Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koptelefoon / hoofdtelefoon test

Koptelefoons zijn er in vele soorten en maten (ook letterlijk). Je kunt ze gebruiken in combinatie met je audio-installatie, je computer, je smartphone, je game-computer en veel meer apparatuur. Hier kijken we naar de beste koptelefoons / hoofdtelefoons uit diverse testen. Wat is de beste koptelefoon?

Testen koptelefoons / hoofdtelefoons

Hieronder vind je de tests van koptelefoons op volgorde van datum. Daaronder vind je de verwijzingen naar testen van oortjes en testen van headsets voor gamers. Deze tests hebben we voor de overzichtelijkheid apart gezet.


Zie ook:Koptelefoon Keuzehulp

Zie je door de bomen nu het bos al niet meer? Met de Koptelefoon Keuzehulp op Beste Koptelefoon Kopen kun je heel makkelijk die koptelefoons selecteren die voor jou de beste zijn. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste koptelefoon tegen de laagste prijs. En niet alleen hoofdtelefoons in alle soorten, maar ook oortjes.

Meer dan 500 hoofdtelefoons en oortjes zijn in deze keuzehulp opgenomen, waaronder alle populaire modellen. Tevens vind je hier reviews, nog meer tests, en natuurlijk alle prijzen en specificaties.

beste koptelefoon test

Soorten koptelefoons

In deze Koptelefoon Keuzehulp kom je heel veel verschillende koptelefoons tegen. Hieronder een kort overzicht van verschillende koptelefoons.

Over-ear hoofdtelefoons

Dit zijn de grootste koptelefoons, met een oorkussen dat de oren helemaal omsluit. Dat zit heel comfortabel en het sluit het omgevingsgeluid het beste uit. In tegenstelling tot kleinere koptelefoons drukken de oorkussens niet op je oren, dat is heerlijk om urenlang naar muziek te luisteren. Een over-ear koptelefoon heeft echter als nadeel dat veel mensen niet graag met zo'n grote koptelefoon de straat op gaan.

On-ear koptelefoon

Ook de on-ear koptelefoon is een echte hoofdtelefoon, maar hierbij zijn de oorkussens kleiner zodat ze op de oren rusten. Hierdoor is de koptelefoon kleiner maar minder comfortabel en er lekt geluid, zowel van buiten naar binnen als andersom. Voor mobiel gebruik zijn deze hoofdtelefoons wel meer geschikt dan de over-ear koptelefoons.

Oortjes

Voor mobiel gebruik worden oortjes gebruikt. Er zijn heel goedkope oortjes, zoals de oortjes die bij een telefoon worden meegeleverd, maar ook veel betere oortjes die een mooier geluid en meer draagcomfort geven. Kijk hierboven voor de link naar de tests van oortjes.

Draadloos of bedraad?

Een belangrijke keuze bij koptelefoons is of je een bedrade of snoerloze versie wil. Snoerloze koptelefoons gebruiken meestal Bluetooth voor hun draadloze communicatie. Ze worden meestal in combinatie met een smartphone gebruikt. De maximale afstand tussen Bluetooth hoofdtelefoon en audio-bron is 10 meter.

Draadloze Bluetooth hoofdtelefoons geven je meer bewegingsvrijheid. Voor sporten, fietsen e.d. zijn ze beter geschikt dan een versie met een draadje. Gebruik je je hoofdtelefoon alleen om op de bank naar muziek te luisteren? Dan is een koptelefoon met draad goedkoper en minder storingsgevoelig, en daarmee aan te raden.

Een andere vorm van een draadloze koptelefoon is met een zender. Deze zender sluit je aan op de audiobron en het geluid ontvang je via de bijbehorende koptelefoon. Deze koptelefoons zijn niet geschikt voor mobiel gebruik en wat achterhaald. Vooral nu er steeds meer televisies Bluetooth ondersteunen is een draadloze Bluetooth koptelefoon veel interessanter. Het bereik van een zender is wel veel groter van van Bluetooth.

Speciale koptelefoons

Er zijn ook speciale koptelefoons voor speciale doelgroepen. Bijvoorbeeld hoofdtelefoons voor kinderen, met kleinere oorkussens en een goede volumebegrenzer, en hoofdtelefoons voor DJ's met niet alleen een uitstekende geluidskwaliteit, maar ook met oorschelpen die alle kanten op kunnen draaien en kantelen.

Bij bovenstaande tests vind je de beste van iedere soort koptelefoon, en via de Koptelefoon Keuzehulp kun je de voor jou beste koptelefoon of beste oortje vinden.


beste hoofdtelefoon test

Eigenschappen koptelefoons

We hebben het hierboven over verschillende soorten koptelefoons. Maar ook als je voor een bepaald soort koptelefoon hebt gekozen zijn er nog diverse keuzes te maken.


Noise cancelling

Noise cancelling is een techniek waarbij omgevingsgeluid worden buitengesloten. Je moet bij deze term wel even uitkijken. Je hebt namelijk twee soorten noise cancelling. Passieve noise cancelling en actieve noise cancelling.

Passieve noise cancelling is niet zo bijzonder. Hieronder worden namelijk de over ear koptelefoons (hoofdtelefoons die over de oren vallen) en oortjes (die in het oor zitten) verstaan. Door hun vorm sluiten ze het oor af en logischerwijze houden ze daarmee omgevingsgeluid tegen.

Actieve noise cancelling is een heel ander verhaal. Dit gebeurt op een technische manier. Deze koptelefoons hebben een microfoon die continue het omgevingsgeluid in de gaten houdt. Tegenover het omgevingsgeluid dat wordt waargenomen wordt een tegenovergesteld geluid uitgezonden, een zogenaamd anti-geluid. Dit heft het omgevingsgeluid op. Een geavanceerde techniek met als het goed wordt uitgevoerd verbluffende resultaten.

Bij een goede hoofdtelefoon met noise cancelling kun je zelf bepalen hoeveel van het omgevingsgeluid wordt tegengehouden. Het is namelijk niet altijd fijn compleet van de omgeving te zijn afgesloten.

Een goede noise cancelling is een bijzonder interessante optie voor mensen die hun koptelefoon vaak in een rumoerige ruimte gebruiken zoals het openbaar vervoer.

De beste koptelefoon voor de echte muziekliefhebber beschikt over noise cancelling als deze zijn hoofdtelefoon in het openbaar gebruikt.

Afstandsbediening in kabel of op oorschelp

De mogelijkheid van de afstandsbediening in de kabel of op de koptelefoon zelf lijkt in eerste instantie misschien niet zo heel belangrijk, maar in de praktijk is dit een heel aangename functie. Onder het sporten, als je de muziekspeler in je zak hebt zitten, maar ook gewoon lekker thuis als je in je luie stoel van muziek aan het genieten bent. Je hoeft dan niet op te staan als je een lekker nummer wat harder wilt zetten of als je een wat minder lekker nummer wilt doorklikken.

Microfoon in de koptelefoon

Ook de microfoon in de koptelefoon (of in de praktijk meestal in het snoer) kan heel handig zijn. Deze maakt de koptelefoon namelijk geschikt als hands free set om te telefoneren. Best lekker als je muziek aan het luisteren bent via smartphone en koptelefoon en er komt een gesprek binnen.

Hi-Res audio koptelefoons

Hi-Res is een belangrijke functie als je prijs stelt op een kwalitatief hoogstand en realistisch geluid. Hi-Res audio biedt een hoge resolutie met hogere samplesnelheden. Doel van Hi-Res audio is het weergeven van muziek zoals het door de maker bedoeld is, zonder verlies door compressie. Bij MP3 wordt een muziekbestand bijvoorbeeld sterk in omvang verkleind. Dat maakt het beter behapbaar, maar details in de muziek gaan verloren. Bij Hi-Res audio is dat niet het geval.

H-Res koptelefoons  hebben een grote frequentiebereik. Zowel qua lage frequenties (zoals de bas), als bij hoge frequenties (zoals treble). Het bereik van een Hi-Res koptelefoon is van 3 Hz tot 100 kHz. Dat is veel breder dan je kan horen  (20 Hz tot 20 kHz), maar je merkt het wel aan de klankkleur en je "voelt" het als je naar muziek luistert.

In de bovenaan genoemde Koptelefoon Keuzehulp op Beste Koptelefoon Kopen kun je opgeven dat je alleen Hi-Res hoofdtelefoons wilt zien.


Accuduur koptelefoon

Één van de vele opties waaruit je in de bovenaan genoemde Koptelefoon Keuzehulp kunt selecteren is de accuduur van de koptelefoon. Dit is niet zo interessant als je de hoofdtelefoon vooral binnenshuis gebruikt, maar als je vaak met de koptelefoon op je hoofd op stap gaat moet de voor jou beste koptelefoon natuurlijk over een goede accu beschikken. Het is erg vervelend als je van muziek aan het genieten bent en de stroom is ineens op.


Er zijn koptelefoons die een uurtje of 6 muziek kunnen spelen voor de accu leeg is, maar ook koptelefoon die het wel meer dan 20 uur vol houden.

Draaibare oorschelpen

Ooit waren draaibare oorschelpen bij koptelefoons zeldzaam, maar tegenwoordig zien we ze bij heel veel hoofdtelefoons. Je kan dan één van de twee oorschelpen wegdraaien, waardoor je (mono) via één oor luistert en met het andere oor al het omgevingsgeluid, zoals gesprekken, kunt beluisteren.

Als het goed is kun je met al deze informatie makkelijk via de bovenaan genoemde Koptelefoon Keuzehulp de voor jou beste koptelefoon tegen de laagste prijs vinden.

Zie ook: Meer beste audio apparatuur uit de test

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.