Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste luchtbehandeling en luchtverbetering apparaten

 

Aan de lucht in huis moet soms wel wat verbeterd worden. De lucht is dan bijvoorbeeld de vochtig of juist te droog. Beide is niet gezond en niet aangenaam. Hier kijken we naar de mogelijkheden om dat op een goede manier op te lossen. Bijvoorbeeld met een luchtontvochtiger, luchtbevochtiger, luchtreiniger of aroma verdamper. Allemaal apparaten om de kwaliteit van de lucht in huis te verbeteren.

Hieronder vind je de beste van dit soort apparaten uit de tests en een keuzehulp waarbij je je gewenste apparaat voor luchtbehandeling en luchtverbetering tegen de laagste prijs kunt vinden.

Beste luchtreiniger

Een luchtreiniger is een apparaat waarmee je de lucht in huis of op kantoor "schoon maakt".  Het gaat bij een goede luchtreiniger om het verwijderen van stofdeeltjes, pollen. bacteriĆ«n, virussen en statische ladingen uit de lucht. Vooral mensen met een allergie voor bijvoorbeeld stof of pollen (hooikoorts) kunnen veel baat hebben bij een goede luchtreiniger in huis.


Beste luchtontvochtiger

Een te vochtige lucht in huis of op de werkplek kan heel vervelend zijn. Het gaat muf ruiken, de meubels en gordijnen voelen klam aan en misschien ontstaan er wel vochtvlekken en schimmels. Gezond is deze hoge luchtvochtigheid ook niet.

Een goede luchtontvochtiger helpt tegen deze problemen. Luchtontvochtigers zuigen de lucht op, reinigen deze, ontdoen de lucht van vocht en blazen de schone drogere lucht weer naar buiten.

De elektrische luchtontvochtiger is de beste luchtontvochtiger. Is er geen elektrische luchtontvochtiger te gebruiken? Bijvoorbeeld in een auto, schuur of caravan? Dan is een vochtvreter een optie. Ook de vochtvreters zijn getest.


Beste luchtbevochtiger

Het tegenovergestelde van de luchtontvochtiger is de luchtbevochtiger. Dit apparaat voor luchtbehandeling maakt droge lucht juist vochtiger. Een luchtbevochtiger voorkomt een jeukende huis, prikkende ogen en een droge hoest.

Vooral als de verwarming brand krijgen veel mensen last van een droge huid of droge ogen. Dat komt omdat de lucht in huis of kantoor te droog is. Er zit te weinig vocht in de lucht. Een goede luchtbevochtiger brengt de luchtvochtigheid in huis precies op het percentage dat je hebt ingesteld.
 

Beste aroma diffuser

Een aroma diffuser (aroma verdamper) is een luchtbevochtiger die tevens een lekker geurtje aan de lucht toevoegt. Hoewel dat de indruk wekt dat de aroma diffuser dan een uitgebreide luchtbevochtiger is gaat het meestal om een wat eenvoudiger en goedkoper apparaatje. Als de luchtvochtigheid in huis een probleem is kun je beter kiezen voor een luchtbevochtiger, als je een aangenaam geurtje in huis wilt hebben is de aroma diffuser de beste luchtbehandeling.
 

beste luchtbehandeling, luchtverbetering test


Onderwerp:
Op de pagina hier boven kijken we naar alle beste apparatuur voor luchtbehandeling en luchtverbetering uit de test. Het betreft onder andere de beste luchtreiniger test, de beste luchtontvochter test en de beste luchtbevochtiger test. Kortom, alles voor een betere en gezondere lucht in huis.Maar ook voor een wat eenvoudiger apparaat als de beste aroma diffuser is hier aandacht.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.