Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste matras test: Beste matrassen in alle soorten

De beste matrassen uit de test. Met het beste matras éénpersoonsbed of tweepersoonsbed, maar ook het beste kindermatras, het beste topmatras e.d.

Beste matras test


Het matras kun je gerust beschouwen als het belangrijkste onderdeel van je bed. Het matras bepaalt hoe goed je slaapt en hoe fris je 's morgens wakker wordt. Een slecht matras kan je een slechte nachtrust en vervelende lichamelijke klachten opleveren. 

Een goed matras is daarom een verstandige investering. Hier kijken we naar de beste matrassen uit de test en geven je tips voor de aanschaf van het voor jou beste matras.Beste matrassen uit de test

Laten we eerst kijken welke matrassen als beste matras zijn getest. Hieronder hebben we een reeks vergelijkende testen van matrassen en de beste matrassen uit deze tests. 

Deze matras testen zijn uitgevoerd door deskundige test organisaties en experts van beddenzaken. Kijk hier voor de beste matras uit iedere matrassentest.


Zie ook:

Kies je beste matras

Meer dan 45.000 matrassen zijn te vinden in het overzicht alle matrassen. Met natuurlijk goede mogelijkheden om dit enorme bestand te doorzoeken naar het voor jou beste matras.

Je vindt er alle prijzen, specificaties en reviews van gebruikers van het matras. Zo vind je snel en makkelijk het voor jou beste matras tegen de laagste prijs.

Vink je wensen en eisen aan, en van de 45.000 matrassen blijven alleen de voor jou beste matrassen tegen de door jou aangegeven maximale prijs over.


Hierboven vind je alle goede matrassen tegen een lage prijs. Meer goede aanbieders van matrassen kun je vinden op Beste Matras Kopen. Of kijk bij de testen van matrassen wat de beste matrassen uit de test zijn.Tips kiezen beste matras

Hieronder geven we wat tips voor bij het hierboven selecteren van het voor jou beste matras uit het bovenstaande overzicht met alle matrassen.

Natuurlijk kun je in dit overzicht je beste matras selecteren op de maat in centimeters en het soort bed waarvoor het matras bedoeld is, zoals een éénpersoons bed, tweepersoons bed, twijfelaar of kindermatras. 

Ook topmatrassen zijn in bovenstaand overzicht te vinden. Maar er zijn meer zaken van belang bij het kiezen van het voor jou persoonlijk beste matras.

Daarover vind je hier onder meer uitleg.

Gewicht en hardheid matras

Zo is bijvoorbeeld het gewicht van degene die op het matras ligt. Voor lichte mensen (onder de 80 kilo) is een zacht matras het beste matras. Voor zware mensen is een hard matras het beste matras. Voor de grote groep daartussen zijn er de middelharde matrassen.

Twee mensen van heel verschillende gewichten in één tweepersoonsbed? Dan is het vaak beter om te kiezen voor twee éénpersoons matrassen dan voor een tweepersoons matras. Als de ene partner zwaarder is dan de ander is er namelijk ook een ander matras het beste matras, en zoals we al schreven het is erg belangrijk dat je een persoonlijk goed matras gebruikt.

In het overzicht met alle matrassen kun je aangeven hoeveel je weegt. Je ziet dan alleen de voor jou goede matrassen.

Door een topmatras op beide matrassen te leggen heb je geen last van een speelt tussen twee losse matrassen op een tweepersoons bed. In het overzicht met alle matrassen vind je ook goede topmatrassen.

Ook kun je in dit overzicht kiezen voor een hard matras, zacht matras of gemiddeld matras. De keuze wat voor jou het beste is hangt af van wat je plezierig vindt, hoeveel je weegt maar het maakt ook uit wat voor soort slaper je bent.

De stevigheid van een matras

Wil je stevig matras of een wat slapper (maar achter) matras. Hierover geeft de DG waarde van het matras informate. SG staat voor de soortelijke massa van een matras.

De SG waarde kan in het bovenaan genoemde overzicht met alle matrassen gebruiken om de voor jou beste matrassen te selecteren. De soortelijke massa van het matras wordt daarbij uitgedrukt in kilogram per kubieke meter (kg/m³). Hoe hoger de SG waarde van een matras hoe dichter het schuim en hoe steviger het matras. Bij een lage SG waarde voelt het matras zachter aan. 

In het overzicht kun je kiezen tussen matrassen met een SG waarde tot 30 SG (zacht), matrassen met meer dan 40 SG (stevig) en middelstevige matrassen met een waarde tussen de 30 en 40 SG

De slaaphouding

Een zijslaper slaapt namelijk over het algemeen het best op een zacht matras omdat de heup en schouder daar wat in weg kunnen zakken. Een rugslaper ligt het meest comfortabel op een wat harder matras, in die slaaphouding wil je immers niet wegzakken. Ook voor een buikslaper moet het matras niet al te zacht zijn.

Bij de selectie van het voor jou beste matras kun je dan ook aangeven wat voor soort slaper je bent. Dan vallen alle minder goed geschikte matrassen af.

Vulling matras

Ook heel belangrijk bij het kiezen van je beste matras is de keuze met welk materiaal het matras gevuld moet zijn. Je hebt daarbij de keuze uit ondermeer een koudschuim matras, een pocketvering matras en een polyether matras. Hier de voordelen en nadelen van de verschillende matras vullingen.

Pocketvering matras (beste matras):
Een pocketvering matras is gevuld met metalen veren die stuk voor stuk in stoffen zakjes (pockets) verpakt zijn. Al deze veren kunnen los van elkaar ingedrukt worden waardoor er perfecte drukzones gecreëerd worden. Een pocketvering matras biedt daardoor veel ligcomfort met ondersteuning op de juiste plekken. Voor de meeste mensen is een pocketvering matras het beste matras.

Hier boven vind je het beste matras uit de pocketvering matras test, maar ook bij de andere testen is een pocketvering matras vaak het beste matras uit de test. 

Heeft het pocketvering matras dan geen nadeel? Eigenlijk er is er maar één nadeel en dat is de prijs. Het pocketmatras is het beste matras, maar gemiddeld genomen ook het duurste matras.

Polyether matras (goedkoop matras):
Het polyether matras is het tegenovergestelde. Het polyether matras heeft één voordeel, en dat dat is de prijs. Polyether matrassen (gevuld met schuim) zijn over het algemeen de goedkoopste matrassen, maar niet de beste matrassen.

Nadelen van polyester matrassen zijn de minder goede ventilatie, het minder goed vocht opnemen, en de minder goede veerkracht. Ook neemt polyether schuim maar weinig vocht op. Een goedkoop polyether matras wordt daarom alleen aangeraden als goedkoop matras op bijvoorbeeld een logeerbed dat niet zo vaak gebruikt wordt.

Koudschuim matras (beste koop)
Een koudschuim matras heeft ook vele pluspunten en is goedkoper dan een pocketvering matras. Daarom kiezen veel mensen voor een koudschuim matras. Een koudschuim matras kun je zien als de beste koop, niet het allerbeste matras, maar wel een matras met een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding.

Een koudschuim matras is het beste matras voor mensen die het snel warm hebben en/of veel zweten in bed. Dit materiaal (schuim met een open structuur) ventileert namelijk goed en een koudschuim matras neemt goed vocht op. Ook zorgt de veerkracht en stevigheid van een koudschuim matras er voor dat het matras lang mee gaat.

Traagschuim matras (vormt zich naar je lichaam)
Dit matras vormt zich door je lichaamswarmte naar de vorm van je lichaam. Een traagschuim matras heet traagschuim matras omdat dit proces even duurt. Het traagschuim matras is het beste matras als je last hebt van rugklachten, gewrichtsklachten of als je 's nachts geen druk op je spieren wil.

Latex matras (goede ondersteuning)
Dit matras is niet gevuld met schuim maar met latex, een soort rubber. Een latex matras biedt goede ondersteuning, het is flexibel en het is veerkrachtig. Veel voordelen dus, maar even zoveel nadelen. Een latex matras ventileert slecht, neemt weinig vocht op en is relatief warm.

Binnenvering matras
Het binnenvering matras is variant op het pocketvering matras dat minder vaak voorkomt. De binnenvering namelijk minder goed dan de pocketvering. Ook het binnenvering matras beschikt over metalen veren, maar deze veren zitten in dit geval niet in een stoffen zakje (pocket). 

In plaatst daarvan zijn de veren met een spiraalveer verbonden. Dit heeft als gevolg dat een binnenvering matras meer wiegt en de drukverdeling is minder goed dan bij een pocketvering matras. Ook kan een binnenvering matras gaan kraken en piepen als het ouder wordt. Een binnenvering matras is dus geen aanrader, kies dan voor het beste matras, een pocketvering matras.

Watermatras (hygiënisch matras)
Tot slot nog een compleet andere matras vulling namelijk water. Een watermatras (waterbed) is gevuld met water. Prik er dus geen gaatje in!  Een waterbed voelt heel comfortabel aan en bovendien is het hygiënische dan andere vullingen omdat er zich geen zweet, vuil en huisstofmijt in het matras kunnen nestelen. 

Het grote nadeel van een waterbed matras is de afwezigheid van ventilatie waardoor je snel kan gaan zweten. Ook is een waterbed geen aanrader voor mensen die door lichamelijke problemen moeite hebben met uit bed stappen.

Bij het selecteren van je beste matras kun je ook het materiaal van je voorkeur selecteren.

Materiaal matrashoes

Naast het materiaal van het matras zelf (de inhoud) is er ook nog de materiaal van de matrashoes (de tijk). Meestal is de tijk van een eenvoudige stof gemaakt met als achterliggende gedachte dat er toch een hoeslaken omheen gaat. Sommige goede matrassen beschikken echter over een katoenen tijk die ademend en vochtafvoerend is.

Polyester komt ook voor. Dit materiaal is gladder, zachter en voelt warmer aan, maar is minder goed in afvoeren van vocht. Microvezel komt in zeldzame gevallen voor. Dit materiaal neemt wel goed vocht op, en droogt ook weer snel. Microvezel ademt echter minder goed en slijt sneller.

Heb je voorkeur voor een tijk van een bepaald materiaal? Dan kun je het materiaal van de matrashoes meenemen in je selectie van je beste matras.

Prijs matras

Natuurlijk kun je ook op (maximale) prijs je beste matras selecteren en zo het beste matras (met al je voorkeuren) tegen de laagste prijs vinden. Of sorteer de beste matrassen die overblijven na het opgeven van al je voorkeuren op prijs.Topdekmatras

Een topdekmatras (of topmatras) is een apart soort matras. Het is een dun matras dat je op je boxspring of op een ander matras legt. Een boxspring heeft een topdekmatras nodig omdat je niet direct op de boxspring kunt liggen. Een topmatras / topdekmatras wordt daarom ook wel boxspring matras genoemd.

Je kunt een tweepersoons topmatras ook op twee eenpersoons matrassen leggen om zo te voorkomen dat je een naad tussen beide matrassen hebt in je tweepersoons bed.

In het beste matras test overzicht bovenaan vind je ook het beste topdekmatras uit de test.Beste matras merken

Matrassen worden door menig fabrikant gemaakt. Hieronder vind je een beschrijving van de beste matras merken.

Tempur matras

Tempur is een grote matrassenfabrikant uit Denemerken en één van de beste matras merken. Tempur staat bekend om zijn hoogwaardige matrassen waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van visco-elastisch schuim dat zich heel goed aan de lighouding aanpast en zodoende een goede ondersteuning biedt en comfortabel ligt. 

Auping matras

Auping is een andere fabrikant van slaapproducten die tot de beste matras merken behoort. Auping is een Nederlands bedrijf dat al sinds 1888 bestaat. Auping maakt matrassen die niet alleen duurzaam en comfortabel zijn, maar ook milieuvriendelijk. Ook aan ergonomie en en ventilatie wordt veel aandacht besteedt bij het ontwikkelen van een Auping matras.

M Line matras

Ook M Line is een Nederlands merk dat tot de beste matrassen makers gerekend mag worden. Veel M-Line matrassen zijn gemaakt van drukverlagend visco elastisch scuim dat zich goed naar de contouren van het lichaam aanpast waardoor het aantal drukpunten verminderd wordt.

Emma matras

Emma Sleep is een bekend matrassenmerk dat vooral bekend is omdat een Emma matras in de loop der jaren vaak bij de Consumentenbond als beste matras uit de test is gekomen. Emma Sleep is fabrikant uit Duitsland die zijn matrassen ook relatief goedkoop aanbiedt. Dat gebeurt vooral via online verkopen. Vaak is een Emma matras vrijblijvend 100 dagen thuis uit te proberen. Ook een Emma matras beschikt over schuimlaag die zich perfect aanpast aan de vormen van een lichaam. 

Swiss Sense matras

Hoewel de naam Swisse Sense (Zwitsers Gevoel) heel Zwitsers aandoet is Swiss Sense een Nederlandse fabrikant van matrassen en bedden. Swiss Sense richt zich vooral op de bovenkant van de markt met luxe boxsprings en matrassen.

Hanstens matras

Ook Hästens uit Zweden is één van de beste matras merken. Hastens staat bekend om het toepassen van natuurlijk materialen in de Hastens matrassen en andere bedprodukten. Zo kunnen bij een Hastens matras materialen als paardenhaar, katoen en wol gebruikt worden. Een Hastens matras is heel goed van kwaliteit, wordt duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd en is heel aangenaam in het gebruik.

Matt Sleeps matras

Matt Sleeps biedt een uniek aanpasbaar matras. Een Matt Sleeps matras kent 6 standen die je thuis zelf kunt instellen. Eerder koos de Consumentenbond het Matt Sleeps aampsbare matras tot beste matras en Product van het Jaar. Matt Sleeps is een Nederlands matrassen merk.

Eastborn matras

Eastborn is een andere goed Nederlands matrassenmerk dat een hele reeks matrassen van verschillende materialen aanbiedt. Ook kun je kiezen voor een Eastborn matras is de hardheid die je wenst. Zodoende heeft Eastborn voor iedereen een geschikt matras.

Decupre matras

Decupré is een andere Nederlandse fabrikant van goede matrassen. Decupre staat bekend om hun slaapadvies op maat waarbij samen met de koper gezocht wordt naar het beste matras voor die persoon.

Aerosleep matras

Aerosleep uit België is een ander soort matrassenmerk. Aerosleep is namelijk gespecialiseerd in matrassen voor een baby of klein kind. Aerosleep geldt als één van de beste matrassenmerken voor een babymatras of kindermatras.


In het bovenstaande beste matras test overzicht kun je alle beste matrassen vinden per soort matras.


Consumentenbond matras test

Zoek je het beste matras voor op je bed? Hieronder vind je een filmpje met informatie van de Consumentenbond om je beste matras te kiezen. Met tips van de matras expert van de Consumentenbond.


Tips Consumentenbond beste matras vinden

Zie ook:
Samenvatting:
Alle hulp voor het kiezen en goedkoop kopen van het voor jou beste matras. Kijk bij de testen van matrassen wat voor jou het beste matras uit de test is of selecteer uit het overzicht met alle goede matrassen jouw beste matras tegen de laagste prijs. Ook hebben we de beste winkels om online een goed matras goedkoop te kopen en geven we tips voor bij het kiezen van je beste matras.


Een reactie posten

2 Reacties

  1. opvallend dat hier nergens de sg waarde genoemd wordt? Toch erg belangrijk bij de aanschaf van een matras

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je tip. Informatie over de SG waarde van een matras is hier toegevoegd.

      Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.