Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste magnetron test

Hier hebben we een overzicht van de beste magnetrons uit de test en vind je alle informatie voor het vinden van de voor jou beste combimagnetron of andere beste magnetron.

Sharp magnetron


De magnetron is tegenwoordig niet meer uit de keuken weg te denken. Hoe konden we ooit zonder! Een magnetron wordt vooral gebruikt voor het ontdooien en opwarmen van gerechten, maar je kunt met veel goede magnetrons ook stomen, grillen, koken en bakken. Maar wat is de beste magnetron? 

Hieronder vind je informatie over magnetrons, een magnetron keuzehulp (voor het vinden van de voor jou beste magnetron) en natuurlijk de beste magnetrons uit de test.De beste magnetrons uit de test

We hebben in het onderstaande magnetron test overzicht de belangrijkste vergelijkende tests van magnetrons voor je verzameld. Kijk hier voor de beste magnetron of beste magnetrons uit iedere test.


Zie ook:


Aanbiedingen van de goedkoopste en beste magnetron winkels

Magnetrons zijn offline en online bij vele winkels te koop. Maar bij lang niet al deze elektronicawinkels vind je een groot en goed aanbod, en er zijn ook behoorlijke prijsverschillen. 

Kijk op Beste Magnetron Kopen voor een overzicht van de beste magnetron winkels op internet, met een groot aanbod en lage prijzen.

Je vindt op Beste Magnetron Kopen ook de actuele Magnetron Top 10.
Kies je beste magnetron

Ben je er nog niet uit welke magnetron je wil? Gebruik dan het overzicht aanbiedingen alle magnetrons om de voor jou persoonlijk beste magnetron te vinden. 

In dit overzicht vind je niet alleen de aanbiedingen van meer dan 500 magnetrons (zowel solo magnetrons als combimagnetrons) met alle specificaties, reviews, ervaringen en andere informatie over iedere magnetron. En je kunt via de keuzehulp ook heel makkelijk de voor jou beste magnetrons selecteren.

Geef je wensen en eisen op via vinkjes in deze magnetron keuzehulp, zie wat voor jou de beste magnetrons zijn, en lees reviews, testen en gebruikerservaringen. Zo kom je tot een weloverwogen keuze.

Hieronder geven we nog wat informatie over magnetrons en tips voor bij het kiezen van de voor jou beste magnetron.

Vrijstaande magnetron Inventum

Inventum magnetron vrijstaand
Combimagnetron of solo magnetron?

Ten eerste: Wat wil je met je magnetron kunnen doen? Wil je alleen kunnen opwarmen of wil je ook met je magnetron kunnen koken?

Wat is een solo magnetron?

Een solo magnetron is een simpele basis magnetron. Met een solo magnetron kun je alleen ontdooien en opwarmen. 

Zo maak je een kant-en-klaar maaltijd of prakje uit de vriezer warm, je ontdooit bevroren brood en warmt melk of water om thee te zetten. Een solo magnetron is een goedkope magnetron, maar alleen geschikt voor eenvoudige handelingen.

Solo staat voor alleen opwarmen / ontdooien. Hierboven vind je de beste solo magnetron uit de test.


Wat is een combimagnetron?

Met een combimagnetron is veel meer mogelijk. In alle gevallen voegt de combimagnetron een ovenfunctie aan de magnetronfuncties toe. Zo kun je een ovenschotel maken, een pizza klaarmaken of een taart bakken.

Maar qua mogelijkheden is er verder veel verschil in combimagnetrons.

Er zijn bijvoorbeeld combimagnetrons die kunnen stomen en grillen. Koop je een combimagnetron? Let dan op de programma's voor automatische bereidingen, dan weet je welke gerechten je makkelijk met die magnetron kun klaarmaken.

Ook de  beste combimagnetron uit de test vind je in het test overzicht hierboven. In de keuzehulp kun je de functies en mogelijkheden aanvinken die je van je beste magnetron verwacht en zo kun je makkelijk de voor jou beste combimagnetron vinden.

Wat is het verschil tussen een combimagnetron en een combi oven?

Een combimagnetron is een magnetron die je ook als oven kunt gebruiken, een combi oven is een oven die je ook als magnetron kunt gebruiken. De overeenkomsten zijn groot, maar een goede combi oven biedt meer oven functies dan een combi magnetron. 

Wil je serieus gaan koken met je combi magnetron oven? Dan kun je beter kiezen voor een combi oven dan voor een combimagnetron. De beste combi ovens vind je bij de beste ovens uit de test.

Overigens is er geen duidelijke grens tussen een uitgebreide combimagnetron en een combi oven. Let dus goed op of de combi magnetron oven aan al je eisen voldoet. Daarbij is het niet belangrijk of de winkel of fabrikant hem combimagnetron of combi oven noemt.

Magnetron keuzehulp
Inbouwmagnetron of vrijstaande magnetron?

Het verschil tussen een vrijstaande magnetron en een inbouwmagnetron mag duidelijk zijn. Wil je de magnetron in je keuken wegwerken, dan is je beste magnetron een inbouwmagnetron. Zet je de magnetron los op een kastje, tafel, plank of aanrecht, dan is je beste magnetron een vrijstaande magnetron.

Een vrijstaande magnetron is makkelijk kiezen, maar bij een geschikte inbouw magnetron moet je rekening houden met de inbouw mogelijkheden.


Bosch magnetron inbouw

Bosch magnetron inbouw

Bij een inbouw magnetron is het belangrijk de juiste nismaat te kiezen, want anders hou je een gleuf of past de magnetron niet. In de bovenstaande Magnetron Keuzehulp kun je onder andere selecteren op de inbouwhoogte (nishoogte) en de hoogte, breedte en diepte van de inbouwmagnetron. Zo kun je precies zien welke inbouw magnetrons voor jouw inbouwkeuken geschikt zijn.

In het magnetron test overzicht vind je niet alleen tests van losse magnetrons, maar ook van inbouwmagnetrons.

Een inbouwmagnetron kan zowel een combimagnetron als een solomagnetron zijn. Als er in de keuken ook een oven is ingebouwd volstaat een solomagnetron meestal omdat je voor de oven functies toch de oven gebruikt.

Tips beste magnetron kiezen

En zo kun je bij de bovengenoemde aanbiedingen van magnetrons en in de keuzehulp op Beste Magnetron Kopen op nog meer eigenschappen en mogelijkheden je beste magnetrons selecteren. Hieronder een overzicht van enkele van de belangrijkste keuzemogelijkheden voor bij het kiezen van de beste magnetron.

De inhoud van de magnetron

Je hebt grote en kleine magnetrons. Bij een inbouwmagnetron heb je op dit punt weinig te kiezen, je bent dan gebonden aan de beschikbare inbouwruimte in je keuken. Maar bij een vrijstaande magnetron is het belangrijk om te bepalen welke maat schalen e.d. je in je nieuwe magnetron wilt kunnen plaatsen.

De totale inhoud van een magnetron wordt in liters uitgedrukt. Bij minder dan 25 liter spreken we over een kleine magnetron, een grote magnetron heeft een inhoud van meer dan 40 liter. Daartussen zitten nog vele middelgrote magnetrons.

Naast de buitenmaten van de magnetron vind je in de keuzehulp op Beste Magnetron Kopen ook de interne hoogte, diepte en breedte van iedere magnetron.

Maar het is natuurlijk ook de grootte van het draaiplateau dat bepaalt hoe groot de borden en schalen kunnen zijn.

Vermogen magnetron

Het (maximum) vermogen bepaalt hoe lang het duurt voor een gerecht is opgewarmd. Kies minimaal 900 watt als je niet te lang op je eten wilt wachten. Boven de 1000 Watt heb je te maken met een krachtige magnetron. Ben je een ongeduldig (of hongerig) persoon? Dan is jouw beste magnetron een snelle magnetron, dus een magnetron met een hoog vermogen.

Speciale ovenfuncties combimagnetron

We noemden boven al even de ovenfuncties van de combi magnetron. Iedere combimagnetron heeft ook een ovenfuctie, maar daar zitten wel verschillen in. Hou je van knapperig (bijvoorbeeld bij ovenfriet). Dan is jouw beste magnetron een combimagnetron met crispfunctie. Een combi magnetron met crisp functie beschikt over een crispplaat die snel heet wordt.

Een andere belangrijke functie van een combi magneton is de hetelucht functie. Bij een heteluchtoven functie wordt de hete lucht in ieder hoekje van de magnetron geblazen. Dit is veel efficiënter. Het bord, bakje of beker hoeft niet perse in het midden van de magnetron geplaatst te worden en je ovengerecht is vaak wat eerder klaar (hou daar rekening mee bij het bereiden). 

Bovenwarmte en onderwarmte

Het is erg handig als je bovenwarmte en onderwarmte los van elkaar kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een pizza heeft meer onderwarmte nodig voor een knapperige bodem zonder dat de topping te heet wordt. Deze combimagnetron functie kom je alleen tegen bij de luxe beste magnetrons, meestal betreft het dan een combi oven.
De beste magnetrons voor bepaalde bereidingen

Sommige magnetrons zijn extra goed in bijvoorbeeld het bakken van taart, het gelijktijdig bereiden van meerdere gerechten, in diepvriespizza's of in groente stomen. In de bovengenoemde Magnetron Keuzehulp kun je deze sterke punten aanvinken.

Wat kun je met de magnetron?

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de volgende bereidingen:

  • Taart bakken
  • Diepvriespizza bakken
  • Groente stomen
  • Langzaam vlees garen
  • Lasagne maken
  • Gelijktijdig meerdere gerechten bereiden

De beste magnetrons voor iedere bereiding zijn via de keuzehulp te vinden.


Siemens magnetron inbouw

Siemens magnetron inbouw

Gebruiksgemak magnetron

Dat geldt ook voor punten op het gebied van gebruiksgemak. Denk daarbij aan een makkelijk te reinigen wand, een uit te schakelen draaiplateau, een geheugenfunctie, een kinderbeveiliging, een Nederlandstalig display en andere punten die in de praktijk vaak heel belangrijk en nuttig blijken.

Het tijdelijk uitschakelen van het draaiplateau is bijvoorbeeld erg handig als je je een grote schaal in de magnetron plaatst die te groot is om te kunnen draaien. En van een makkelijk te reinigen magnetronwand hoeven we de voordelen natuurlijk niet uit te leggen.Goedkope magnetron of luxe magnetron?

En natuurlijk is de prijs ook van belang als je een magnetron zoekt. Bij de Magnetron Keuzehulp kun je daarom een maximale prijs opgeven en je kunt de resultaten op prijs sorteren.

De meest goedkope magnetron is de solo magnetron. Een solo magnetron koop je voor prijzen vanaf een euro of 60. Een solo magnetron met grill is te koop vanaf een euro of 70 en bij een goede combimagnetron starten de prijzen bij ongeveer 100 euro.

Bij zo'n goedkope magnetron gaat het dan wel meestal om een vrijstaande magnetron. Inbouw magnetrons zijn over het algemeen veel minder goedkoop dan een losstaande magnetron. De goedkope magnetron fabrikanten bieden vaak alleen vrijstaande magnetrons aan zodat je voor een inbouw magnetron op een duurder merk bent aangewezen. Bovendien is het aanbod aan inbouw solo magnetrons maar klein zodat je voor een relatief goedkope inbouw magnetron vaak bent aangewezen op een combimagnetron ook al heb je al een oven in de keuken.

In de keuzehulp in het bovenstaande overzicht met alle magnetrons kun je aangeven wat voor magnetron je zoekt, en met welke functies, en de lijst op prijs sorteren. Zo vind je makkelijk de voor jou beste goedkope magnetron.Beste magnetron fabrikanten

Heb je voorkeur voor één of meer magnetron merken? Ook de gewenste magnetron fabrikant kun je bij het kiezen van je beste magnetron opgeven. Er zijn veel fabrikanten die magnetrons maken. Als beste magnetron merken worden Siemens, Samsung, Bosch, AEG, Atag, Whirlpool en Inventum vaak genoemd. Deze magnetrons komen vaak als de beste magnetron uit een test.

Sharp, Etna en Zanussi zijn populair bij kopers die een relatief goedkope magnetron zoeken, en ook Pelgrim, LG, Bauknecht en Miele maken goede magnetrons.

Bij de bovenstaande magnetron aanbiedingen en bij de winkels op Beste Magnetron Kopen vind je al deze goede magnetrons goedkoop.En verder

En zo zijn er nog meer kenmerken waarop je de voor jou beste magnetron kunt selecteren, zoals het merk van de magnetron, de manier van deur openen, het materiaal waarvan de magnetron gemaakt is e.d. Kortom alles wat je al dan niet belangrijk vind bij het selecteren van je beste magnetron.

Selecteer bij de bovenaan genoemde Magnetron Keuzehulp op Beste Magnetron Kopen de beste magnetrons met al deze kenmerken. Of kijk in het magnetron test overzicht voor de best geteste magnetrons uit de test.


Zie ook: 


Foto bovenaan: Sharp magnetron

Onderwerp:
Hier vind je alle informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste magnetron. Met de beste magnetrons uit de magnetron test en informatie over alle magnetrons. Kijk hier voor je beste combimagnetron, beste solo magnetron, beste inbouwmagnetron of beste vrijstaande magnetron uit de test.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Let bij het kiezen van je magnetron ook goed op het vermogen van de magnetron. Het lijkt niet zoveel uit te maken of je 4 of 6 minuten moet wachten op je opwarm maaltijd. maar als je een gezin hebt en meerdere bordjes in de magnetron moet opwarmen scheelt het best veel. Bij een langzame magnetron (met laag vermogen) is de puber dan al klaar met eten voor jij je bordje warm hebt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.