Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste lenzen

De beste lenzen uit de test in alle soorten, zoals de beste maandlenzen, daglenzen en andere beste contactlenzen. Met aanbiedingen van al deze beste lenzen.

Beste lenzen test


Veel contactlenzen worden tegenwoordig via internet besteld. Zelf je lenzen online kopen is veel goedkoper dan je contactlenzen bij de opticien halen. Daarom kiezen steeds meer mensen er voor om alleen hun ogen op te laten meten en zelf de lenzen aan te schaffen. Maar wat zijn de beste lenzen die je dan kunt kopen?

Hieronder hebben we testen van lenzen verzameld. Hierin kun je zien welke maandlenzen, daglenzen en andere contactlenzen de experts tot beste lenzen hebben uitgeroepen.


Beste lenzen uit de test

Hieronder vind je de best getest lenzen uit de test in diverse contactlens soorten.
Lenzen goedkoop online kopen

Lenzen zijn tegenwoordig volop op internet volop te koop. Kijk op Beste Lenzen Kopen voor de beste online aanbieders van contactlenzen waar je lenzen goedkoop kunt kopen. 

Lenzen zijn een makkelijk product om online te kopen. Als je je de relevante gegevens als sterkte en cilinder van de contactlenzen weet kun je de lenzen eenvoudig zelf bestellen, en zo veel geld besparen. Want online zijn contactlenzen schrikbarend veel goedkoper dan bij de opticien. Ook bij de opticien ketens die goedkoop pretenderen te zijn.

Maar je moet dus eerst wel een keer je ogen op laten meten voor je deze gegevens weet. Laat dat bij een opticien doen, en bestel je lenzen online. Dat scheelt je heel veel geld, ook als je voor de oogmeting met betalen.

Hoe lang kun je lenzen dragen?

Wat je nog wel moet beslissen is de draaginterval van je lenzen? Wil je iedere dag een schoon setje contactlenzen? Kies dan voor daglenzen. Deze daglenzen zijn goedkope contactlenzen die je iedere avond na gebruik weer weggooit. Letterlijk weggooilenzen / wegwerplenzen dus.

Maar je kunt ook kiezen voor lenzen die je een maand lang dag en nacht kunt dragen. Deze maandlenzen koop je meestal in een halfjaar-verpakking met 6 lenzen voor 6 maanden. En verder zijn er nog maandlenzen voor alleen overdag, en naast maandlenzen en daglenzen zijn er ook weeklenzen (lenzen die je een week draagt), maar die contactlenzen voor een week zijn minder gangbaar dan daglenzen en maandlenzen.

En vrij nieuw, en niet overal verkrijgbaar, zijn de halfjaar lenzen en jaarlenzen die je soms wel een jaar lang kunt dragen. Dat klinkt erg aanlokkelijk, maar hou er wel rekening mee dat verlies of beschadiging van zo'n contactlens een stuk kostbaarder is dan die van een goedkopere lens met een kortere draagtijd. Een jaarlens of een halfjaarlens is immers een dure contactlens. Maar makkelijk is het wel!Gekleurde lenzen

Wil je eens een ander kleur ogen? Dat kan als je kiest voor gekleurde lenzen. Deze gekleurde contactlenzen zijn er zelfs zonder sterkte, gekleurde lenzen voor mensen die helemaal geen contactlenzen nodig hebben maar wel eens een ander kleur ogen willen.

Gekleurde lenzen kun je als maandlenzen kopen, maar ook als daglenzen waarmee je zelfs per dag van kleur ogen kunt wisselen. Zo kun je de kleur van je ogen dagelijks op je outfit aanpassen! Je koopt de lenzen in kleuren als blauw, groen, bruin en grijs, maar hoe de kleurtint precies uitvalt hangt af van de eigen kleur van je ogen.

Bij de winkels op het bovenstaande Beste Lenzen Kopen lees je er alles over.Multifocale lenzen

Zoals er multifocale brillen zijn, zo zijn er ook multifocale lenzen. Bij deze multifocale contactlenzen hoef je geen leesbril op. Dat is ideaal, want contactlens dragers houden over het algemeen niet van brillen. Daarom zijn het contactlens gebruikers.

Met goede multifocale lenzen kun je op alle afstanden goed kunt zien. Van ver af en dichtbij. In tegenstelling tot een multifocale bril heeft een multifocale lens geen vast leesgedeelte aan de onderkant, maar draait het leesgedeelte met je ogen mee. Dat heeft als groot voordeel dat je niet alleen goed kunt lezen wat zich onder je gezicht bevindt, maar ook iets dat zich boven je hoofd bevindt scherp kunt zien.Sterkte lenzen meten

Kortom alle lenzen die je bij de opticien koopt kun je ook veel goedkoper online bestellen. Het is wel aan te raden om eerst een oogarts op opticien te bezoeken voor een meting. En eveneens is het aan te raden om af en toe je ogen op te laten meten om te controleren of de sterkte nog klopt.

Een oogmeting bij ene opticien is normaal gesproken vrijblijvend. Soms vraagt een opticien wel een vergoeding voor de oogmeting als je daar geen lenzen of bril koopt.Beste lenzen merken

Het ontwikkelen van goede contactlenzen is heel specifiek werk. Goede lenzen worden dan ook maar gemaakt door een beperkt aantal fabrikanten. Dit zijn de beste lens merken:

Alcon lenzen

Één van deze beste contactlens fabrikanten is Alcon. Alcon is een echte specialist in oogzorg. Alcon is vooral bekend om zijn goede lenzen, maar ze maken ook professionele apparatuur voor oogchirurgie, medicijnen voor oogaandoeningen, oogdruppels en andere producten voor oogverzorging en oogmeetapparatuur voor opticiens en oogartsen. 

Goede contactlens series van dit merk zijn Alcon Dailies Total1 (comfortabele daglenzen), Alcon Precision1 (extra dunne daglenzen), Dailies AquaComfort Plus (daglenzen bij droge ogen), Alcon Air Optics (maandlenzen), Air Optics Night & Day (maandlenzen voor dag en nacht). Maar er zijn nog meer Alcon lenzen.


CooperVision lenzen

Ook CooperVison behoort tot de beste lenzen fabrikanten. CooperVision maakt alle soorten contactlenzen waaronder sferische lenzen, torische lenzen, multifocale lenzen en contactlenzen voor mensen met specifieke oogproblemen.

CooperVision is het meest bekend om zijn Biofinity lenzen, een serie contactlenzen die bestaat uit siliconen hydrogel lenzen met een langdurig comfort en een hoog ademend vermogen. Deze CooperVision Biofinity-lenzen zijn er als sferische, torische en multifocale lenzen. 

Maar ze maken ook andere lenzen zoals de CooperVison Clariti lenzen (siliconen hydrogel lenzen met extra goede zuurstof toevoer), CooperVision Avaira lenzen (extra goed vocht vasthoudend), CooperVision ProClear lenzen (tegen droge ogen) en Biomedics lenzen. Al deze CooperVision lenzen zijn torisch, sferisch en multifocaal verkrijgbaar.


Bausch & Lomb lenzen

Een andere fabrikant die tot de beste lenzen merken behoort is Bausch & Lomb. Ook bij deze lensfabrikant vind je een groot aantal verschillende contactlenzen zoals de Bausch & Lomb Biotrue ONEday daglenzen, de Bausch & Lomb Ultra lenzen die langdurig achter elkaar gedragen kunnen worden, de comfortabele Bausch & Lomb SofLens lenzen en de PureVision lenzen die bekend staan om hun hoge draagcomfort en goede zuurstof toevoer.

Ook biedt Bausch & Lomb bijzonder goede multifocale lenzen die corrigeren voor presbyopie zodat je altijd een duidelijk zicht hebt, zowel veraf als van dichtbij.

Johnson & Johnson lenzen (AcuVue)

Een ander beste lenzen merk is Johnson & Johnson. Deze Amerikaanse contactlensfabrikant verkoopt zijn contactlenzen als AcuVue lenzen. Deze serie bestaat onder andere uit AcuVue Moist (daglenzen), AcuVue Oasys (tweeweek lenzen), AcuVue Vita (maandlenzen).

Online zijn al deze lenzen goedkoop verkrijgbaar. Kijk maar bij de contactlens aanbiedingen van de beste winkels bovenaan.


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste contactlenzen uit de test. Je vindt hier bijvoorbeeld de beste daglenzen uit de test en de de beste maandlenzen uit de test. Maar er zijn meer soorten lenzen zoals weeklenzen, halfjaarlenzen en jaarlenzen, al worden deze contactlenzen minder gebruikt. Alle lenzen, ook de beste lenzen uit de test, kun je veel goedkoper online kopen. Het prijsverschil is enorm. Kijk maar bij de bovengenoemde links.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Samantha vd Voort5 april 2024 om 19:51

    Ik ben onlangs overgestapt van maandlenzen naar daglenzen en dat bevalt mij bijzonder goed. Ik gebruik Bausch en Lomb Soflens Daily Disposable lenzen maar ik heb geen idee of dat de beste lenzen zijn. Ik ken geen andere, maar ze bevallen me in ieder geval goed.

    Het grote voordeel van lenzen voor 1 dag is dat je iedere ochtend een schoon en gaaf setje lenzen hebt. Je hoeft niet schoon te maken of te desinfecteren maar hebt hebt altijd schone lenzen zonder krassen en aanslag. Bovendien wil ik nog wel eens een contactlens beschadigen of kwijtraken, maar bij zo'n wegwerp lens is dat natuurlijk veel minder erg dan bij een veel duurdere maandlens.

    Per maand betaal je meer voor een 30 sets daglenzen dan voor een set maandlenzen maar het prijsverschil valt bij mij mee omdat ik de lenzen ook wel eens een dag niet draag. Dan heb ik bijvoorbeeld thuis gewoon mijn bril op in plaats van lenzen in. Dat scheelt dan weer een setje daglenzen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.