Beste koptelefoon / beste hoofdtelefoon test

De beste koptelefoon uit de test. Met de beste hoofdtelefoons en de beste koop uit diverse koptelefoon testen.

beste koptelefoon test

Koptelefoons zijn er in vele soorten en maten (ook letterlijk). Je kunt ze gebruiken in combinatie met je audio-installatie, je computer, je smartphone, je game-computer en veel meer apparatuur. Hier kijken we naar de beste koptelefoons / beste hoofdtelefoons uit diverse testen. 

Wat is de beste hoofdtelefoon? Hier de beste hoofdtelefoon uit menig hoofdtelefoon test en een keuzehulp om zelf je beste koptelefoon te vinden.Beste koptelefoons uit de test

Hieronder vind je menig koptelefoon test / hoofdtelefoon test op volgorde van datum. Daaronder vind je de verwijzingen naar testen van oortjes en testen van headsets voor gamers. Deze tests hebben we voor de overzichtelijkheid apart gezet.


Zie ook:
Kies zelf je beste koptelefoon

Zelf je beste hoofdtelefoon kiezen kan ook. In het overzicht alle koptelefoons vind je meer dan 2.000 hoofdtelefoons met alle specificaties, reviews en andere informatie. Via selectievelden kun je je eisen aanvinken zodat alleen de voor jou geschikte koptelefoons overblijven.

Heb je meer tips of hulp nog. Bij de koptelefoon keuzehulp van Coolblue vind je alle informatie over hoofdtelefoons in het algemeen en van ruim 250 koptelefoons in het bijzonder. Met voordelen, nadelen, gebruikerservaringen en een review van iedere koptelefoon en algemene informatie over bijvoorbeeld noise cancelling, de verschillen tussen een over ear en on ear hoofdtelefoon, spatial audio, mobiele koptelefoons en veel meer.

En natuurlijk wijst de koptelefoon keuzehulp je ook de weg naar de voor jou beste hoofdtelefoon tegen de laagste prijs.Aanbiedingen koptelefoons beste winkels

Bij de aanbiedingen koptelefoons vind je alle goede hoofdtelefoons tegen de laagste prijs bij de beste winkels die online goede koptelefoons goedkoop verkopen. Naast deze aanbiedingen vind je ook daar heel veel tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste hoofdtelefoon.

Hieronder vind je ook tips voor bij het kiezen van je beste koptelefoon.Soorten koptelefoons

In deze Koptelefoon Keuzehulp kom je heel veel verschillende koptelefoons tegen. Hieronder een kort overzicht van verschillende koptelefoons.


Sennheiser over ear koptelefoon draadloos

Sennheiser over ear koptelefoon draadloos

Over-ear hoofdtelefoons

Dit zijn de grootste koptelefoons, met een oorkussen dat de oren helemaal omsluit. Dat zit heel comfortabel en het sluit het omgevingsgeluid het beste uit. In tegenstelling tot kleinere koptelefoons drukken de oorkussens niet op je oren, dat is heerlijk om urenlang naar muziek te luisteren. Een over-ear koptelefoon heeft echter als nadeel dat veel mensen niet graag met zo'n grote koptelefoon de straat op gaan.

Kijk in het koptelefoon test overzicht voor de beste over-ear hoofdtelefoons.

On-ear koptelefoon

Ook de on-ear koptelefoon is een echte hoofdtelefoon, maar hierbij zijn de oorkussens kleiner zodat ze op de oren rusten. Hierdoor is de koptelefoon kleiner maar minder comfortabel en er lekt geluid, zowel van buiten naar binnen als andersom. Voor mobiel gebruik zijn deze hoofdtelefoons wel meer geschikt dan de over-ear koptelefoons.

Kijk in het hoofdtelefoon test overzicht voor de beste koptelefoons van dit type.

JBL on ear koptelefoon bedraad

JBL on ear koptelefoon bedraad

Oortjes

Voor mobiel gebruik worden oortjes gebruikt. Er zijn heel goedkope oortjes, zoals de oortjes die bij een telefoon worden meegeleverd, maar ook veel betere oortjes die een mooier geluid en meer draagcomfort geven. Kijk hierboven voor de link naar de tests van oortjes.

Draadloos of bedraad?

Een belangrijke keuze bij koptelefoons is of je een bedrade of snoerloze versie wil. Snoerloze koptelefoons gebruiken meestal Bluetooth voor hun draadloze communicatie. Ze worden meestal in combinatie met een smartphone gebruikt. De maximale afstand tussen Bluetooth hoofdtelefoon en audio-bron is 10 meter.

Draadloze Bluetooth hoofdtelefoons geven je meer bewegingsvrijheid. Voor sporten, fietsen e.d. zijn ze beter geschikt dan een versie met een draadje. Gebruik je je hoofdtelefoon alleen om op de bank naar muziek te luisteren? Dan is een koptelefoon met draad goedkoper en minder storingsgevoelig, en daarmee aan te raden.

Een andere vorm van een draadloze koptelefoon is met een zender. Deze zender sluit je aan op de audiobron en het geluid ontvang je via de bijbehorende koptelefoon. Deze koptelefoons zijn niet geschikt voor mobiel gebruik en wat achterhaald. Vooral nu er steeds meer televisies Bluetooth ondersteunen is een draadloze Bluetooth koptelefoon veel interessanter. Het bereik van een zender is wel veel groter van van Bluetooth.

In het overzicht met hoofdtelefoon tests vind je de beste koptelefoons uit zowel de testen van beste draadloze hoofdtelefoons als de beste hoofdtelefoons met draad.

Speciale koptelefoons

Er zijn ook speciale koptelefoons voor speciale doelgroepen. Bijvoorbeeld hoofdtelefoons voor kinderen, met kleinere oorkussens en een goede volumebegrenzer, en hoofdtelefoons voor DJ's met niet alleen een uitstekende geluidskwaliteit, maar ook met oorschelpen die alle kanten op kunnen draaien en kantelen.

In het bovenstaande hoofdtelefoon test overzicht vind je de beste van iedere soort koptelefoon, en via de Koptelefoon Keuzehulp kun je de voor jou beste koptelefoon of beste oortje vinden.
Tips kiezen beste hoofdtelefoon

We hebben het hierboven over verschillende soorten koptelefoons. Maar ook als je voor een bepaald soort koptelefoon hebt gekozen zijn er nog diverse keuzes te maken.


Sony draadloze koptelefoon met noise cancelling

Sony draadloze koptelefoon met noise cancelling

Noise cancelling

Noise cancelling is een techniek waarbij omgevingsgeluid worden buitengesloten. Je moet bij deze term wel even uitkijken. Je hebt bij hoofdtelefoons namelijk twee soorten noise cancelling. Passieve noise cancelling en actieve noise cancelling.

Passieve noise cancelling is niet zo bijzonder. Hieronder worden namelijk de over ear koptelefoons (hoofdtelefoons die over de oren vallen) en oortjes (die in het oor zitten) verstaan. Door hun vorm sluiten ze het oor af en logischerwijze houden ze daarmee omgevingsgeluid tegen.

Actieve noise cancelling is een heel ander verhaal. Dit gebeurt op een technische manier. Deze koptelefoons hebben een microfoon die continue het omgevingsgeluid in de gaten houdt. Tegenover het omgevingsgeluid dat wordt waargenomen wordt een tegenovergesteld geluid uitgezonden, een zogenaamd anti-geluid. Dit heft het omgevingsgeluid op. Een geavanceerde techniek met als het goed wordt uitgevoerd verbluffende resultaten.

Bij een goede hoofdtelefoon met noise cancelling kun je zelf bepalen hoeveel van het omgevingsgeluid wordt tegengehouden. Het is namelijk niet altijd fijn compleet van de omgeving te zijn afgesloten.

Een goede noise cancelling is een bijzonder interessante optie voor mensen die hun koptelefoon vaak in een rumoerige ruimte gebruiken zoals het openbaar vervoer. Dan is dit de beste koptelefoon.

De beste hoofdtelefoon voor de echte muziekliefhebber beschikt over noise cancelling als deze zijn hoofdtelefoon in het openbaar gebruikt.

Afstandsbediening in kabel of op oorschelp

De mogelijkheid van de afstandsbediening in de kabel of op de koptelefoon zelf lijkt in eerste instantie misschien niet zo heel belangrijk, maar in de praktijk is dit een heel aangename functie. Onder het sporten, als je de muziekspeler in je zak hebt zitten, maar ook gewoon lekker thuis als je in je luie stoel van muziek aan het genieten bent. Je hoeft dan niet op te staan als je een lekker nummer wat harder wilt zetten of als je een wat minder lekker nummer wilt doorklikken. Vaak beschikt de beste koptelefoon uit een hoofdtelefoon test dan ook over een eigen audio-bediening.

Microfoon in de koptelefoon

Ook de microfoon in de koptelefoon (of in de praktijk meestal in het snoer) kan heel handig zijn. Deze maakt de koptelefoon namelijk geschikt als hands free set om te telefoneren. Best lekker als je muziek aan het luisteren bent via smartphone en koptelefoon en er komt een gesprek binnen. De beste koptelefoon in combinatie met een telefoon beschikt over een microfoon voor handsfree bellen.

Hi-Res audio koptelefoons

Hi-Res is een belangrijke functie als je prijs stelt op een kwalitatief hoogstand en realistisch geluid. Hi-Res audio biedt een hoge resolutie met hogere samplesnelheden. Doel van Hi-Res audio is het weergeven van muziek zoals het door de maker bedoeld is, zonder verlies door compressie. Bij MP3 wordt een muziekbestand bijvoorbeeld sterk in omvang verkleind. Dat maakt het beter behapbaar, maar details in de muziek gaan verloren. Bij Hi-Res audio is dat niet het geval.

Hi-Res koptelefoons  hebben een grote frequentiebereik. Zowel qua lage frequenties (zoals de bas), als bij hoge frequenties (zoals treble). Het bereik van een Hi-Res koptelefoon is van 3 Hz tot 100 kHz. Dat is veel breder dan je kan horen  (20 Hz tot 20 kHz), maar je merkt het wel aan de klankkleur en je "voelt" het als je naar muziek luistert.

In de bovenaan genoemde Koptelefoon Keuzehulp op Beste Koptelefoon Kopen kun je opgeven dat je alleen Hi-Res hoofdtelefoons wilt zien.


Goedkope koptelefoon PowerLocus

Goedkope koptelefoon PowerLocus

Accuduur koptelefoon

Één van de vele opties waaruit je in de bovenaan genoemde Koptelefoon Keuzehulp kunt selecteren is de accuduur van de koptelefoon. Dit is niet zo interessant als je de hoofdtelefoon vooral binnenshuis gebruikt, maar als je vaak met de koptelefoon op je hoofd op stap gaat moet de voor jou beste koptelefoon natuurlijk over een goede accu beschikken. Het is erg vervelend als je van muziek aan het genieten bent en de stroom is ineens op.

Er zijn koptelefoons die een uurtje of 6 muziek kunnen spelen voor de accu leeg is, maar ook koptelefoon die het wel meer dan 20 uur vol houden.

Draaibare oorschelpen

Ooit waren draaibare oorschelpen bij koptelefoons zeldzaam, maar tegenwoordig zien we ze bij heel veel hoofdtelefoons. Je kan dan één van de twee oorschelpen wegdraaien, waardoor je (mono) via één oor luistert en met het andere oor al het omgevingsgeluid, zoals gesprekken, kunt beluisteren.Beste koptelefoon fabrikanten

Goede koptelefoons worden door vele fabrikanten gemaakt. Je hebt bekende elektronica fabrikanten zoals Sony, Philips. Apple, JVC, Samsung die goede (en vaak relatief goedkope) koptelefoons maken. Je hebt audio specialisten als JBL, Bang & Olufsen, Bose. Pioneer en Bowers & Wilkins (B&W) waarbij je terecht kan voor een goede koptelefoon. En er zijn echte koptelefoon specialisten zoals Sennheiser, Marshall, Fresh 'n Rebel, Beats, House of Marley, Jabra, Skullcandy die bijzonder goede koptelefoon maken.

Kortom, er valt veel te kiezen als je je beste koptelefoon zoekt. Kijk bovenaan bij de koptelefoon testen voor de beste koptelefoon uit de test in elke soort of kijk bij de winkels op het eveneens bovenaan genoemde Beste Koptelefoon Kopen voor aanbiedingen van al deze goede koptelefoons.

Als het goed is kun je met al deze informatie makkelijk via de bovenaan genoemde Koptelefoon Keuzehulp van Beste Koptelefoon kopen de voor jou beste koptelefoon tegen de laagste prijs vinden. Of kijk bij het koptelefoon test overzicht voor de beste hoofdtelefoons uit de tests.

Zie ook: Meer beste audio apparatuur uit de test
Kooptips beste koptelefoon Consumentenbond

Tot slot hebben we tips van de Consumentenbond die handig zijn bij het kiezen van de beste koptelefoon. In onderstaande video geeft een expert van de Consumentenbond koptelefoon tips. Hij informeert je over de verschillende soorten koptelefoons voor in, over en op je oren. Zowel bedraad als draadloos. Ook kijkt de Consumentenbond koptelefoon expert naar de levensduur, de kwaliteit van de accu en naar de prijzen van hoofdtelefoons, want het kan goedkoop zijn om een goede koptelefoon van een oudere jaargang te kopen.
Samenvatting:
We hebben hier de beste hoofdtelefoons / beste koptelefoons uit de test. Bovenaan vind je de beste koptelefoon uit de test in iedere categorie. Bijvoorbeeld de beste koptelefoon kinderen of de beste bluetooth koptelefoon (de beste draadloze koptelefoon). De beste koptelefoon bedraad / beste koptelefoon met draad / snoer) maar ook de beste snoerloze koptelefoon. Alle beste hoofdtelefoons uit de beste koptelefoon test zijn hier boven te vinden.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Mira uit Zeist21 mei 2024 om 19:58

    Ik heb de draadloze Sennheiser Momentum 4 gekocht omdat deze door de Consumentenbond als beste koptelefoon is getest. Het is een dure hoofdtelefoon, maar bij een luxe product als dit moet je niet te veel op de prijs letten. Het is een genotsproduct, en genieten doe ik zeker.

    De muziek klinkt heerlijk. Ik gebruik hem om naar muziek te luisteren maar ook op mijn laptop naar TV te kijken als mijn vriend op TV iets anders kijkt. Ik vind dat prima in mijn cocoon met laptop en koptelefoon. Ook spraak en met geluideffecten van films komen glashelder door en dankzij de ruisonderdrukking hoor ik niets van het TV programma waar mijn vriend naar kijkt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.