Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste matras test

Het matras kun je gerust beschouwen als het belangrijkste onderdeel van je bed. Het matras bepaalt hoe goed je slaapt en hoe fris je 's morgens wakker wordt. Een slecht matras kan je vervelende lichamelijke klachten opleveren, een goed matras is daarom een verstandige investering. Hier kijken we naar de beste matrassen uit de testen en geven je tips voor de aanschaf van het voor jou beste matras.

Testen van matrassen

Laten we eerst kijken welke matrassen als beste matras zijn getest. Hieronder hebben we een reeks vergelijkende testen van matrassen en de beste matrassen uit deze tests. Al deze matras testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals de Consumentenbond en experts van beddenzaken. De nieuwste matras test staat bovenaan.


Kies je beste matras

Meer dan 13.000 matrassen zijn te vinden in het overzicht alle matrassen. Met natuurlijk goede mogelijkheden om dit enorme bestand te doorzoeken naar het voor jou beste matras.

Je vindt er alle prijzen, specificaties en reviews van gebruikers. Zo vind je snel en makkelijk het voor jou beste matras tegen de laagste prijs.


Tips kiezen beste matras

Hieronder geven we wat tips voor bij het hierboven selecteren van het voor jou beste matras. 

Natuurlijk kun je selecteren op de maat in centimeters en het soort bed waarvoor het matras bedoeld is, zoals een éénpersoons bed, tweepersoons bed, twijfelaar of kindermatras. Ook topmatrassen zijn in bovenstaand overzicht te vinden. Maar er zijn meer zaken van belang bij het kiezen van het voor jou persoonlijk beste matras.

Gewicht en hardheid

Bijvoorbeeld het gewicht van degene die op het matras ligt. Daarom is het vaak beter om te kiezen voor twee éénpersoons matrassen op een tweepersoonsbed dan voor een tweepersoons matras. Als de ene partner zwaarder is dan de ander is er namelijk ook een ander matras het beste matras.

En natuurlijk geldt dat ook voor de hardheid van het matras. In het overzicht hierboven kun je kiezen voor een hard matras, zacht matras of gemiddeld matras. De keuze wat voor jou het beste is, die is persoonlijk maar het maakt ook uit wat voor soort slaper je bent.

Een zijslaper slaapt namelijk over het algemeen het best op een zacht matras omdat de heup en schouder daar wat in weg kunnen zakken. Een rugslaper ligt het meest comfortabel op een wat harder matras, in die slaaphouding wil je immers niet wegzakken. Ook voor een buikslaper moet het matras niet al te zacht zijn.

Bij de selectie van het voor jou beste matras kun je dan ook aangeven wat voor soort slaper je bent.

Materiaal matras

Ook heel belangrijk is de keuze voor het materiaal van het matras. Je hebt daarbij de keuze uit koudschuim, pocketvering en polyether.

Een koudschuim matras is heel geschikt voor mensen die het snel warm hebben en/of veel zweten in bed. Dit materiaal ventileert namelijk goed en koudschuim neemt goed vocht op. Ook zorgt de veerkracht van een koudschuim matras er voor dat deze lang mee gaat.

Een pocketvering matras is gevuld met metalen veren die stuk voor stuk in stoffen zakjes (pockets) verpakt zijn. Al deze veren kunnen los van elkaar ingedrukt worden waardoor er perfecte drukzones gecreëerd worden. Een pocketvering matras biedt daardoor veel ligcomfort met ondersteuning op de juiste plekken. Voor de meeste mensen is dit het beste matras.

Het polyether matras tenslotte heeft één voordeel, en dat dat is de prijs. Dit zijn over het algemeen de goedkoopste matrassen.

Materiaal matrashoes

Naast het materiaal van het matras zelf (de inhoud) is er ook nog de materiaal van de matrashoes (de tijk). Meestal is deze van een eenvoudige stof gemaakt met als achterliggende gedachte dat er toch een hoeslaken omheen gaat. Sommige goede matrassen beschikken echter over een katoenen tijk die ademend en vochtafvoerend is.

Polyester komt ook voor. Dit materiaal is gladder, zachter en voelt warmer aan, maar is minder goed in afvoeren van vocht. Microvezel komt in zeldzame gevallen voor. Dit materiaal neemt wel goed vocht op, en droogt ook weer snel. Microvezel ademt echter minder goed en slijt sneller.

Prijs matras

Natuurlijk kun je ook op (maximale) prijs je beste matras selecteren en zo het beste matras (met al je voorkeuren) tegen de laagste prijs vinden. Meer goede aanbieders kun je vinden op Beste Matras Kopen.

Zie ook: Testen bedden en beddengoed


Onderwerpen:
Beste matrassen test, goede matrassen getest, beste matras test.


1
replies
  1. opvallend dat hier nergens de sg waarde genoemd wordt? Toch erg belangrijk bij de aanschaf van een matras

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.