Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste magnetron test

De magnetron is tegenwoordig niet meer uit de keuken weg te denken. Hoe konden we ooit zonder! Een magnetron wordt vooral gebruikt voor het ontdooien en opwarmen van gerechten, maar je kunt met veel goede magnetrons ook stomen, grillen, koken en bakken.

Hieronder vind je informatie over magnetrons, een magnetron keuzehulp (voor het vinden van de voor jou beste magnetron) en natuurlijk de resultaten van testen van magnetrons.


Uitslagen testen van magnetrons

We hebben de onderstaande testen van magnetrons voor je verzameld:


Magnetron Keuzehulp

Ben je er nog niet uit welke magnetron je wil? Gebruik dan de Magnetron Keuzehulp op Beste Magnetron Kopen om de voor jou persoonlijk beste magnetron te vinden. Geef je wensen en eisen op, en lees reviews, testen en gebruikerservaringen.

Hieronder geven we nog wat tips en informatie over magnetrons.

Combimagnetron of solo magnetron

Wat wil je met je magnetron kunnen doen? Een solo magnetron is een simpele basis-magnetron. Met een solo magnetron kun je alleen ontdooien en opwarmen. Zo maak je een kant-en-klaar maaltijd of prakje uit de vriezer warm, je ontdooit bevroren brood en warmt melk of water om thee te zetten.

Met een combimagnetron is veel meer mogelijk. In alle gevallen voegt de combimagnetron een ovenfunctie aan de magnetronfuncties toe. Zo kun je een ovenschotel maken, een pizza klaarmaken of een taart bakken. Daarnaast zijn er ook combimagnetrons die kunnen stomen en grillen. Koop je een combimagnetron? Let dan op de programma's voor automatische bereidingen, dan weet je welke gerechten je makkelijk met die magnetron kun klaarmaken.

Inbouwmagnetron of vrijstaande magnetron?

Dit verschil mag duidelijk zijn. Wil je de magnetron in je keuken wegwerken, of zet je hem los op een kastje, tafel, plank of aanrecht?

Bij een inbouwmagnetron is het belangrijk de juiste nismaat te kiezen, want anders hou je een gleuf of past de magnetron niet. In de bovenstaande Magnetron Keuzehulp kun je onder andere selecteren op de inbouwhoogte.

Waar kun je nog meer op selecteren?

En zo kun je bij de Magnetron Keuzehulp op nog meer eigenschappen en mogelijkheden kiezen. Hieronder een overzicht van enkele van de belangrijkste keuzemogelijkheden.

De inhoud van de magnetron

Je hebt grote en kleine magnetrons. Bij een inbouwmagnetron heb je op dit punt weinig te kiezen, maar bij een vrijstaande magnetron is het belangrijk om te bepalen welke maat schalen e.d. je wilt kunnen plaatsen. De totale inhoud van een magnetron wordt in liters uitgedrukt. Bij minder dan 25 liter spreken we over een kleine magnetron, een grote magnetron heeft een inhoud van meer dan 40 liter.

Maar het is natuurlijk vooral de grootte van het draaiplateau dat bepaalt hoe groot de borden en schalen kunnen zijn,

Vermogen magnetron

Het (maximum) vermogen bepaalt hoe lang het duurt voor een gerecht is opgewarmd. Kies minimaal 900 watt als je niet te lang op je eten wilt wachten.

Speciale ovenfuncties

Iedere combimagnetron heeft ook een ovenfuctie, maar daar zitten wel verschillen in. Hou je van knapperig (bijvoorbeeld bij ovenfriet). Kies dan voor een combimagnetron met crispfunctie. Deze beschikt over een crispplaat die snel heet wordt.

Bij een heteluchtoven functie wordt de hete lucht in ieder hoekje van de magnetron geblazen. Dit is veel efficiƫnter.

Bovenwarmte en onderwarmte

Het is erg handig als je bovenwarmte en onderwarmte los van elkaar kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een pizza heeft meer onderwarmte nodig voor een knapperige bodem zonder dat de topping te heet wordt.

Uitblinkers

Sommige magnetrons zijn extra goed in bijvoorbeeld het bakken van taart, het gelijktijdig bereiden van meerdere gerechten, in diepvriespizza's of in groente stomen. In de bovengenoemde Magnetron Keuzehulp kun je deze sterke punten aanvinken.

Dat geldt ook voor punten op het gebied van gebruiksgemak. Denk daarbij aan een makkelijk te reinigen wand, een geheugenfunctie, een kinderbeveiliging en andere punten die in de praktijk vaak heel belangrijk en nuttig blijken.

De prijs

En natuurlijk is de prijs ook van belang als je een magnetron zoekt. Bij de Magnetron Keuzehulp kun je daarom een maximale prijs opgeven en je kunt de resultaten op prijs sorteren.

En verder

En zo zijn er nog meer kenmerken waarop je de voor jou beste magnetron kunt selecteren, zoals het merk van de magnetron, de manier van deur openen, het materiaal waarvan de magnetron gemaakt is e.d.

Selecteer bij de bovenaan genoemde Magnetron Keuzehulp op Beste Magnetron Kopen de beste magnetrons met al deze kenmerken.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur uit de test

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.