Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste muis computer (incl. gaming muis)

Voor gamers en gebruikers van de desktop PC is hij onmisbaar, voor gebruikers van een laptop vaak makkelijk, een goede computermuis. Hier kijken we naar de beste muizen voor bij je computer, voor gaming en voor kantoorwerk.

De beste muizen uit de test

We beginnen bij de beste muizen uit de vergelijkende tests. Hieronder vind je de testen van muizen die we voor je gevonden hebben. Van iedere test zie je de beste muis of beste muizen.


Beste muis kopen

Op Beste Computermuis Kopen vind je de beste winkels waar je online goedkoop een goede muis kunt kopen. Ook is hier de actuele top 10 van muizen voor de computer te vinden.


Beste gaming muis kopen

Aan een gaming muis worden andere (veel hogere) eisen gesteld dan aan een computermuis voor kantoorwerk of om over internet te browsen. Bij gaming kan immers een fractie van een seconde beslissend zijn, dus de muis moet supersnel reageren en extreem nauwkeurig werken. Ook moet een gaming muis anders in de hand liggen en ook aan het design en de uitstraling van een gaming muis worden heel andere eisen gesteld.

Overzicht alle computermuizen

In het overzicht met alle computermuizen vind je de beschrijvingen, specificaties, prijzen en andere gegevens van meer dan 1.800 muizen, waaronder ook de gaming-muizen. Ook vind je er reviews en ervaringen van gebruikers. Ideaal om de beste muis tegen de laagste prijs te vinden


Informatie beste muis computer kopen

Waar moet je op letten als je een goede muis wilt kopen? Hieronder kijken we eerst naar de verschillende soorten muizen en hun gewenste eigenschappen.

Ergonomische muis
Breng je dagelijks meerdere uren achter de computer door? Dan is de ergonomische muis een zware aanrader. Deze computermuizen zijn speciaal ontworpen om spieren en gewrichten te ontlasten en om de houding te verbeteren. Zo voorkom je lichamelijke klachten zoals door RSI. Vaak is een ergonomische muis voorzien van een trackball omdat dit beter is voor je pols.

De vorm en ook de manier van vasthouden zijn bij een ergonomische muis heel anders dan bij een standaard muis. Even wennen, maar veel beter voor je lichaam. Ook laptop gebruikers kunnen veel baat hebben bij een ergonomische muis, al is zo'n muis vaak erg groot en daarom wel lastig mee te nemen als je met je laptop op pad gaat.

Bij de testen bovenaan vind je ook de beste muizen uit de ergonomische muizen test.

Laptop muis
Daarom kiezen de meeste laptop gebruikers die een losse muis willen gebruiken voor een kleine muis. Deze compacte muis of mini muis, wordt daarom ook wel laptop muis genoemd. Ergonomisch is zo'n muis zeer matig, dus voor de uren dat je met je laptop op je werkplek zit adviseren we een ergonomische muis. De laptop muis is dan een tweede muis die mee op reis mag.

Bureau muis
De bureau muis de standaard muis. Groter dan de laptopmuis, maar kleiner dan een echte ergonomische muis. Van ergonomie is bij de meeste bureau muizen wel sprake, waarbij de ene computermuis duidelijk meer ergonomisch van vorm is dan de andere. Kijk op het bovenstaande Beste Computermuis Kopen voor alle mogelijkheden.

Bluetooth muis of USB-muis
De meeste bureau muizen zijn tegenwoordig draadloos en meestal is dat via bluetooth. Beschikt je computer niet over bluetooth en wil je een draadloze muis? Kies dan voor een muis met USB-dongle. Dit is een ontvanger die je in een USB-poort prikt en die draadloos in contact staat met je computermuis.

Gaming muisGaming muizen hebben we al eerder genoemd. Dit zijn de beste muizen. Heel snel, heel nauwkeurig en vaak ook heel ergonomisch. Maar goede gaming muizen zijn ook aanmerkelijk duurder dan computermuizen voor niet-gamers. De beste gaming muis uit de gaming muizen test vind je bovenaan.

Trackball muis
Een trackball muis hoef je niet te bewegen. Je beweegt namelijk een balletje (de trackball) en de muis zelf blijft op één plaats staan. Dat betekent dat je de muis bijvoorbeeld ook op je schoot of op de leuning van de bank kunt gebruiken. Een trackball muis is niet geschikt voor linkshandig gebruik.

Kijk voor de beste trackball muis bovenaan bij de test van ergonomische muizen.

Verticale muis
De verticale muis is een ergonomische muis die niet plat op je bureau rust, maar een vericale vorm houdt. Deze muis voor de computer hou je dus heel anders vast. In deze houding belast je de spieren 10% minder, heb je een betere werkhouding en is de druk op de pols minder. Helaas is ook deze muis alleen voor rechtshandig gebruik.

Ook de beste verticale muis wordt genoemd bij de ergonomische muizen test.

Nog wat computermuis tips

Hieronder geven we tips voor het kiezen van de voor jou beste muis voor de computer. In het bovenaan genoemde overzicht met alle muizen voor de computer kun je op deze opties selecteren en zodoende een overzicht overhouden met alleen de voor jou beste muizen.

Linkshandig

Ben je linkshandig? Kies dan voor een specifieke muis voor linkshandigen. Dat werkt dan veel makkelijk voor je en de keuze aan muizen voor linkshandigen is groot genoeg. Kijk maar in het bovenstaande overzicht met alle computermuizen.

Programmeerbare knoppen

Een standaard muis heeft twee knoppen, maar er zijn ook computermuizen met aanmerkelijk meer knoppen, tot wel een stuk of 30! Onder deze knoppen kun je zelf handelingen die je veel doet programmeren. Dat kan heel plezierig zijn!

Optische muis of laser muis

Een optische muis beschikt over een kleine camera die de muisbewegingen registreert. Deze techniek werkt heel precies. Maar pas op, een optische muis werkt niet op een glazen werkblad.

Een lasermuis gebruikt een pulserende laserstraal om de bewegingen te meten. Deze techniek wordt minder gebruikt dan die van een optische muis.

Stille muis

Meestal geeft een muis een klikgeluid bij iedere druk op een knop. Omdat er mensen zijn die zich daaraan ergeren zijn er stille muizen ontwikkeld waarbij de klik niet of nauwelijks hoorbaar is.

Muis met instelbare DPI

De gevoeligheid van de muis wordt in dots per inch uitgedrukt (DPI). Hoe hoger de DPI is hoe nauwkeuriger en sneller de muis reageert op je bewegingen. Voor kantoorwerk is de DPI niet zo belangrijk maar voor gaming muizen is dat (in de game) van levensbelang. De beste muizen voor gaming beschikken daarom over een knop waarmee je via de muis zelf de DPI kunt regelen. 

Draadloze muis met accu

Als je de hele dag met een snoerloze muis werkt kan het best snel gaan met de batterijen. Kies dan voor een draadloze muis met accu. Een goede accu levert voor vele dagen stroom en kan makkelijk opgeladen worden.

Kijk op op het bovenaan genoemde beste gamingmuis of beste computermuis kopen voor alle mogelijkheden en voor het kiezen van de voor jou beste muis.


Onderwerpen:
Beste computermuis test, beste muis computer, draadloze muis, ergonomische muizen, beste computermuizen test.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.