Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste draadloze speaker test

Hier hebben we aandacht voor de beste draadloze speakers uit de test. Met zowel de beste draadloze huiskamer speakers als de beste mobiele speakers voor onderweg.Mobiele draadloze speakers

Draadloze speakers heb je voor in de huiskamer, maar je hebt ook speakers die je mee kunt nemen als je op pad gaat. Deze mobiele speakers gebruiken bluetooth om draadloos de muziek van je telefoon te laten horen. Daarom worden deze draadloze speakers ook vaak bluetooth speakers genoemd. 

Van een mobiele draadloze speaker kun je spreken als de speaker is voorzien van een accu zodat je de luidspreker altijd en overal kunt gebruiken.

Maar de beste van deze draadloze speakers geven een dusdanig goed geluid dat ze ook gerust in huis gebruikt kunnen worden. Veel van deze draadloze speakers doen daarom ook als woonkamer speaker dienst. Maar dan moet je  natuurlijk we voor een goede speaker kiezen . Hieronder vind je de beste van deze draadloze speakers.


Vaak is een portable draadloze speaker een kleine of zelfs heel kleine speaker. Maar je hebt ook heel grote bluetooth speakers die draagbaar zijn (maar dan meer versleepbaar dan mobiel). Deze grote krachtige draadloze speakers met accu worden partyspeakers genoemd.
Draadloze speakers voor in huis

Een goede mobiele bluetooth speaker kun je dus ook in huis gebruiken. Maar er zijn ook speciaal voor niet mobiel gebruik ontwikkelde speakers. Dan kunnen draadloze stereo speakers zijn, maar steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van een enkele speaker. 

Een draadloze speaker voor in huis heeft een heel ander design. Vaak zijn de groter, ze hebben een meer op een woonkamer gericht design en ze zijn niet altijd voorzien van een accu (maar soms wel).

WiFi speaker

Draadloos streamen in huis kan via bluetooth, maar ik adviseer voor thuis een WiFi speaker die ook bluetooth ondersteund. Je kan dan de muziek, podcasts en andere audio zowel via WiFi als bluetooth draadloos naar je speaker streamen.

Het voordeel van een WiFi speaker is dat het een netwerk speaker is, een apparaat dat als apart netwerkapparaat je lokale netwerk en internet. Een goede WiFi speaker kan zelfstandig (dus zonder tussenkomst van een smartphone of computer) contact maken met internet radio of streaming diensten als Spotify. Daarnaast kun je deze draadloze speaker ook als bluetooth speaker gebruiken. Een WiFi speaker is een wat duurdere draadloze speaker, maar biedt meer mogelijkheden.


Smart speaker

Steeds vaker kan een draadloze speaker met WiFi als smart speaker gebruikt worden. Je kan de draadloze luidspreker en andere aangesloten smart apparatuur dan via de smart speaker met je stem bedienen en informatie van internet opvragen die dan door de speaker opgelezen wordt.


Multiroom speaker

Ook kan het zijn dat je de draadloze speaker via WiFi met andere speakers kunt verbinden om een multiroom netwerk op te zetten dat over meerdere speakers (eventueel in verschillende ruimtes) dezelfde muziek afspeelt. De draadloze speakers moeten dan wel hetzelfde multiroom platform ondersteunen, meestal betreft dat WiFi speakers van één fabrikant.

 
In bovenstaande test overzichten kun je de beste draadloze speakers uit de test zien. Deze testen van draadloze speakers zijn uitgevoerd door diverse deskundige organisaties. Van grote audio winkels tot de consumenten organisaties, test sites, review sites en magazines op het gebied van muziek en computers.
Draadloze speaker kopen: Aanbiedingen en keuzehulp

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende draadloze bluetooth speakers (duizenden!) en zoveel aanbieders van deze luidsprekertjes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Via de onderstaande draadloze speaker keuzehulp kun je makkelijk de voor jou beste draadloze speaker vinden.


draadloze speaker kiezen


Of kijk op Beste Bluetooth Speaker Kopen voor de aanbiedingen van de beste winkels waar je goedkoop een goede draadloze speaker kunt kopen.Beste draadloze speaker: Consumentenbond tips

Aan welke voorwaarden moet jou beste draadloze speaker voldoen? In onderstaande video geeft de Consumentenbond specialist handige tips voor bij het kiezen van je beste draadloze speaker.


Deze Consumentenbond expert vertelt je onder andere over de verschillende draadloze luidsprekers, zoals de WiFi speaker, Bluetooth speaker, multiroom speaker en smart speaker. Met de verschillen, de voordelen en de nadelen. Ook geeft de Consumentenbond in dit filmpje tips over het gebruik, het beste formaat van de draadloze speaker en de extra's die op veel van deze speakers aanwezig zijn. 

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Menno Schouten4 juni 2024 om 10:14

    De meeste bluetooth speakers hebben een accu en kun je daarom als mobiele draadloze speaker gebruiken. Maar niet al deze draadloze speakers zijn makkelijk mee te nemen. Bluetooth speakers met accu zoals de Teufel Rockster Go, de Harman Kardon Luna en de Sonos Move zijn wel als mobiele speaker bedoeld maar ik vind dat geen fijne luidsprekers om mee te nemen.

    Een goede draadloze speaker om onderweg te gebruiken is klein zoals de Sony SRS, de JBL Go of de JBL Wind of is groot maar dan wel voorzien van een handvat zoals de Harman Kardon Go, de Harman Kardon Citation of de Bang & Olufsen Beolit. Die laatste groep grote draadloze speakers geeft een veel beter geluid wat ook een groot voordeel is als je ze tevens thuis als speaker gebruikt. Maar ze zijn door hun formaat wel veel lastiger om mee te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.