Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste kokend water kraan test

De beste kokend water kraan (beste kokend water boiler) en andere goede kokend water kranen (met aanbiedingen).

quooker kokend water kraan

Quooker kraan kokend water

Direct kokend water als je het nodig hebt. Dat kan met een goede kokend water kraan (ook wel quooker genoemd). Een kokend water kraan is ideaal voor het snel zetten van een verse kop thee, voor het koken van eieren, groente, aardappelen, soep, pasta en andere gerechten, maar ook voor schoonmaken en desinfecteren in huis. 

Hier kijken we naar de beste kokend water kraan uit de test en we geven informatie en tips voor bij de aanschaf van een kokend water keukenkraan en boiler.


Beste kokend water kranen uit de test

Laten we eerst kijken naar de vergelijkende testen van kokend water keukenkranen en de beste kokend water kranen uit de koken water kraan test.

Zie ook:

Hoewel kokend water kraan de gangbare benaming is voor deze heetwater kranen is kokend water boiler eigenlijk een betere naam. Hart van het systeem is namelijk niet de zichtbare kraan maar de onzichtbaar weggewerkte boiler die er voor zorgt dat je altijd kokend water tot je beschikking hebt.Aanbiedingen kokend water kranen bij de beste winkels

Kijk bij de aanbiedingen alle kokend water kranen voor een overzicht van alle kokendwaterkranen en hun lage prijs. Je kunt daar ook op alle manieren de voor jou beste kokend water kraan tegen de laagste prijs vinden, evenals reviews en ervaringen van gebruikers.


Grohe kokend water kraan in keukenkastje

Grohe kraan / boiler (groot, 7 liter) in keukenkastjeHoe werkt een kokend water kraan?

Het hart van de kokend water kraan is eigenlijk niet de keukenkraan zelf maar de boiler die meestal in het keukenkastje staat. Deze boiler bevat altijd kokend water. Je hoeft dus nooit te wachten als je kokend water nodig hebt. Water voor thee of cup-a-soup komt dus gewoon uit de kraan, en ook voor aardappelen, pasta, groente en ander voedsel dat gekookt moet worden hoef je dus niet eerst water aan de kook te brengen. Dat komt zonder wachten meteen kokend uit de kraan.

Het water in de boiler wordt elektrisch aan de kook gebracht. Deze temperatuur ligt zelfs iets boven het kookpunt omdat het water gedurende de route van de boiler tot de keukenkraan iets afkoelt. Daarom wordt er een marge ingebouwd.


Zo werkt een Quooker kokend water kraan

Zo werkt een Quooker kokend water kraan


Een kokend water kraan koop je normaal gesproken als een set bestaande uit een boiler die in staat is om tegen lage kosten het water boven het kookpunt te houden en een voor dit systeem geschikte keukenkraan. De keukenkraan kan naast kokend water ook gewoon koud en lauw water leveren, net als een gewone waterkraan.Altijd kokend water, laag in kosten

Een kokend water kraan systeem is even een uitgave, maar je hebt er ook veel gemak van en de gebruikskosten van een kokend water kraan in de keuken zijn laag. Het kost namelijk maar weinig stroom om het water op temperatuur te houden door de goede isolatie. En doordat je niet telkens apart water hoeft te koken bespaar je niet alleen veel tijd maar ook geld.


Grohe kokend water kraan met boiler 3 liter


GroheRed kraan met kokend water boiler 3 liter


Besparing in tijd

Vooral in tijd levert het een enorme besparing op. Kijk maar naar onderstaande cijfers van Grohe wat het kost om 1 liter water aan de kook te brengen:

Keramische kookplaat 2000 Watt: 7 minuten
Waterkoker 2000 Watt: 5,2 minuten
Inductiekookplaat 2500 Watt met booster 4,2 minuten
Kokend water kraan: Meteen

Besparing in geld

En dan heb je nog de besparing in geld. Dit zijn de kosten om een liter water aan de kook te brengen. De kosten zijn bij een kookplaat of waterkoker heel wat hoger dan je zou denken. Deze cijfers zijn wederom afkomstig van Grohe.

Keramische kookplaat 2000 Watt: 5,82 eurocent
Waterkoker 200 Watt: 4,36 eurocent
Inductiekookplaat 2500 Watt met booster: 4,36 eurocent
Kokend water kraan (Grohe Red 2100 Watt): 3,85 eurocent


Selsiuz kraan voor kokend water

Selsiuz kraan voor kokend water
Inhoud kokend water boiler

Een kokend water kraan bestaat uit twee delen. Ten eerste de kraan zelf, zoals je iedere waterkraan koopt, ten tweede de boiler. Deze kokend water keukenboilers zijn er in diverse capaciteiten. Deze capaciteit (inhoud) loopt uiteen van 3 tot 8 liter.

Hoe groter de inhoud, hoe meer water je in korte tijd kunt gebruiken.  Hou daarbij rekening dat je het kokend water ook gebruikt als warmwatervoorziening. Meestal wordt het kokend water reservoir ook gebruikt voor lauw water (het kokende water wordt dan gemengd met koud water uit de leiding, net zoals bij een gewone keukenboiler). Hou er in dat geval rekening mee dat je voldoende inhoud moet hebben voor bijvoorbeeld heet water voor de afwas.

Een grotere keukenboiler bij je heet water kraan is aantrekkelijk omdat je veel kokend en warm water tot je beschikking heet, maar een grotere boiler maakt de kokend water kraan wel duurder. Bovendien neemt een grotere boiler natuurlijk ook meer ruimte in je keukenkastje in. Dat is voor veel mensen toch doorslaggevend om te kiezen voor een kokend water kraan met een niet al te grote kokend water boiler.

1 keukenkraan of een aparte kraan voor kokend water

Meestal geeft een kokend water keukenkraan kokend water, heet water en koud water uit één mengkraan. Uitzondering is het twintap van Quooker. De Quooker twintaps heeft twee waterkranen, een mengkraan voor koud en warm water en een aparte kraan die alleen kokend water geeft.


Quooker kokend water kraan 3 liter

Quooker kraan met boiler 3 liter

Gebruik van koud water of warm water

De kokend water boiler kan gevoed worden met koud of warm water. Als voorbeeld nemen we de Quooker kraan. Als je alleen de beschikking hebt over koud water in de keuken kies je bij Quooker voor een Quooker Combi kokendwaterkraan. De Quooker boiler zorgt dan zowel voor warm, heet als kokend water. 

Heb je in de keuken beschikking over warm water. Kies als Quooker kraan dan voor een Quooker Combi+ (Plus) waterkraan. Een Quooker Combi+ kraan kan gebruik maken van het beschikbare warme water.Bruisend water uit de kraan

Bruiswater uit een kokendwaterkraan? Dat kan door bij een Quooker kraan niet alleen een kokend water boiler te gebruiken maar ook een Quooker Cube koolzuur fles. De Cube plaats je naast de boiler. De Quooker kraan is dan in staat om (indien gewenst) bubbels aan het koude water toe te voegen. Dit regel je via de bediening van de Quooker kraan.

Gekoeld water

De Cube kan het water ook koelen (tot 5 graden onder de normale koud water temperatuur). Zo krijg je met de Quooker Cube ook gekoeld bruiswater.

Kortom met een kokend water kraan kun je heel wat meer vormen van water tappen dan alleen kokend water.Beste kokend water kraan merken


Quooker kokend water kraan

De kokend water kraan / kokend water boiler is een Nederlandse uitvinding die als eerste door Quooker op de markt wordt gebracht. Quooker is nog steeds een topmerk in kokend water kranen maar krijgt inmiddels wel veel concurrentie van Grohe en andere merken.

Grohe kokend water kraan 

Grohe is zo'n merk. De kookwaterkraan van Grohe (de Grohe Red) is zelfs als  beste kokend water kraan getest. Grohe is een Duitse fabrikant van sanitair voor badkamer en toilet, maar Grohe ook keukenkranen, en op dat gebied hebben ze de succesvolle Grohe Red kokend water kraan uitgebracht. 

Deze beste geteste Grohe kokend water kraan wordt bij de bovenaan genoemde test uitgebreid besproken.

Franke kokend water kraan

Franke is een fabrikant van sanitair voor de badkamer en keuken uit Zwitserland. Franke maakt o.a. spoelbakken, afvalbakken, afzuigkappen, kranen en douches, maar ook een kokend water kraan. Deze Maris Water HUB ia verkrijgbaar in meerdere versies zoawel mechanisch als electronisch.

Howat kokend water kraan

Howat is een minder bekend merk, maar ook Howat maakt goede kokend water kranen. Howat verkoopt deze als 3-in-1 kokend water kraan (kraan, boiler, filter) en als 4-in-1 kokend wateer kraan die het water extra filtert.

Maar de Quooker en Grohe Red krijgen steeds meer concurrentie. Andere fabrikanten van goede kokend water kranen zijn Selsiuz, Itho Daalderop, Franke, Unito, Multi-Tap en Inventum. Hun kokend water kranen zijn echter veel minder bekend.

Selsiuz kokend water kraan

Ook het Nederlandse Selsiuz behoort tot de beste kokend water kraan fabrikanten. Selsiuz maakt de Selsiuz Push and Turn (een standaard kokend 3-in-1 kokend water kraan), de Selsiuz Unlimited kraan (voor kokend water en gekoeld bruisend water) en twee design kranen, de Selsiuz by Gessi Design en de Selsiuz bu Osiris Design.

Meer kokend water kranen

Ook Multi-Tab, Dekker, Unito maken goede kokend water kranen. Bij de aanbiedingen van alle kokend water kranen (bovenaan) vind je al deze kokendwaterkranen goedkoop.


Kijk bovenaan voor de beste kokend water kraan uit de test of kies zelf je beste kokendwaterkraan via de eveneens boven genoemde aanbiedingen van kokend water kranen.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur uit de testItho Daalderop kokend water kraan
Itho Daalderop kokend water kraanOnderwerp:
De kokend water kraan is een reuze handige waterkraan die op ieder gewenst moment meteen kokend water kan leveren via een eigen boiler. Toch zijn de energiekosten van een goede kokend water kraan laag. Een kokend water kraan wordt ook wel quooker gebracht omdat de Nederlandse fabrikant Quooker als eerde de kokend waterkraan in de winkels bracht. 

Inmiddels brengen ook fabrikanten als Grohe, Franke, Daalderop, Inventum en andere merken kokend water kranen op de markt. Al deze kokend water kranen vind je in het overzicht met alle kokend waterkranen bovenaan deze pagina. Daar vind je ook de beste kokend water kranen uit de test.

Een reactie posten

0 Reacties