Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste kruimeldief (kruimelzuiger)

Hier kijken we naar de beste kruimeldieven uit de test en geven we tips en informatie voor het vinden van de voor jou persoonlijk beste kruimeldief regen de laagste prijs.

Black+Decker kruimeldief


Een kruimeldief, ook wel kruimelzuiger of handstofzuiger genoemd, is een kleine snoerloze stofzuiger met accu die gebruikt wordt voor kleine zuigklusjes zoals broodkruimels, spinrag of wat zand of aarde. Je pakt voor een klein klusje heel wat makkelijker een kruimeldief dan een stofzuiger.


Beste kruimeldief uit de tests

Wat is de beste kruimeldief uit de test? Hieronder vind je de meest recente kruimeldief testen. Kijk daar wat de beste kruimeldief of beste kruimelzuigers uit de test zijn.


Zie ook:Beste kruimeldief vinden (met aanbiedingen)

Zelf je beste kruimeldief vinden? Maak met de Kruimeldief Keuzehulp een keuze uit  circa 400 kruimeldieven. Deze kruimeldieven zijn daar tevens goedkoop te koop.

Vink al je wensen en eisen aan, en je krijgt een overzicht met alleen de voor jou beste kruimeldieven. Sorteer deze beste kruimelzuigers op prijs om de voordeligste keuze te maken. Bovendien vind je in deze Kruimeldief Keuzehulp van Bol.com heel veel informatie over de kruimeldieven.

Hieronder vind je nog wat tips en informatie die je van pas kunnen komen om via de bovenstaande keuzehulp de voor jou beste kruimeldief te vinden.

Kruimeldief met zak

De meeste kruimeldieven beschikken over een stofreservoir dat je boven de afvalbak kunt leegkloppen. Er zijn echter ook enkele kruimelzuigers met een stofzak. Dit betreft vooral duurdere modellen die zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik. Een kruimeldief met stofzak is makkelijk schoon te houden.

De zuigkracht van een kruimelzuiger

In hoeverre is de kruimeldief een alternatief voor een stofzuiger? Dat hangt vooral van de zuigkracht van de kruimelzuiger af. Deze zuigkracht wordt in volts uitgedrukt. De zwakste kruimeldieven hebben 6 volt of minder. Dit zijn letterlijk kruimelzuigers. Boven de tien volt heb je een sterke kruimelzuiger die meer kan dan alleen wat kruimeltjes zuigen.

Met name Dyson maakt sterke kruimelzuigers. In sommige gevallen komen deze meer in de buurt van een volwaardige handstofzuiger dan van een gewone kruimeldief.

Maar voor het volwaardig stofzuigen adviseren we toch een echte stofzuiger. Kijk bij de beste stofzuigers uit de test voor meer informatie.

De gebruikstijd van een kruimeldief

Meestal pak je een kruimelzuiger, zuig je er wat mee op, en plaats je hem dan weer op de oplader. Echt veel gebruikstijd heeft de kruimeldief dan niet nodig. De meeste handstofzuigers hebben dan ook een gebruikstijd van minder dan een kwartier. 

Wil je het apparaatje lange tijd achter elkaar kunnen gebruiken kies dan voor een exemplaar met een betere accu en een hogere accuduur. Een accu is een kostbaar onderdeel, dus dit verhoogd de prijs wel aanzienlijk.

Let bij veelvuldig gebruik op de oplaadtijd. Meestal heeft een kruimeldief door zijn matige accu meer dan 3 uur nodig om geheel op te laden. Bij gemiddeld gebruik zal dat echter geen enkel probleem zijn.


Turbotronic kruimeldief

Turbotronic kruimeldief met accessoires

Kruimeldief met wandmontage

In de keuzehulp kun je ook kiezen voor wandmontage. Vink deze optie aan als je de kruimeldief aan de muur wil hangen. Dat ruimt lekker op, en je pakt de kruimeldief wat makkelijker. Hang hem bij een stopcontact op en je kunt de kruimeldief meteen laten opladen als je hem in de muurhouder klikt.

Kruimeldief met laadstation

Een alternatief voor de wandmontage is een kruimeldief met laadstation. In dit geval heb je een basisstation waarin je de kruimeldief plaatst. Hierbij zet je de kruimelzuiger neer in plaats van dat je deze ophangt. 

Een voordeel van een laadstation ten opzichte van een wandhouder met stekker is dat het laadstation efficiënter met stroom is. Deze schakelt uit als de kruimeldief volledig opgeladen is.

Kruimeldief met steel

Verwar een kruimeldief met steel niet met een steelstofzuiger. Een stofzuiger is een heel wat krachtiger (en duurder) apparaat dan een kruimelzuiger. De beste steelstofzuiger uit de test vind je eerder op deze pagina.

Met een kruimeldief met steel kun je niet je hele huis stofzuigen. Maar je kunt wel makkelijk vuil van de grond wegzuigen zonder diep te bukken. En met een kruimeldief met steel kun je makkelijk spinrag wegzuigen hoog bij de gordijnen of in een hoekje van het plafond. 

Kruimeldief auto

Bovenaan vind je ook de beste kruimeldief voor in de auto. Het verschil tussen een algemene kruimeldief en een kruimeldief voor in de auto is dat de autokruimeldief over een autolader beschikt waarmee je hem ook in de auto kunt opladen (je kan hem dus in de auto laten) en dat deze kruimelzuimer over een dun mondstuk beschikt waarmee je makkelijk tussen de autostoelen kunt komen. Ook is een goede kruimelzuiger voor in de auto wat krachtiger.

De auto kruimeldief kun je ook gewoon in huis gebruiken, het is een kruimeldief met wat extra's die een beter gebruik in de auto mogelijk maken.

Black+Decker kruimeldief auto

Black+Decker kruimeldief autoBeste kruimeldief merken

Bij de testen zijn het vooral de kruimelzuigers van Philips en Dyson die goed uit de kruimeldief test komen. Daarbij zijn de Dyson kruimelzuigers duurder, maar wel krachtiger. Andere fabrikanten die in menig kruimeldief test goed scoren zijn AEG, Black & Decker, Domo en Bosch. 

Kijk voor hun beste kruimeldieven bij de bovenstaande testen of de kruimeldief keuzehulp.

Wil je een goedkope kruimeldief? In de keuzehulp vind je ook goedkope kruimeldieven die je al onder de 30 euro koopt. Onder andere Tristar, Dunlop. Techwood en Clatronic maken goedkope kruimeldieven.

Hieronder een korte beschrijving van enkele van de beste kruimeldief merken:

Black & Decker

Black & Decker is en grote kruimeldief fabrikant met een groot en breed assortiment kruimeldieven. Black & Decker biedt 3.6V, 7.2V, 10.8V, 12V, 14.4V en 18V kruimelzuigers. Het aanbod loopt uiteen van een eenvoudige goedkope kruimeldief tot een meer krachtihge handzuiger.

Dyson

Over handstofzuigers gesproken, ook Dyson levert heel krachtige kruimelzuigers. Duur, maar wel erg goed.

Philips

Ook Philips behoort tot de beste kruimeldief merken, maar dan met kruimeldieven die een stuk beter te betalen zijn dan een Dyson. De Philips MiniVac is een kruimelzuiger die altijd goed scoort in een kruimeldief test.

AEG

De AEG HX6 serie bestaat uit goede krachtige kruimelzuigers. Als kruimeldief zijn deze AEG handstofzuigers best prijzig, maar hun zuigkracht en goede accu maakt veel goed.

Bosch

Ook Bosch behoort tot de beste kruimeldief merken. Bosch biedt met de Bosch YOUseries kruimelzuiger een goede goedkope kruimeldief en als je een wat meer krachtige kruimeldief zoekt is de Bosch Move een goede keuze. 

Rowenta

Ook de Rowenta X-Touche behoort tot de beste kruimeldieven, en als goedkoper alternatief heeft Rowenta de Extenso Cyclonic kruimeldief.

Nilfisk

Ook het Deense Nilfisk behoort ook tot de beste kruimeldief merken. Ze doen dat met een hele reeks heel goede kruimeldieven. Goedkoop zijn deze Nilfisk kruimelzuigers echter niet.

Kärcher

Naast de beroemde stoomreinigers en hogedrukreinigers maakt Kärcher ook andere schoonmaak apparatuur zoals kruimeldieven.

Tristar

Zoek je een goedkope kruimeldief? Dan biedt Tristar voor jou enkele goedkope kruimelzuigers. Misschien geen kruimelzuigers van de hoogste kwaliteit, maar wel geschikt om wat kruimels, aarde of ander klein vuil op te zuigen.

Princess

Ook de Princess Turbo Tiger is een populaire goedkope kruimeldief. Deze kruimelzuiger heeft geen accu maar werk via het stopcontact. Deze goedkope Princess kruimeldief is wel heel krachtig waardoor hij als compacte handstofzuiger te gebruiken is.

Kijk bovenin voor de beste kruimeldief uit menig test en gebruik de Kruimeldief Keuzehulp om de voor jou persoonlijk beste kruimeldief tegen de laagste prijs te vinden.

We horen graag je tips en ervaringen met kruimeldieven. Positief of negatief. Dat kan bij de reacties hier onder. Ook je opmerkingen en vragen met betrekking tot kruimelzuigers kun je daar plaatsen.

Zie ook Onderwerp:
Een kruimelzuiger / kruimeldief is een handig klein draadloos stofzuigertje met accu waarmee je even snel en makkelijk wat op kunt zuigen. Op bovenstaande pagina vind je alle informatie en tips over de kruimelzuiger en de beste kruimelzuigers / beste kruimeldieven uit de test. Of gebruik de Kruimeldief Keuzehulp om uit het grote aanbod van circa 400 kruimelzuigers jouw beste kruimeldief te selecteren en deze beste kruimeldief goedkoop online te kopen.


Foto bovenaan: Black+Decker

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Apart: Volgens de consumentenbond is een kruimeldief niet geschikt voor het opzuigen van stof. Laat ik mijn kruimeldief daar nou net altijd voor gebruiken, en laat dat nou prima gaan. Geen idee hoe die consumentenbond tester daarbij komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het merk Shark (niet te verwarren met Sharp) ontbreekt in in jullie lijst. Ik kende deze fabrikant ook niet, maar de beste kruimeldief uit de consumentenbond test is een Shark kruimeldief.

  Het grappige is dat ik de Shark kruimelzuiger kort voor de test al gekocht had, Daarbij ben ik vooral gevallen voor het strakke design van deze zuiger. De Shark kruimeldief is stijvol zwart en beschikt over een strak modern design. Maar het is niet alleen een schoonheid, hij is ook goed in schoonmaken.

  De stof en ander vuil gaat makkelijk naar binnen zonder de zuigmond te verstoppen, hij is licht, handzaam en makkelijk vast te houden. Voor dat laatste beschikt deze beste kruimeldief over een rechte steel en niet over het ronde open handvat waarover de meeste kruimeldieven beschikken.

  Het legen gaat heel makkelijk. Na een druk op een knop gaat hij automatisch open. De accu is snel leeg, maar dat is niet erg omdat je een kruimeldief maar enkele minuten gebruikt. Je moet je wel aanleren hem altijd weer op de oplader terug te plaatsen.

  Helaas heeft de Shark kruimeldief ook een andeel. Hij is mooi, hij is goed, maar hij is ook duur in vergelijking met andere kruimeldieven. De adviesprijs ligt boven de 100 euro.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.