Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste muis computer

Voor gamers en gebruikers van de desktop PC is hij onmisbaar, voor gebruikers van een laptop vaak makkelijk, een goede computermuis. Hier kijken we naar de beste muizen voor bij je computer, voor gaming en voor kantoorwerk.

De beste muizen uit de test

We beginnen bij de beste muizen uit de vergelijkende tests. Hieronder vind je de testen van muizen die we voor je gevonden hebben.

Beste muis kopen

Op Beste Computermuis Kopen vind je de beste winkels waar je online goedkoop een goede muis kunt kopen. Ook is hier de actuele top 10 van muizen voor de computer te vinden.

Beste gaming muis kopen

Aan een gaming muis worden andere (veel hogere) eisen gesteld dan aan een computermuis voor kantoorwerk of om over internet te browsen. Bij gaming kan immers een fractie van een seconde beslissend zijn, dus de muis moet supersnel reageren en extreem nauwkeurig werken. Ook moet een gaming muis anders in de hand liggen en ook aan het design en de uitstraling van een gaming muis worden heel andere eisen gesteld.

Op Beste Gaming muis Kopen vind je de actuele gaming muis top 10 en de beste winkels waar je online deze beste muizen online tegen de laagste prijs kunt kopen.


Informatie beste muis computer kopen

Waar moet je op letten als je een goede muis wilt kopen? Hieronder kijken we naar de verschillende soorten muizen en hun gewenste eigenschappen.

Ergonomische muis
Breng je dagelijks meerdere uren achter de computer door? Dan is de ergonomische muis een zware aanrader. Deze computermuizen zijn speciaal ontworpen om spieren en gewrichten te ontlasten en om de houding te verbeteren. Zo voorkom je lichamelijke klachten zoals door RSI. Vaak is een ergonomische muis voorzien van een trackbal omdat dit beter is voor je pols.

De vorm en ook de manier van vasthouden zijn bij een ergonomische muis heel anders dan bij een standaard muis. Even wennen, maar veel beter voor je lichaam. Ook laptop gebruikers kunnen veel baat hebben bij een ergonomische muis, al is zo'n muis vaak erg groot en daarom wel lastig mee te nemen als je met je laptop op pad gaat.

Laptop muis
Daarom kiezen de meeste laptop gebruikers die een losse muis willen gebruiken voor een kleine muis. Deze compacte muis of mini muis, wordt daarom ook wel laptop muis genoemd. Ergonomisch is zo'n muis zeer matig, dus voor de uren dat je met je laptop op je werkplek zit adviseren we een ergonomische muis. De laptop muis is dan een tweede muis die mee op reis mag.

Bureau muis
De bureau muis de standaard muis. Groter dan de laptopmuis, maar kleiner dan een echte ergonomische muis. Van ergonomie is bij de meeste bureau muizen wel sprake, waarbij de ene computermuis duidelijk meer ergonomisch van vorm is dan de andere. Kijk op het bovenstaande Beste Computermuis Kopen voor alle mogelijkheden.

De meeste bureau muizen zijn tegenwoordig draadloos en meestal is dat via bluetooth. Beschikt je computer niet over bluetooth en wil je een draadloze muis? Kies dan voor een muis met USB-dongle. Dit is een ontvanger die je in een USB-poort prikt en die draadloos in contact staat met je computermuis.

Gaming muizen
Gaming muizen hebben we al eerder genoemd. Dit zijn de beste muizen. Heel snel, heel nauwkeurig en vaak ook heel ergonomisch. Maar goede gaming muizen zijn ook aanmerkelijk duurder dan computermuizen voor niet-gamers.

Nog wat computermuis tips

  • Ben je linkshandig? Kies dan voor een specifieke muis voor linkshandigen. Dat werkt dan veel makkelijk voor je en de keuze aan muizen voor linkshandigen is groot genoeg.
  • Een standaard muis heeft twee knoppen, maar er zijn ook computermuizen met aanmerkelijk meer knoppen, tot wel een stuk of 30! Onder deze knoppen kun je zelf handelingen die je veel doet programmeren. Dat kan heel plezierig zijn!
  • Meestal geeft een muis een klikgeluid bij iedere druk op een knop. Omdat er mensen zijn die zich daaraan ergeren zijn er stille muizen ontwikkeld waarbij de klik niet of nauwelijks hoorbaar is.
Kijk op op het bovenaan genoemde beste gamingmuis of beste computermuis kopen voor alle mogelijkheden en voor het kiezen van de voor jou beste muis.


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.