Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste matras test

Het matras kun je gerust beschouwen als het belangrijkste onderdeel van je bed. Het matras bepaalt hoe goed je slaapt en hoe fris je 's morgens wakker wordt. Een slecht matras kan je een slechte nachtrust en vervelende lichamelijke klachten opleveren. Een goed matras is daarom een verstandige investering. Hier kijken we naar de beste matrassen uit de test en geven je tips voor de aanschaf van het voor jou beste matras.

Testen van matrassen

Laten we eerst kijken welke matrassen als beste matras zijn getest. Hieronder hebben we een reeks vergelijkende testen van matrassen en de beste matrassen uit deze tests. Al deze matras testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals de Consumentenbond en experts van beddenzaken. Kijk hier voor de beste matras uit iedere matrassentest.


Zie ook:

Kies je beste matras

Meer dan 45.000 matrassen zijn te vinden in het overzicht alle matrassen. Met natuurlijk goede mogelijkheden om dit enorme bestand te doorzoeken naar het voor jou beste matras.

Je vindt er alle prijzen, specificaties en reviews van gebruikers. Zo vind je snel en makkelijk het voor jou beste matras tegen de laagste prijs.

Vink je wensen en eisen aan, en van de 45.000 matrassen blijven alleen de voor jou beste matrassen tegen de door jou aangegeven maximale prijs over.


Tips kiezen beste matras

Hieronder geven we wat tips voor bij het hierboven selecteren van het voor jou beste matras uit het bovenstaande overzicht met alle matrassen.

Natuurlijk kun je in dit overzicht je beste matras selecteren op de maat in centimeters en het soort bed waarvoor het matras bedoeld is, zoals een éénpersoons bed, tweepersoons bed, twijfelaar of kindermatras. 

Ook topmatrassen zijn in bovenstaand overzicht te vinden. Maar er zijn meer zaken van belang bij het kiezen van het voor jou persoonlijk beste matras.

Daarover vind je hier onder meet uitleg.

Gewicht en hardheid matras

Zo is bijvoorbeeld het gewicht van degene die op het matras ligt. Voor lichte mensen (onder de 80 kilo) is een zacht matras het beste matras. Voor zware mensen is een hard matras het beste matras. Voor de grote groep daartussen zijn er de middelharde matrassen.

Twee mensen van heel verschillende gewichten in één tweepersoonsbed? Dan is het vaak beter om te kiezen voor twee éénpersoons matrassen dan voor een tweepersoons matras. Als de ene partner zwaarder is dan de ander is er namelijk ook een ander matras het beste matras, en zoals we al schreven het is erg belangrijk dat je een persoonlijk goed matras gebruikt.

In het overzicht met alle matrassen kun je aangeven hoeveel je weegt. Je ziet dan alleen de voor jou goede matrassen.

Door een topmatras op beide matrassen te leggen heb je geen last van een speelt tussen twee losse matrassen op een tweepersoons bed. In het overzicht met alle matrassen vind je ook goede topmatrassen.

Ook kun je in dit overzicht kiezen voor een hard matras, zacht matras of gemiddeld matras. De keuze wat voor jou het beste is hangt af van wat je plezierig vindt, hoeveel je weegt maar het maakt ook uit wat voor soort slaper je bent.

De slaaphouding


Een zijslaper slaapt namelijk over het algemeen het best op een zacht matras omdat de heup en schouder daar wat in weg kunnen zakken. Een rugslaper ligt het meest comfortabel op een wat harder matras, in die slaaphouding wil je immers niet wegzakken. Ook voor een buikslaper moet het matras niet al te zacht zijn.

Bij de selectie van het voor jou beste matras kun je dan ook aangeven wat voor soort slaper je bent. Dan vallen alle minder goed geschikte matrassen af.

Materiaal matras

Ook heel belangrijk bij het kiezen van je beste matras is de keuze van welk materiaal het matras gemaakt moet zijn. Je hebt daarbij de keuze uit ondermeer een koudschuim matras, een pocketvering matras en een polyether matras.

Een koudschuim matras is heel geschikt voor mensen die het snel warm hebben en/of veel zweten in bed. Dit materiaal ventileert namelijk goed en een koudschuim matras neemt goed vocht op. Ook zorgt de veerkracht van een koudschuim matras er voor dat het matras lang mee gaat.

Een pocketvering matras is gevuld met metalen veren die stuk voor stuk in stoffen zakjes (pockets) verpakt zijn. Al deze veren kunnen los van elkaar ingedrukt worden waardoor er perfecte drukzones gecreëerd worden. Een pocketvering matras biedt daardoor veel ligcomfort met ondersteuning op de juiste plekken. Voor de meeste mensen is een pocketvering matras het beste matras.

Hier boven vind je het beste matras uit de pocketvering matras test, maar ook bij de andere testen is een pocketvering matras vaak het beste matras uit de test.

Het polyether matras tenslotte heeft één voordeel, en dat dat is de prijs. Polyether matrassen zijn over het algemeen de goedkoopste matrassen, maar niet de beste matrassen.

Bij het selecteren van je beste matras kun je ook het materiaal van je voorkeur selecteren.

Materiaal matrashoes

Naast het materiaal van het matras zelf (de inhoud) is er ook nog de materiaal van de matrashoes (de tijk). Meestal is de tijk van een eenvoudige stof gemaakt met als achterliggende gedachte dat er toch een hoeslaken omheen gaat. Sommige goede matrassen beschikken echter over een katoenen tijk die ademend en vochtafvoerend is.

Polyester komt ook voor. Dit materiaal is gladder, zachter en voelt warmer aan, maar is minder goed in afvoeren van vocht. Microvezel komt in zeldzame gevallen voor. Dit materiaal neemt wel goed vocht op, en droogt ook weer snel. Microvezel ademt echter minder goed en slijt sneller.

Heb je voorkeur voor een tijk van een bepaald materiaal? Dan kun je het materiaal van de matrashoes meenemen in je selectie van je beste matras.

Prijs matras

Natuurlijk kun je ook op (maximale) prijs je beste matras selecteren en zo het beste matras (met al je voorkeuren) tegen de laagste prijs vinden. Of sorteer de beste matrassen die overblijven na het opgeven van al je voorkeuren op prijs.

Hierboven vind je alle goede matrassen tegen een lage prijs. Meer goede aanbieders van matrassen kun je vinden op Beste Matras Kopen. Of kijk bij de testen van matrassen wat de beste matrassen uit de test zijn,


Samenvatting:
Alle hulp voor het kiezen en goedkoop kopen van het voor jou beste matras. Kijk bij de testen van matrassen wat voor jou het beste matras uit de test is of selecteer uit het overzicht met alle goede matrassen jouw beste matras tegen de laagste prijs. Ook hebben we de beste winkels om online een goed matras goedkoop te kopen en geven we tips voor bij het kiezen van je beste matras.


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.