Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste navigatiesysteem test

Navigatie op de telefoon ten spijt, navigatiesystemen zijn nog steeds heel populair. En niet alleen voor in de auto. Er zijn ook heel goede navigatiesystemen voor op de motor, voor op de fiets, en er zijn zelfs speciale navigatiesystemen voor op de boot en voor campers, voor trucks en voor wandelaars.

Hieronder hebben we de verschillende tests van navigatiesystemen voor je verzameld. Welk navigatiesysteem is voor jou het beste navigatiesysteem? Verderop op deze pagina hebben we ook een Navigatie Keuzehulp voor je, waarmee je het voor jou persoonlijk beste navigatiesysteem kunt kiezen.

Uitslagen testen navigatiesystemen

Testen navigatie auto

Testen navigatie motor

Testen navigatie fiets

Testen navigatie wandelen

De voor jou persoonlijk beste navigatie

Wil je specifieker zoeken naar het navigatiesysteem dat voor jou de beste navigatie is? Gebruik dan de Navigatiesysteem Keuzehulp die te vinden is op Beste Navigatiesysteem Kopen. Bij deze keuzehulp geef je op waaraan je navigatiesysteem moet voldoen, en je krijgt een overzicht met de beste navigatiesystemen volgens jouw wensen en eisen. Zo vind je snel en makkelijk het voor jou beste navigatiesysteem.

Je vind er ook reviews, testen en gebruikerservaringen van al deze geteste navigatiesystemen. En ook de goedkoopste aanbieders voor al deze navigatiesystemen zijn op Beste Navigatiesysteem Kopen te vinden, evenals de meest actuele Navigatiesysteem Top 10.

De eerste navigatiesystemen waren gericht op de gemiddelde automobilist, een ingebouwd GPS navigatiesysteem of een mobiele TomTom. Maar zoals je in de bovenstaande keuzehulp kunt zien zijn er tegenwoordig heel veel gespecialiseerde navigatiesystemen. Soms met een afwijkende vormgeving, maar altijd met speciaal op het soort gebruiker gerichte kaarten.


Soorten navigatie

Hier een kort overzicht van de verschillende soorten navigatiesystemen.

Tip: Bij alles voor navigatie vind je inderdaad alles voor je navigatie. Bijvoorbeeld honderden (!) navigatiesystemen voor in de auto, maar ook tientallen specifieke navigatiesystemen voor op de motor, voor op de fiets, voor de wandelaar en meer specifieke navigatie. Ook alle accessoires voor navigatiesystemen zijn hier te vinden.


Navigatiesysteem auto

Navigatie voor in de auto is meest gebruikte navigatiesysteem. Deze autonavigatie is geschikt voor iedere automobilist. Het navigatiesysteem wijst je de weg, en steeds vaker wordt daarbij rekening gehouden met files, vertragingen, afsluitingen en weersomstandigheden.

De bekendste fabrikanten van dit soort navigatiesystemen voor in de auto zijn TomTom, Garmin en Mio. De navigatie voor in de auto van deze merken geldt als beste navigatiesysteem. Kijk maar bij de beste navigatie auto bij de bovenstaande beste navigatiesystemen test.

Navigatiesysteem motor

Een motorrijder kan het best kiezen voor de een specifiek navigatiesysteem voor op de motor. Deze motornavigatie is niet alleen goed op de motor te bevestigen, ze zijn ook meer spraakgericht. Ook zijn de aanbevolen routes geoptimaliseerd voor de motor.

Motorrijders kunnen via een goed motor navigatiesysteem ook met elkaar communiceren. De beste navigatie motor is bestand tegen weer en wind en de beste navigatiesystemen voor op de motor  kunnen niet alleen met spraak bediend worden, maar vaak ook met motorhandschoenen aan.

Het topmerk voor motor navigatiesystemen is TomTom met zijn TomTom Rider navigatie voor op de motor, maar ook de Garmin Zumo motor navigatiesysten wordt hoog gewaardeerd. Je vindt ze allemaal bovenaan deze pagina.

In het beste navigatiesystemen test overzicht bovenaan vind je namelijk ook de beste navigatiesystemen motor.

Fiets navigatiesysteem

Een navigatiesysteem voor gebruik op de fiets vraagt natuurlijk om totaal andere kaarten dan autonavigatie. Op je fiets geen snelwegen en autowegen, wel fietspaden en voor auto's geblokkeerde straten. Daarnaast geeft een goede fietsnavigatie voor wielrenners informatie over zaken als hartslag, cadans, calorieverbruik, hoogte en dergelijke.

Een groot verschil tussen een goed navigatiesysteem fiets en een online routeplanner zoals Google Maps is dat je op een goede navigatie fiets niet alleen de kortste fietsroute kunt vinden maar ook de mooiste route. Met het beste navigatiesysteem voor fietsers kun je ook mooie fietsroutes plannen.

De beste navigatie voor op de fiets is van Mio (met de Mio Cyclo) en Garmin (met de Garmin Edge Explore en andere Garmin Edge fietsnavigatie), maar ook de Navman Bike is erg populair. 

In het beste navigatiesysteem test overzicht vind je ook de beste navigatie voor de fiets uit de test.

Wandel navigatiesysteem

Een goed navigatiesysteem voor wandelaars geeft ook de routes over onverharde paden waar je liever niet op je fiets komt. Deze wandelnavigatie is de vervanger van de inmiddels antieke GPS tracker. 

Er zijn speciale navigatiesystemen voor wandelen in de bergen en voor geocaching (schatzoeken via GPS). Het zijn outdoor navigatiesystemen die evenals de fietsnavigatie en motornavigatie tegen een stootje en buitje kan.

Garmin is hier het topmerk met zijn Garmin eTrax navigatie voor wandelaars, maar ook met de Garmin Oregon en de Garmin Montana wandelnavigatie. Je vindt ze allemaal in het eerder genoemde overzicht met alle navigatiesystemen.

Kijk voor het beste navigatiesysteem voor wandelen in het beste navigatie systeem test overzicht.

Navigatiesysteem voor camper en caravan

Als je op pad gaat met een camper of caravan kun je heel goed een auto navigatiesysteem gebruiken, maar je loopt dan wel tegen beperkingen (problemen, uitdagingen aan). Smalle straatjes zijn namelijk niet altijd een optie met een camper of caravan. Vooral niet in het buitenland, bijvoorbeeld Italiƫ.

Een specifiek navigatiesysteem voor een camper of caravan houdt rekening met de afmetingen van de caravan of camper. 

Gamin heeft de Garmin Camper navigatie serie en TomTom de TomTom Go Camper navigatiesystemen. Selecteer bij de bovenaan genoemde Navigatiesysteem Keuzehulp en je krijgt alle informatie, specificatie en prijzen van deze beste navigatiesystemen voor campers.


Truck navigatie (vrachtwagen navigatiesysteem)

Dat geldt ook voor trucknavigatie. Deze navigatiesystemen voor trucks houden bovendien rekening met de maximum snelheid voor vrachtauto's, verboden wegen voor vrachtwagens, speciale wegomstandigheden en al het andere dat voor truckers van belang is.

Toppers voor in de vrachtwagen is de TomTom Go Trucker, en ook Mio en Garmin hebben goede specifieke truck navigatie. 

Kijk in de keuzehulp voor meer informatie en prijzen en de beste truck navigatie / vrachtwagen navigatie.

Beste navigatie zoeken met de Navigatiesysteem Keuzehulp

Welk navigatiesysteem je ook nodig hebt, de navigatiesysteem keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Navigatie Kopen geeft je de juiste selectiemogelijkheden om het voor jou beste navigatiesysteem te selecteren. Op basis van prijs en mogelijkheden.

Wil je bijvoorbeeld rijbaanbegeleiding of flitspaalinformatie op je navigatiesysteem? Wil je met je navigatiesysteem handsfree kunnen bellen? Wil je streetview kunnen gebruiken? Je navigatie handsfree kunnen gebruiken?  Met her Navigatiesysteem Keuzehulp kies je snel en moeiteloos het voor jou beste navigatiesysteem.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste navigatiesystemen uit de test voor al deze navigatiesystemen, alle informatie en alle prijzen. Of kies via de Navigatiesysteem Keuzehulp op Beste Navigatiesysteem Kopen je persoonlijk beste navigatie systeem. 


Zie ook: Auto accessoire testen


Onderwerp:
Bovenaan deze pagina vind je de beste navigatiesystemen uit de test. Niet alleen het beste navigatiesysteem voor in de auto, maar ook de beste fiets navigatie, motor navigatie en navigatiesystemen voor wandelaars. Deze testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals de ANWB, Consumentenbond en gespecialiseerde tijdschriften. Op het eveneens bovenaan genoemde Beste Navigatiesysteem Kopen vind je de beste winkels om navigatie goedkoop te kopen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.