Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste oortjes test

Een koptelefoon is niet echt handig in combinatie met je telefoon, vooral niet als je aan het sporten bent. Maar ook als je de stad in gaat of gaat fietsen is een grote koptelefoon niet zo plezierig. Oortjes zijn dan een betere optie. Hier kijken we naar de beste oortjes uit de test, en geven we tips en informatie over deze oortjes / oordopjes / oortelefoons.

Tests van oortjes

Hieronder vind je een oortjes test overzicht. Deze testen van oortjes zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals audio-tijdschriften, de Consumentenbond, tech-sites, vergelijkingssites en andere experts.


Zie ook

De beste Oortjes Keuzehulp

Op zoek naar de beste oordopjes? Hierboven staat een oortjes test overzicht met de tests van diverse experts. Maar misschien stel jij wel andere, meer specifieke, eisen aan je oordopjes. Om de voor jou persoonlijk beste oortjes te vinden kun je de Oortjes Keuzehulp gebruiken die te vinden is op Beste Oortjes Kopen. Met deze keuzehulp zoek je gericht binnen een bestand van circa 200 verschillende oortjes van alle belangrijke merken.

Zo vind je makkelijk de voor jou beste oordopjes tegen de laagste prijs. Ook zijn er in de keuzehulp reviews, ervaringen en meer testen te vinden evenals de Oortjes Top 10.

En, heel belangrijk, op Beste Oortjes Kopen vind je de goedkoopste aanbieders van al deze oortjes.

Hieronder vind je wat informatie die je in deze keuzehulp behulpzaam kan zijn.


In-ear oortjes of earbuds?

De naam zegt het al, in-ear oortjes worden in de gehoorgang gedragen. Daardoor hou je de muziek binnen en de omgevingsgeluiden buiten. Dat klinkt interessant, maar als je aan het verkeer deelneemt kan het best gevaarlijk zijn als je niets hoort. Earbuds zijn dan veiliger. Deze oordopjes sluiten de gehoorgang niet af, maar zitten in de oorschelp. Daardoor hoor je het verkeer om je heen nog wel.

Zowel testen van in-ear oortjes als testen van earbuds vind je in het bovenstaande oortjes test overzicht.


Bone conduction oortjes

Nieuw zijn de bone conduction oortjes. Deze oordopjes zitten niet in je oor, maar rusten op je jukbeenderen. Het geluid van de muziek wordt via trillingen naar je trommelvlies gestuurd. Dat klinkt heel merkwaardig, maar in feite bestaat alles dat je hoort uit trillingen, dus zo onlogisch is dit niet.

Doordat bij bone conduction oortjes je oren helemaal vrij zijn hoor je alle omgevingsgeluiden nog. Dit maakt de bone conduction oordopjes tot de meest veilige oortjes.

Kijk in de oortjes keuzehulp van het bovenaan genoemde Beste Oortjes Kopen voor de beste bone conduction oortjes.

Bluetooth oortjes

Goedkope oortjes hebben een snoer, maar dat snoer kan in de weg zitten als je aan het sporten of fietsen bent. Daarom zijn Bluetooth oortjes erg populair onder sporters. Deze oordopjes staan draadloos in contact met je telefoon zodat je volledige bewegingsvrijheid hebt.

Zowel de testen van draadloze Bluetooth oortjes als testen van oortjes met een kabel zijn in het oortjes test overzicht te vinden.

Oortjes met noice cancelling

Noice cancelling dempt het omgevingsgeluid. Soms is de mate daarvan instelbaar. Vooral dat laatste is handig want dan kun je omgevingsgeluiden uitschakelen als dat nodig is, maar de noice cancelling uitzetten als je je met je oortjes in het verkeer begeeft.

In de keuzehulp van het bovenstaande Beste Oortjes Kopen kun je noice cancelling aanvinken zodat je alleen de oortjes met deze functie in je overzicht van geschikte oortjes overhoudt.

Bevestiging van de oortjes

De manier waarop de oortjes met je oor bevestigd zijn kan verschillen. Met een oordop zit het oortje in je gehoorgang gedraaid. Dit is bij in-ear oortjes het geval.

Bij een oorclip zitten de oortjes met een haak of lus om je oorschelp heen. Deze oortjes vallen minder snel uit dan oordoppen die binnen in je oor bevestigd zitten. Mensen vinden dit ook vaak plezieriger om te dragen.

Bij een oorhaak zit er een haak over je oor. Dat houdt de oortjes goed op de plek, maar niet iedereen vindt dit fijn.

Bij oortdopjes die met een draad verbonden zijn wordt deze draad vaak gecombineerd met een nekband die de oortjes beter op hun plek houdt.

Selecteer in de keuzehulp op Beste Oortjes Kopen jouw favoriete manier van bevestigen. Je vindt daar ook meer informatie en voorbeeld foto's over dit onderwerp.

Kwaliteit accu oordopjes

Snoerloze oortjes halen hun stroom uit een piepkleine accu. Maar hoe lang werken de oordopjes op zo'n kleine accu? Soms is dat nauwelijks meer dan 2 uur, soms meer dan 20 uur. De kwaliteit van de accu is bij oortjes heel verschillend. In de keuzehulp kun je op de speelduur van de accu selecteren. De prijs van de oortjes stijgt meestal wel naarmate de accu beter wordt.

Volume regeling op de oortjes

Als je het volume wat hoger of lager wil zetten is het best vervelend als je op zoek moet naar je telefoon. Vooral bij draadloze oordopjes. Het is natuurlijk veel handiger als je het volume via de oordopjes kan aanpassen. Bij een deel van de oordopjes is dat mogelijk. Via de keuzehulp op Beste Oordopjes Kopen kun je dat als eis opgeven.

Gebruikerservaringen oortjes

Hoe goed zijn de oortjes? De specificaties van oortjes kunnen er mooi uitzien, maar dat betekent niet dat je ook met de beste oortjes te maken hebt. In het oortjes test overzicht oortjes vind je de beste oortjes volgens tests van de experts, maar je kunt ook in de keuzehulp de ervaringen van gebruikers meenemen in je selectie. Voordeel: het gaat daarbij niet alleen om de allerbeste oortjes, maar om alle oordopjes.

Kies bijvoorbeeld de oortjes die gemiddeld minimaal een zeer goed hebben op geluidskwaliteit en minimaal een goed op draagcomfort en pasvorm. Een heel nuttige selectie-mogelijkheid.

Beste oortjes merken

Wat zijn de beste oordopjes voor muziek? In het test overzicht vind je veel best geteste oortjes. Fabrikanten die veel in deze lijst met beste oortjes voorkomen zijn de bekende merken Sony, Sennheiser, JBL, Apple, Beats, Samsung, maar ook meer gespecialiseerde merken als Soundmagic, Klipsch, Jaybird, Jabra en Plantronics. Op Beste Oortjes Kopen en in het overzicht met oortjes test kom je deze merken allemaal tegen.

Kijk hierboven in het oortjes test overzicht of bij de oortjes keuzehulp van Beste Oortjes Kopen voor de beste oordopjes tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer beste audio apparatuur uit de test


Onderwerpen:
Beste oortjes test, beste oordopjes audio muziek, beste oordoppen getest. 

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.