Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mountainbike test (MTB)

 

Mountainbikes worden steeds vaker gekocht. Mountainbiken is een sport die met het jaar populairder wordt. Zowel volwassenen als kinderen kopen een mountainbike (MTB). Maar wat is de beste mountainbike? Hier de uitslagen van vergelijkende testen van mountainbikes.

Testen van mountainbikes

Onderstaande testen van mountainbikes hebben we verzameld:


Wat is een mountainbike?

Bergen hebben we in Nederland niet, maar wel bossen, heuvels en duinpaden. Met een mountainbike (MTB) kun je ook op slechte onverharde wegen je weg vinden. Een mountainbike beschikt daarvoor over een extra stevig frame, geen overbodige onderdelen, dikke banden met veel profiel en goede vering. Meestal is deze vering zowel bij de voorwielen als bij de achterwielen aanwezig.

Mountainbikes heb je van een paar honderd euro, maar ook van een paar duizend euro. De beste mountainbikes vallen natuurlijk in een duurdere prijsklasse, maar voor beginners zijn er ook leuke mountainbikes te koop tegen lage prijzen.

Kijk maar eens op Beste Mountainbike Kopen voor online winkels waar je met hoge korting goede mountainbikes kunt kopen.
Wat is een hardtail mountainbike?

Bij het kopen van een mountainbike kom je wel eens termen tegen waarvan je als beginner denk "wat is dat nou?". Hardtail is zo'n term. Een hardtail mountainbike heeft alleen vering in voorvork. Met zo'n MTB kun je veel snelheid maken. Voor gebruik in Nederland, waar je meestal vlak rijdt, is een hardtail mountainbike de beste koop. Een  hardtail mountainbike is namelijk gemiddeld minder duur dan zijn tegenhanger, de full suspension mountainbike.

Wat is een full suspension mountainbike?

Een full suspension mountainbike (ook wel fully) genoemd heeft zowel vering voor als achter. Hiervan profiteer je als je grote hoogteverschillen moet overwinnen. De full suspension MTB is dus een echte mountainbike want hij komt in bergen het best tot zijn recht, maar ook op ruw terrein met veel hellingen.

Aluminium of carbon frame?

De pro's rijden met een carbon frame. Carbon is een licht materiaal, wat wielrenners met een carbon mountainbike of carbon racefiets een sterk voordeel geeft. Ben je geen pro? Dan kun je veel geld besparen door te kiezen voor een MTB met een aluminium frame. Aluminium is ook licht, is sterk, en een stuk beter te betalen dan carbon.


All Terrain Bike (ATB)

Zoals we al schreven hoef je in Nederland niet met je mountainbike echt te klimmen. Veel van de mountainbikes die je in Nederland koopt zijn dan ook All Terrain Bikes (ATB's). ATB fietsen zijn meer dan echte mountainbikes geschikt voor gebruik op een vlakke asfaltweg.

Vaak beschikt een All Terrain Bike (ATB) over een zelfde frame als een mountainbike (MTB), maar is de fiets voorzien van dikkere banden, spatborden, verlichting, reflectoren en soms zelfs een bagagedrager. Ook staat het stuur vaak hoger zodat je er comfortabel op kunt zitten. Vooral mountainbikes voor kinderen zijn vaak eigenlijk ATB's. Mountainbikes waarmee ze ook goed naar school kunnen rijden, ook als het bijvoorbeeld donker is.

Een echte mountainbike heeft banden met meer profiel zodat je er op slecht terrein beter mee uit de voeten kan. Het zadel staat hoog voor een sportieve fietshouding en de voorzieningen van een stadsfiets zoals spatborden ontbreken.

Bij de mountainbike tests hierboven vind je testen van echte mountainbikes. Kijk daar voor de beste mountainbike.

Zie ook: Beste fietsen uit de test


Onderwerpen:
Beste MTB test, beste mountainbike test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.