Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste koffiezetapparaat voor cups (koffiemachine met cups)

Hier kijken we naar het beste koffiezetapparaat voor het zetten van koffie met cups uit diverse testen van koffiemachines voor het zetten van koffie met cups.

Koffiemachines en koffiezetapparaten heb je tegenwoordig in alle soorten. Je hebt koffieapparaten voor filterkoffie, koffiebonen, koffiecups, koffiepads en meer. 

Hier kijken we naar de beste koffiemachine voor cups uit de test en andere goede koffiezetapparaten voor capsules met koffie.

Beste koffiezetapparaten voor cups uit de test

Kijk hier onder voor de best geteste koffiecup machines.


Zie ook:

Dolce Gusto koffiemachine cups

Dolce Gusto koffiezetapparaat cupsAanbiedingen koffiezetapparaten met cups

Hieronder vind je aanbiedingen van alle koffiezetapparaten die met koffiecapsules werken zoals de Nespresso. Dolce Gusto en L'Or coffeecup machines van Krups, Delonghi, Magimix, Lavazza, Philips en andere fabrikanten.

Nespresso cups of Dolce Gusto cups? De verschillen

Bij het kiezen van het beste koffiezetapparaat voor cups gaat het niet alleen om het koffiezetapparaat zelf maar ook om de cups die je moet kopen.

Bij koffie uit koffiecups gaat het vooral om Nespresso cups en Dolce Gusto cups. Beide cups komen van Nestlé dus veel valt er niet te kiezen zou je denken. Toch zitten er veel verschillen tussen beide cups en beide koffiecup koffiezetapparaten.

De prijs en de beschikbaarheid
De Dolce Gusto cups koop je gewoon in de supermarkt. De Nespresso cups zijn exclusiever, en online te koop bij de fabrikant. 

Wel zijn er ook goedkopere alternatieven voor deze cups van B-merken in de supermarkt verkrijgbaar. Maar je kunt er wel van uitgaan dat de Nespresso cups duurder zijn waardoor je kopje koffie bij een Nespresso koffiezetapparaat ook duurder zijn.

Met maken van koude koffie
Een ander belangrijk verschil: Met Dolce Gusto cups kun je ook koude koffiedranken maken. 

Met Nespresso cups alleen warme koffie.

Magimix Nespresso coffeecup apparaat

Magimix Nespresso koffiemachine cups


Het maken van een cappuccino
Wil een cappuccino maken? Dan gebruik je bij een Dolce Gusto koffiemachine een koffiecup voor melk.

Bij een Nespresso koffiemachine kun je verse melk gebruiken. 

Opvangbak voor gebruikte koffie cups
Een Nespresso koffiemachine beschikt over een opvangbak met cups die je maar af en toe hoeft te legen. 

Bij een Golce Gusto apparaat moet je de cup na gebruik verwijderen voor je een volgende koffie kunt maken.

Kortom, ook bij deze koffiecup koffiezetapparaten zijn er volop verschillen. Soms een voordeel, soms een nadeel. Nespresso Vertuo koffiezetapparaten

In navolging van de normale Nespresso cups heeft Nespresso ook de Nespresso Vertuo cups uitgebracht. Deze Nespresso coffeecups zijn groter en op hte deksel voorzien van een barcode. Een Vertuo koffiemachine kan deze barcode lezen en krijgt zodoende informatie over de hoeveelheid water die er aan de koffie moet worden toevoegd en het Vertuo koffiezetapparaat krijgt de gewenste temperatuur en extractietijd door. Zo kan de Nespresso Vertuo machine bijzondere soorten koffie zetten, ook blends die nog niet beschikbaar waren toen de koffiezetmachine werd ontwikkeld. 

Omdat de cups groter zijn en omdat de koffiezetter de barcode moet kunnen lezen en geprogrammeerd moet zijn om deze informatie te gebruiken werken de Nespresso Vertuo cups alleen op daarvoor geschikte koffiezetmachines. Nespresso Vertuo koffiemachines worden onder andere gemaakt door D'Longhi, Sage, Magimix en Krups.Philips L'Or Barista koffiemachines

Philips had de Senseo koffiepad machines al, maar ze brengen tegenwoordig samen met koffiebrander "Or de  L'Or Barista ook koffiezetapparaten voor cups uit. 

Met een L'Or koffiezet zet je koffie's als een lungo, espresso, ristretto of een dubbele espresso. Een Philips L'Or koffiemachine kan normale of XXL koffiecups gebruiken. Het koffiezetapparaat herkent zelf de koffiecup en past de hoeveelheid water daar op aan. Ook kun je met deze cup koffiemachines filterkoffie zetten met speciaal daarvoor door L'Or ontwikkelde filtercups.

Ook de koffiezetapparaten voor L'Or cups vind je bij de aanbiedingen van koffiecup machines eerder op deze pagina.


Philips L'Or koffiezetapparaat cups

Philips L'Or Barista koffiezetapparaat cupsGoede koffiezetapparaten voor cups

Hieronder een kort overzicht van fabrikanten van goede koffiezetapparaten voor cups en de cupmachines die ze maken.

Krups

Krups is de grootste aanbieder van Nespresso cup machines. Krups brengt in samenwerking met Nespresso (van Nestlé) een reeks Nespresso, Nespresso  en Dolce Gusto koffiecup koffiezetapparaten op de markt. 

Magimix

Ook Magimix uit Frankrijk behoort tot de beste koffiecup koffiezetapparaat fabrikanten met Nespresso Original en Nespresso Vertuo koffiezetapparaten.

Philips

Philips noemden we hier boven al als fabrikant van de Philips D'Or koffiezetapparaten voor cups. Hiermee biedt Philips een reeks koffiezetters in alle soorten aan.

Sage

Dat geldt ook voor Sage. Ook Sage biedt koffiezetapparaten en espressmachines in alle soorten aan. Hun koffiecup machines maken gerbuik van Nesso koffiecups, maar de Sage koffiezeapparaten voor cups zijn luxe, professioneler en daarmee helaas ook duurder dan de Nespresso machines van Krups en Magimix.

Lavazza

Lavazza heeft zijn eigen A Modo Mio koffie capsules en Lavazza Blue capsules en eigen koffiezetapparaten voor deze koffiecups. Deze zijn in Nederland minder gangbara dan de Nespresso en D'Or koffiezetapparaten voor capsules koffie.

Smeg

Smeg maakt koffiezetapparaten in de bekende retro Smeg stijl voor Lavazza koffie cups.

Ily

Ook koffiebrander Ily heeft zijn eigen capsules en koffiecup machines voor deze Ily koffie. 

Bialetti

Dat geldt ook voor Bialetti Caffe capsules en de Bialetti coffiecup machines voor deze cups.

Bosch 

Ook Bosch heeft zijn eigen koffiecapsules die Tassimo koffiecups genoemd worden.

HiBrew

HiBrew is een minder bekende fabrikant van koffiezetters die koffiezetapparaten voor Dolce Gusto cups maakt.

Bij de aanbiedingen bovenaan vind je al deze goede koffiezetapparaten voor koffie in cups.


Zie ook:


Samenvatting:
Wil je koffie zetten via koffiecups? Dan vind je bij de bovenstaande test de beste koffiecups koffiemachines. Vooral Krups, De'Longhi, Philips en Magimix maken goede koffiecup koffiemachines. Het gaat dan om koffiezetapparaten voor cups met koffie van Nespresso, Dolce Gusto (beide Nestlé) en L'Or. Maar we kijken hier ook naar andere koffiezetapparaten voor cups.


Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik ben op mijzelf gaan wonen en heb dat gevierd met een Krups Dolce Gusto Genio koffieapparaat. Prima ding! Ik kende hem al van een vriend die er ook erg happy mee is. Het is een mooi koffiecup apparaat om te zien zowel door het design als de lampjes (hou er van!). Hoeveelheid en sterkte kan je aanpassen en het ding kent 4 temperaturen. Een makkelijk koffieapparaat voor een lekker bakkie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twee espresso's tegelijk zetten kan met een Philips L'or Barista koffiecup machine en een XXL cup. Voor deze Philips koffiecupmachine zijn namelijk XXL cups voor koffie of espresso te koop met de dubbele hoeveelheid koffie. Dat maakt het zetten van twee koffie's of twee espresso's makkelijk.

    Ik ben zelf een liefhebber van sterke koffie en dan kun je met de XXL cups ook één extra sterke koffie of mega sterke espresso maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.