Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste mountainbike test (MTB)

De beste mountainbike (MTB) uit de test en andere goede mountainbikes. Met goede online aanbiedingen van de beste winkels.

Beste mountainbike MTB test

Mountainbikes worden steeds vaker gekocht. Mountainbiken is een sport die met het jaar populairder wordt. Zowel volwassenen als kinderen kopen een mountainbike (MTB). Maar wat is de beste mountainbike? Hier de uitslagen van vergelijkende testen van mountainbikes.Beste mountainbikes uit de MTB test

Onderstaande testen van mountainbikes hebben we verzameld. Hier hier voor de beste mountainbike uit iedere MTB test.

Giant mountainbike
Giant mountainbikeProfessionele en goedkope mountainbikes

Bergen hebben we in Nederland niet, maar wel bossen, heuvels en duinpaden. Met een mountainbike (MTB) kun je ook op slechte onverharde wegen je weg vinden. Een mountainbike beschikt daarvoor over een extra stevig frame, geen overbodige onderdelen, dikke banden met veel profiel en goede vering. Meestal is deze vering zowel bij de voorwielen als bij de achterwielen aanwezig.

Mountainbikes heb je van een paar honderd euro, maar ook van een paar duizend euro. De beste mountainbikes vallen natuurlijk in een duurdere prijsklasse, maar voor beginners zijn er ook leuke mountainbikes te koop tegen lage prijzen.
Mountainbike aanbiedingen beste winkels

Kijk maar eens op Beste Mountainbike Kopen voor online winkels waar je met hoge korting goede mountainbikes kunt kopen. Dit zijn de beste winkels voor een goede goedkope mountainbike.Wat is een hardtail mountainbike?

Bij het kopen van een mountainbike kom je wel eens termen tegen waarvan je als beginner denk "wat is dat nou?". Hardtail is zo'n term. Wat is een hardtail MTB?

Een hardtail mountainbike heeft alleen vering in voorvork. Met zo'n MTB kun je veel snelheid maken. 

Voor mountainbiken in Nederland, waar je meestal vlak rijdt, is een hardtail mountainbike de beste koop. Een  hardtail mountainbike is namelijk gemiddeld minder duur dan zijn tegenhanger, de full suspension mountainbike.
Wat is een full suspension mountainbike?

Een full suspension mountainbike (ook wel fully mountainbike) genoemd heeft zowel vering voor als achter. Hiervan profiteer je als je grote hoogteverschillen moet overwinnen. 

De full suspension MTB  / fully MTB is dus een echte mountainbike want deze fiets komt in bergen het best tot zijn recht. Maar ook op ruw terrein met veel hellingen is een fully mountainbike de beste mountainbike.

Cube mountainbike
Cube mountainbike
MTB met aluminium of carbon frame?

De pro's rijden op een mountainbike met een carbon frame. Carbon is een licht materiaal, wat wielrenners met een carbon mountainbike of carbon racefiets een sterk voordeel geeft. 

Ben je geen pro? En heb je niet het budget voor een heel dure mountainbike? Dan kun je veel geld besparen door te kiezen voor een MTB met een aluminium frame. Aluminium is ook licht, is sterk, en een stuk beter te betalen dan carbon. 

Vergeleken met een carbon mountainbike is een aluminium MTB een relatief goedkope mountainbike. Kijk op het bovenstaande Beste Mountainbike Kopen voor aanbiedingen van mountainbikes.All Terrain Bike (ATB)

Zoals we al schreven hoef je in Nederland niet met je mountainbike echt te klimmen. Veel van de mountainbikes die je in Nederland koopt zijn dan ook All Terrain Bikes (ATB's). ATB fietsen zijn meer dan echte mountainbikes geschikt voor gebruik op een vlakke asfaltweg.

Vaak beschikt een All Terrain Bike (ATB) over een zelfde frame als een mountainbike (MTB), maar is de fiets voorzien van dikkere banden, spatborden, verlichting, reflectoren en soms zelfs een bagagedrager. Ook staat het stuur vaak hoger zodat je er comfortabel op kunt zitten. 

Vooral mountainbikes voor kinderen zijn vaak eigenlijk ATB fietsen. Mountainbikes waarmee ze ook goed naar school kunnen rijden, ook als het bijvoorbeeld donker is.

Een echte mountainbike heeft banden met meer profiel zodat je er op slecht terrein beter mee uit de voeten kan. Het zadel staat hoog voor een sportieve fietshouding en de voorzieningen van een stadsfiets zoals spatborden ontbreken. Wil je een mountainbike waarop je ook op de weg goed kunt fietsen? Kies dan voor een ATB fiets in plaats van een MTB. Ook de ATB fietsen staan op het bovenstaande Beste Mountainbike Kopen.

Bij de mountainbike tests hierboven vind je testen van echte mountainbikes. Kijk daar voor de beste mountainbike.Elektrische mountainbike

Sterk in opkomst is de elektrische mountainbike, de e-bike versie van de MTB. Met een elektrische MTB is het net zo sportief fietsen als met een gewone mountainbike, maar steile hellingen en modderige stukken gaan wat soepeler waardoor je met een elektrische mountainbike veel gelijkmatiger en soepeler kunt fietsen.

Steeds meer fietsmerken brengen elektrische mountainbikes op de markt. Een topmerk voor een elektrische mountainbike is Cube dat een groot aantal verschillende e-mountainbikes aanbiedt. Maar ook bij andere fabrikanten kun je terecht voor een elektrische mountainbike zoals Trek, Cannondale, Scott, Focus en Stromer.


Cube elektrische mountainbike

Cube elektrische mountainbikeMountainbike routes in Nederland

In Nederland worden steeds meer mountainbike paden aangelegd en mountainbike routes uitgezet. Heb je interesse in mountainbiken en wil je weten waar je een goede MTB route kunt vinden, kijk dan bij het mountainbike route overzicht. Daar vind je alle officiële MTB routes in Nederland, dat zijn meer dan 250 mountainbike routes.

De meeste MTB routes zijn in het oosten van Nederland te vinden. Maar ook Zeeland, Brabant en Zuid Limburg kennen veel mountainbike routers.Beste mountainbike merken

Er zijn veel fabrikanten van mountainbikes. Je hebt MTB fabrikanten die mountainbikes van de hoogste kwaliteit maken. Mountainbikes waarop wereldkampioenschappen en ander belangrijke MTB wedstrijden worden gehouden, maar je hebt ook goedkope mountainbikes en voordelige mountainbikes voor kinderen die ook als wegfiets gebruikt kunnen worden (ATB's).

Cube mountainbike

Een MTB fabrikant uit Duitsland die alle soorten mountainbikes in diverse prijsklassen maakt. Als je een goede MTB zoekt voor jouw budget (behalve in de low budget klasse) kom je vaak uit op een Cube mountainbike. Of je nu een hardtail MTB, tour mountainbike, full suspension MTB, hybride ATB of ander soort mountainbike zoekt. Cube heeft ook goede mountainbikes voor vrouwen en echte mountainbikes voor kinderen.

Giant mountainbike

Ook Giant heeft een heel breed aanbod aan goede mountainbikes. Van een mountainbike voor de MTB beginner van een paar honderd euro tot een wedstrijd MTB die vele duizenden euro's kost. Giant mountainbikes doen het vooral goed bij dames, heren en kinderen die betaalbare mountainbike van goede kwaliteit zoeken.


Cannondale mountainbike

Cannondale mountainbike

Cannondale mountainbike

Cannondale is een allround fietsfabrikant uit Amerika, maar in Nederland zijn vooral de Cannondale mountainbikes bekend. Dat is niet voor niets want een Cannondale MTB is een mountainbike van topkwaliteit. Zoek je een heel goede MTB voor heren of een mountainbike voor dames of een kind. Kijk dan vooral bij de bovenstaande aanbiedingen eens naar Cannondale mountainbikes. Dit is één van de aller beste mountainbike fabrikanten.

Scott mountainbike

Een andere Amerikaanse fabrikant van top mountainbikes voor heren, dames en kinderen is Scott. Fabrikant Scott heeft een groot MTB en ATB assortiment met een ruime keuze uit fietsen in vele soorten, maten en prijsklassen. Er is altijd wel een Scott MTB of Scott ATB die aan je eisen voldoet.

Canyon mountainbike

Niet iedereen zal Canyon tot de beste mountainbikes rekenen, maar we zetten deze MTB fabrikant toch in deze lijst omdat ze mountainbikes met een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding maken. Zoek je geen mountainbike uit de topklasse maar een goede relatief goedkope MTB? Kijk dan vooral eens bij de Canyon mountainbikes.

Trek mountainbike

Trek is vooral bekend om zijn racefietsen en andere fietsen voor op de weg. Trek maakt ook goede mountainbikes, en vooral ook goede ATB fietsen. Een Trek mountainbike is een aanrader als je een mountainbike zoekt die ook op de weg goed presteert.

Specialized mountainbike

Evenals de MTB's van o.a. Trek, Cannondale, Santa Cruz en Scott komen de Specialized mountainbikes uit de USA. Specialized is een innovatieve MTB fabrikant die vooral fully, hardtail en downhill mountainbikes maakt.


Specialized mountainbike
Specialized mountainbike

Santa Cruz mountainbike

Santa Cruz maakt een hele reeks mountainbikes van goede kwaliteit met een ruime keuze uit modellen en specificaties.

Merida mountainbike

Merida is een fietsfabrikant uit Taiwan die mountainbikes met een goede prijs / kwaliteit verhouding maakt. Er is een goede Merida ATB voor beginners en professionals, voor recreant en wedstrijd fietser, MTB's voor dames, heren en kinderen.

Bianchi mountainbike

Ook Bianchi is een goede MTB fabrikant. Van alle hier genoemde fietsmerken is Bianchi met afstand de oudste. Bianchi fietsen werden al in 1885 gemaakt. Maar dat neemt niet weg dat een Bianchi MTB een moderne mountainbike met de nieuwste technieken is. Een MTB van deze tijd!

Meer MTB merken

En zo zijn er nog meer mountainbike merken. Bijvoorbeeld BMV, Bulls, Rockrider (van Decathlon), Kona, Focus Bikes, Orbea, HaiBike. Koga en Ridley. Bij de aanbiedingen op  het boevngenoemde Beste Mountainbike Kopen vind je ze allemaal. Of kijk bij de mountainbike test wat momenteel goede mountainbikes zijn.


Zie ook: Beste fietsen uit de test


Onderwerp:
Zoek je een goede mountainbike / goede MTB? Bovenaan vind je een MTB test overzicht met de beste mountainbikes uit de test en op Beste Mountainbike Kopen vind je aanbiedingen van de beste en goedkoopste winkels die online goede MTB's verkopen. Ook kijken we hier naar de beste mountainbike merken en naar de verschillende soorten mountainbikes en hebben we tips om de voor jou beste MTB goedkoop te kopen.