Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste laptop test

Laptops heb je in alle soorten en maten. En de één stelt andere eisen aan zijn laptop dan een ander. Daarom kun je niet één beste laptop aanwijzen. Gelukkig worden laptops vaak getest. Hieronder vind je de resultaten

Recente laptops testen

Dit zijn de meest recente testen van laptops.


Kies de beste laptop met de Laptop Keuzehulp

Een andere manier om de voor jou beste laptop te selecteren is via de Laptop Keuzehulp die je kunt vinden op Beste Laptop Kopen. Daar kun je tevens de actuele laptop top 10 vinden.

Op Beste Laptop Kopen vind je ook de beste winkels waar je online met vaak hoge korting je nieuwe laptop kunt kopen.


Is een krachtige laptop de beste laptop?

Hoe krachtiger de processor en hoe groter het werkgeheugen, hoe sneller de laptop. Maar ook duurder. En een snelle laptop is niet altijd nodig. Gebruik je de laptop alleen voor internet (surfen, mail) en tekstverwerking, dan is het verschil tussen een snelle laptop en trage laptop nauwelijks merkbaar. In dit geval kun je het extra geld voor de meerkosten van een snelle laptop dus beter in je zak houden.

Wil je video's gaan bewerken of grafische games spelen? Dan wordt het een ander verhaal. Dit zijn zware toepassingen die veel van een computer vragen. Dat geldt overigens niet voor eenvoudige internet-spelletjes zoals je ook op een telefoon kun spelen. Deze simpele games vragen weinig kracht van je computer.

Bij de bovenstaande keuzehulp kun onder andere aangeven voor welke toepassingen je de laptop wilt gebruiken. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld aan je nieuwe laptop uitgeeft.

Beeldscherpte

Ga je de laptop gebruiken om films of televisie te kijken? Kies dan voor een laptop met minimaal een Full HD resolutie.

Een Quad HD (QHD, 4K Ultra HD) scherm is nog vier keer scherper. Het aanbod aan video's is nog beperkt, maar je kunt er heel nauwkeurig eigen video's en foto's mee bewerken. Deze Ultra HD resolutie is voor wie het beste wil, al zie je het kwaliteitsverschil pas echt bij schermen die groter zijn dan een laptopscherm.

Chromebook of Windows / Mac?

De meeste laptops hebben Windows als besturingssysteem, maar Apple heeft zijn eigen besturingssysteem waarop alleen daarvoor geschikte programma's draaien. Een derde mogelijkheid is een Chromebook. Een Chromebook kun je zien als een Chrome-browser waar ze een laptop omheen hebben gebouwd. Alle software draait in de browser. Om goed met een Chromebook te werken is daarom wel een internetverbinding nodig.

Het gebruiksgemak is het sterk punt van een Chromebook. Omdat je alleen software gebruikt die op internet staat hoef je bovendien nooit te update. Verbeteringen en correcties aan de software zijn meteen zichtbaar. Nadeel is de afhankelijkheid van internet en ook het printen loopt via internet wat wel eens problemen met bepaalde printers kan geven.


Touchscreen

Steeds meer laptops worden voorzien van een touchscreen (aanraakscherm). Het verschil met een tablet of smartphone wordt daardoor steeds kleiner, vooral bij een Chromebook.

En vooral als je het toetsenbord van je laptop met touchscreen af kan halen zodat er een tablet overblijft. Deze combi's van een laptop en een tablet worden een 2-in-1 laptop genoemd.

Bij de Laptop Keuzehulp op het bovenstaande Beste Laptop Kopen kun je je beste laptop op al deze manieren (en heel veel meer) selecteren.

Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit de tests

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.