Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mediaspeler / mediaplayer test

Een mediaspeler (of mediaplayer) is een box die je bij je televisie plaatst om op allerlei manieren allerlei media van allerlei bronnen op de TV af te spelen. Ook andere apparaten zoals een blu-ray speler, tv-box, homecinemaset, NAS of soundbar bieden vaak mogelijkheden om bijvoorbeeld muziek en video te streamen. En dat terwijl de smart tv zelf ook veel mogelijkheden biedt. Waarom dan een mediaspeler? De meeste mogelijkheden en de beste kwaliteit bereik je met een goede gespecialiseerde mediaspeler. Maar wat is een goede mediaspeler? Hier vind je de beste mediaspelers uit de test.

Hieronder kijken we naar de beste mediaspeler uit diverse testen en geven we informatie en tips met betrekking tot de aanschaf van de voor jou beste mediaplayer.

Beste mediaspelers uit de test

Onderstaande testen van mediaplayers hebben we voor je gevonden:


Zie ookKies zelf je beste mediaplayer

Of kies zelf de mediaspeler die het best aan je eisen en wensen voldoet. Tegen de laagste prijs natuurlijk!

In het overzicht van alle mediaspelers vind je meer dan 400 mediaplayers! Een enorm aantal met heel verschillende mogelijkheden en (daardoor) ook met heel verschillende prijzen.

De prijzen lopen uiteen van 15 euro voor een HDMI dongle waarmee je de beelden van je smartphone of laptop draadloos naar de televisie kunt streamen tot meer dan 700 euro voor een geavanceerde mediaspeler die de allerhoogste kwaliteit in het streamen en weergeven van digitale audio en video biedt.

Dit overzicht met alle mediaspelers kun je op tal van manieren doorzoeken om zo je beste mediaspeler tegen de laagste prijs te selecteren.

Chromecast mediaspeler

Informatie mediaspelers

Hieronder geven we wat tips en informatie voor bij het kiezen van een mediaspeler.

Maak van je gewone TV een Smart TV

Heb je een gewone TV maar wil je Smart TV functies als Netflix en het streamen van audio en video vanaf andere apparaten naar je televisie? Dan kun je in de winkel een Smart TV gaan halen, maar je kunt deze functies ook met een eenvoudige mediaspeler aan je bestaande televisie toevoegen. Dat hoeft maar een paar tientjes te kosten. Een stuk goedkoper dan een nieuwe televisie!

Het meest bekende, meest populaire en meest verkochte mediaspelertje om dit te bereiken is de Google Chromecast. Deze ondersteunt onder andere de apps van Netflix, Spotify, Videoland, Youtube, NPO, VEVO en Google Play zodat al deze content op je televisie beschikbaar is. De TV moet dan wel over een HDMI aansluiting beschikken om de Chromecast aan te sluiten. Ook de audio en video die op je computer, smartphone of netwerk staat kun je met de Chromecast (en andere mediaspelers) naar je TV streamen.

Meer mogelijkheden van duurdere mediaspelers

In de lijst met alle mediaplayers tref je veel duurdere apparaten aan. Wat kunnen deze allemaal meer? Deze mediaspelers hebben vaak een eigen opslagruimte zodat je je muziekverzameling en filmverzameling op de mediabox zelf kunt opslaan. Ook hebben ze veel meer afspeelmogelijkheden, zowel op het gebied van audio als video. Ze kunnen veel meer bestandsformaten aan, ook van zeer hoge kwaliteit, en ze hebben bijvoorbeeld mogelijkheden van het toevoegen van internet en het weergeven van informatie op de televisie over films en artiesten.

Xiaomi mediaspelerHieronder kijken we naar wat van de mogelijkheden die je bij mediaspelers aantreft.

Ondersteunde streaming diensten

De meeste mensen kopen een mediaspeler omdat ze streaming diensten willen gebruiken die anders niet beschikbaar zijn op hun TV. Maar pas op, er zijn heel veel streaming diensten en ze worden niet altijd door iedere mediaplayer ondersteund. Met de beste mediaspeler kan veel streamingdiensten gebruiken. Zowel voor streaming video als voor het streamen van muziek.

Netflix, Spotify, YouTube, Videoland en Plex worden vrijwel altijd ondersteund. Maar NPO Uitzending Gemist, Disney+, RTL Gemist, SBS Gemist, Apple Music, iTunes, Kodi en Pathé Thuis zijn lang niet op alle mediaspelers te gebruiken. Bij de Mediaspeler Keuzehulp van Coolblue kun je je gewenste streamingdiensten selecteren en zien welke populaire mediaplayers welke diensten ondersteunen.

De resolutie van de mediaspeler

4K (Ultra HD) is een hoge resolutie die door de televisiezenders nog niet ondersteund wordt. Maar online is er al wel veel 4K content aanwezig. Bijvoorbeeld via Netflix en YouTube. Omdat je met een mediaspeler je media vooral van internet haalt is in dit geval 4K Ultra HD wel een interessante optie.  Om de beelden in 4K te zien moet je televisie wel Ultra HD kunnen weergeven, maar ook als dat bij je huidige TV niet het geval is kun je voor de toekomst wel kiezen voor een 4K mediaspeler. Als je later een nieuwe televisie koopt ondersteunt deze waarschijnlijk wel 4K, en anders is je mediaplayer dan weer verouderd.

Vink in het overzicht met alle mediaspelers 4K-ondersteuning aan om alle mediaplayers die geen Ultra HD aankunnen uit het overzicht te verwijderen.

Mediaplayer met ethernet

WiFi is de standaard voor netwerken thuis. Iedere goede mediaspeler ondersteunt dan ook WiFi. Maar een bekabelde verbinding wil wel eens stabieler en sneller zijn. Een ethernet netwerkkabel naar je televisie / mediaspeler trekken is daarom wel aan te raden. Maar niet alle mediaspelers beschikken over een ethernet aansluiting. Vink bedrade netwerkwerkaansluiting dus aan als je je mediaspeler met een kabel in het netwerk wilt opnemen.

Apple TV mediaspeler

Mediaspeler met app

Standaard bedien je de mediaspeler met een afstandsbediening, maar er zijn ook veel mediaspelers waarbij dat tevens met een app kan. Zo kun je je smartphone gebruiken om de mediaspeler en alles dat daar op draait te bedienen.

Mediaspeler met browser

Met een mediaspeler koppel je je TV aan internet. Dat betekent dat je ook over het web zou moeten surfen. Daarvoor moet de mediaspeler dan wel over een webbrowser beschikken.

Mediaspeler met toetsenbord

Als je met je mediaspeler appjes en mails wilt versturen, of veel over internet gaat surfen is het handig als er een draadloos toetsenbordje wordt meegeleverd. Dat tikt een stuk makkelijker! Bij sommige van de beste mediaspelers is dat het geval.

Media bestanden lezen

Media als foto's, films en muziekbestanden kun je draadloos via het netwerk of via Bluetooth naar de mediaspeler streamen. Maar je kunt ook een externe harde schijf of een USB-stick koppelen als de mediaplayer over een USB-poort beschikt. Of speel de media via een geheugenkaart af als deze over een slot voor geheugenkaartjes beschikt. Een USB-poort is vaak aanwezig, een geheugenslot alleen op de beste mediaspelers.

De meest uitgebreide beste mediaspelers beschikken over een harde schijf / SSD of over de ruimte om er één in te bouwen. Dan heb je het wel over de meest luxe modellen.


Kijk in het bovenstaande overzicht met alle mediaspelers voor alle prijzen en mogelijkheden. Je kunt je beste mediaspeler selecteren via dat overzicht (meeste mediaplayer) of via de eveneens hierboven genoemde Mediaspeler Keuzehulp (minder mediaspelers, maar meer selectiemogelijkheden). Of kijk bij de test voor de best geteste mediaspelers.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.