Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laptop test

Laptops heb je in alle soorten en maten. En de één stelt andere eisen aan zijn laptop dan een ander. Daarom kun je niet één beste laptop aanwijzen. Gelukkig worden laptops vaak getest. Hieronder vind je de resultaten uit menig laptop test. Kijk hieronder voor de beste laptops uit deze testen.

Recente laptops testen

Dit zijn de meest recente testen van laptops.


Kies de beste laptop met de Laptop Keuzehulp

Een andere manier om de voor jou beste laptop te selecteren is via de Laptop Keuzehulp die je kunt vinden op Beste Laptop Kopen. Daar kun je tevens de actuele laptop top 10 vinden.

Op Beste Laptop Kopen vind je ook de beste winkels waar je online met vaak hoge korting je nieuwe laptop kunt kopen.


Hieronder kijken we naar de eigenschappen, mogelijkheden en specificaties waarop je jouw beste laptop kunt selecteren. In de bovenstaande laptop keuzehulp op Beste Laptop Kopen kun je op al deze kenmerken selecteren.

Is een krachtige laptop de beste laptop?

Niet voor basis handelingen
Hoe krachtiger de processor en hoe groter het werkgeheugen, hoe sneller de laptop. Maar ook duurder. En een snelle laptop is niet altijd nodig. Gebruik je de laptop alleen voor internet (surfen, mail) en tekstverwerking, dan is het verschil tussen een snelle laptop en trage laptop nauwelijks merkbaar. Ook video's kijken van bijvoorbeeld YouTube vraagt niet veel rekenkracht. In dit geval kun je het extra geld voor de meerkosten van een snelle laptop dus beter in je zak houden.

Wel voor grafische games en videobewerking
Wil je video's gaan bewerken of grafische games spelen? Dan wordt het een ander verhaal. Dit zijn zware toepassingen die veel van een computer vragen. Een beste laptop is dan wel nodig. Dat geldt overigens niet voor eenvoudige internet-spelletjes zoals je ook op een telefoon kun spelen. Deze simpele games vragen weinig kracht van je computer.

Bij de bovenstaande keuzehulp kun onder andere aangeven voor welke toepassingen je de laptop wilt gebruiken. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld aan je nieuwe laptop uitgeeft.

Ook bij de bovenstaande laptop tests wordt vaak een beste laptop voor basis toepassingen aangewezen. En wil je de beste laptop voor zware toepassingen? Kijk dan in het laptop test overzicht bij de game laptop test.

Beeldscherpte

Ga je de laptop gebruiken om films of televisie te kijken? Kies dan voor een laptop met minimaal een Full HD resolutie.

Een Quad HD (QHD, 4K Ultra HD) scherm is nog vier keer scherper. Het aanbod aan video's is nog beperkt, maar je kunt er heel nauwkeurig eigen video's en foto's mee bewerken. Ook is het aanbod aan Ultra HD online voor groter dan op televisie.

Deze Ultra HD resolutie is voor wie het beste wil, al zie je het kwaliteitsverschil pas echt bij schermen die groter zijn dan een laptopscherm.

Chromebook of Windows / Mac?

De meeste laptops hebben Windows als besturingssysteem, maar Apple heeft zijn eigen besturingssysteem waarop alleen daarvoor geschikte programma's draaien.

Een derde mogelijkheid is een Chromebook. Een Chromebook kun je zien als een Chrome-browser waar ze een laptop omheen hebben gebouwd. Alle software draait in de browser. Om goed met een Chromebook te werken is daarom wel een internetverbinding nodig.

Het gebruiksgemak is het sterk punt van een Chromebook. Omdat je alleen software gebruikt die op internet staat hoef je bovendien nooit te update. Verbeteringen en correcties aan de software zijn meteen zichtbaar. Nadeel is de afhankelijkheid van internet en ook het printen loopt via internet wat wel eens problemen met bepaalde printers kan geven.

De Chromebook is sterk in opmars. Omdat veel mensen toch continue online zijn, en een Chromebook veel goedkoper is dan een Windows laptop of een Apple MacBook laptop, kiezen steeds meer mensen voor een Chromebook als ze een nieuwe laptop nodig hebben.

Op zoek naar de beste Chromebook? Ook deze laptops vind je in het bovenstaande laptop test overzicht.


Touchscreen laptop

Steeds meer laptops worden voorzien van een touchscreen (aanraakscherm). Het verschil met een tablet of smartphone wordt daardoor steeds kleiner, vooral bij een Chromebook.

En vooral als je het toetsenbord van je laptop met touchscreen af kan halen zodat er een tablet overblijft. Deze combi's van een laptop en een tablet worden een 2-in-1 laptop genoemd.

Hoe groot is jouw nieuwe laptop?

Één van de belangrijkste keuzes die je maakt bij het kiezen van de voor jou beste laptop is die van de grootte. Deze grootte wordt in inches weergegeven, waarbij de maat van het scherm wordt aangehouden.

De kleinste laptops hebben een scherm van 10 inch, dat is slechts 25 centimeter. Daarmee zijn deze laptops niet veel groter dan een tablet of een grote smartphone. De grootste laptops zijn 18 inch groot, een indrukwekkende 45 centimeter, te vergelijken met de maat van een losse computermonitor. En daartussen komen alle maten voor.

De keuze van de maat hangt van drie factoren af: De leesbaarheid, de prijs en de mobiliteit.

Een grotere laptop tikt makkelijker en een wat groter scherm kijkt natuurlijk ook makkelijker. Gebruik je je laptop voornamelijk thuis (wat de meeste mensen doen), dan kun je gerust voor een grotere laptop kiezen. Voor mobiel gebruik is een kleine laptop weer handiger, die neem je veel makkelijker mee.

Je kan dan er dan eventueel nog voor kiezen thuis of op je werkplek een losse monitor, toetsenbord en computermuis neer te zetten. Je maakt dan van je laptop op zijn thuisbasis een desktop PC.

Voor wat de prijs betreft, die stijgt gemiddeld naarmate de laptop groter wordt. Het is echter niet verstandig de keuze voor de maat van de prijs af te laten hangen. Dan kun je beter kijken voor een wat goedkopere laptop in de gewenste maat. Kijk bij de laptop keuzehulp op Beste Laptop Kopen voor de voordeligste laptop met jouw gewenste specificaties.

Bij de testen van laptops bovenaan zie je ook de beste laptops in diverse maten uit de test.

Opslagruimte laptop

De opslagruimte van laptops is de laatste jaren sterk afgenomen. Dat klinkt onlogisch, normaal verbeteren specificaties alleen maar, maar er zijn twee logische verklaringen voor.

Ten eerste worden bestanden steeds vaker op internet opgeslagen (in de cloud) en ook de meeste software draait tegenwoordig op internet, en daarvoor heb je alleen een browser nodig. Er is dus veel minder behoefte aan opslagruimte op de computer / laptop zelf. Een Chromebook heeft zelfs nauwelijks opslagruimte.

Ten tweede is de oude vertrouwde mechanische harde schijf zo goed als vervangen door de SSD. Je moet goed zoeken om nog een laptop met HD vinden. Vrijwel alle laptops hebben een SSD voor de opslag. Een SSD heeft namelijk vele nadelen, en slechts één nadeel, de prijs per GB is hoger. Daarom is het aantal GB's beperkt om de prijs laag te houden.

De voordelen van de SSD zijn voor een laptop echter veel te groot om te negeren. Een SSD is energiezuinig (dus je accu is minder snel leeg), veel minder kwetsbaar (ideaal als je je laptop mee neemt) en stiller. Bovendien is een SSD heel veel sneller dan een harde schijf.

Bij de Laptop Keuzehulp op het bovenstaande Beste Laptop Kopen kun je je beste laptop op al deze manieren (en heel veel meer) selecteren.

Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit de tests

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.