Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koffiezetapparaat test

 

Het beste koffiezetapparaat uit diverse testen en tips voor bij het kiezen van je beste koffiezetapparaat.

beste koffiezetapparaat test consumentenbond

Met alle koffiemachines die je tegenwoordig in de winkels aantreft zal je het bijna vergeten, maar de meeste mensen zetten hun koffie thuis nog gewoon met een koffiezetapparaat. Filterkoffie is nog steeds de meest gedronken koffie thuis. Hier kijken we naar de beste koffiezetapparaten uit de test en geven we tips voor bij het kiezen van je beste koffiezetapparaat.

Niet alleen is een koffiezetapparaat veel goedkoper in aanschaf dan een koffiemachine, ook zweren veel mensen nog steeds bij een goede kop filterkoffie. Hieronder de best geteste koffiezetapparaten uit diverse vergelijkende testen van koffiezetters.

Beste koffiezetapparaten uit de test

Kijk hier voor het beste koffiezetapparaat of beste koop uit de diverse koffiezetapparaat testen.

Zie ook:

Kies zelf je beste koffiezetapparaat voor filterkoffie

Hier boven vind je de beste koffiezetapparaten uit de testen. Bijvoorbeeld uit de koffiezetapparaat test van de Consumentenbond, maar misschien heb je wel afwijkende wensen en eisen. Via het overzicht aanbiedingen alle koffiezetapparaten kun je je persoonlijk beste koffiezetapparaat selecteren.

Braun koffiezetapparaat

Braun koffiezetapparaat filter koffie


Je maakt bij het daar kiezen van je beste koffiezetapparaat een selectie uit een aanbod van circa 900 koffiezetapparaten voor filterkoffie met al hun mogelijkheden en prijzen. 

Vink daar aan wat je van je nieuwe koffiezetapparaat verwacht en uiteindelijk blijft alleen het voor jou beste koffiezetapparaat voor filterkoffie over. Hieronder kijken we naar een aantal van deze selectiemogelijkheden om je beste koffiezetapparaat te vinden.

Filterkoffie van vers gemalen koffiebonen

Normaal gesproken zet je filterkoffie van voorgemalen koffie. Bij de bovenstaande koffiezetapparaten kom je echter ook koffiezetapparaten tegen die de bonen vers voor je malen. 

Deze koffiezetters komen dus dicht in de buurt van een koffiemachine, maar je maakt gebruik van een filterzakje als je koffie zet. Ondanks dat ze koffiebonen malen zijn dit dus echter filterkoffieapparaten.

Philips koffiezetapparaat met verse koffiebonen

Philips koffiezetapparaat voor koffie van vers gemalen koffiebonen


Bij de bovenstaande tests vind je het beste koffiezetapparaat uit de test die de koffiebonen vers voor je maalt.

Koffiezetapparaat met thermoskan

Meestal komt de met een koffiezetapparaat gezette koffie in een glazen schenkkan terecht. Daarbij moet de koffie wel redelijk snel gedronken worden. 

Een geïsoleerde thermoskan in plaats van een glazen kan is daarom een nuttige optie. De koffie blijft dan urenlang warm. Je hoeft deze dus niet vrijwel meteen op te drinken.

Philips koffiezetapparaat met thermoskan

Philips koffiezetapparaat met thermoskan


Ook het beste koffiezetapparaat met thermoskan kom je daarom tegen in het bovenstaande overzicht met beste filterkoffie apparaten uit de test.

Koffiezetapparaat met timer

Ook heel handig is een timer. Een timer op een koffiezetapparaat is een simpele optie die vreemd genoeg maar weinig tegen komt. Vul 's avonds het koffiezetapparaat met water en gemalen koffie, en als je 's morgens wordt je wakker met de geur van vers gezette koffie. 

's morgens gewekt worden door de geur van verse koffie. Welke koffiedrinker wil dat nou niet! Selecteer in het overzicht met alle koffiezetters de optie "timer" om te zien welke koffiezetapparaten deze functie hebben en om de aanwezigheid van een timer is de selectie van je beste koffiezetapparaat op te nemen.

Koffiezetapparaten met voorkeursinstellingen

Bij de meest eenvoudige koffiezetapparaten heb je geen instel-mogelijkheden. De sterkte van de koffie is alleen te bepalen met de hoeveelheid koffie die je in de filterzak doet. 

Bij meer geavanceerde (en luxe) koffiezetapparaten voor filterkoffie heb je wel voorkeuren die je in kunt stellen. Bijvoorbeeld de temperatuur en de sterkte van de koffie. 

Kijk bij het bovenstaande overzicht met alle koffiezetapparaten voor meer informatie en selecteer daar de gewenste mogelijkheden zoals de hoeveelheid. de sterkte, de maalgraad en de temperatuur van de koffie.

Groot koffiezetapparaat of kleine koffiezetter

De capaciteit van het koffiezetapparaat wordt uitgedrukt in het aantal kopjes koffie wat je maximaal in één zetbeurt kunt zetten. De grootte van het waterreservoir en de grootte van de kan zijn daarvoor bepalend. Zoals je in de bovenstaande overzichten kunt zien is de capaciteit heel divers. 

Je hebt mini koffiezetapparaatjes waaronder je een beker kunt zetten (deze kleine koffiezetapparaten hebben geen kan), maar je hebt ook koffiezetapparaten voor 15 koppen koffie. De meeste grote koffiezetters hebben een capaciteit van 10 of 12 kopjes koffie. 

Zet je nooit zoveel koffie in één keer? Dan kun je zowel ruimte op je aanrechtblad als geld uitsparen door te kiezen voor een kleiner koffiezetapparaat. Bijvoorbeeld voor 5 kopjes.

Bosch koffiezetapparaat

Eenvoudig Bosch koffiezetapparaat

Afneembaar waterreservoir koffiezetapparaat

Wat ons betreft hoort het beste koffiezetapparaat over een afneembaar waterreservoir te beschikken. Toch is dat meestal niet het geval. Een afneembaar reservoir maakt het vullen met vers water echter een stuk makkelijker. 

Als het reservoir niet afneembaar is moet je via de kan water bijvullen. Als er weinig ruimte aan de bovenkant is. Omdat het koffiezetapparaat bijvoorbeeld onder een plank of keukenkastje staat, wordt het al snel morsen. 

Zwenkfilter

Ook het zwenkfilter is z'n kleine handigheid waarover het beste koffiezetapparaat altijd zou moeten beschikken. Met een zwenkfilter zwenk je de houder met filterzak naar buiten zodat je makkelijk een filterzakje kunt aanbrengen en deze zonder morsen met gemalen koffie kunt vullen.

Koffiezetapparaat met druppelstop

Het beste koffiezetapparaat voor ongeduldige mensen (of mensen met een koffie verslaving) beschikt over een druppelstop. De druppelstop maakt  het namelijk mogelijk dat je de koffiekan gedurende het koffie zetten zonder te morsen kan wegtrekken en terugplaatsen. Er druppelt dan geen koffie op de warmhoudplaat.

De beste koffiezetapparaat merken

In het bovenstaande overzicht met alle koffiezetapparaten kom je vele fabrikanten tegen. Bekende fabrikanten van goede koffiezetapparaten zijn Philips, Bosch, Braun, AEG en Russell Hobs. 

Meer gespecialiseerde fabrikanten zijn Melitta, Moccamaster, Bravilor, Bartscher en Arcelik en goedkope koffiezetters worden onder ander gemaakt door Adler, Blokker, Proline en Bestron. 

Wat kost een goed koffiezetapparaat?

De prijzen van het koffiezetapparaat zijn erg afhankelijk van de grootte, de extra functies en ook van de fabrikant. 

De goedkoopste koffiezetapparaten zonder luxe en zonder extra functies kosten een euro of 20. Voor dat weinige geld kun je een eenvoudig goedkoop koffiezetapparaat voor 10 kopjes koffie kopen van een goedkoop merk als Tomado, Proline of Tristar. Deze koffiezetters zijn dik in orde als je een eenvoudig koffiezetapparaat zoekt.

Voor een eenvoudig goedkoop koffiezetapparaat van Philips betaal je circa 35 euro en de goedkoopste koffiezetapparaten van Braun kosten een euro of 50. De prijzen van een goedkoop Melitta koffiezetapparaat zitten daar tussenin.

De goedkoopste koffiezet apparaten met thermoskan kosten een euro of 40. 

Selecteer hier boven uit het overzicht van alle koffiezetapparaten jouw beste koffiezetapparaat voor filterkoffie. Of kijk bij de testen van koffiezetapparaten wat volgens de experts van de Consumentenbond en andere experts het beste koffiezetapparaat uit de test is.


Samenvatting:
Niet iedereen zit te wachten op een geavanceerde koffiemachines met veel mogelijkheden en veel verschillende koffie specialiteiten. Vele mensen willen gewoon een lekkere kop koffie. En met een kop koffie uit een goed filterkoffie apparaat is niets mis. 

Daarom hier de beste koffiezetapparaten uit de test en een overzicht met alle goede koffiezetters waaruit je zelf je beste koffiezetapparaat kunt kiezen, De beste goede en goedkope koffiezetapparaten, maar ook het beste koffiezetapparaat dat koffiebonen kan malen, en het beste koffiezetapparaat met thermoskan, timer of met extra veel instel mogelijkheden. Kijk hierboven voor de beste koffiezetapparaten uit de test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *