Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste lenzen test

Veel lenzen worden tegenwoordig via internet besteld. Zelf je contactlenzen online kopen is veel goedkoper dan deze bij de opticien halen. Daarom kiezen steeds meer mensen er voor om alleen hun ogen op te laten meten en zelf de contactlenzen aan te schaffen. Maar wat zijn de beste lenzen die je dan kunt kopen?

Hieronder hebben we testen van lenzen verzameld. Hierin kun je zien welke maandlenzen, daglenzen en andere contactlenzen de experts tot beste lenzen hebben uitgeroepen.

Testen van lenzen

Hieronder vind je de best getest lenzen. De nieuwste tests staan bovenaan.


De beste lenzen kopen

Lenzen zijn tegenwoordig op internet volop te koop. Kijk op Beste Lenzen Kopen voor de beste online aanbieders van contactlenzen waar je lenzen goedkoop kunt kopen. Lenzen zijn een makkelijk product om online te kopen. Als je je de relevante gegevens als sterkte en cylinder weet kun je de lenzen eenvoudig zelf bestellen, en zo veel geld besparen.

Maar je moet dus eerst wel een keer je ogen op laten meten voor je deze gegevens weet.


Hoe lang kun je lenzen dragen?

Wat je nog wel moet beslissen is de draaginterval van je lenzen? Wil je iedere dag een schoon setje lenzen? Kies dan voor daglenzen. Dit zijn goedkope contactlenzen die je iedere avond weer weggooit. Letterlijk weggooilenzen dus.

Maar je kunt ook kiezen voor lenzen die je een maand lang dag en nacht kunt dragen. Deze koop je meestal in een halfjaar-verpakking met 6 lenzen voor 6 maanden. En verder zijn er nog maandlenzen, en ook weeklenzen, die je alleen overdag draagt.

En vrij nieuw, en niet overal verkrijgbaar, zijn de halfjaar lenzen en jaarlenzen die je soms wel een jaar lang kunt dragen. Hou er wel rekening mee dat verlies of beschadiging van zo'n contactlens een stuk kostbaarder is dan die van een goedkopere lens met een kortere draagtijd. Maar makkelijk is het wel!

Gekleurde lenzen

Wil je eens een ander kleur ogen? Dat kan als je kiest voor gekleurde lenzen. Deze zijn er zelfs zonder sterkte voor mensen die helemaal geen contactlenzen nodig hebben maar wel eens een ander kleur ogen willen.

Gekleurde lenzen kun je als maandlenzen kopen, maar ook als daglenzen waarmee je zelfs per dag van kleur ogen kunt wisselen. Zo kun je de kleur van je ogen op je outfit aanpassen! Je koopt de lenzen in kleuren als blauw, groen, bruin en grijs, maar hoe de kleurtint precies uitvalt hangt af van de eigen kleur van je ogen.

Bij de winkels op het bovenstaande Beste Lenzen Kopen lees je er alles over.

Multifocale lenzen

Zoals er multifocale brillen zijn, zo zijn er ook multifocale lenzen. Bij deze lenzen hoef je geen leesbril op. Ideaal, want contactlensdragers houden over het algemeen niet van brillen.

Met multifocale lenzen kun je op alle afstanden goed kunt zien. In tegenstelling tot een multifocale bril heeft een multifocale lens geen vast leesgedeelte aan de onderkant, maar draait het leesgedeelte met je ogen mee. Dat heeft als groot voordeel dat je niet alleen goed kunt lezen wat zich onder je gezicht bevindt, maar ook boven je hoofd.

Kortom alle lenzen die je bij de opticien koopt kun je ook veel goedkoper online bestellen. Het is wel aan te raden om eerst een oogarts op opticien te bezoeken voor een meting. En eveneens is het aan te raden om af en toe je ogen op te laten meten om te controleren of de sterkte nog klopt.

Zie ook: Het beste voor verzorging en gezondheid uit de test 

Foto: Hubble

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.