Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kokend water kraan test

 

Direct kokend water als je het nodig hebt. Dat kan met een goede kokend water kraan (ook wel quooker genoemd). Een kokend water kraan is ideaal voor het snel zetten van een verse kop thee, voor het koken van eieren, groente, aardappelen, soep, pasta en andere gerechten, maar ook voor schoonmaken en desinfecteren in huis. Hier kijken we naar de beste kokend water kraan uit de test en we geven informatie en tips voor bij de aanschaf van een kokend water keukenkraan en boiler.


Testen kokend water kranen

Laten we eerst kijken naar de vergelijkende testen van kokend water keukenkranen en de beste kokend water kranen uit de koken water kraan test.

Zie ook:


De beste kokend water kranen

De kokend water kraan is een Nederlandse uitvinding die als eerste door Quooker op de markt wordt gebracht. Quooker is nog steeds een topmerk in kokend water kranen maar krijgt inmiddels wel veel concurrentie van Grohe en andere merken. De kookwaterkranen van Grohe en Quooker gelden als de beste kokend water kranen. De kokend water kraan test wijst dit ook uit.

Andere fabrikanten van goede kokend water kranen zijn Selsiuz, Itho Daalderop, Unito, Multi-Tap en Inventum. Hun kokend water kranen zijn echter veel minder bekend.

Alle kokend water kranen en hun laagste winkelprijs

Kijk bij de aanbiedingen alle kokend water kranen voor een overzicht van alle kokendwaterkranen en hun lage prijs. Je kunt daar ook op alle manieren de voor jou beste kokend water kraan tegen de laagste prijs vinden, evenals reviews en ervaringen van gebruikers.

Grohe kokend water kraan in keukenkastje

Grohe kokend water kraan (groot, 7 liter) in keukenkastje


Hoe werkt een kokend water kraan?

Het hart van de kokend water kraan is eigenlijk niet de keukenkraan zelf maar de boiler die meestal in het keukenkastje staat. Deze boiler bevat altijd kokend water. Je hoeft dus nooit te wachten als je kokend water nodig hebt. Water voor thee of cup-a-soup komt dus gewoon uit de kraan, en ook voor aardappelen, pasta, groente en ander voedsel dat gekookt moet worden hoef je dus niet eerst water aan de kook te brengen. Dat komt zonder wachten meteen kokend uit de kraan.

Het water in de boiler wordt elektrisch aan de kook gebracht. Deze temperatuur ligt zelfs iets boven het kookpunt omdat het water gedurende de route van de boiler tot de keukenkraan iets afkoelt. Daarom wordt er een marge ingebouwd.


Zo werkt een Quooker kokend water kraan

Zo werkt een Quooker kokend water kraan


Een kokend water kraan koop je normaal gesproken als een set bestaande uit een boiler die in staat is om tegen lage kosten het water boven het kookpunt te houden en een voor dit systeem geschikte keukenkraan. De keukenkraan kan naast kokend water ook gewoon koud en lauw water leveren, net als een gewone waterkraan.

Altijd kokend water, laag in kosten

Een kokend water kraan systeem is even een uitgave, maar je hebt er ook veel gemak van en de gebruikskosten van een kokend water kraan in de keuken zijn laag. Het kost namelijk maar weinig stroom om het water op temperatuur te houden door de goede isolatie. En doordat je niet telkens apart water hoeft te koken bespaar je niet alleen veel tijd maar ook geld.


Grohe kokend water kraan met boiler 3 liter


Grohe kokend water kraan met boiler 3 liter


Besparing in tijd

Vooral in tijd levert het een enorme besparing op. Kijk maar naar onderstaande cijfers van Grohe wat het kost om 1 liter water aan de kook te brengen:

Keramische kookplaat 2000 Watt: 7 minuten
Waterkoker 2000 Watt: 5,2 minuten
Inductiekookplaat 2500 Watt met booster 4,2 minuten
Kokend water kraan: Meteen

Besparing in geld

En dan heb je nog de besparing in geld. Dit zijn de kosten om een liter water aan de kook te brengen. De kosten zijn bij een kookplaat of waterkoker heel wat hoger dan je zou denken. Deze cijfers zijn wederom afkomstig van Grohe.

Keramische kookplaat 2000 Watt: 5,82 eurocent
Waterkoker 200 Watt: 4,36 eurocent
Inductiekookplaat 2500 Watt met booster: 4,36 eurocent
Kokend water kraan (Grohe Red 2100 Watt): 3,85 eurocent


Quooker kokend water kraan 3 liter

Quooker kokend water kraan met boiler 3 liter


Inhoud keukenboiler koken water kraan

Een kokend water kraan bestaat uit twee delen. Ten eerste de kraan zelf, zoals je iedere waterkraan koopt, ten tweede de boiler. Deze kokend water keukenboilers zijn er in diverse capaciteiten. Deze capaciteit (inhoud) loopt uiteen van 3 tot 8 liter.

Hoe groter de inhoud, hoe meer water je in korte tijd kunt gebruiken.  Hou daarbij rekening dat je het kokend water ook gebruikt als warmwatervoorziening. Meestal wordt het kokend water reservoir ook gebruikt voor lauw water (het kokende water wordt dan gemengd met koud water uit de leiding, net zoals bij een gewone keukenboiler). Hou er in dat geval rekening mee dat je voldoende inhoud moet hebben voor bijvoorbeeld heet water voor de afwas.

Een grotere keukenboiler bij je heet water kraan is aantrekkelijk omdat je veel kokend en warm water tot je beschikking heet, maar een grotere boiler maakt de kokend water kraan wel duurder. Bovendien neemt een grotere boiler natuurlijk ook meer ruimte in je keukenkastje in. Dat is voor veel mensen toch doorslaggevend om te kiezen voor een kokend water kraan met een niet al te grote kokend water boiler.

Kijk bovenaan voor de beste kokend water kraan uit de test of kies zelf je beste kokendwaterkraan via de eveneens boven genoemde aanbiedingen van kokend water kranen.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur uit de test

Itho Daalderop kokend water kraan
Itho Daalderop kokend water kraanOnderwerp:
De kokend water kraan is een reuze handige waterkraan die op ieder gewenst moment meteen kokend water kan leveren via een eigen boiler. Toch zijn de energiekosten van een goede kokend water kraan laag. Een kokend water kraan wordt ook wel quooker gebracht omdat de Nederlandse fabrikant Quooker als eerde de kokend waterkraan in de winkels bracht. 

Inmiddels brengen ook fabrikanten als Grohe, Wiesbaden, Unito, Daalderop en Hotto kokend water kranen op de markt. Al deze kokend water kranen vind je in het overzicht met alle kokend waterkranen bovenaan deze pagina. Daar vind je ook de beste kokend water kranen uit de test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *