Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste onkruidbrander test

 

De beste onkruidbranders uit de test. Kijk hier voor je beste elektrische onkruidbrander of beste onkruidbrander op gas.

Een onkruidbrander is een effectief middel tegen onkruid. Een onkruidbrander is niet vriendelijk voor onkruid maar wel zeer milieuvriendelijk. 

Met een onkruidbrander verhit je het onkruid enkele seconden waarna het hele plantje afsterft. Het onkruidplantje kan dus niet meer terugkomen. 

Je hebt onkruidbranders die op gas werken en elektische onkruidbranders. Hier de beste onkruidbranders uit de test en informatie over deze branders.

Testen van onkruidbranders

Hieronder vind je de testen van onkruidbranders.

 
Zie ook

En hier vind je andere beste onkruidverwijderaars uit de test.

Alle onkruidbranders en hun prijs

Wil je een overzicht van alle onkruidbranders en hun prijs? Kijk dan in het overzicht van onkruidbranders. Dan heb je ze allemaal.

Onkruidbrander Profeco elektrisch

Profeco onkruidbrander (elektrisch)


Waar koop je onkruidbranders?

De winkels waar je goedkoop onkruidbranders kunt kopen (zowel elektrische onkruidbranders als onkruidbranders op gas) vind je op Beste Onkruidbrander Kopen. Daar vind je nog meer nuttige informatie voor bij het kiezen van de voor jou beste onkruidbrander zoals de onkruidbrander top 10.


Elektrische onkruidbrander of onkruidbrander op gas?

Je hebt onkruidbranders op gas en op stroom. De versie met gas is over het algemeen goedkoper en een gas onkruidbrander werkt snoerloos. Maar je moet wel altijd een gasflesje of gasfles gebruiken. 

Op de langere termijn is een elektrische onkruidbrander dus goedkoper. Ook heb je daarbij geen last van een gasflesje dat leeg raakt en vervangen moet worden. Maar het nadeel van een elektrische onkruidbrander met is wel dat je altijd een verlengsnoer of stroomhaspel moet gebruiken als je in de tuin of op straat bezig bent.

Bij een onkruidbrander op gas dien je soms een klein gasflesje direct op de onkruid brander aan te sluiten, maar soms ook loopt er een (vrij lange) slang tussen de onkruidbrander en de gasfles. Je hoeft in het tweede geval de gasfles niet te tillen tijdens het onkruid wegbranden, en je kan daarom een grotere (en zwaardere) gasfles gebruiken.


Hozelock onkruidbrander gas

Hozelock onkruidbrander gas (met gasfles direct op de brander)


Milieuvriendelijk onkruid verdelgen

Met een onkruidbrander dood je het onkruid, maar dit gebeurt wel op een milieuvriendelijke manier zonder gif of chemicaliën. 

Het onkruid wegbranden gebeurt met hoge temperaturen tot wel 650 graden. Je plaatst de mond van de brander boven het onkruid en in een paar seconden zijn de cellen van het plantje dood. Tot op de wortel. Na een paar dagen veeg je het dode onkruid zo weg.

Het grote voordeel van een onkruidbrander is dus dat het onkruid niet opnieuw kan aangroeien. 


Andere mogelijkheden

Een onkruidbrander, zowel elektrisch als op gas, heeft nog wat extra mogelijkheden. De onkruidbrander  wordt vaak aangeprezen als middel op de barbecue aan te steken. Dat klinkt misschien wat omslachtig, maar als je de onkruidbrander voor het grijpen hebt is het een snelle en makkelijke manier om de BBQ aan te steken.

Heel nuttig is de mogelijkheid om de onkruidbrander als verfbrander in te zetten. Dat scheelt de aanschaf van een aparte verfafbrander. 

Wel is de onkruidbrander voor deze klus meestal moeilijker te hanteren dan een echte verfbrander, hoewel er ook compacte onkruidbranders zijn.


Elektrische onkruidbrander Batavia

Elektrische onkruidbrander Batavia

Goede onkruidbrander merken

In de bovenstaande overzichten en testen kom je onkruidbranders tegen van vele (vaak onbekende) merken. Je vindt er echter ook onkruidbranders (zowel elektrische onkruidbranders als onkruid gasbranders) van bekende fabrikanten als Kinzo, Hozelock, Campingaz en Eurom. 

Andere goede onkruidbrander fabrikanten zijn Batavia, CFH, Rothenberger, Höfftech, Toolland en Kemper.


Onderwerpen:
Met een onkruidbrander kun je met gas of elektrisch onkruid verdelgen. Vooral elektrisch onkruid verwijderen met ene goede elektrische onkruidbrander gaat erg makkelijk omdat je daarbij, in tegenstelling tot bij een gas onkruidbrander geen gasfles nodig hebt. Wel is bij een elektrische onkruid brander natuurlijk stroom nodig. Bovenaan vind je de beste onkruidbranders (elektrisch en gas) uit de test en meer goede onkruidbranders.

0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *