Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste naaimachine test

De beste naaimachine uit de test en andere goede naaimachines. Met aanbiedingen om je beste naaimachine goedkoop te kopen.

Beste naaimachine test


Op zoek naar de beste naaimachine tegen een gunstige prijs? Hier vind je testen van naaimachines en tips voor bij het vinden van de voor jou beste naaimachine tegen de laagste prijs.


Naaimachine aanbiedingen beste winkels

Kijk hier voor aanbiedingen van circa 200 naaimachines en selecteer aan de hand van je wensen en eisen zelf de voor jou beste naaimachines. 

Kies via selectievelden het door jou gewenste vermogen, snoerlengte, kleur, merk, prijsklasse e.d. en je ziet precies welke naai machines in aanmerking komen en wat deze voor jou beste naaimachines kosten.

Aanbiedingen naaimachines bij andere winkels

Meer goede winkels om de beste naaimachines te kopen vind je op Beste Naaimachine Kopen. Kijk daar voor de goede naaimachine aanbiedingen van deze online aanbieders. Ook de actuele naai machine top 10 is hier te vinden.
Mechanische naaimachine of elektrische naaimachine?

Een mechanische naaimachine is de klassieke naaimachine, maar tegenwoordig beschikt ook een mechanische naaimachine over een elektrische motor en een voetpedaal om deze naaimachinemotor aan het werk te zetten.

Bij een elektronische naaimachine gaan de elektronische mogelijkheden verder. Omdat een mechanische naaimachine tegenwoordig ook over een elektrische motor beschikt kun je deze naai machine eigenlijk beter computergestuurde naaimachine noemen.

Zo'n moderne elektrische naaimachine is namelijk voorzien van een digitaal scherm dat veel informatie geeft. Daardoor kun je er veel nauwkeuriger mee werken. De mogelijkheden van een computergestuurde elektrische naaimachine zijn veel groter, maar deze goede naaimachines zijn ook duurder.
Lockmachine

Bij de aanbiedingen van naaimachines kom je ook lockmachines tegen. 

Wat is een lockmachine?
Een lockmachine is een geavanceerde naaimachine waarmee je in één handeling kunt snijden, afwerken en stikken. Dat is ideaal bij zigzaggen en bij het in elkaar zetten van kleding. 

Lockmachine Singer

Lockmachine Singer


Bij een lockmachine wordt een lusje dat door de stof wordt getrokken geborgd door een volgend lusje, enzovoort. Een kleine losse spoel is daardoor niet nodig (zoals bij een standaard naaimachine), de lockmachine maakt zelf een kettingsteek.

Ook kun je met een lockmachine fijne dunne stoffen afwerken met een rolzoom.

Wat is de beste lockmachine?
Kijk voor de beste lockmachines in het bovenstaande overzicht met beste naaimachines.
Handnaaimachine

Een heel anders soort naaimachine dat je bij het bovenstaande beste naaimachine (5 sterren) overzicht tegenkomt is de handnaaimachine.

Een handnaaimachine is een heel kleine naaimachine die qua uiterlijk aan een niettang doet denken. Het is een handzaam apparaatje dat je kunt gebruiken voor kleine reparaties zoals een gaatje in kleding dichtmaken, een loslatende zoom vastzetten. 

Je kunt een handnaaimachine als reis naaimachine gebruiken voor kleine kledingreparaties onderweg, of als goedkoop alternatief voor een volwaardige naaimachine als je een goedkope naaimachine zoekt voor alleen kleine reparaties.


Handnaaimachine Handy Stitch

Hand naaimachine Handy Stitch


Een handnaaimachine heeft wel stroom nodig om te werken. Vaak beschikken ze wel over een accu of batterij zodat je ze overal kunt gebruiken. De handnaaimachine dan vaak via een USB-lader of eigen oplader worden opgeladen.Borduurmachine

Naast naaimachines heb je ook borduurmachines. De borduurmachine is een stuk zeldzamer dan de (standaard) naaimachine, en een goede borduurmachine is ook duur. De borduurmachine is een naaimachine waarmee je ook een tekst of motief kunt borduren. O.a. Brother maakt goede borduurmachines.Tips beste naaimachine kiezen

Wat is een goede naaimachine? Wat moet je op letten bij het kiezen en kopen van een goede naaimachine? Hier wat tips voor bij het selecteren van de voor jou beste naaimachine.
 • Kies voor een goed merk naaimachine. Singer is het absolute topmerk onder de naaimachines (daarover verderop op deze pagina meer). Ook Brother en Toyota maken goede degelijke naaimachines met veel mogelijkheden die plezierig zijn in het gebruik.
   
 • De zigzagsteek, het knoopsgat en de rechte steek zijn de standaard functie van een naaimachine. Dat kan iedere goede naaimachine wel aan. Veel gebruikers hebben hier ook genoeg aan, maar als je meer wilt met je naaimachine, zoals kleding maken, kijk dan goed naar de extra mogelijkheden. In het bovenstaande overzicht met naaimachines zijn deze functies per naai machine goed aangegeven.
   
 • Het DTF systeem voorkomt dat stoflagen ten opzichte van elkaar gaan verschuiven. Vooral bij wattine als tussenlaag kan dan nogal eens voorkomen, en DTF voorkomt dat.
   
 • Let ook op het vermogen. De kracht van een maaimachine is belangrijk voor het doorsteken. Ook bij een lage snelheid moet de naaimachine krachtig zijn.
   
 • Elektrische motorbesturing is daarbij een aanrader. Elektronische motorbesturing houdt de doorsteekkracht op iedere snelheid krachtig. Ook als je heel voorzichtig naait.
   
 • Bij een vrije arm naaimachine kun je het hoekgedeelte verwijderen zodat je makkelijk kunt overschakelen op een ander naaioppervlak.
   
 • Het is fijn als je de spoel snel kunt verwisselen. Dit is nodig als je garen op is of als je een ander soort / kleur garen wilt gebruiken.
   
 • De snelheidsregelaar is een soort snelheidsbegrenzer voor op de naaimachine. Hiermee kun je de naai machine iets langzamer (en rustiger) laten naaien. Handig bij een precisiewerkje of als je kinderen met de naaimachine wil laten werken.
   
 • Bij een naaimachine met naaldstop kun je de naald dusdanig programmeren dat deze op het juiste moment boven of in de stof stopt. Bij de beste naaimachines kun je tegenwoordig vaak nog meer programmeren.
   
 • Bij een vrije hand positie heeft de naaimachinevoet een speciale stand waarbij je meer vrijheid van bewegen hebt.
   
 • Met een kniehevel (kniehefboom) zet je met de knie de naaivoet omhoog en de transporteur omlaag. Zo kun je de handen bij het naaiwerk houden.

 •  Wil je weten wat de beste naaimachine uit de test is? Kijk dan in het bovenaan genoemde naaimachine test overzicht. 

Brother naaimachine elektrisch

Brother naaimachine elektrischBeste naaimachine merken

Singer naaimachines

Zowel in de test als in het aantal verkochte naaimachines is Singer een merk dat er echt uitspringt. Singer is HET topmerk in goede naaimachines.

De Singer Corporation is dan ook een begrip in naaimachines. Het bedrijf werd al in 1851 in New York door  Isaac Merritt Singer opgericht als  I.M. Singer & Co. Singer begon kleinschalig met de verkoop via jaarmarkten en dorpsfeesten (wat ze tegenwoordig een braderie noemen), maar verkocht binnen elknele jaren al duizenden naaimachines per jaar. In 1883 werd er speciaal voor de Europese markt een naaimachinefabriek in Schotland opgericht waar 12.000 mensen werkten!

Tegenwoordig is Singer onderdeel van SVP Worldwide. Ook Husqvarna en Pfaff zijn onderdeel van dit concern dat de naaimachinemarkt domineert.

Pfaff naaimachines

Ook het Duitse Pfaff is namelijk één van de beste naaimachine fabrikanten. En ook Pfaff is een echte naaimachine specialist, ze maken al meer dan 160 jaar naaimachines. Naast de gewone naaimachines zijn dat ook borduurmachines en overlock naaimachines. Hier een kort overzicht van de verschillende naaimachine series die Pfaff aanbiedt:

 • Pfaff Ambition: Goede maar eenvoudig te gebruiken naaimachines met een breed scala aan steken, automatische draadspanning en andere handige functies.
 • Pfaff Expression: Geavanceerde naaimachines met IDT (Ingebouwd Dubbel Transport) en een groot aantal voorgeprogrammeerde steken en andere geavanceerde naaifuncties.
 • Pfaff Creative: Creative naaimachines met uitgebreide mogelijkheden voor borduren en het maken van creatieve steken.
 • Pfaff Performance: Naaimachine voor professionele naaisters en quilters. Met krachtige prestaties en veel mogelijkheden.
 • Pfaff Passport: Draagbare naaimachines die je makkelijk kunt meenemen om elders te naaien.

Husqvarna naaimachines

Husqvarna Viking is het naaimachine label van het Zweedse Husqvarna. Het is één van de beste naaimachine fabrikanten die veel verschillende modellen uit op de markt brengt. Gewone naaimachines als de Husqvarna Onyx, Opal, Jade, Tribute, Sapphire en Emerald, gecombineerde naai / borduurmachines als de Husqvarna Designer Epic, Ruby en Topaz en overlockmachines als de Husqvarna Amber.

Brother naaimachines

Bij Brother denk je misschien aan printers en kopieerapparaten, maar Brother is ook één van de beste naaimachine fabrikanten. Brother biedt naaimachines voor alle soorten gebruiken. Voor de beginnende naaier of af en toe gebruiker van de naaimachine biedt Brother bijvoorbeeld al ruim 15 verschillende naaimachines, en dan zijn er nog bijna 10 verschillende naaimachines voor ervaren gebruikers, professionals en experts.

Bernina naaimachines

Bernina is een Zwitserse naaimachine fabrikant die bekend staat om zijn zeer goede naaimachines. Bernina naaimachines zijn van hoge kwaliteit, innovatief en duurzaam. Bernina biedt een uitgebreid assortiment naaivoeten en accessoires voor bijboorbeeld het quilten, borduren en naaien van kleding.

Toyota naaimachines

Een andere bekende naam uit een totaal andere wereld is Toyota. Maar hetzelfde Japanse Toyota dat auto's maakt brengt ook goede naaimachines op de markt. Hoewel Toyota een gerenomeerde naaimachine fabrikant is moet er wel moeten opgemerkt dat ze over het algemeen eenvouoge naaimachines uitbrengen, en geen geavanceerde modellen zoals bovenstaande merken dat wel doen.

Lewenstein naaimachines

Ook Lewenstein uit Nederland is een naaimachine fabrikant die goede maar eenvoudige naaimachines uitbrengt. 


Tip:
Op Beste Naaimachine Kopen zijn de beste en goedkoopste online aanbieders van naaimachines te vinden alsmede meer informatie voor het kiezen en kopen van de voor jou persoonlijk beste naaimachine.


Zie ook:


Samenvatting:
Op zoek naar de beste naaimachine? Bovenaan vind je de beste naaimachines uit de naaimachine test en een overzicht waaruit je makkelijk je persoonlijk beste naaimachine kunt selecteren. Op Beste Naaimachine Kopen vind je nog veel meer goede naaimachines en kun je je beste naaimachine goedkoop kopen bij de beste online winkels met naai machines. Ook geven we hier boven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste naaimachine.

 

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik vind het altijd lastig om een draad door de naald van de naaimachine te krijgen. Mijn trillen namelijk een beetje. En zonder trillende handen is dat al lastig. Mijn huidige naaimachine heeft een automatische draadinrijger en dat is ideaal, Je hoeft de draad dan alleen in een geleider te leggen en een hendel over te halen. Dan gaat de draad vanzelf de naald in.

  Ook voor mensen die slecht zien of een hekel hebben aan het gepruts met de draad is dit een goede oplossing,. Veel moderne naaimachines hebben zo'n draad inrijger en dat is wel iets om op te letten als je een nieuwe naaimachine wilt kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.