Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste magnetron test (beste combimagnetron en beste solo magnetron)

Hier hebben we een overzicht van de beste magnetrons uit de test. De magnetron is tegenwoordig niet meer uit de keuken weg te denken. Hoe konden we ooit zonder! Een magnetron wordt vooral gebruikt voor het ontdooien en opwarmen van gerechten, maar je kunt met veel goede magnetrons ook stomen, grillen, koken en bakken. Maar wat is de beste magnetron?

Hieronder vind je informatie over magnetrons, een magnetron keuzehulp (voor het vinden van de voor jou beste magnetron) en natuurlijk de resultaten van testen van magnetrons.

Magnetron test

We hebben in het onderstaande magnetron test overzicht de belangrijkste vergelijkende tests van magnetrons voor je verzameld:


Zie ook:Wat zijn de goedkoopste en beste magnetron winkels?

Magnetrons zijn online bij vele winkels te koop. Maar bij lang niet al deze elektronicawinkels vind je een groot en goed aanbod, en er zijn ook behoorlijke prijsverschillen. Kijk op Beste Magnetron Kopen voor een overzicht van de beste magnetron winkels op internet, met een groot aanbod en lage prijzen.

Je vindt op Beste Magnetron Kopen ook de actuele Magnetron Top 10.

Kies je beste magnetron

Ben je er nog niet uit welke magnetron je wil? Gebruik dan het overzicht aanbiedingen alle magnetrons om de voor jou persoonlijk beste magnetron te vinden. In dit overzicht vind je niet alleen de aanbiedingen van meer dan 500 magnetrons (zowel solo magnetrons als combimagnetrons) met alle specificaties, reviews, ervaringen en meer informatie, maar je kunt er ook heel makkelijk de voor jou beste magnetrons selecteren.

 Geef je wensen en eisen op via vinkjes in deze keuzehulp, zie wat voor jou de beste magnetrons zijn, en lees reviews, testen en gebruikerservaringen. Zo kom je tot een weloverwogen keuze.

Hieronder geven we nog wat tips en informatie over magnetrons.

Combimagnetron of solo magnetron

Wat wil je met je magnetron kunnen doen? Alleen opwarmen of wil je er ook mee koken?

Wat is een solo magnetron?

Een solo magnetron is een simpele basis-magnetron. Met een solo magnetron kun je alleen ontdooien en opwarmen. Zo maak je een kant-en-klaar maaltijd of prakje uit de vriezer warm, je ontdooit bevroren brood en warmt melk of water om thee te zetten. Een solo magnetron is een goedkope magnetron, maar alleen geschikt voor eenvoudige handelingen.


Wat is een combimagnetron?

Met een combimagnetron is veel meer mogelijk. In alle gevallen voegt de combimagnetron een ovenfunctie aan de magnetronfuncties toe. Zo kun je een ovenschotel maken, een pizza klaarmaken of een taart bakken.

Daarnaast zijn er ook combimagnetrons die kunnen stomen en grillen. Koop je een combimagnetron? Let dan op de programma's voor automatische bereidingen, dan weet je welke gerechten je makkelijk met die magnetron kun klaarmaken.

Zowel de beste combimagnetrons als de beste solo magnetrons vind je in het test overzicht hierboven.

Wat is het verschil tussen een combimagnetron en een combi oven?

Een combimagnetron is een magnetron die je ook als oven kunt gebruiken, een combi oven is een oven die je ook als magnetron kunt gebruiken. De overeenkomsten zijn groot, maar een goede combi oven biedt meer oven functies dan een combi magnetron. Wil je serieus gaan koken met je magnetronoven? Dan kun je beter kiezen voor een combi oven dan voor een combimagnetron. De beste combi ovens vind je bij de beste ovens uit de test.

Inbouwmagnetron of vrijstaande magnetron?

Dit verschil tussen een vrijstaande magnetron en een inbouwmagnetron mag duidelijk zijn. Wil je de magnetron in je keuken wegwerken, of zet je hem los op een kastje, tafel, plank of aanrecht?

Bij een inbouwmagnetron is het belangrijk de juiste nismaat te kiezen, want anders hou je een gleuf of past de magnetron niet. In de bovenstaande Magnetron Keuzehulp kun je onder andere selecteren op de inbouwhoogte (nishoogte) en de hoogte, breedte en diepte van de inbouwmagnetron. Zo kun je precies zien welke inbouwmagnetrons voor jouw inbouwkeuken geschikt zijn.

In het magnetron test overzicht vind je niet alleen tests van losse magnetrons, maar ook van inbouwmagnetrons.

Een inbouwmagnetron kan zowel een combimagnetron als een solomagnetron zijn. Als er in de keuken ook een oven is ingebouwd volstaat een solomagnetron meestal omdat je voor de oven functies toch de oven gebruikt.

Waar kun je nog meer op selecteren?

En zo kun je bij de bovengenoemde aanbiedingen van magnetrons en in de keuzehulp op Beste Magnetron Kopen op nog meer eigenschappen en mogelijkheden je beste magnetrons selecteren. Hieronder een overzicht van enkele van de belangrijkste keuzemogelijkheden voor bij het kiezen van de beste magnetron.

De inhoud van de magnetron

Je hebt grote en kleine magnetrons. Bij een inbouwmagnetron heb je op dit punt weinig te kiezen, je bent dan gebonden aan de beschikbare inbouwruimte in je keuken. Maar bij een vrijstaande magnetron is het belangrijk om te bepalen welke maat schalen e.d. je in je nieuwe magnetron wilt kunnen plaatsen.

De totale inhoud van een magnetron wordt in liters uitgedrukt. Bij minder dan 25 liter spreken we over een kleine magnetron, een grote magnetron heeft een inhoud van meer dan 40 liter. Daartussen zitten nog vele middelgrote magnetrons.

Naast de buitenmaten van de magnetron vind je in de keuzehulp op Beste Magnetron Kopen ook de interne hoogte, diepte en breedte van iedere magnetron.

Maar het is natuurlijk ook de grootte van het draaiplateau dat bepaalt hoe groot de borden en schalen kunnen zijn.

Vermogen magnetron

Het (maximum) vermogen bepaalt hoe lang het duurt voor een gerecht is opgewarmd. Kies minimaal 900 watt als je niet te lang op je eten wilt wachten.

Speciale ovenfuncties

Iedere combimagnetron heeft ook een ovenfuctie, maar daar zitten wel verschillen in. Hou je van knapperig (bijvoorbeeld bij ovenfriet). Kies dan voor een combimagnetron met crispfunctie. Deze beschikt over een crispplaat die snel heet wordt.

Bij een heteluchtoven functie wordt de hete lucht in ieder hoekje van de magnetron geblazen. Dit is veel efficiƫnter.

Bovenwarmte en onderwarmte

Het is erg handig als je bovenwarmte en onderwarmte los van elkaar kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een pizza heeft meer onderwarmte nodig voor een knapperige bodem zonder dat de topping te heet wordt.

De beste magnetrons voor bepaalde handelingen

Sommige magnetrons zijn extra goed in bijvoorbeeld het bakken van taart, het gelijktijdig bereiden van meerdere gerechten, in diepvriespizza's of in groente stomen. In de bovengenoemde Magnetron Keuzehulp kun je deze sterke punten aanvinken.

Wat kun je met de magnetron?

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de volgende bereidingen:

  • Taart bakken
  • Diepvriespizza bakken
  • Groente stomen
  • Langzaam vlees garen
  • Lasagne maken
  • Gelijktijdig meerdere gerechten bereiden

De beste magnetrons voor iedere bereiding zijn via de keuzehulp te vinden.

Gebruiksgemak magnetron

Dat geldt ook voor punten op het gebied van gebruiksgemak. Denk daarbij aan een makkelijk te reinigen wand, een uit te schakelen draaiplateau, een geheugenfunctie, een kinderbeveiliging, een Nederlandstalig display en andere punten die in de praktijk vaak heel belangrijk en nuttig blijken.

De magnetron prijs

En natuurlijk is de prijs ook van belang als je een magnetron zoekt. Bij de Magnetron Keuzehulp kun je daarom een maximale prijs opgeven en je kunt de resultaten op prijs sorteren.

En verder

En zo zijn er nog meer kenmerken waarop je de voor jou beste magnetron kunt selecteren, zoals het merk van de magnetron, de manier van deur openen, het materiaal waarvan de magnetron gemaakt is e.d.

Selecteer bij de bovenaan genoemde Magnetron Keuzehulp op Beste Magnetron Kopen de beste magnetrons met al deze kenmerken. Of kijk in het magnetron test overzicht voor de best geteste magnetrons uit de test.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur uit de test


beste magnetron testOnderwerpen:
Beste combimagnetron test, goedkope magnetron kopen tips, solo magnetron test, beste magnetron aanbieding, inbouw combimagnetron, beste combimagnetrons test.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.