Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laptop test

 

Wat is de beste laptop? Dat kun je hier lezen. Met alle beste laptops uit de test en tips voor het kiezen van je persoonlijk beste laptop.

Laptops heb je in alle soorten en maten. En de één stelt andere eisen aan zijn laptop dan een ander. Daarom kun je niet één beste laptop aanwijzen. Gelukkig worden laptops vaak getest. Hieronder vind je de resultaten uit menig laptop test. 

Kijk hieronder voor de beste laptops uit deze testen. Ook geven we tips en informatie voor bij het zelf selecteren van de voor jou beste laptop.

Beste laptop uit een laptop test

Dit zijn de meest recente testen van laptops. Hier kun je de beste laptop uit iedere test vinden.

Beste laptop in ieder formaat

Beste laptop per categorie

Beste laptop per soort gebruik

Beste chromebook laptop

Kies de beste laptop met de Laptop Keuzehulp

Hier boven vind je de beste laptops uit de laptop test van diverse test organisaties en laptop en computer experts.

Een andere manier om de voor jou goede laptop te selecteren is via de Laptop Keuzehulp die je kunt vinden op Beste Laptop Kopen. Op deze pagina kun je tevens de actuele laptop top 10 vinden.

Op Beste Laptop Kopen vind je ook de beste winkels waar je online met vaak hoge korting je nieuwe laptop kunt kopen en meer informatie die je van pas komt als je op zoek bent naar de voor jou beste laptop.


Hieronder kijken we naar de eigenschappen, mogelijkheden en specificaties waarop je jouw beste laptop kunt selecteren. In de bovenstaande laptop keuzehulp op Beste Laptop Kopen kun je op al deze kenmerken selecteren.

Is een krachtige laptop de beste laptop?

Niet voor basis handelingen
Hoe krachtiger de processor en hoe groter het werkgeheugen, hoe sneller de laptop. Maar ook duurder. En een snelle laptop is niet altijd nodig. Gebruik je de laptop alleen voor internet (surfen, mail) en tekstverwerking, dan is het verschil tussen een snelle laptop en trage laptop nauwelijks merkbaar. Ook video's kijken van bijvoorbeeld YouTube vraagt niet veel rekenkracht. In dit geval kun je het extra geld voor de meerkosten van een snelle laptop dus beter in je zak houden.

Zo heeft een student die zijn laptop alleen voor de studie gebruikt meestal helemaal geen dure laptop nodig, maar kan volstaan met een eenvoudige laptop of met een goedkope chromebook. Kijk hierboven bij de laptop test voor studenten en scholieren voor meer informatie.

Wel voor grafische games en videobewerking
Wil je video's gaan bewerken of grafische games spelen? Dan wordt het een ander verhaal. Dit zijn zware toepassingen die veel van een computer vragen. Een beste laptop is dan wel nodig. Dat geldt overigens niet voor eenvoudige internet-spelletjes zoals je ook op een telefoon kun spelen. Deze simpele games vragen weinig kracht van je computer.

Bij de bovenstaande keuzehulp kun onder andere aangeven voor welke toepassingen je de laptop wilt gebruiken. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld aan je nieuwe laptop uitgeeft.

Ook bij de bovenstaande laptop tests wordt vaak een beste laptop voor basis toepassingen aangewezen. En wil je de beste laptop voor zware toepassingen? Kijk dan in het laptop test overzicht bij de game laptop test.

Beeldscherpte

Ga je de laptop gebruiken om films of televisie te kijken? Kies dan voor een goede laptop met minimaal een Full HD resolutie.

Een Quad HD (QHD, 4K Ultra HD) scherm is nog vier keer scherper. Het aanbod aan video's is nog beperkt, maar je kunt er heel nauwkeurig eigen video's en foto's mee bewerken. Ook is het aanbod aan Ultra HD online voor groter dan op televisie.  Deze Ultra HD resolutie is voor wie het beste wil, al zie je het kwaliteitsverschil pas echt bij schermen die groter zijn dan een laptopscherm.

Gebruik je de laptop voor gaming? Dan gelden er andere regels. Ultra HD wordt door de nieuwste games vaak ondersteund en Ultra HD is voor gamers dan wel de moeite waard. De beste gaming laptop ondersteunt daarom Ultra HD beelden.

Chromebook of Windows / Mac?

De meeste laptops hebben Windows als besturingssysteem, maar Apple heeft zijn eigen besturingssysteem waarop alleen daarvoor geschikte programma's draaien.

Een derde mogelijkheid is een Chromebook. Een Chromebook kun je zien als een Chrome-browser waar ze een laptop omheen hebben gebouwd. Alle software draait in de browser. Om goed met een Chromebook te werken is daarom wel een internetverbinding nodig.

Het gebruiksgemak is het sterk punt van een Chromebook. Omdat je alleen software gebruikt die op internet staat hoef je bovendien nooit te update. Verbeteringen en correcties aan de software zijn meteen zichtbaar. Nadeel is de afhankelijkheid van internet en ook het printen loopt via internet wat wel eens problemen met bepaalde printers kan geven.

De Chromebook is sterk in opmars. Omdat veel mensen toch continue online zijn, en een Chromebook veel goedkoper is dan een Windows laptop of een Apple MacBook laptop, kiezen steeds meer mensen voor een Chromebook als ze een nieuwe laptop nodig hebben.

Op zoek naar de beste Chromebook? Ook deze laptops vind je in het bovenstaande laptop test overzicht.


Touchscreen laptop

Steeds meer goede laptops worden voorzien van een touchscreen (aanraakscherm). Het verschil met een tablet of smartphone wordt daardoor steeds kleiner, vooral bij een Chromebook.

En vooral als je het toetsenbord van je laptop met touchscreen af kan halen zodat er een tablet overblijft. Deze combi's van een laptop en een tablet worden een 2-in-1 laptop genoemd.

Maar ook gewone laptops worden steeds vaker van een touchscreen voorzien, en dat maakt het werken met zo'n laptop wel een stuk eenvoudiger. Steeds meer best geteste laptops uit de bovenstaande laptop test beschikken over een touchscreen.

Glanzend of anti-reflecterend scherm?

Het soort scherm is ook iets om op te letten als de voor jou beste laptop zoekt. Je hebt laptops met een glanzend scherm en laptops met een anti-reflecterend scherm. Wat de beste laptop op dit punt is hangt af van je persoonlijke voorkeur en waarvoor je de laptop gaat gebruiken.

Een glanzend scherm geeft het mooiste beeld. De beelden en kleuren van films en games komen het best tot hun recht bij een glanzend scherm. Maar als je de laptop buiten wilt gebruiken, bij daglicht, is een glanzend scherm geen aanrader, de beste laptop beschikt in dat geval over een anti-reflecterend scherm.

IPS paneel of TN paneel?

De weergave van de kleuren is ook afhankelijk van het gebruikte paneel van het laptop scherm. Je hebt IPS panelen en TN panelen. We zullen je niet vermoeien met technische uitleg, maar wat wel belangrijk is dat een laptop met een IPS paneel mooiere kleuren en een grotere kijkhoek biedt (het beeld is beter als je deze vanaf de zijkant ziet). Voor de meeste mensen beschikt de beste laptop dan ook over een IPS paneel.

Een uitzondering vormen de gamers. Een IPS paneel reageert namelijk trager dan een TN paneel waardoor je de actie minder snel in beeld hebt. Met actiegames is dat natuurlijke een nadeel. De beste gaming laptops uit de laptop test beschikken daarom over een TN paneel.

Hoe groot is jouw nieuwe laptop?

Één van de belangrijkste keuzes die je maakt bij het kiezen van de voor jou beste laptop is die van de grootte. Deze grootte wordt in inches weergegeven, waarbij de maat van het scherm wordt aangehouden.

De kleinste laptops hebben een scherm van 10 inch, dat is slechts 25 centimeter. Daarmee zijn deze laptops niet veel groter dan een tablet of een grote smartphone. De grootste laptops zijn 18 inch groot, een indrukwekkende 45 centimeter, te vergelijken met de maat van een losse computermonitor. En daartussen komen alle maten voor.

De keuze van de maat hangt van drie factoren af: De leesbaarheid, de prijs en de mobiliteit.

Een grotere laptop tikt makkelijker en een wat groter scherm kijkt natuurlijk ook makkelijker. Gebruik je je laptop voornamelijk thuis (wat de meeste mensen doen), dan kun je gerust voor een grotere laptop kiezen. Voor mobiel gebruik is een kleine laptop weer handiger, die neem je veel makkelijker mee.

Je kan dan er dan eventueel nog voor kiezen thuis of op je werkplek een losse monitor, toetsenbord en computermuis neer te zetten. Je maakt dan van je laptop op zijn thuisbasis een desktop PC.

Voor wat de prijs betreft, die stijgt gemiddeld naarmate de laptop groter wordt. Het is echter niet verstandig de keuze voor de maat van de prijs af te laten hangen. Dan kun je beter kijken voor een wat goedkopere laptop in de gewenste maat. Van ieder beeldformaat vind je boven aan de beste laptop in de laptop test, zoals de beste 14 inch laptop uit de test, de beste 15 inch laptop uit de test enz.

Kijk bij de laptop keuzehulp op Beste Laptop Kopen voor de voordeligste laptop met jouw gewenste specificaties.

Opslagruimte laptop

De opslagruimte van laptops is de laatste jaren sterk afgenomen. Dat klinkt onlogisch, normaal verbeteren specificaties alleen maar, maar er zijn twee logische verklaringen voor.

In de cloud (op internet)
Ten eerste worden bestanden steeds vaker op internet opgeslagen (in de cloud) en ook de meeste software draait tegenwoordig op internet, en daarvoor heb je alleen een browser nodig. Er is dus veel minder behoefte aan opslagruimte op de computer / laptop zelf. Een Chromebook heeft zelfs nauwelijks opslagruimte.

Harde schijf of SSD?
Ten tweede is de oude vertrouwde mechanische harde schijf zo goed als vervangen door de SSD. Je moet goed zoeken om nog een laptop met HD vinden. Vrijwel alle laptops hebben een SSD voor de opslag. Een SSD heeft namelijk vele nadelen, en slechts één nadeel, de prijs per GB is hoger. Daarom is het aantal GB's beperkt om de prijs laag te houden.

De voordelen van de SSD zijn voor een laptop echter veel te groot om te negeren. Een SSD is energiezuinig (dus je accu is minder snel leeg), veel minder kwetsbaar (ideaal als je je laptop mee neemt) en stiller. Bovendien is een SSD heel veel sneller dan een harde schijf.

Heb je veel (lokale) opslagruimte nodig? Dan is de beste laptop voor jou een goede laptop met zowel een SSD als een harde schijf. De harde schijf gebruik je dan alleen voor je archief, de belangrijkste bestanden en software zet je dan op de snelle SSD.

Bij de Laptop Keuzehulp op het bovenstaande Beste Laptop Kopen kun je je beste laptop op al deze manieren (en heel veel meer) selecteren.


Informatie Consumentenbond beste laptop kiezen

Je beste laptop kiezen kan best lastig zijn. In onderstaande video geeft de expert van de Consumentenbond tips over het kiezen van je beste laptop. De Consumentenbond informeert je onder andere over het scherm, de accu en het geheugen.


Video: Consumentenbond laptop kooptips


Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit de test.


Onderwerp:
Zoek je een goede laptop? Op deze pagina vind je de beste laptops uit de test. Het betreft meerdere goede laptops zoals de beste studentenlaptop, de beste laptops in verschillende beeldformaten, de beste Macbook, de beste chromebook, de beste laptop school de beste gaming laptop enz. Je vindt er de beste laptops, chromebooks, macbooks en notebooks uit diverse testen. Verder geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste laptop.Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *