Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koptelefoon / hoofdtelefoon test

Koptelefoons zijn er in vele soorten en maten (ook letterlijk). Je kunt ze gebruiken in combinatie met je audio-installatie, je computer, je smartphone, je game-computer en veel meer apparatuur. Hier kijken we naar de beste koptelefoons / hoofdtelefoons uit diverse testen. Wat is de beste koptelefoon?

Testen koptelefoons / hoofdtelefoons

Hieronder vind je de tests van koptelefoons op volgorde van datum. Daaronder vind je de verwijzingen naar testen van oortjes en testen van headsets voor gamers. Deze tests hebben we voor de overzichtelijkheid apart gezet.


Zie ook:Koptelefoon Keuzehulp


Zie je door de bomen nu het bos al niet meer? Met de Koptelefoon Keuzehulp kun je heel makkelijk die koptelefoons selecteren die voor jou de beste zijn. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste koptelefoon tegen de laagste prijs. En niet alleen hoofdtelefoons in alle soorten, maar ook oortjes.

Meer dan 500 hoofdtelefoons en oortjes zijn in deze keuzehulp opgenomen, waaronder alle populaire modellen. Tevens vind je hier reviews, nog meer tests, en natuurlijk alle prijzen en specificaties.


Soorten koptelefoons

In deze Koptelefoon Keuzehulp kom je heel veel verschillende koptelefoons tegen. Hieronder een kort overzicht van verschillende koptelefoons.

Over-ear hoofdtelefoons

Dit zijn de grootste koptelefoons, met een oorkussen dat de oren helemaal omsluit. Dat zit heel comfortabel en het sluit het omgevingsgeluid het beste uit. In tegenstelling tot kleinere koptelefoons drukken de oorkussens niet op je oren, dat is heerlijk om urenlang naar muziek te luisteren. Een over-ear koptelefoon heeft echter als nadeel dat veel mensen niet graag met zo'n grote koptelefoon de straat op gaan.

On-ear koptelefoon

Ook de on-ear koptelefoon is een echte hoofdtelefoon, maar hierbij zijn de oorkussens kleiner zodat ze op de oren rusten. Hierdoor is de koptelefoon kleiner maar minder comfortabel en er lekt geluid, zowel van buiten naar binnen als andersom. Voor mobiel gebruik zijn deze hoofdtelefoons wel meer geschikt dan de over-ear koptelefoons.

Oortjes

Voor mobiel gebruik worden oortjes gebruikt. Er zijn heel goedkope oortjes, zoals de oortjes die bij een telefoon worden meegeleverd, maar ook veel betere oortjes die een mooier geluid en meer draagcomfort geven. Kijk hierboven voor de link naar de tests van oortjes.

Draadloos of bedraad?

Een belangrijke keuze bij koptelefoons is of je een bedrade of snoerloze versie wil. Snoerloze koptelefoons gebruiken meestal Bluetooth voor hun draadloze communicatie. Ze worden meestal in combinatie met een smartphone gebruikt. De maximale afstand tussen Bluetooth hoofdtelefoon en audio-bron is 10 meter.

Draadloze Bluetooth hoofdtelefoons geven je meer bewegingvrijheid. Voor sporten, fietsen e.d. zijn ze beter geschikt dan een versie met een draadje. Gebruik je je hoofdtelefoon alleen om op de bank naar muziek te luisteren? Dan is een koptelefoon met draad goedkoper en minder storingsgevoelig, en daarmee aan te raden.

Een andere vorm van een draadloze koptelefoon is met een zender. Deze zender sluit je aan op de audiobron en het geluid ontvang je via de bijbehorende koptelefoon. Deze koptelefoons zijn niet geschikt voor mobiel gebruik en wat achterhaald. Vooral nu er steeds meer televisies Bluetooth ondersteunen is een draadloze Bluetooth koptelefoon veel interessanter. Het bereik van een zender is wel veel groter van van Bluetooth.

Speciale koptelefoons

Er zijn ook speciale koptelefoons voor speciale doelgroepen. Bijvoorbeeld hoofdtelefoons voor kinderen, met kleinere oorkussens en een goede volumebegrenzer, en hoofdtelefoons voor DJ's met niet alleen een uitstekende geluidskwaliteit, maar ook met oorschelpen die alle kanten op kunnen draaien en kantelen.

Bij bovenstaande tests vind je de beste van iedere soort koptelefoon, en via de Koptelefoon Keuzehulp kun je de voor jou beste koptelefoon of beste oortje vinden.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.