Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste monitor test

De beste monitor uit de test. De beste monitor voor kantoor en thuis, maar ook de beste game monitor, de beste ultrawide monitor, de beste goedkope monitor en andere best geteste monitoren.

Hier vind je een PC monitor test overzicht met de beste monitoren uit de test. Ook geven we tips en hebben we een keuzehulp, voor bij het kopen van de voor jou persoonlijk beste monitor.

Een computermonitor kopen? Is dat niet uit de tijd? In deze tijd van laptops? Nee, er worden nog steeds veel monitoren verkocht. Bijvoorbeeld voor games, voor DTP en voor zakelijk gebruik. Maar ook omdat veel laptop gebruikers liever een "echte" monitor gebruiken als ze achter hun bureau zitten. 

Daarom kijken we hier naar de beste monitor voor verschillende toepassingen. Voor PC en laptop. Zoals de beste DTP monitor, de beste gaming monitor en de beste monitor voor op de werkplek.

De beste monitoren uit de test


Hieronder vind je de uitslagen van de beste monitor testen uitgevoerd door meerdere organisaties. Kijk daar wat de beste monitor is, of wat de beste monitoren zijn, in iedere computer monitor test.


Zie ook

Monitor Keuzehulp op Beste Monitor Kopen

Een monitor keuzehulp, de goedkoopste winkels, de computermonitor top 10, je vind ze allemaal op Beste Monitor Kopen. Probeer daar vooral de Monitor Keuzehulp daar eens uit. 

Deze keuzehulp voor computermonitoren geeft reviews, test en ervaringen van meer dan 400 computer beeldschermen.

beste monitor test

De beste monitor voor menig toepassing

Wat is de beste monitor voor je computer? Dat is een lastige vraag. Er zijn namelijk vele toepassingen voor een PC beeldscherm. Ben je een gamer? Dan stel je heel ander eisen aan de beste monitor dan een grafisch ontwerper. Of gebruik je de monitor om video's te monteren? Dan heeft de beste computer monitor weer andere eigenschappen die belangrijk zijn.

Beste monitor voor gaming

Bij de beste computerscherm voor gaming is een snelle responstijd nodig. Een snelle beeldafhandeling is van groot belang om snel te kunnen reageren. Met een trage monitor heb je bij actiegames een nadeel ten opzichte van je tegenstanders.

Een gaming monitor met 1 of 2 ms responstijd tijd is nodig om ghosting te voorkomen. Ook de verversingssnelheid van de monitor mag bij het gamen niet onder 75Hz liggen. En voor het spelen van games is een groot beeldscherm wel erg fijn.

Kijk bij de keuzehulp van het bovenstaande Beste Monitor Kopen wat momenteel goede gaming monitoren zijn. In het monitor test overzicht vind je de best geteste monitoren bij de gaming monitor test.

MSI curved monitor gaming

MSI curved monitor gaming


Een goede game monitor is soms een brede curved monitor. Door in een brede monitor naar de uiteinden toe een bocht aan te brengen krijg je een vorm waarbij het lijkt alsof je in de monitor kruipt. Je komt veel meer in de actie te zitten. Wat dat betreft kun je een curved monitor zien als de beeldscherm variant van de surround soundset.

Beste monitor voor beeldbewerking (DTP, fotobewerking en videobewerking)

Bij de beste monitor voor videobewerking en fotobewerking (DTP) is een superscherpe beeldresolutie zeer belangrijk. Hoe hoger de resolutie van het computerscherm hoe beter. Minimaal QHD wordt aangeraden bij een DTP monitor, een computer monitor voor het bewerken van videobeelden of een fotobewerking monitor.

Een IPS of PLS paneel zorgt bij een monitor voor meer realistische kleuren, en ook dat is natuurlijk van het grootste belang bij fotobewerking en videobewerking. En tenslotte, hoe groter het computer scherm hoe nauwkeuriger je op de monitor kunt werken.

Asus ProArt DTP beeldbewerking monitor

Asus ProArt professionele DTP monitor


Bij de beste computer monitor voor ontwerpers en designers is tevens een hoge resolutie noodzakelijk om nauwkeurig te kunnen werken. Werk je met kleur, kies dan voor een monitor met uitgebreide kleurdekking.

Bij de keuzehulp op Beste Monitor Kopen kun je bij "aanbevolen voor gebruik" kiezen voor beeldbewerking en grafisch vormgeven. Je krijgt dan alle computer monitoren die daarvoor de beste monitoren zijn. Ook in het monitor test overzicht vind je de beste monitoren voor deze professionals.

Beste monitor voor films en video

Bij het via je computers kijken naar films is een goede beeldkwaliteit natuurlijk erg belangrijk. Voor filmliefhebbers is vooral de beeldscherpte, de helderheid en de resolutie van de monitor belangrijk. 

Ultra HD (4K) is de nieuwe standaard voor films en is dus noodzakelijk voor een filmliefhebber. Voor het kijken van de Nederlandse televisiezenders is 4K nog niet erg nodig omdat de beelden nog in een lagere resolutie worden uitgezonden. Maar steeds meer content van online streaming video diensten en internet video content is wel in hoge Ultra HD kwaliteit beschikbaar. Met een UHD monitor profiteer je optimaal van deze hoge beeldresolutie.

De beste monitor met 4K beeldresolutie is bovenaan te vinden in de 4K Ultra HD monitor test.


Samsung UHD monitor 4K Ultra HD

Samsung UHD monitor (4K Ultra HD)

Beste monitor voor kantoorwerk

Doe je vooral administratieve of rekenkundige handelingen op je computer? Werk je vooral met tekst en cijfers? Dan kan een eenvoudige computer monitor volstaan. 

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een laptop, maar voor op het bureau wordt een losse monitor dan vaak plezierig gevonden. Kies dan een monitor met een grootte die je fijn vindt. Zaken als het aantal weer te geven kleuren en resolutie zijn voor deze taken minder van belang.

Kijk bij het bovenstaande beste monitor test overzicht voor de beste monitor voor op kantoor uit de test.

Beste ultrawide monitor

In het beste monitor test overzicht bovenaan vind je ook de beste ultrawide monitor uit de test. De naam zegt het al, een ultra wide monitor is extreem breed. Een brede ultrawide monitor ziet er uit als meerdere computer monitoren naast elkaar, en zo gebruik je deze brede pc monitor ook.  

Door de extreme breedte kun je op het computerscherm veel meer vensters naast elkaar open zetten. Een ultra wide monitor is de beste monitor als je veel programma's gelijktijdig gebruikt en niet de hele tijd hoeft te switchen. 


LG ultrawide monitor

LG ultrawide monitor


Bij een ultrawide monitor kun je gelijktijdig meerdere vensters goed zien. Ultra wide monitoren worden veel gebruikt door programmeurs, editors maar ook als beeldscherm in de beveiliging.

Beste monitor merken

Goede monitoren worden gemaakt door bekende computer fabrikanten zoals HP, Asus, Acer, MSI, Dell, Apple, Lenovo en Gigabyte, maar ook door fabrikanten van beeldschermen zoals Philips, Samsung, LG, BenQ, AOC, EIZO en Iiyama. 

Er is dus veel keuze uit goede computermonitoren. Bij de beste aanbieders op Beste Monitor Kopen vind je aanbiedingen van al deze PC monitoren.

Alle beste monitoren uit de test zijn in het bovenstaande monitor test overzicht te vinden.


Zie ook: 


Onderwerp:
Wat is de beste monitor uit de test? Bovenaan deze pagina vind je de beste computermonitoren uit de monitor test. Het betreft goede monitor voor een desktop PC, maar natuurlijk kun je deze beste monitoren uit de test ook met je laptop gebruiken. Het betreft diverse beeldscherm testen en diverse beste monitoren zoals de beste gaming monitoren, de beste ultrawide monitor en de beste gebogen (curved) monitor. Ook vind je hier de beste computermonitor uit de computer monitor test voor bijvoorbeeld kantoor, thuis en voor gaming.
 

Een reactie posten

0 Reacties