Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mediaspeler / mediaplayer test

Een mediaspeler (of mediaplayer) is een box die je bij je televisie plaatst om op allerlei manieren allerlei media van allerlei bronnen op de TV af te spelen. Ook andere apparaten zoals een blu-ray speler, tv-box, homecinemaset, NAS of soundbar bieden vaak mogelijkheden om bijvoorbeeld muziek en video te streamen, terwijl de smart tv zelf ook veel mogelijkheden biedt, maar de meeste mogelijkheden en de beste kwaliteit bereik je met een goede gespecialiseerde mediaspeler.

Hieronder kijken we naar de beste mediaspeler uit diverse testen en geven we informatie en tops met betrekking tot de aanschaf van de voor jou beste mediaplayer.

Beste mediaspelers uit de testen
Zie ookKies zelf je beste mediaplayer

In het overzicht van alle mediaspelers vind je meer dan 400 mediaplayers! Een enorm aantal met heel verschillende mogelijkheden en (daardoor) ook met heel verschillende prijzen. De prijzen lopen uiteen van 15 euro voor een HDMI dongle waarmee je de beelden van je smartphone of laptop draadloos naar de televisie kunt streamen tot meer dan 700 euro voor een geavanceerde mediaspeler die de allerhoogste kwaliteit in het streamen en weergeven van digitale audio en video biedt.

Dit overzicht met alle mediaspelers kun je op tal van manieren doorzoeken om zo je beste mediaspeler tegen de laagste prijs te selecteren.

Informatie mediaspelers

Hieronder geven we wat tips en informatie voor bij het kiezen van een mediaspeler.

Maak van je gewone TV een Smart TV

Heb je een gewone TV maar wil je Smart TV functies als Netflix en het streamen van audio en video vanaf andere apparaten naar je televisie? Dan kun je in de winkel een Smart TV gaan halen, maar je kunt deze functies ook met een eenvoudige mediaspeler aan je bestaande televisie toevoegen. Dat hoeft maar een paar tientjes te kosten.

Het meest bekende, meest populaire en meest verkochte mediaspelertje om dit te bereiken is de Google Chromecast. Deze ondersteunt onder andere de apps van Netflix, Spotify, Videoland, Youtube, NPO, VEVO en Google Play zodat al deze content op je televisie beschikbaar is. De TV moet dan wel over een HDMI aansluiting beschikken om de Chromecast aan te sluiten. Ook de audio en video die op je computer, smartphone of netwerk staat kun je met de Chromecast (en andere mediaspelers) naar je TV streamen.

Meer mogelijkheden van duurdere mediaspelers

In de lijst met alle mediaplayers tref je veel duurdere apparaten aan. Wat kunnen deze allemaal meer? Deze mediaspelers hebben vaak een eigen opslagruimte zodat je je muziekverzameling en filmverzameling op de mediabox zelf kunt opslaan. Ook hebben ze veel meer afspeelmogelijkheden, zowel op het gebied van audio als video. Ze kunnen veel meer bestandsformaten aan, ook van zeer hoge kwaliteit, en ze hebben bijvoorbeeld mogelijkheden van het toevoegen van internet en het weergeven van informatie op de televisie over films en artiesten.

Kijk in het bovenstaande overzicht met alle mediaspelers voor alle prijzen en mogelijkheden.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.