Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Pannen test: Beste pan van iedere soort

Zoek je de beste pan? Hier de beste pannen uit de test in alle soorten. 

Wat is de beste pan? Pannen worden regelmatig getest door specialisten van testorganisaties in Nederland en het buitenland. Op deze pagina hebben we al deze testen van pannen voor je verzameld. Al deze testen zijn per soort pan onderverdeeld.

Kies hieronder het soort pan waarvan de de pannen test wilt zien.


Beste pan voor bakken

De beste pan om te bakken is de koekenpan. Deze pan wordt daarom ook wel bakpan genoemd. Koekenpannen worden dagelijks gebruikt. Je hebt de koekenpan als grote pannen en kleine pannen. Vaak heb je deze pannen in meerdere formaten in huis.

Koekenpan / bakpan Tefal

Koekenpan / bakpan Tefal


Het zijn vooral de koekenpannen die vaak worden getest. Niet verwonderlijk, want in iedere keuken (groot of klein) zijn vaak meerdere koekenpannen (groot en klein) te vinden. 

En tussen de kwaliteit van deze koekenpannen zitten vaak grotere verschillen dan bij de meeste andere soorten pannen het geval is. Het raadplegen van een koekenpan test is daarom erg nuttig. Hieronder vind je de beste pannen uit al deze testen van koekenpannen.

Beste pannen voor koken

Een pan die je nog vaker gebruikt is de kookpan. De beste pan voor koken. Een kookpan gebruik je voor het koken van aardappelen, groente, soep, eieren enz, Van deze pannen heb je er dus vaak meerdere op het fornuis staan als je aan het koken bent. 

BK pannen set
BK pannen set


Van deze pan heb je dus meerdere pannen nodig, en vaak ook in meerdere formaten. De kookpan wordt daarom meestal gekocht in de vorm van een pannenset. Je koopt dan een reeks bij elkaar passende pannen in alle maten. Voordeel: Je hebt in één keer alle pannen, en ze passen ook nog perfect bij elkaar.  Deze pannensets zijn er in vele soorten en in vele samenstellingen. 

Soms bevat een pannenset alleen kookpannen. Soms ook zitten er andere pannen zoals een koekenpan bij. Kijk hier onder voor de beste pannen sets uit de test.
Beste pan voor soep

De naam zegt het al. De beste pan om soep te maken is de soeppan. Een soeppan is eigenlijk niets anders dan een grote kookpan. Maar dan wel dusdanig groot dat je er een grote hoeveelheid soep kan maken.Soeppan BK


Maar je kunt deze grote pan ook als extra kookpan gebruiken om bijvoorbeeld grote hoeveelheden groente, pasta of aardappelen te koken. Hieronder vind je de beste grote pannen uit de soeppannen test.
Beste pan om te grillen

Vlees, vis en groente, al dit voedsel kun je perfect grillen met een grillpan. Grillen in plaats van bakken of braden geeft een vetarm en gezond resultaat. En door het eten goed te grillen behoudt het eten zijn smaken en sappen. 

Grillpan Greenpan

Grillpan Greenpan


Wil je grillen, dan is een specifieke grillpan de beste pan. Deze pan herken je aan de specifieke grill ribbels op de bodem van de pan.

In de pannen test hier onder vind je de beste grillpannen om perfect je eten te grillen.
Beste pan voor een éénpans gerecht

Hapjespannen zijn de beste pannen voor het maken van een éénpansgerecht, Hapjespannen zijn ook de beste pannen voor het opwarmen van een prakje en de beste pannen voor het bereiden van een wat grotere hoeveelheid eten. 

Hapjespan GreenChef

Hapjespan GreenChef


Kortom. geen huishouden kan zonder een goede hapjespan. Kijk bij de onderstaande test van pannen voor de beste hapjespan uit de test.

Beste pan voor wokken en roerbakken

Roerbakken is gezond koken, met een heerlijk vers smakend resultaat. En roerbakken doe je met een goede wokpan. Een wokpan is bovendien niet alleen de beste pan voor roerbakken (wokken), maar je kunt met zo'n pan nog veel meer. 


Wokpan Westinghouse
Wokpan Westinghouse


In onderstaande pannen test vind je de beste wokpannen uit de test, en kun je meer lezen over de grote mogelijkheden van een goed wokpan.
Beste pan voor braden en stoven

Voor het braden en sudderen van je gerechten zijn braadpannen de beste pannen. Een goede braadpan is ideaal voor een stoofpot of voor het braden van lekker malse kippenboutjes. 


Braadpan Le Creuset pan

Braadpan Le Creuset


Ook voor het stoven of voor het laten sudderen van vlees is de braadpan of stoofpan de beste pan. Hieronder vind je de beste braadpannen / stoofpannen / sudderpannen uit de test. Braadpannen van hoge kwaliteit met veel mogelijkheden om heerlijk te braden en te koken.
Beste pan voor opwarmen melk en sauzen

Een steelpan is een handig pannetje dat vaak gebruikt wordt om saus te maken of melk te warmen. De steel is natuurlijk het kenmerk van de steelpan. Met deze steelpan til je de hete pan makkelijk van de hittebron. 

Steelpan Greenpan

Steelpan Greenpan


Deze pan is geen must (opwarmen kan ook in een kookpan), maar in de praktijk is het wel erg handig om een goed steelpannetje in huis te hebben, om snel zonder je handen te branden iets in de pan op te warmen. Eventueel met een schenktuit. In de pannen test hieronder vind je de beste steelpan.
Beste snelkookpan

Snel koken, onder temperaturen boven het kookpunt, dat kan met een snelkookpan. Een snelkookpan wordt ook wel hogedrukpan genoemd. 

Snelkookpan Tefal

Snelkookpan Tefal

Snelkookpannen zijn de beste pannen voor het koken met zeer hoge temperaturen. Bovendien bespaar je met een goede snelkookpan veel energie, en dat is goed voor het milieu en je energierekening. 

De snelkookpan is de beste pan om snel en energiezuinig met hoge temperatuur met behoud van smaak en vitamines te koken. Hier vind je de beste snelkookpannen uit de pannen test.
Beste poffertjespan

Een heel specifieke pan is de poffertjespan. Maar een goede poffertjespan is wel een noodzaak als je op de juiste manier lekkere poffertjes wilt maken. 

De Buyer poffertjespan

De Buyer poffertjespan


Gelukkig hoeft ook een goede poffertjespan niet veel geld te kosten. Kijk daarvoor maar bij deze beste poffertjespannen uit de test.
Beste pan pannenkoeken bakken

Ook een speciale taak heeft de pannenkoekenpan. Dit is een steelpan met een heel lage schuine rand. Hierdoor past er niet veel in de pan, maar je kunt er wel heel goed een pannenkoek omdraaien. Je pannenkoeken van heel verschillende groottes (voor kleine en grote pannenkoeken), met en zonder anti-aanbaklaag en van verschillende materialen.

Pannenkoeken pan Tefal

Pannenkoeken pan TefalPannenkoeken kun je ook bakken in een gewone koekenpan, maar de beste pannenkoeken komen uit een goede pannenkoekenpan. Kijk hier onder voor de beste koekenpan uit de pannen test.
Beste pan om pasta te koken

De pastapan klinkt ook heel specifiek, maar deze pan is heel wat veelzijdiger dan bijvoorbeeld een poffertjespan. Een pastapan is een pan met een interne vergiet waarin je heel makkelijk spaghetti, macaroni en andere pasta kunt koken. 

Pastapan WMF, kookpan met vergiet

Pastapan WMF (kookpan met vergiet)


Als je de vergiet uit de pan haalt heb je een gewone kookpan die je ook als zodanig kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als soeppan, of voor het koken van groente of aardappelen. Erg handig!
Beste pan asperges koken

De aspergepan is vergelijkbaar met de pastapan / spaghettipan. Een aspergepan is soms ook geschikt als pastapan en omgekeerd. 


Asperge pan Gusta

Asperge pan Gusta


Als de pan geschikt moet zijn voor zowel pasta als asperges moet het mandje dusdanig fijnmazig zijn dat deze geen macaroni of andere kleine pasta doorheen kan. En de pan moet dan hoog genoeg zijn voor asperges. In de test hier onder vind je de beste pannen die als aspergepan worden verkocht.
Beste pannen merken

Zoals je hier boven ziet zijn er heel veel verschillende pannen. Niet ieder pannenfabrikant maakt zoveel verschillende pannen, maar er zijn wel merken die we keer op keer bij de beste fabrikanten van pannen tegenkomt. Dit zijn de beste van deze pannen merken. 

Tefal pannen

Tefal is één van de beste pan merken. Tefal is vooral bekend om zijn koekenpannen en andere braadpannen, maar ze maken ook andere soorten pannen. Grillpannen, wokpannen en hapjespannen, maar ook kookpannen. Maar de Tefal koekenpan is toch echt het vlaggenschip van deze pannen fabrikant.

BK pannen

Het Nederlandse pannenmerk BK (opgericht door Berk uit Kampen) maakt alle soorten koekenpannen en kookpannen. Deze BK pannen zijn los verkrijgbaar en in pannensets met veel verschillende combinaties van deze BK pannen. Ook de Gero pannen komen bij BK vandaan.

WMF pannen

Ook WMF biedt veel verschillende soorten pannen zoals een koekenpan, kookpan, braadpan, stoompan, wokpan, snelkookpan of hapjespan. En ook voor een complete pannenset is WMF één van de beste pannen merken. Het zijn ook pannen van heel goede kwaliteit. Zo is de WMF Durado bijvoorbeeld eerder uitgeroepen als de beste koekenpan in de Consumentenbond test.

Le Creuset pannen

Le Creuset is vooral bekend om hun braadpan van gietijzer. Op dat gebied zijn ze het beste pannen merk. Maar Le Creuset levert meer pannen van hoge kwaliteit zoals een grillpan, koekenpan of RVS kookpan. De prijzen van een Le Creuset pan liggen wel hoog.

Demeyere pannen

Het Belgische Demeyere is een merk pannen van Zwilling. Demeyere behoort tot de beste pan merken voor een koekenpan, maar ze maken ook goede kookpannen en steelpannen.

Greenpan pannen

Greenpan is één van de beste pan merken die vooral heeft gemaakt als uitvinder van de gezonde, keramische antiaanbaklaag zonder PFAS. Greenpan besteedt veel aandacht aan gezond koken en gezond eten.

De pannen van al deze topmerken kom je bij de testen hier boven tegen. En dat geldt ook voor de pan aanbiedingen van de winkels hier onder.De beste winkels om een pan te kopen

Tot slot willen we je nog even wijzen op de aanbiedingen van de beste winkels om een pan te kopen. Deze beste winkels voor pannen vind je op Beste Pannen Kopen. 


Zie ook:


Onderwerpen:
Hier vind je alle beste pannen uit de test. Het betreft meerdere testen van alle soorten pannen. Hierboven vind je onder andere de beste koekenpan, beste hapjespan, beste braadpan, poffertjespan, soeppan, pastapan, steelpan, wokpan en veel meer beste pannen uit de test.

Een reactie posten

0 Reacties