecertificeerd slot. De TSA (Transport Security Administration) controleert op Amerikaanse vliegvelden steekproefsgewijs koffers. Een koffer met een TSA slot kunnen deze douaniers openen, maar een ander slot zal geforceerd worden zodat je na controle met een kapot slot zit. De beste koffer voor een reis naar Amerika zal dus altijd over een TSA slot beschikken.

Wieltjes koffers (rolkoffers)

Steeds vaker worden koffers van wieltjes voorzien, ook de kleinere koffers. Naast de rolkoffers zijn er dus ook rolkoffertjes. Soms beschikt de koffer over twee wieltjes zodat je deze mee kan trekken. Maar nog vaker zijn koffers voorzien van voer wielen, zodat je hem plat op de wieltjes kunt zetten en voort kan duwen. Wel zo handig! Soms spreekt met ook over acht wieltjes omdat alle wielen al dubbel wiel zijn uitgevoerd. Dit geeft meer stevigheid en stabiliteit.

In de meeste gevallen zijn het zwenkwieltjes, maar pas op, er is een beperkt aantal rolkoffers dat beschikt over vaste wielen, en dat rijdt een stuk minder aangenaam.

Gebruik de bovenstaande Koffer Keuzehulp om de voor jou beste reiskoffer te vinden.

Zie ook: Meer testen vakantie en reizen


Onderwerpen:
Beste koffers test, anwb koffer test consumentenbond, beste reiskoffer, rolkoffer test, handbagage koffer best getest.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.