Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste laptop

Wat is de beste laptop? Dat kun je hier lezen. Met alle beste laptops uit de test en tips voor het kiezen van je persoonlijk beste laptop.


Laptops heb je in alle soorten en maten. En de één stelt andere eisen aan zijn laptop dan een ander. Daarom kun je niet één beste laptop aanwijzen. Gelukkig worden laptops vaak getest. Hieronder vind je de resultaten uit menig laptop test. 

Kijk hieronder voor de beste laptops uit deze testen. Ook geven we tips en informatie voor bij het zelf selecteren van de voor jou beste laptop.


Beste laptops uit de test

Dit zijn de meest recente testen van laptops. Hier kun je de beste laptop uit iedere test vinden.

Beste laptop in ieder formaat

Beste laptop per categorie

Beste laptop per soort gebruik

Beste chromebook laptopAanbiedingen laptops bij de beste winkels

Laptops worden tegenwoordig meestal online gekocht. Online is er een enorm aanbod aan laptops die je makkelijk met elkaar kunt vergelijken om zo tot de beste keuze te kopen.

Op Beste Laptop Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels die online laptops verkopen. Kijk daar voor hun aanbiedingen en voor je beste laptop tegen de laagste prijs.Kies de beste laptop met de Laptop Keuzehulp

Weet je nog niet welke laptop je wil gaan kopen? Raadpleeg dan eerst de Laptop Keuzehulp. Deze keuzehulp leidt je via diverse vragen naar de voor jou beste laptops. Zo is het kiezen van een geschikte laptop een stuk makkelijker.

Hieronder kijken we naar de eigenschappen, mogelijkheden en specificaties waarop je jouw beste laptop kunt selecteren. In de bovenstaande laptop keuzehulp of op Beste Laptop kopen kun je op al deze kenmerken selecteren.De beste laptop merken

Je kunt in de keuzehulp onder andere de merken selecteren die je in de selectie wilt opnemen. Hier een overzicht met het aanbod van de beste laptop fabrikanten.

HP laptops

Hewlett-Packard is één van de grootste en beste Windows laptop en Chromebook fabrikanten. HP biedt voor ieder soort gebruik een goede laptop. Deze HP laptop zijn onderverdeeld in een aantal model series zoals de HP Pavilion, HP Spectre, HP Envy, HP Omen en HP ProBook laptop series waarvan de specificaties en prijzen binnen een laptop serie behoorlijk kunnen verschillen.

In de HP Pavilion laptop serie vind je HP laptops en HP notebooks die vooral gericht zijn op algemeen gebruik door de gemiddelde consument. Het zijn relatief goedkope laptops die meestal voor thuisgebruik worden aangeschaft.

Een HP Spectre laptop is meer gericht op veeleisende gebruikers. Een HP Spectre laptop is ultradun, ultralicht en daarom makkelijk mee te nemen. Dit zijn de beste laptops voor gebruik onderweg, met bijvoorbeeld ook een hoogwaardig beeldscherm, krachtige en snelle hardware, een prima accu en voorzien van goed geluid (bijvoorbeeld via ingebouwde Bang en Olufsen speakers) maar het zijn ook dure laptops. Kwaliteit kost geld, en dit zijn de beste laptops van HP.

Maar ook de HP Envy laptops zijn heel goede laptops die goed presteren, sterk zijn (gemaakt van goede materialen) en een mooi beeld en geluid geven. Samen met de HP Spectre laptops zijn dit de beste laptops van het merk.

Ook de HP Omen laptops behoren tot de beste laptops, maar dit zijn echte gaming laptops. Ze beschikken over een wat meer agressief design en verlichting. Dit zijn de beste laptops voor gaming die HP biedt, maar voor andere gebruikers, zoals op kantoor, zijn ze door hun uitstraling minder geschikt.

De beste laptops voor zakelijk gebruik van HP zijn in de HP ProBook laptop serie te vinden. Dit zijn goede zakelijke laptops door hun stevige behuizing, waardoor ze niet snel beschadigen bij mobiel gebruik, maar bijvoorbeeld ook door de goede beveiliging met een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en met TPM (Trusted Platform Module) voor gegevensbeveiliging.

Apple Macbooks

Apple behoort met zijn Macbooks tot de beste laptop fabrikanten. Volgens Apple gebruikers zijn dit de beste laptops, maar je bent wel meer beperkt in de beschikbare software. Apple biedt diverse Macbook laptops met diverse versies van de Apple Macbook Pro, de Macbook Air.

De Apple Macbook Pro is de beste laptop van Apple. Deze beste Macbook is mede dankzij de Apple Silicon chip een razendsnelle laptop. De Apple Macbook Pro is er in versies van 13 inch, 14 inch en 16 inch.

De Apple Macbook Air is de beste Macbook voor onderweg. Deze Macbook is licht, dun en met zijn 13 inch scherm best groot, maar niet te groot om makkelijk mee te nemen. Is 13 inch je toch te klein? Er is ook een Apple Air 15 inch.

Deze Apple laptop is er met een Apple M1 of (snellere) Apple M2 processor en in diverse versies qua opslagruimte, werkgeheugen en grafische chips (7, 8 of 10 GPU kernen).

Acer laptops

Ook Acer behoort tot de beste laptop makers met laptops in diverse series gericht op verschillende groepen gebruikers.

In de Acer Aspire vind je relatief goedkope laptops maar ook meer geavanceerde modellen. Dit is de grootste en meest algemene reeks Acer laptops, gericht op consumenten, studenten en zakelijke gebruikers die een goede laptop zoeken die tegen een betaalbare prijs aan al hun eisen voldoet.

De Acer Swift laptops zijn meer gericht op gebruikers die hun laptop veel mee nemen. Dit zijn de beste laptops van Acer voor mobiel gebruik. Een Acer Swift laptop is heel dun, heel licht en voorzien van een accu waarmee je een werkdag doorkomt. Ook de Acer TravelMate laptop serie is gericht om de mobiele gebruiker, maar dit is een meer zakelijke laptop. Duurder, maar ook voorzien van extra functies voor professioneel gebruik zoals extra beveiliging van de bestanden op de laptop.

De Acer Predator laptops behoren tot de beste laptops voor gamers. Ze zijn snel, krachtig en voorzien van een goede videochip en een goed scherm. Alles voor gaming en om de nieuwste games vloeiend te spelen. Wil je goed kunnen gamen, maar ligt een Acer Predator laptop boven je budget? Dan heeft deze fabrikant met de Nitro laptops een wat goedkoper alternatief.

Evenals de gaming laptops zijn de Acer ConceptD laptops voorzien van krachtige snelle hardware en een heel goed scherm. Een Acer ConceptD is echter (ook qua uitstraling) gericht op professionele gebruikers uit de creatieve sector zoals grafische vormgevers en professionals op het gebied van foto en video.

Heel andere Acer laptops gericht op mobiel gebruik zijn de Acer Enduro laptops. Je kan een Acer Enduro laptop als een outdoor laptop zien. Dit is een sterke laptop die tegen zware omstandigheden kan zoals outdoor gebruik of gebruik in een werkplaats, bouwplaats of fabriek.

En tot slot heeft Acer naast al deze Windows laptops ook diverse goede chromebooks. Dit zijn de goedkoopste Acer laptops.

Lenovo laptops

Lenovo (ooit voortgekomen uit IBM) hoort ook thuis in dit overzicht met beste laptop merken. Dat doe ze met goede laptops die ook goed te betalen zijn.

De Lenovo Ideapad serie is hum meest algemene serie laptops met een hele reeks Lenovo laptops die vooral op de consument gericht zijn. De Lenovo Thinkpad laptop serie is echter vooral gericht op de zakelijke gebruiker. Dat geldt ook voor de Lenovo Thinkbook en Lenovo V laptops die vooral om klein-zakelijke gebruikers en ZZP gebruikers gericht zijn. En voor de gamer is er de Lenovo Legion laptop serie met de beste laptops voor gamers van Lenovo.

De Lenovo Yoga, Lenovo Miix en Lenovo Flex laptops zijn zogenaamde 2-in-1 laptops, oftewel een laptop en tablet in één apparaat. Het toetsenbord kan los gehaald worden van de touchscreen laptop zodat je een tablet overhoudt. Verder zijn er nog goedkope Lenovo chromebooks.

Asus laptops

Een andere beste laptop fabrikant is Asus. De Asus VivoBook is hun standaard laptop serie. Deze is vooral op consumenten gericht. Het VivoBook aanbod loopt uiteen van goedkope laptops tot lichte game laptops en eenvoudige multimedia laptops. Maar voor het zware werk is een Asus FX of Asus ZX een betere laptop.

Asus blinkt uit in gaming laptops. Hun Asus ROG gaming laptops (Republic of Gamers) behoren tot de beste laptops voor gaming die er te koop zijn. Helaas is zo'n Aus ROG game laptop niet voor iedere gamer te betalen, dus ze hebben ook een goedkopere Asus TUF laptop serie voor gamers.

In de Asus Zenbook serie vind je de Asus laptops die geoptimaliseerd zijn om mee op pad te nemen. Ze zijn dun en licht, maar ook krachtig. Het zijn dan ook niet de meest goedkope laptops.

Voor de zakelijke gebruikers is een professionele laptop uit de Asus Expertbook serie de beste laptop. Het zijn duurzame laptops met goede gegevensbeveiliging en zakelijke functies en de beste Asus laptops voor de multimedia professionals vind je in de Asus ProArt laptop serie. Dat zijn krachtige laptops met een heel hoge kwaliteit ophet gebied van beeld en geluid.

En tenslotte zijn er nog de 2-in-1 Asus Transformer serie die als laptop en tablet gebruikt kunnen worden en diverse voordelige Asus chromebooks voor wie een eenvoudige goedkope laptop zoekt.

MSI laptop

MSI staat bekend als één van de beste laptop fabrikanten voor een game laptop. MSI gaming laptops zijn er in diverse series. Zoals de MSI GS laptops (dun, licht en krachtig), MSI GE laptops (betaalbaar met een goede prijs / kwaliteit verhouding), de MSI GT en GP laptops (de beste laptops voor gaming), de MSI Alpha en de MSI GL laptops (goedkoop, maar ook het minst krachtig).

Naast deze gaming laptops bieden ze ook andere goede laptops zoals de MSI Creator en MSI Prestige laptops met professionele laptops voor multimedia experts, de MSI Modern serie van laptops voor studenten en mobiel zakelijk gebruik en de MSI Summit laptops die tot de beste laptops voor de professional behoren.

Andere goede laptop merken

Naast deze 6 beste laptop fabrikanten zijn er meer laptop fabrikanten zoals Dell, Gigabyte (gaming), Toshiba, Samsung, Microsoft Surface, Medion en veel meer. Bij de bovenaan genoemde laptop aanbiedingen vind je ze allemaal.Is een krachtige laptop altijd de beste laptop?

Niet voor basis handelingen
Hoe krachtiger de processor en hoe groter het werkgeheugen, hoe sneller de laptop. Maar ook duurder. En een snelle laptop is niet altijd nodig. Gebruik je de laptop alleen voor internet (surfen, mail) en tekstverwerking, dan is het verschil tussen een snelle laptop en trage laptop nauwelijks merkbaar. Ook video's kijken van bijvoorbeeld YouTube vraagt niet veel rekenkracht. In dit geval kun je het extra geld voor de meerkosten van een snelle laptop dus beter in je zak houden.

Zo heeft een student die zijn laptop alleen voor de studie gebruikt meestal helemaal geen dure laptop nodig, maar kan volstaan met een eenvoudige laptop of met een goedkope chromebook. Kijk hierboven bij de laptop test voor studenten en scholieren voor meer informatie.

Wel voor grafische games en videobewerking
Wil je video's gaan bewerken of grafische games spelen? Dan wordt het een ander verhaal. Dit zijn zware toepassingen die veel van een computer vragen. Een beste laptop is dan wel nodig. Dat geldt overigens niet voor eenvoudige internet-spelletjes zoals je ook op een telefoon kun spelen. Deze simpele games vragen weinig kracht van je computer.

Bij de bovenstaande keuzehulp kun onder andere aangeven voor welke toepassingen je de laptop wilt gebruiken. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld aan je nieuwe laptop uitgeeft.

Ook bij de bovenstaande laptop tests wordt vaak een beste laptop voor basis toepassingen aangewezen. En wil je de beste laptop voor zware toepassingen? Kijk dan in het laptop test overzicht bij de game laptop test.Besturingssysteem: Chromebook, Windows of Mac?

De meeste laptops hebben Windows als besturingssysteem, maar Apple heeft zijn eigen besturingssysteem waarop alleen daarvoor geschikte programma's draaien.

Een derde mogelijkheid is een Chromebook. Een Chromebook kun je zien als een Chrome-browser waar ze een laptop omheen hebben gebouwd. Alle software draait in de browser. Om goed met een Chromebook te werken is daarom wel een internetverbinding nodig.

Het gebruiksgemak is het sterk punt van een Chromebook. Omdat je alleen software gebruikt die op internet staat hoef je bovendien nooit te update. Verbeteringen en correcties aan de software zijn meteen zichtbaar. Nadeel is de afhankelijkheid van internet en ook het printen loopt via internet wat wel eens problemen met bepaalde printers kan geven.

De Chromebook is sterk in opmars. Omdat veel mensen toch continue online zijn, en een Chromebook veel goedkoper is dan een Windows laptop of een Apple MacBook laptop, kiezen steeds meer mensen voor een Chromebook als ze een nieuwe laptop nodig hebben.

Op zoek naar de beste Chromebook? Ook deze laptops vind je in het bovenstaande laptop test overzicht.Belangrijk: Het laptop scherm

Kijk niet alleen naar de processor, het geheugen en de opslag al je de beste laptop zoekt, maar ook naar de scherm van de laptop. Dit is een belangrijk onderdeel van je keuze.

 Beeldscherpte

Ga je de laptop gebruiken om films of televisie te kijken? Kies dan voor een goede laptop met minimaal een Full HD resolutie.

Een Quad HD (QHD, 4K Ultra HD) scherm is nog vier keer scherper. Het aanbod aan video's is nog beperkt, maar je kunt er heel nauwkeurig eigen video's en foto's mee bewerken. Ook is het aanbod aan Ultra HD online voor groter dan op televisie.  Deze Ultra HD resolutie is voor wie het beste wil, al zie je het kwaliteitsverschil pas echt bij schermen die groter zijn dan een laptopscherm.

Gebruik je de laptop voor gaming? Dan gelden er andere regels. Ultra HD wordt door de nieuwste games vaak ondersteund en Ultra HD is voor gamers dan wel de moeite waard. De beste gaming laptop ondersteunt daarom Ultra HD beelden.

Touchscreen laptop 

Steeds meer goede laptops worden voorzien van een touchscreen (aanraakscherm). Het verschil met een tablet of smartphone wordt daardoor steeds kleiner, vooral bij een Chromebook.

En vooral als je het toetsenbord van je laptop met touchscreen af kan halen zodat er een tablet overblijft. Deze combi's van een laptop en een tablet worden een 2-in-1 laptop genoemd.

Maar ook gewone laptops worden steeds vaker van een touchscreen voorzien, en dat maakt het werken met zo'n laptop wel een stuk eenvoudiger. Steeds meer best geteste laptops uit de bovenstaande laptop test beschikken over een touchscreen.

Glanzend of anti-reflecterend scherm?

Het soort scherm is ook iets om op te letten als de voor jou beste laptop zoekt. Je hebt laptops met een glanzend scherm en laptops met een anti-reflecterend scherm. Wat de beste laptop op dit punt is hangt af van je persoonlijke voorkeur en waarvoor je de laptop gaat gebruiken.

Een glanzend scherm geeft het mooiste beeld. De beelden en kleuren van films en games komen het best tot hun recht bij een glanzend scherm. Maar als je de laptop buiten wilt gebruiken, bij daglicht, is een glanzend scherm geen aanrader, de beste laptop beschikt in dat geval over een anti-reflecterend scherm.

IPS paneel of TN paneel?

De weergave van de kleuren is ook afhankelijk van het gebruikte paneel van het laptop scherm. Je hebt IPS panelen en TN panelen. We zullen je niet vermoeien met technische uitleg, maar wat wel belangrijk is dat een laptop met een IPS paneel mooiere kleuren en een grotere kijkhoek biedt (het beeld is beter als je deze vanaf de zijkant ziet). Voor de meeste mensen beschikt de beste laptop dan ook over een IPS paneel.

Een uitzondering vormen de gamers. Een IPS paneel reageert namelijk trager dan een TN paneel waardoor je de actie minder snel in beeld hebt. Met actiegames is dat natuurlijke een nadeel. De beste gaming laptops uit de laptop test beschikken daarom over een TN paneel.
Het formaat van de laptop

Één van de belangrijkste keuzes die je maakt bij het kiezen van de voor jou beste laptop is die van de grootte. Deze grootte wordt in inches weergegeven, waarbij de maat van het scherm wordt aangehouden.

De kleinste laptops hebben een scherm van 10 inch, dat is slechts 25 centimeter. Daarmee zijn deze laptops niet veel groter dan een tablet of een grote smartphone. De grootste laptops zijn 18 inch groot, een indrukwekkende 45 centimeter, te vergelijken met de maat van een losse computermonitor. En daartussen komen alle maten voor.

De keuze van de maat hangt van drie factoren af: De leesbaarheid, de prijs en de mobiliteit.

Een grotere laptop tikt makkelijker en een wat groter scherm kijkt natuurlijk ook makkelijker. Gebruik je je laptop voornamelijk thuis (wat de meeste mensen doen), dan kun je gerust voor een grotere laptop kiezen. Voor mobiel gebruik is een kleine laptop weer handiger, die neem je veel makkelijker mee.

Je kan dan er dan eventueel nog voor kiezen thuis of op je werkplek een losse monitor, toetsenbord en computermuis neer te zetten. Je maakt dan van je laptop op zijn thuisbasis een desktop PC.

Voor wat de prijs betreft, die stijgt gemiddeld naarmate de laptop groter wordt. Het is echter niet verstandig de keuze voor de maat van de prijs af te laten hangen. Dan kun je beter kijken voor een wat goedkopere laptop in de gewenste maat. Van ieder beeldformaat vind je boven aan de beste laptop in de laptop test, zoals de beste 14 inch laptop uit de test, de beste 15 inch laptop uit de test enz.

Kijk bij de laptop keuzehulp op Beste Laptop Kopen voor de voordeligste laptop met jouw gewenste specificaties.
Opslagruimte laptop

De opslagruimte van laptops is de laatste jaren sterk afgenomen. Dat klinkt onlogisch, normaal verbeteren specificaties alleen maar, maar er zijn twee logische verklaringen voor.

In de cloud (op internet)
Ten eerste worden bestanden steeds vaker op internet opgeslagen (in de cloud) en ook de meeste software draait tegenwoordig op internet, en daarvoor heb je alleen een browser nodig. Er is dus veel minder behoefte aan opslagruimte op de computer / laptop zelf. Een Chromebook heeft zelfs nauwelijks opslagruimte.

Harde schijf of SSD?
Ten tweede is de oude vertrouwde mechanische harde schijf zo goed als vervangen door de SSD. Je moet goed zoeken om nog een laptop met HD vinden. Vrijwel alle laptops hebben een SSD voor de opslag. Een SSD heeft namelijk vele nadelen, en slechts één nadeel, de prijs per GB is hoger. Daarom is het aantal GB's beperkt om de prijs laag te houden.

De voordelen van de SSD zijn voor een laptop echter veel te groot om te negeren. Een SSD is energiezuinig (dus je accu is minder snel leeg), veel minder kwetsbaar (ideaal als je je laptop mee neemt) en stiller. Bovendien is een SSD heel veel sneller dan een harde schijf.

Heb je veel (lokale) opslagruimte nodig? Dan is de beste laptop voor jou een goede laptop met zowel een SSD als een harde schijf. De harde schijf gebruik je dan alleen voor je archief, de belangrijkste bestanden en software zet je dan op de snelle SSD.

Bij de Laptop Keuzehulp op het bovenstaande Beste Laptop Kopen kun je je beste laptop op al deze manieren (en heel veel meer) selecteren.Informatie Consumentenbond beste laptop kiezen

Je beste laptop kiezen kan best lastig zijn. In onderstaande video geeft de expert van de Consumentenbond tips over het kiezen van je beste laptop. De Consumentenbond informeert je onder andere over het scherm, de accu en het geheugen.


Video: Consumentenbond laptop kooptips


Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit de test.


Onderwerp:
Zoek je een goede laptop? Op deze pagina vind je de beste laptops uit de test. Het betreft meerdere goede laptops zoals de beste studentenlaptop, de beste laptops in verschillende beeldformaten, de beste Macbook, de beste chromebook, de beste laptop school de beste gaming laptop enz. Je vindt er de beste laptops, chromebooks, macbooks en notebooks uit diverse testen. Verder geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste laptop.Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik heb gekozen voor een Lenovo laptop omdat dit de beste koop uit de consumentenbond laptop test is. De beste laptop volgens de Consumentenbond is een Apple Macbook maar ik wil perse een Windows laptop. Ik vind het moeilijk om zelf te bepalen wat een goede laptop is dus ik heb het advies van de consumentenbond maar gevolgd. Ik heb daar geen spijt van want de Lenovo laptop voldoet prima. Hij is snel en geeft een mooi beeld. Het nadeel is wel dat de ventilator veel kabaal maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die Lenovo kabaal ventilator was voor mij een reden om de Lenovo laptop eerder te vervangen dan nodig. Mijn huidige HP laptop is heel veel stiller.

      Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.