Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste pannenset test

 

Pannen kun je los kopen maar ook als set. Het voordeel van een pannenset is dat je een serie pannen koopt die perfect bij elkaar passen. Ook zijn de kosten van een pannenset lager dan dat je alle pannen los koopt. Het nadeel van een pannenset kan zijn dat er pannen bij zitten die je eigenlijk niet nodig hebt. Hier kijken we naar de beste pannensets uit de test en geven we tips en informatie voor het kiezen, vinden en kopen van de voor jou beste pannenset.

Beste pannenset uit de test

We hebben één vergelijkende pannenset test gevonden. Hieronder vind je de beste pannenset uit die test.


Zie ook


Keuzehulp voor de voor jou beste pannenset

De ene pannenset is de andere niet. De inhoud van de pannensets, zo als de hoeveelheid pannen, de maten van de pannen en het soort pannen kan flink verschillen. Dat betekent dat de beste pannenset voor de één een heel andere pannenset kan zijn dan voor de ander. 

Met de Pannenset Keuzehulp kun je zelf je beste pannenset selecteren door al je wensen en de eisen die je aan de pannenset stelt aan te vinken.

Meer dan 3.000 pannensets zijn er via de keuzehulp te doorzoeken. Op alle kenmerken, prijs en samenstelling. Je beste pannenset vinden gaat zo heel makkelijk.

Informatie en tips pannenset

We schreven al, de inhoud van een pannenset kan flink verschillen. De meeste pannensets bestaan alleen uit diverse kookpannen van verschillende formaten, maar je hebt ook pannensets waarbij een koekenpan en/of een steelpan deel uit maakt van de pannenset. Of meerdere koekenpannen. Of een hapjespan. Of de set bestaat alleen uit koekenpannen in verschillende maten (koekenpansets).

Eigenlijk is iedere combinatie van pannen mogelijk. Het is maar hoe de fabrikant deze pannenset samenstelt.

Welke pannen wil je eigenlijk?
Het is daarom erg belangrijk om voor je pannenset kiest en koopt eerst een lijstje te maken van de pannen die je nodig hebt en de gewenste maten van die pannen. Dan kun je een passende pannenset bij je wensen zoeken.

Hittebron
Maar natuurlijk zijn er meer facetten die meespelen behalve alleen de samenstelling. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat de pannen in de set geschikt zijn voor de kookplaat die je gebruikt of gaat gebruiken (gas, elektrisch, inductie, keramisch). Wil je dat de pannen in de oven kunnen? In de Pannenset Keuzehulp kun je dat allemaal aangeven.

Kook je op inductie, dan is het altijd even opletten. Tegenwoordig zijn bijna alle kookpannen geschikt voor inductie, maar er zijn nog steeds uitzonderingen. Selecteer in je selectie inductie als je de beste pannenset inductie zoekt.

Koude greep
Eigenlijk een heel belangrijke keuze, maar heel veel mensen denken er niet aan bij het kopen en kiezen van een nieuwe pan of pannenset is de koude greep. De koude greep is niet meer dan een handvat dat niet heet wordt, simpel, maar in de praktijk is dit voor veel mensen toch een heel belangrijk kenmerk van een pannenset. Het is namelijk heel praktisch en plezierig als je met blote handen, dus zonder kookhandschoenen of theedoek, de pan kan oppakken. Vooral als dat eens een keer nodig. En nadelen heeft een koude greep niet, behalve dan misschien dat met afwijkende handvatten je pan er wat minder mooi uitziet, maar ja ....het is een pan!

Afgietsysteem
Nog zo iets eenvoudigs (het klinkt technischer dan het is) is het afgietsysteem. Niets meer dan een paar gaatjes in het deksel waarmee je bijvoorbeeld het vocht van de aardappelen, pasta of de groente kunt afgieten. Het is handig als de daarvoor relevante pannen uit de pannenset over een deksel met die gaatjes beschikken. Het gaat daarbij meestal om diverse gaatjes van diverse grootte, waarbij de grootste gaatjes meer naar binnen zitten, Dat voor het geval je iets kleins wil afgieten. Als je dat voorzichtig doet hoef je alleen de kleine gaatjes te gebruiken. Een handige optie bij de beste pannenset.

Ovenbestendige pannen
Zelf zetten we nooit een kookpan in de oven, maar er zijn kennelijk mensen die dat wel doen. Ook deze optie kun je aanvinken in de bovenstaande keuzehulp als je er prijs op stelt dat je de pannen van de pannenset in de oven kunt gebruiken.

Kijken en stapelen
En dan zijn er nog de handige opties en eigenschappen die mede de keuze bepalen. Want als je er prijs stelt het kookproces in de gaten te houden kies je voor pannen met een glazen deksel. En de mogelijkheid om de pannen te stapelen en om water af te gieten zijn ook belangrijk. Want waarom zou je kiezen voor pannen die niet geheel aan je eisen voldoen als je een nieuwe pannenset koopt?

Gemengde pannenset, kookpannenset, bakpannenset
Bij het kiezen van je beste pannenset in het overzicht bovenaan kun je kiezen voor een kookpannenset, een bakpannenset en een gemengde pannenset. De meeste pannensets zijn gemengde pannensets, deze pannensets bestaan uit verschillende soorten pannen zoals kookpannen in verschillende maten, een grote braadpan, een kleine braadpan, een steelpan e.d. Zo heb  je 4 delige pannensets, maar ook 15 delige pannensets en alles daar tussen.

Maar je kunt ook kiezen voor een kookpannenset, een set kookpannen in verschillende maten, of een bakpannenset, een set bakpannen in diverse formaten. Beide kom je in het beste pannenset overzicht tegen.

Goedkope pannenset
Omdat de samenstelling van een pannenset enorm kan verschillen is er geen prijsindicatie te geven. Een goedkope pannenset koop je voor een euro of 50. Zo'n goedkope pannenset bestaat meestal uit drie kookpannen of drie bakpannen in diverse maten. De prijzen van een gemengde goedkope pannenset liggen 1 of 2 tientjes hoger.

Kijk dus in de bovenstaand Pannenset Keuzehulp goed naar alle mogelijkheden en ga voor de pannenset waarover je echt 100% tevreden bent, of kijk in de pannenset test wat de beste pannenset uit de test is.


Beste pannen set


Onderwerp:
Met een pannenset heb je een reeks identieke pannen en andere soortgelijke pannen in verschillende maten. Wel zo mooi, wel zo handig. Bovenin vind je de beste pannenset en beste pannensets uit de pannenset test. Ook wijzen we je hier de weg naar de beste winkels om online goedkoop een pannenset te kopen en naar een keuzehulp waarmee je je persoonlijk beste pannenset kunt vinden.Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.