Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste koffiemachine test

De beste koffiemachines uit de test. Met het beste koffiezetapparaat en de beste koffiemachine uit de test in alle soorten.

De koffiemachine is erg in opkomst. De koffiezetters met cups en pads worden veel verkocht, maar ook de volautomatische koffiemachines, waarmee je met één druk op de knop een koffie of cappuccino kunt zetten. Hieronder vind je alle beste koffiemachines en beste koffiezetapparaten uit de test. Kijk hier voor je beste koffiemachine.Overzicht testen van koffiemachines en koffiezetapparaten

Kies hieronder het soort koffiemachine waarvan je de test wil zien.


Beste koffiemachine of koffiezetapparaat kopen

Alle informatie die je nodig hebt voor een goed koffiezetapparaat of een goede koffiemachine vind je op Beste Koffiemachine of Koffiezetapparaat Kopen

Niet alleen zijn daar de aanbiedingen van de goedkoopste winkels voor deze koffiemachines te vinden, ook vind je er de Koffiemachine Top 10 en een Koffiemachine Keuzehulp voor het vinden van de voor jou persoonlijk beste koffiemachine of het beste koffiezetapparaat.

Kortom op Beste Koffiemachine Kopen vind je alle informatie voor het tegen de laagste prijs kopen van de voor jou beste koffiemachine of het beste koffiezetapparaat.


Beste koffiemachine testSoorten koffiemachines of koffiezetters

Hieronder gaat we kort in op de verschillende soorten koffiemachines en andere koffiezetters.

Koffiezetapparaat voor filterkoffie

Het klassieke koffiezetapparaat zoals we deze een paar jaar geleden nog bijna allemaal gebruikten. Zo'n koffiezetapparaat is voordelig in aanschaf en eenvoudig in het gebruik. Sommige mensen zweren bij de smaak van filterkoffie. Bovendien is de sterkte goed te regelen.

Normaal gesproken gebruik je bij een koffiezetapparaat gemalen koffie. Er zijn ook een beperkt aantal filter-koffiezetapparaten te koop die de bonen vers voor je malen.

Alle speciale koffiemachines ten spijt, het koffiezetapparaat voor filterkoffie is nog steeds de meest gebruikte koffiezetter van Nederland. 

Goede koffiezetapparaten voor gefilterde koffie worden onder andere gemaakt door Philips, AEG, Melitta, Braun, Bosch, MoccaMaster en Russell Hobbs. Kijk bij de bovenstaande koffiezetapparaten test voor het beste koffiezetapparaat voor filterkoffie uit de test.


Philips koffiezetapparaat met bonenmaler

Philips filter koffiezetapparaat met bonenmaler


Philips Senseo

De Philips Senseo is de meest bekende koffiepadmachine. Philips brengt meerdere versies van de Senseo uit. Ook voor een hele kan koffie (De Senseo Switch) of een cappuccino (Senseo Latte Duo).

Met een Senseo kun je snel een kopje koffie zetten en de koffiepads zijn in verschillende koffie-smaken te koop. Vooral dat laatste is een sterk punt van de Philips Senseo dat veel mensen over de streep trekt om voor een Senseo te kiezen. Volgens menig koffiemachine test is de Philips Senseo nog steeds de beste koffiemachine voor pads. 

Kijk bovenaan voor de beste koffiemachines met pads uit de test. Daar kun je zien of de Philips Senseo volgens de laatste test koffiemachines nog steeds de beste koffiemachine met pads is.

Dulce Gusto apparaat

Dulce Gusto apparaten zijn de koffiemachines voor koffiecapsules van Nestlé. De Dulce Gusto apparaten worden gemaakt door Krups en DeLonghi. Kijk voor de beste Dolce Gusto koffiemachines bij de test koffiemachines bovenaan.

Evenals de Senseo pads zijn er Dolce Gusto cups voor verschillende smaken koffie. Voor de Dolce Gusto zijn daarnaast ook cups te koop voor melks-specialiteiten zoals cappuccino en thee. Ook koude dranken als ijsthee en ijskoffie behoren bij een Dulce Gusto koffiemachine tot de mogelijkheid.

Ook de beste koffiemachine in deze soort is bovenaan te vinden. Kijk bij de beste koffiemachine met koffiecups.


Krups Dolce Gusto koffiemachine

Krups Dolce Gusto koffiemachine

Nespresso machine

Ook een Nespresso machine maakt gebruik van Nestlé koffiecups (of imitaties). Veel fabrikanten brengen Nespresso machines op de markt. Er zijn Nespresso machines waarmee je ook met één druk op de knop een cappuccino of latte machiato kunt maken. Wat is de beste Nespresso koffiemachine? Bij de koffiemachine test bovenaan zie je ook de meest recente Nespresso koffiemachine test.

Volautomatische koffiemachine (espressomachine)

De volautomatische koffiemachine is sterk in opkomst voor thuisgebruik. Met één druk op de knop heb je een kop koffie of een espresso gemaakt van koffiebonen die de volautomaat vers voor je maalt. En als je kiest voor een versie met melksysteem en melkreservoir kun je met een goede volautomaat koffiemachine ook met één druk op de knop een cappuccino of latte machiato maken.

Een volautomatische koffiemachine wordt ook wel espressomachine genoemd, maar deze naam doet het apparaat te kort omdat je er ook andere soorten koffie mee kunt zetten.

Geen koffieapparaat staat zo in de belangstelling als de volautomatische koffiemachine voor thuis. 

Goede volautomaat koffiemachines / espressomachines worden onder andere gemaakt door DeLonghi, Jura, Siemens, Philips, Krups en Saeco, maar ook door door andere fabrikanten van koffiemachines,

Kijk bij de testen voor de beste koffiemachine volautomatisch uit menig koffiemachine test. Daar vind je de beste volautomatische koffiemachines in alle prijsklassen.

Halfautomatische koffiemachine (piston machine)

De halfautomatische koffiemachine (piston koffiemachine) lijkt op de volautomaat, maar een halfautomatische koffiemachine maalt de bonen niet voor je. Je moet door gemalen koffie gebruiken of de koffiebonen eerst met een koffiemolen malen voor je ze in het koffieapparaat doet.

Het voordeel van een piston koffiemachine is dat je meer invloed hebt op de smaak van de koffie. Bij de bovenstaande koffiemachine test vind je ook de beste piston machines / beste halfautomatische koffiemachines uit de test.

Vaak worden deze beste piston koffiemachines gemaakt door koffiemachine specialisten als Solis, Sage, Gaggia, Bezzera, Quickmill en DeLonghi. Voor een goedkope piston machine kun je terecht bij onder andere Zanussi, Princess of WMF


Kijk bij de artikelen hierboven voor testen van al dit soort koffiemachines.Kies je beste volautomatische koffiemachine

De volautomatische koffiemachine is momenteel het meest in trek. Deze koffiemachines die de koffiebonen voor je malen en zodoende altijd voor een verse kop koffie, espresso of cappuccino zorgen zijn tegenwoordig heel betaalbaar en daardoor veel interessanter dan de koffiepad apparaten en koffiecup apparaten.

Kijk hier onder bij de koffiemachine tips voor tips voor bij het kiezen van je beste koffiemachine of koffiezetter. Of kijk bij de bovenstaande tests voor overzichten met honderden goede koffiemachines.

Uit dit enorme aanbod aan volautomatische koffiemachines / espressomachines kun je heel eenvoudig de voor jou beste koffiemachine selecteren door de eisen die je aan deze goede koffiemachine stelt aan te vinken. Hieronder kijken we naar een aantal van deze selectiemogelijkheden om de beste koffiemachine te vinden.


Koffie van koffiebonen en gemalen koffie?

Het kenmerk van een volautomatische koffiemachine (espressomachine) is dat dit apparaat de koffiebonen vers voor je maalt. Als deze dat niet doet spreekt men namelijk over een halfautomatische koffiemachine.

Bij een vrij klein deel van de volautomatische koffiemachines is het ook mogelijk om naast koffiebonen ook gemalen koffie te gebruiken. Vind je dit handig? Selecteer dan in het bovenstaande overzicht met alle volautomatische koffiemachines de optie "gemalen koffie".

Koffiemachine voor cappuccino en latte macchiato

Wil je met één druk op een knop een latte macchiato of cappuccino kunnen maken? Dan moet de goede koffiemachine over een melkopschuimfunctie beschikken. De koffiemachine schuimt dan de melk zelfstandig op. Daarvoor moet de koffiemachine dan over een melkreservoir beschikken waarin je de melk giet, of een slangetje die je in een pak melk laat zakken.

Handmatig opschuimen met een koffiemachine kan ook. In dat geval beschikt de koffiemachine over een stoompijpje waarmee je de melk apart opschuimt. Dit is dus meer werk.

Bij de test koffiemachines vind je zowel de beste koffiemachines uit de test met automatische melkopschuimer als de beste koffiemachines uit de test waarbij je de melk met de hand moet opschuimen

Heet water uit de koffiemachine

Heet water, voor bijvoorbeeld thee, kan je vaak ook uit de koffiemachine laten komen. Je hebt dan geen waterkoker nodig. Het water uit de koffiemachine is heter dan het water uit de warmwaterkraan.

Automatisch ontkalken koffiemachine

Kalk is slecht voor de koffiemachine omdat het de leidingen verstopt. Een espressomachine moet daarom regelmatig ontkalkt worden. De beste koffiemachines hebben daar een automatisch programma voor. Soms betreft het een speciaal programma voor ontkalken, soms ook is het ontkalkprogramma gecombineerd met een spoel en schoonmaakprogramma.

Kalkfilter koffiemachine

Kalk voorkomen is natuurlijk nog beter. De beste koffiemachine beschikt daarom over een kalkfilter / waterfilter. Deze filters koop je apart omdat ze regelmatig vervangen moeten worden (bij regelmatig gebruik wel eens in de 2 of 3 maanden). Met een kalkfilter voorkom je niet dat je moet ontkalken, maar dat ontkalken hoeft minder vaak te gebeuren. Hoe vaak? Dat hangt sterk af van de hoeveelheid kalk in het leidingwater in jouw woonplaats.

Instelbare maalgraad koffie

De maalgraad is de grofheid van de maling. Met andere woorden hoe fijn maalt een vol autmatische koffiemachine de koffiebonen. De maalgraad bepaalt voor een groot deel de smaak en sterkte van de koffie. Bij een grovere maling is de doorlooptijd langer waardoor er meer smaak en aroma in de koffie komt.

Ieder soort koffie heeft een andere optimale maalgraad en ook smaken verschillen. Bij de beste koffiemachine kun je dus zelf de maalgraad bepalen.


Jura espressomachine volautomatisch

Jura koffiemachine volautomatisch

Sterkte koffie instellen

Bij een goede koffiemachine kun je ook simpelweg instellen hoe sterk je de koffie wilt hebben. Dit is duidelijker dan het instellen van de maalgraad, maar komt in de praktijk meestal op hetzelfde neer. Maar let op, ook de gebruikte soort koffiebonen zijn sterk bepalend voor de smaak en sterkte van de koffie.

Instellen hoeveelheid koffie

Hoeveel koffie wil je in je beker of kop? Hou je het bij een bescheiden kopje koffie, of hou je van een volle mok koffie? Bij goede koffiemachines stel je dat makkelijk in. Zowel éénmalig als standaard (zodat je niet telkens opnieuw de hoeveelheid hoeft aan te passen).

Temperatuur van de koffie

Zelfs de temperatuur van de koffie is bij een beste koffiemachine in te stellen.

Aantal gebruikersprofielen koffiemachine

Bij de beste koffiemachines kun je instellingen als de sterkte van de koffie en de hoeveelheid koffie per gebruiker standaard in stellen via de gebruikersprofielen.

Het aantal gebruikersprofielen verschilt per espressomachine. Jouw beste koffiemachine ondersteunt minimaal het aantal koffiedrinkers in je huishouding. Tenzij de smaak en voorkeuren overeenkomen, dan kun je met minder toe.

Meer selectiemogelijkheden

In het bovenstaande overzicht met alle volautomatische koffiemachines kun je op nog meer kenmerken je beste koffiemachine selecteren. Hier een kort overzicht van de belangrijkste van deze selectiemogelijkheden voor het vinden van de voor jou beste koffiemachine.
 • Aantal kopjes koffie per zetbeurt.
 • Best getest
 • Automatische reiniging melksysteem.
 • Vaatwasser bestendige onderdelen.
 • Uitneembare zetgroep.
 • Voorverwarmen kopjes.
 • Twee bonenreservoirs.
 • Timer voor automatisch aanschakelen.
 • Keramische maalschijven.
 • Te bedienen met app op smartphone.
 • Te bedienen met touchscreen.
 • Voorkeursmerken.
 • De maximale prijs.
 • en meer.
Kortom, je kunt de voor jou beste koffiemachine met alle voor jou belangrijke functies en mogelijkheden heel makkelijk vinden via het bovenstaande overzicht met alle koffiemachines.

Of kijk bij de beste koffiemachines uit het koffiemachine test overzicht wat de best geteste koffiemachines zijn.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur uit de test.
Beste koffiemachine merken

Je hebt goede koffiemachines in diverse soorten en diverse prijsklassen. Toch kom je vaak dezelfde fabrikanten tegen. Dit zijn de beste koffiemachine merken:

De'Longhi koffiemachines

De'Longhi is een Italiaanse elektronica fabrikant die het meest bekend is om zijn koffiemachines. De'Longhi behoort dan ook tot de beste koffiemachine makers en ze bieden een ruime keuze uit verschillende elektrische koffiemachines zoals volautomaten, espressomachines, Nespresso apparaten en koffiezetapparaten.  

Saeco koffiemachines

Ook Saeco is een koffiemachine fabrikant uit Italië, maar in tegenstelling tot De'Longhi is Saeco helemaal gespecialiseerd in espressomachines, volautomatische koffiemachines en andere koffiezetters. Ze maken ook veel professionele koffiemachines voor bedrijven en horeca. Saeco is in 1981 en is sinds 2009 eigendom van Philips.

Jura koffiemachines

Ook Jura hoort beslist tot de beste koffiemachine merken. Jura is een Zwitserse specialist in koffiemachines en hoogwaardige koffieapparaten maakt. Jura koffiemachines zijn er voor de bovenkant van de consumentenmarkt en voor bedrijven en horeca. 

Bij menig restaurant, café, bedrijfsrestaurant en hotel tref je een Jura koffiemachine aan. Een Jura koffiemachine is geen goedkope koffiemachine maar wel een koffieapparaat van hoge kwaliteit met veel mogelijkheden.

Melitta koffiemachines

Melitta is in Nederland vooral bekend om zijn filterzakjes voor koffiezetapparaten. Dit Duitse bedrijf maakt en verkoopt ook veel filterkoffie apparaten en koffiemolens om koffiebonen te malen. Maar ook espressomachines en andere koffiemachines zijn in het Melitta assortiment te vinden.

Krups koffiemachines

Krups is een ander Duits merk dat tot de beste koffiemachine fabrikanten behoort, maar in tegenstelling tot Melitta is Krups geen koffie specialist maar een fabrikant die veel meer huishoudelijke apparatuur maakt. Desondanks maakt Krups ook heel goede koffiemachine en goede koffiezetapparaten. 

Krups is vooral populair als merk voor een goedkope volautomatisch koffiemachine voor de onderkant van de consumentenmarkt (volautomaat onder de 300 euro) en als fabrikant van Nespresso apparaten.

Philips koffiemachines

Ook Philips biedt veel goedkope koffiemachine (volautomatisch) aan voor de onderkant van de markt, maar het zijn vooral de Senseo koffieapparaten waar Philips bekend om is. De meer luxe en geavanceerde koffiemachines worden onder de naam Saeco of Saeco by Philips verkocht.

Magimix koffiemachines

Magimix is samen met Krups de grootste aanbieder van Nespresso machines.

Siemens koffiemachines

Ook de Duitse elektronicagigant Siemens behoort tot de beste koffiemachine fabrikanten. Siemens maakt zowel filter koffiezetapparaten als espressomachines. Hun aanbod omvat ook professionele koffiemachines en inbouw koffiemachines voor het inbouwen in een keuken of koffiecorner.

Miele koffiemachines

Bij Miele denk je misschien aan wasmachines maar Miele is ook één van de beste koffiemachine makers. Miele maakt vooral volledig automatische espressomachines. Zowel vrijstaand als inbouw. Net nadeel van een Miele koffiemachine is de hoge prijs.

Sage koffiemachines

Bij een overzicht van beste koffiemachine merken kunnen we Sage natuurlijk niet overslaan. Sage geldt als het beste piston machine merk. Sage is toonaangevend als fabrikant van halfautomatische koffiemachines (piston machines), een espressomachine waarmee je als een professionele barista je koffie maakt.

Bij de bovenstaande koffiemachine testen en aanbiedingen kom je al deze beste koffiezetters tegen.Consumentenbond koffiemachine tips

Welke koffiemachine is voor jou de beste koffiemachine? In onderstaand filmpje geeft de expert van de Consumentenbond advies. De Consumentenbond toont je in deze video de verschillende soorten koffiemachine, variërend van een eenvoudige koffiecup of koffiepad machine tot een geavanceerde espressomachine en een halfautomatische piston machine waarmee je handmatig de beste koffie kunt zetten. 


Kooptips koffiemachine Consumentenbond

Ook wordt er gekeken naar de extra mogelijkheden van duurdere koffiemachines en naar de mogelijkheden van melkschuim op je koffie.


Onderwerp:
Wat is de beste koffiemachine uit de test van koffiemachines? Wat is het beste koffiezetapparaat uit de test van koffiezetapparaten. Hier vind je alle beste koffiemachines uit de test en de beste koop. Het gaat om verschillende soorten beste koffieapparaten zoals de beste espressomachine uit de test, de beste koffiemachines met pads en cups en filter, het beste Nespresso apparaat, het beste piston apparaat en de beste Senseo uit de test. Ook geven we hier boven tips en informatie voor het kiezen en kopen van de voor jou beste koffiemachine of het beste koffiezetapparaat uit de koffiemachine test.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Hoe konden we ooit thuis zonder koffiemachine? Gewoon even een druk op de knop en je hebt onmiddellijk een bak koffie van het soort koffie waar je trek in hebt. Mijn beste koffiemachine is dan ook een volautomatische espressomachine. Een verse bak met één druk op de knop. Zelf heb ik gekozen voor een volautomatische Krupps koffiemachine omdat deze goedkoop was. Het is vast niet de beste koffiemachine (want daarvoor te goedkoop) maar voor mij goed genoeg. Deze goedkope koffiemachine doet wat hij moet doen. Snel een lekkere bak verse koffie zetten.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.