Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kokend water kraan test

Direct kokend water als je het nodig hebt. Dat kan met een goede kokend water kraan. Ideaal voor het zetten van een kop thee, voor het koken van eieren, groente, aardappelen, soep, pasta en andere gerechten. Maar ook voor schoonmaken en desinfecteren. Hier kijken we naar de beste kokend water kraan uit de testen en we geven informatie en tips voor bij de aanschaf van een kokend water keukenkraan en boiler.

Testen kokend water kranen

Laten we eerst kijken naar de vergelijkende testen van kokend water keukenkranen en de beste kokend water kranen uit deze tests.

Zie ook:

Alle kokend water kranen en hun laagste winkelprijs

De kokend water kraan is een Nederlandse uitvinding die als eerste door Quooker op de markt wordt gebracht. Quooker is nog steeds een topmerk in kokend water kranen maar veel concurrentie van Grohe. Andere fabrikanten van goede kokend water kranen zijn Selsiuz, Itho Daalderop, Unito, Multi-Tap en Inventum. Hun kokend water kranen zijn echter veel minder bekend.

Kijk bij de aanbiedingen alle kokend water kranen voor een overzicht van alle kokendwaterkranen en hun lage prijs. Je kunt daar ook op alle manieren de voor jou beste kokend water kraan tegen de laagste prijs vinden, evenals reviews en ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt een kokend water kraan?

Het hart van de kokend water kraan is eigenlijk niet de keukenkraan zelf maar de boiler die meestal in het keukenkastje staat. Deze boiler bevat altijd kokend water. Je hoeft dus nooit te wachten als je kokend water nodig hebt. Water voor thee of cup-a-soup komt dus gewoon uit de kraan, en ook voor aardappelen, pasta, groente en ander voedsel dat gekookt moet worden hoef je dus niet eerst water aan de kook te brengen. Dat komt zonder wachten meteen kokend uit de kraan.

Het water in de boiler wordt elektrisch aan de kook gebracht. Deze temperatuur ligt zelfs iets boven het kookpunt omdat het water gedurende de route van de boiler tot de keukenkraan iets afkoelt. Daarom wordt er een marge ingebouwd.

Een kokend water kraan koop je normaal gesproken als een set bestaande uit een boiler die in staat is om tegen lage kosten het water boven het kookpunt te houden en een voor dit systeem geschikte keukenkraan. De keukenkraan kan naast kokend water ook gewoon koud en lauw water leveren, net als een gewone waterkraan.

Altijd kokend water, laag in kosten

Een kokend water kraan systeem is even een uitgave, maar je hebt er ook veel gemak van en de gebruikskosten van een kokend water kraan in de keuken zijn laag. Het kost namelijk maar weinig stroom om het water op temperatuur te houden door de goede isolatie. En doordat je niet telkens apart water hoeft te koken bespaar je niet alleen veel tijd maar ook geld.

Besparing in tijd

Vooral in tijd levert het een enorme besparing op. Kijk maar naar onderstaande cijfers van Grohe wat het kost om 1 liter water aan de kook te brengen:

Keramische kookplaat 2000 Watt: 7 minuten
Waterkoker 2000 Watt: 5,2 minuten
Inductiekookplaat 2500 Watt met booster 4,2 minuten
Kokend water kraan: Meteen

Besparing in geld

En dan heb je nog de besparing in geld. Dit zijn de kosten om een liter water aan de kook te brengen. De kosten zijn bij een kookplaat of waterkoker heel wat hoger dan je zou denken. Deze cijfers zijn wederom afkomstig van Grohe.

Keramische kookplaat 2000 Watt: 5,82 eurocent
Waterkoker 200 Watt: 4,36 eurocent
Inductiekookplaat 2500 Watt met booster: 4,36 eurocent
Kokend water kraan (Grohe Red 2100 Watt): 3,85 eurocent

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.