Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste navigatiesysteem test

Navigatie op de telefoon ten spijt, navigatiesystemen zijn nog steeds heel populair. En niet alleen voor in de auto. Er zijn ook heel goede navigatiesystemen voor op de motor, voor op de fiets, en er zijn zelfs speciale navigatiesystemen voor op de boot en voor campers, voor trucks en voor wandelaars.

Hieronder hebben we de verschillende tests van navigatiesystemen voor je verzameld. Welk navigatiesysteem is voor jou het beste navigatiesysteem. Verderop op deze pagina hebben we ook een Navigatie Keuzehulp voor je, waarmee je het voor jou persoonlijk beste navigatiesysteem kunt kiezen.

Uitslagen testen navigatiesystemen

De testen zijn op datum gesorteerd.De voor jou persoonlijk beste navigatie

Wil je specifieker zoeken naar het navigatiesysteem dat voor jou de beste navigatie is? Gebruik dan de Navigatiesysteem Keuzehulp die te vinden is op Beste Navigatiesysteem Kopen. Bij deze keuzehulp geef je op waaraan je navigatiesysteem moet voldoen, en je krijgt een overzicht met de beste navigatiesystemen volgens jouw wensen en eisen. Zo vind je snel en makkelijk het voor jou beste navigatiesysteem.

Je vind er ook reviews, testen en gebruikerservaringen van al deze geteste navigatiesystemen. En ook de goedkoopste aanbieders voor al deze navigatiesystemen zijn op Beste Navigatiesysteem Kopen te vinden, evenals de meest actuele Navigatiesysteem Top 10.

De eerste navigatiesystemen waren gericht op de gemiddelde automobilist, een ingebouwd GPS navigatiesysteem of een mobiele TomTom. Maar zoals je in de bovenstaande keuzehulp kunt zien zijn er tegenwoordig heel veel gespecialiseerde navigatiesystemen. Soms met een afwijkende vormgeving, maar altijd met speciaal op het soort gebruiker gerichte kaarten.


Soorten navigatie

Hier een kort overzicht van de verschillende soorten navigatiesystemen.

Navigatie auto

Het meest gebruikte navigatiesysteem. Geschikt voor de doorsnee automobilist. Wijst je de weg, en steeds vaker wordt daarbij rekening gehouden met files, vertragingen, afsluitingen en weersomstandigheden. De bekendste fabrikanten van dit soort navigatiesystemen voor in de auto zijn TomTom, Garmin en Mio.

Navigatie motor

Een motorrijder kan het best kiezen voor de een specifiek navigatiesysteem voor op de motor. Deze motornavigatie is niet alleen goed op de motor te bevestigen, ze zijn ook meer spraakgericht. Motorrijders kunnen via een goed motornavigatiesysteem ook met elkaar communiceren, goede motornavigatie is bestand tegen weer en wind en ze kunnen niet alleen met spraak bediend worden, maar vaak ook met motorhandschoenen aan. Het topmerk voor motornavigatie is TomTom met zijn TomTom Rider navigatie voor op de motor.

Fietsnavigatie

Navigatie voor de fiets vraagt natuurlijk om andere kaarten dan autonavigatie. Geen snelwegen en autowegen, wel fietspaden en voor auto's geblokkeerde straten. Daarnaast geeft een goede fietsnavigatie voor wielrenners informatie over zaken als hartslag, cadans, calorieverbruik, hoogte e.d. De beste fietsnavigatie is van Mio en Garmin.

Wandelnavigatie

Een navigatiesysteem voor wandelaars geeft ook de routes over onverharde paden waar je liever niet op je fiets komt. Deze wandelnavigatie is de vervanger van de inmiddels antieke GPS tracker. Er zijn speciale modellen voor in de bergen en voor geocaching (schatzoeken via GPS). Het zijn outdoor navigatiesystemen die evenals de fietsnavigatie en motornavigatie tegen een stootje en buitje kan. Garmin is hier het topmerk.

Navigatie voor camper en caravan

Als je op pad gaat met een camper of caravan kun je heel goed een autonavigatiesysteem gebruiken, maar je loopt dan wel tegen beperkingen (problemen, uitdagingen aan). Smalle straatjes zijn namelijk niet altijd een optie met een camper of caravan. Een specifiek navigatiesysteem voor een camper of caravan houdt rekening met de afmetingen van het voertuig.


Trucknavigatie

Dat geldt ook voor trucknavigatie. Deze navigatiesystemen voor vrachtauto's houden bovendien rekening met de maximum snelheid voor vrachtauto's, verboden wegen voor vrachtwagens, speciale wegomstandigheden en al het andere dat voor truckers van belang is.

Kijk bij de bovenaan genoemde Navigatiesysteem Keuzehulp voor al deze navigatiesystemen, alle informatie en alle prijzen.


Zie ook: Auto accessoire testen

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.