Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste naaimachine test

Op zoek naar de beste naaimachine tegen een gunstige prijs? Hier vind je testen van naaimachines en tips voor bij het vinden van de voor jou beste naaimachine tegen de laagste prijs.

Naaimachine tests

Hieronder vind je een overzicht van de beste naaimachines uit vergelijkende testen. Kijk voor de beste naaimachine uit de test bij de betreffende naaimachine test,Selecteer zelf je beste naaimachine

Kijk hier voor meer dan 250 naaimachines en selecteer aan de hand van je wensen en eisen zelf de voor jou beste naaimachines. Kies via selectievelden het door jou gewenste vermogen, snoerlengte, kleur, merk, prijsklasse e.d. en je ziet precies welke naaimachines in aanmerking komen en wat deze kosten.


Beste naaimachine kopen

Meer goede winkels om de beste naaimachines te kopen vind je op Beste Naaimachine Kopen. Ook de actuele naaimachine top 10 is hier te vinden.


Mechanische naaimachine of elektrische naaimachine?

Een mechanische naaimachine is de klassieke naaimachine, maar tegenwoordig beschikt ook een mechanische naaimachine over een elektrische motor en een voetpedaal om deze naaimachinemotor aan het werk te zetten.

Bij een elektronische naaimachine gaan de elektronische mogelijkheden verder. Omdat een mechanische naaimachine tegenwoordig ook over een elektrische motor beschikt kun je deze naaimachine eigenlijk beter computergestuurde naaimachine noemen.

Zo'n moderne elektrische naaimachine is namelijk voorzien van een digitaal scherm dat veel informatie geeft. Daardoor kun je er veel nauwkeuriger mee werken. De mogelijkheden van een computergestuurde elektrische naaimachine zijn veel groter, maar de naaimachines zijn ook duurder.

Tips beste naaimachine kiezen

Wat moet je op letten bij het kiezen en kopen van een naaimachine? Hier wat tips voor bij het selecteren van de voor jou beste naaimachine.
 • Kies voor een goed merk naaimachine. Singer is het absolute topmerk onder de naaimachines (daarover verderop op deze pagina meer). Ook Brother en Toyota maken goede degelijke naaimachines met veel mogelijkheden die plezierig zijn in het gebruik.
   
 • De zigzagsteek, het knoopsgat en de rechte steek zijn de standaard functie van een naaimachine. Dat kan iedere goede naaimachine wel aan. Veel gebruikers hebben hier ook genoeg aan, maar als je meer wilt met je naaimachine, zoals kleding maken, kijk dan goed naar de extra mogelijkheden. In het bovenstaande overzicht met naaimachines zijn deze functies per naaimachine goed aangegeven.
   
 • Het DTF systeem voorkomt dat stoflagen ten opzichte van elkaar gaan verschuiven. Vooral bij wattine als tussenlaag kan dan nogal eens voorkomen, en DTF voorkomt dat.
   
 • Let ook op het vermogen. De kracht van een maaimachine is belangrijk voor het doorsteken. Ook bij een lage snelheid moet de naaimachine krachtig zijn.
   
 • Elektrische motorbesturing is daarbij een aanrader. Elektronische motorbesturing houdt de doorsteekkracht op iedere snelheid krachtig. Ook als je heel voorzichtig naait.
   
 • Bij een vrije arm naaimachine kun je het hoekgedeelte verwijderen zodat je makkelijk kunt overschakelen op een ander naaioppervlak.
   
 • Het is fijn als je de spoel snel kunt verwisselen. Dit is nodig als je garen op is of als je een ander soort / kleur garen wilt gebruiken.
   
 • De snelheidsregelaar is een soort snelheidsbegrenzer voor op de naaimachine. Hiermee kun je de naaimachine iets langzamer (en rustiger) laten naaien. Handig bij een precisiewerkje of als je kinderen met de naaimachine wil laten werken.
   
 • Bij een naaimachine met naaldstop kun je de naald dusdanig programmeren dat deze op het juiste moment boven of in de stof stopt. Bij de beste naaimachines kun je tegenwoordig vaak nog meer programmeren.
   
 • Bij een vrije hand positie heeft de naaimachinevoet een speciale stand waarbij je meer vrijheid van bewegen hebt.
   
 • Met een kniehevel (kniehefboom) zet je met de knie de naaivoet omhoog en de transporteur omlaag. Zo kun je de handen bij het naaiwerk houden.
   
 • Wil je weten wat de beste naaimachine uit de test is? Kijk dan in het bovenaan genoemde naaimachine test overzicht.

Singer naaimachines

Zowel in de test als in het aantal verkochte naaimachines is Singer een merk dat er echt uitspringt. Singer is HET topmerk in naaimachines.

De Singer Corporation is dan ook een begrip in naaimachines. Het bedrijf werd al in 1851 in New York door  Isaac Merritt Singer opgericht als  I.M. Singer & Co. Singer begon kleinschalig met de verkoop via jaarmarkten en dorpsfeesten (wat ze tegenwoordig een braderie noemen), maar verkocht binnen elknele jaren al duizenden naaimachines per jaar. In 1883 werd er speciaal voor de Europese markt een naaimachinefabriek in Schotland opgericht waar 12.000 mensen werkten!

Tegenwoordig is Singer onderdeel van SVP Worldwide. Ook Husqvarna en Pfaff zijn onderdeel van dit concern dat de naaimachinemarkt domineert.

Tot de weinige merken die dit concern nog concurrentie kunnen bieden behoren Brother, Lewenstein en Toyota.

Tip: Op Beste Naaimachine Kopen zijn de beste en goedkoopste online aanbieders van naaimachines te vinden alsmede meer informatie voor het kiezen en kopen van de voor jou persoonlijk beste naaimachine.


Zie ook:


Samenvatting:
Op zoek naar de beste naaimachine? Bovenaan vind je de beste naaimachines uit de naaimachine test en een overzicht waaruit je makkelijk je persoonlijk beste naaimachine kunt selecteren. Op Beste Naaimachine Kopen vind je nog veel meer goede naaimachines en kun je je beste naaimachine goedkoop kopen bij de beste online winkels met naaimachines. Ook geven we hier boven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste naaimachine.

 

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.