Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste oven test

De beste oven of combi oven uit de test. Met de beste inbouw oven, vrijstaande oven, stoomoven en andere beste ovens.

Wat is de beste oven? Het kiezen van een oven is zo makkelijk nog niet. Er zijn vele soorten ovens en ook al weet je wat voor soort oven je wilt kopen, dan zijn er nog veel keuzemogelijkheden.

Daarom zijn we je hier behulpzaam met het kiezen van de voor jou beste oven. We geven informatie over de verschillende soorten elektrische ovens, we hebben tips voor bij de aanschaf van een oven en natuurlijk hebben we testresultaten van diverse tests van ovens uitgevoerd door experts.
Beste ovens uit de test

Onderstaande testen van ovens hebben we voor jou gevonden. Hieronder vind je de beste oven of beste ovens uit iedere test.


Zie ook:


Siemens inbouwoven

Siemens inbouwovenAanbiedingen ovens bij de beste winkels

Voor we kijken naar de mogelijkheden om zelf je eigen eigen oven te vinden en voor we alle tips en informatie geven voor het vinden van deze beste oven willen we je eerst nog wijzen op de beste winkels waar je die oven goedkoop kan kopen.

Op Beste Oven Kopen vind je een overzicht met de aanbiedingen van deze beste oven winkels. Bij deze winkels vind je een groot assortiment goede ovens (in alle soorten) tegen lage prijzen.Kies je persoonlijk beste oven

En dan de mogelijkheden om zelf je beste oven te kiezen. Dat kan uit een enorm aanbod van wel met dan 900 in Nederland verkrijgbare ovens. Wat voor de één de beste oven is, is dat niet voor de ander. De één wil met de elektrische oven goed taarten kunnen bakken, de ander vind het belangrijker dat de oven makkelijk schoon te maken is.

Gebruik daarom de onderstaande links als je een nieuwe elektrische oven zoekt. We hebben een overzicht met alle gangbare ovens waaruit je makkelijk de voor jou beste oven tegen de laagste prijs kunt selecteren. Ook hebben we een keuzehulp (van Coolblue) die je heel veel informatie geeft over de verschillende ovens en je eveneens richting je persoonlijk beste oven leidt.


Severin vrijstaande oven

Severin vrijstaande ovenTips beste oven kiezen

In de keuzehulp kun je je persoonlijk beste oven vinden door al je wensen en eisen aan te vinken. Voor een goede selectie van deze beste oven hebben we hieronder enkele tips.

Inbouw oven of losse oven?

De eerste keuze die je maakt is of je voor een inbouwoven of voor een losstaande oven gaat. 

Dit verschil is duidelijk. Wil je de elektrische oven netjes in je keuken wegwerken? Kies dan voor een inbouw oven. Heel belangrijk bij de keuze van een inbouwoven is dat deze precies in de nis past. 

Gelukkig zijn er maar twee inbouwformaten, die met de hoogte van 45 centimeter (een mini-oven) en 60 centimeter. De nisbreedte is gevaarlijker want daar zit meer variatie in. Meestal valt deze tussen de 55 en 60 centimeter. Daarnaast heb je ook te maken met de nisdiepte, meestal 55 centimeter.

Een losstaande oven is makkelijker aansluiten. Dit is een vrijstaand apparaat dat op een plank, tafel of aanrecht moet passen.

In het bovenstaande overzicht met beste ovens uit de test vind je grote en kleine ovens, zowel inbouw als losstaand. Via de bovenstaande keuzehulp op Beste Oven Kopen selecteer je makkelijk alle ovens van het juiste formaat.

Stoomoven

Bij een stoom oven kun je (ook) met stoom koken. Koken met stoom is gezonder omdat dit zonder vet gebeurd en omdat vitamines beter aanwezig blijven. Datzelfde geldt voor de smaak. Je hebt stoomovens die alleen kunnen stomen (solo stoomoven), maar je hebt ook combi stoomovens dit zijn volwaardige ovens waarmee je tevens kunt stomen.

Bij een oven met volwaardige stoomfunctie kun je complete maaltijden stomen. Er zijn ook ovens met een gedeeltelijke stoomfunctie, maar deze zorgen alleen voor stoom aan het begin van een bakproces. 

Een oven met een gedeeltelijke stoomfunctie gebruik je om koekjes en broodjes een knapperige luchtige korst te geven, maar je kunt er dus niet je maaltijden in stomen zoals bij een oven met volledige stoomfunctie.

Met een goede combi stoomoven heb je andere oven meer nodig, ook geen stoomoven. Deze elektrische oven kan alles aan.

Kijk voor de beste combi stoomoven bij de beste combi stoomoven test.


Steba stoom oven

Steba stoomoven


In de keuzehulp kun je voor een stoom oven kiezen, en bij de bovenstaande test kun je ook de beste stoomoven uit de stoom oven test vinden.

Mini oven

Heb je een kleine keuken en geen grote oven nodig? Kies dan in de keuzehulp voor een mini oven. Dat is dan namelijk misschien wel de beste oven voor je.

Een mini oven is een vrijstaande oven die op je koelkast past of weinig ruimte op je aanrecht inneemt. Een mini oven is een handige oven voor studenten of ouderen.

Combi oven of solo oven?

De term combi oven zal je waarschijnlijk minder bekend voorkomen dan de term combi magnetron. Beide apparaten zijn familie van elkaar. Waar de combi magnetron een magnetron is die je ook als oven kan gebruiken is de combi oven een oven die ook inzetbaar is als magnetron.

Maar let op, ze komen bij elkaar in de buurt, maar het zijn niet dezelfde apparaten. Een combi magnetron heeft maar heel beperkte oven functies. Een combi oven is een volwaardige over die ook de taken van een magnetron (razendsnel en zonder voorverwarmen iets opwarmen) kan uitvoeren. Een combi oven biedt dus veel meer mogelijkheden dan een combi magnetron.

In het bovenstaande overzicht vind je de beste combi ovens en de beste solo ovens.

Wil je snel een beker vloeistof of een gerecht kunnen verwarmen? Of wil je snel iets kunnen ontdooien? Selecteer dan in de keuzehulp van Beste Oven Kopen een combi oven. 

Bovenwarmte en onderwarmte

Meestal kent een elektrische oven zowel bovenwarmte als onderwarmte die gelijktijdig het gerecht verhitten. Maar bij veel goede ovens kun je deze bovenwarmte en/of onderwarmte ook apart aanzetten.


Dit is handig als een gerecht al aan de onderkant gaar is, maar boven nog niet (of omgekeerd).

Bovenwarmte gebruik je als je het oven gerecht van een krokante korst aan de bovenkant wilt voorzien. Bijvoorbeeld een krokante kaaslaag bij een ovenschotel. Onderwarmte gebruik je om onder andere een taart of quiche van een krokante bodem te voorzien.Inventum hetelucht oven vrijstaand

Inventum hetelucht oven vrijstaand


Heteluchtoven

Een standaard oven (ook wel elektrische oven genoemd) beschikt over verwarmingselementen boven en onder in de oven die warmte afgeven en zo de gerechten verhitten. Bij een hetelucht oven zijn ventilatoren in de oven opgenomen die de het lucht door de oven heen blazen. Een inverter zorgt voor een gelijkmatige verwarming door de hele oven heen.

De hete lucht oven heeft als voordeel dat de gerechten gelijkmatig warm worden. Ook gaat het wat sneller. De verhitting wordt bovendien niet gehinderd door platen en bakvormen die in de weg staan. De heteluchtoven zorgt ook voor een gelijkmatige verdeling van de warmte door de lucht via ventilatoren door de oven te verspreiden.

Maar de heteluchtoven heeft ook nadelen. Eten kan sneller uitdrogen en doordat dichtschroeien wat sneller gaat schroeit in inhoud sneller dicht waardoor bijvoorbeeld brood minder kans krijgt om te rijzen, 

Daarom kun je bij een goede hetelucht oven de hete lucht functie uitzetten als je deze niet wilt gebruiken.Speciale oven functies

Er zijn ook wat speciale ovenfuncties die je in de keuzehulp op Beste Oven Kopen kunt terugvinden. Vink deze functies aan als je er prijs op stelt. Je houdt dan in het overzicht alleen de elektrische ovens over die over deze speciale functies beschikken.

Snel voorverwarmen

Geen zin om een kwartier te wachten voor je ovenschotel de oven in kan? Bij ovens met een snel voorverwarmen functie is het voorverwarmen in een paar minuten gepiept. Dat scheelt tijd. Een oven met de snel voorverwarmen functie is de beste oven voor mensen met meer honger dan geduld.

Warmhoudstand

De warmhouden functie van een oven houdt het gerecht warm zonder het door gaart.  Handig, voor als het gerecht klaar is, maar jij er nog niet aan toe bent om te eten. Bij de warmhoudstand blijft het eten wel warm in de oven, maar gaart niet verder door.

Een functie voor de beste oven voor gezinnen waar pappa (of mamma) consequent te laat voor het eten aanschuift.


AEG oven inbouw

AEG oven inbouw

Gratineer functie

Gratineren zorgt voor een mooie goudbruine en krokante korst op je gerechten. Bijvoorbeeld op puree of lasagne.

Oven met inverter

Een inverter zorgt er voor dat de warmte in de elektrische oven goed gespreid wordt. Dat voorkomt dat je gerecht aan de ene kant ongaar is en aan de andere kant donker verbrand. Kies voor de inverter functie in de keuzehulp op Beste Oven Kopen om dat te voorkomen.

Pizzastand

Speciaal voor zelfgemaakte pizza. Zorgt voor een knapperige bodem en een krokante pizza korst.

Ontdooistand oven

Ontdooien doe je meestal in de magnetron, maar met een ontdooistand op de oven kan de oven deze klus ook voor je klaren.

Circulatie grill

De circulatie grill functie op een oven zorgt er voor dat grote stukken vlees ondanks hun dikte toch goed gegaard worden.

Flexibele ovenruimte

Ook handig is de flexibele ovenruimte die sommige luxe ovens kennen. Bij een flexibele ovenruimte is de oven in twee delen in te stellen die elk een aparte temperatuurregeling hebben. Het verschil in temperatuur kan wel 50 graden bedragen. Zo kun je twee verschillende gerechten tegelijk in de oven bereiden.


Deze flexibele ovenruimte is een zeldzame mogelijkheid die je alleen bij de beste ovens tegenkomt.

Wanden met coating

Als een oven beschikt over wanden met een gladde coating koekt vuil veel minder makkelijk aan, en kun je het eventueel toch aanwezige vuil veel makkelijker wegvegen.

Andere reinigingsmethoden zijn pyrolyse (over verwarmt tot 500 graden waardoor etensresten as worden die makkelijk te verwijderen is) en hydrolyse bij stoomovens (de wanden worden met stoom gereinigd zodat je ook hier vuil makkelijk kunt wegvegen).
Wat wil je met de oven doen?

Wat je met de oven wil doen is natuurlijk voor een groot deel bepalend voor wat voor jou de beste oven is. In de bovenaan genoemde keuzehulp op Beste Oven Kopen kun je aangeven wat je van plan bent met je nieuwe elektrische oven.

Zelfgemaakte pizza in de oven

Gebruik je de oven om zelf pizza's in te bakken Kies dan voor een oven met een pizzastand. En een maximaal temperatuur boven de 275 graden is nodig voor een lekkere krokante en knapperige pizza. Kies in de keuzehulp voor het maken van zelfgemaakte pizza's voor de beste ovens voor het maken van een verse pizza.

AEG oven

AEG oven

Oven met kerntemperatuurmeter

Een oven met kerntemperatuurmeter is de beste oven voor het perfect bakken van een biefstuk in de oven. Met een kerntemperatuurmeter kun je heel nauwkeurig braden, als de gewenste temperatuur bereikt is stopt de oven.

Perfecte ovenbroodjes

Perfect ovenbroodjes afbakken doe je met stoominjecties. Deze ovenfunctie is zeldzaam maar geweldig voor wie op zondagochtend perfect afgebakken broodjes wel, zacht van binnen en knapperig van buiten. De beste oven voor afbakbroodjes. Selecteer extra krokante broodjes in de oven keuzehulp op Beste Oven Kopen.

Dual Cook oven

Een oven met Dual Cook kan gelijktijdig twee gerechten bereiden. Het verschil in temperatuur kan daarbij wel 50 graden bedragen! De Dual Cook oven heeft een plaat in het midden die er voor zorgt dat niet alleen de temperatuur maar ook smaak en geur van beide gerechten zich niet mengt.Schoonmaken van de oven

In het overzicht met beste ovens uit de test kom je ook de beste oven met gecoate wanden tegen. Gladde gecoate wanden voorkomen het aankoeken van vuil en zijn makkelijk schoon te maken.

Nog beter zijn de (luxere) ovens die zelfreinigend zijn. Deze elektrische ovens beschikken over een wand die eerst het vuil opnemen en dan tot as verbranden. Je hoeft dan alleen de as er maar uit te vegen en niet te poetsen.

Ook de beste van deze ovens vind je in het bovenstaande overzicht met best geteste ovens.


TurboTronic elektrische oven

TurboTronic elektrische oven


Beste oven merken

Als je een oven zoekt zal je merken dat er enorm veel aanbieders zijn. Welk van al deze ovens is de beste oven? Bij de bovenstaande testen van ovens vind je alle beste ovens van dit moment. De beste oven in iedere klasse.

Fabrikanten waarvan de ovens altijd hoog scoren vind je hier onder. Dit zijn de beste oven fabrikanten.

Siemens ovens

Siemens is de marktleider in Nederland van ovens, en dan met name van inbouw ovens. Siemens is toonaangevend in bakovens en combiovens. Er zijn meer dan 100 verschillende Siemens ovens dus het is vreemd als Siemens geen geschikte oven biedt. De prijs kan wel een bezwaar zijn, want een Siemens oven is geen goedkope oven.

De meest populaire Siemens oven is de Siemens iQ700 combi oven. Dat is een Siemens inbouwoven die in veel verschillende afmetingen te koop is. De beste ovens uit de Siemens iQ700 oven serie beschikken over Variospeed die de bereidingstijd van gerechten tot wel 50 procent kan versnellen.

Bosch ovens

Ook Bosch behoort tot de beste oven merken met een goed en breed assortment ovens met veel mogelijkheden en een goede kwaliteit. Bosch biedt goede bakovens, combiovens (oven met magnetron), compacte ovens en elektrische fornuizen (ovens met kookplaat).

AEG ovens

AEG maakt goede inbouwovens in groot en klein formaat. Vooral de gecombineerde heteluchtovens / stoomovens uit de AEG 6000,7000 en 9000 serie worden veel gekocht door mensen die een goede inbouwoven zoeken. De AEG Ecoline ovens behoren tot de meest energiezuinige ovens en ook het gebruiksgemak van een AEG oven is erg groot. En niet in de laatste plaats, een AEG oven is een betaalbare oven met een goede prijs / kwaliteit verhouding.

ATAG ovens

ATAG is een Nederlandse fabrikant van keukenapparatuur die tot de beste oven fabrikanten behoort. ATAG maakt combi-ovens, stoomovens en 3-in-1 ovens (een magnetron, bakoven en stoomoven in één apparaat).

Ook de Pelgrim ovens worden door ATAG gemaakt. Pelgrim is sinds 1986 eigendom van ATAG.

Miele ovens

Ook bij Miele kun je terecht voor de beste ovens. Miele maakt luxe inbouw ovens en inbouw combiovens die helaas geen goedkope oven zijn.

Etna ovens

Dan zijn de prijzen van een Etna oven vaak interessanter. Zonder dat Etna een echt goedkoop oven merk is (het is geen budget oven merk) zijn hun ovens toch over het algemeen goedkoper dan de ovens van bovenstaande merken, en een Etna oven is een heel goede oven.

Smeg ovens

Zoek je een moderne oven met een retro tintje? Dan is een Smag oven voor jou misschoen wel de beste oven. Smeg maakt ovens met het kenmerkende Smeg retro design.

Meer oven merken

En zo zijn er meer goede oven merken. Bijvoorbeeld Samsung en Grundig. Voor een goede relatief goedkope inbouwoven kun je ook terecht bij Whirlpool, Heff, Beko, Electrolux en Zanussi.

Een vrijstaande oven is over het algemeen een goedkope oven met een stuk lagere prijs dan een inbouw oven. Goede goedkope vrijstaande ovens worden gemaakt door onder andere Inventum, Steba, Severin, Tristar en Moukinex.

Al deze goede ovens (inbouw en vrijstaand) kun je vinden bij de oven aanbiedingen bovenaan.

Meer informatie

Duizelt het al? Via de Oven Keuzehulp kun je makkelijk de juiste elektrische oven vinden, en bij de aanbevolen winkels voor een oven koop je alle ovens tegen de laagste prijs en de tests in het bovenstaande oven test overzicht helpen je ook verder.

Op het bovenstaande Beste Oven Kopen vind je al deze informatie.
Zie ook: Meer keukenapparatuur testen.


Onderwerp:
Wat is de beste elektrische oven? Hier vind je alle beste ovens uit de oven test. Met de beste inbouw oven, de beste vrijstaande oven en de beste combi oven, maar ook de beste stoomoven en andere beste ovens, onder andere volgens Kieskeurig en uit de Consumentenbond oven test. Alle beste ovens en de beste winkels en tips om een goede oven goedkoop te kopen.Een reactie posten

0 Reacties