Kijk hier voor de beste pannenset

Op zoek naar de beste pannen? Hier vind je de beste pannenset uit de test en andere goede pannensets. Met een goede pannenset ben je in één keer voorzien van goede pannen.


Beste pannenset testPannen kun je los kopen maar ook als set. Het voordeel van een pannenset is dat je een serie pannen koopt die perfect bij elkaar passen. Ook zijn de kosten van een pannenset lager dan dat je alle pannen los koopt. Het nadeel van een pannenset kan zijn dat er pannen bij zitten die je eigenlijk niet nodig hebt. 

Hier kijken we naar de beste pannensets uit de test en geef ik tips en informatie voor het kiezen, vinden en goedkoop kopen van de voor jou beste pannenset.
Beste pannenset uit de test

Hieronder vind je de beste pannensets uit die test. Het betreft de beste pannensets met verschillende samenstellingen. Het kan heel goed dat de beste pannenset met de door jou gewenste samenstelling daar niet bij zit, of dat de beste pannenset niet aan de gewenste kenmerken voldoet. 

Daarom heb ik verderop op deze pagina nog een overzicht met aanbiedingen van alle goede pannensets geplaatst. Via een keuzehulp kun je uit deze aanbiedingen je beste pannenset selecteren en kun je deze pannenset goedkoop kopen.


Zie ookGemengde pannenset Tefal

Gemengde pannenset TefalKeuzehulp om de voor jou beste pannenset te vinden

De ene pannenset is de andere niet. De inhoud van de pannensets, zo als de hoeveelheid pannen, de maten van de pannen en het soort pannen kan flink verschillen. Dat betekent dat de beste pannenset voor de één een heel andere pannenset kan zijn dan voor de ander. 

Met de Pannenset Keuzehulp die je bij de pannenset aanbiedingen vindt kun je zelf je beste pannenset selecteren door al je wensen en de eisen die je aan de pannenset stelt aan te vinken.

Meer dan 2.000 pannensets in alle samenstellingen zijn er via de keuzehulp te doorzoeken. Op alle kenmerken, prijs en samenstelling. Je beste pannenset vinden gaat zo heel makkelijk. En je kunt de pannenset goedkoop kopen.

Hieronder nog wat tips voor bij het vinden van je beste pannenset. Ook kijken we naar de beste kookpannen set uit de test, de BK Q-Linair Master pannenset.Informatie en tips om de juiste pannenset te vinden

We schreven al, de inhoud van een pannenset kan flink verschillen. De meeste pannensets bestaan alleen uit diverse kookpannen van verschillende formaten, maar je hebt ook pannensets waarbij een koekenpan en/of een steelpan deel uit maakt van de pannenset. Of meerdere koekenpannen. Of een hapjespan. Of de set bestaat alleen uit koekenpannen in verschillende maten (koekenpan set).

Eigenlijk is iedere combinatie van pannen mogelijk. Het is maar hoe de fabrikant deze pannenset samenstelt en aanbiedt.


Zeer uitgebreide pannenset Royal Swiss


Zeer uitgebreide pannenset Royal Swiss


Welke pannen wil je eigenlijk?

Het is daarom erg belangrijk om voor je pannenset kiest en koopt eerst een lijstje te maken van de pannen die je nodig hebt en de gewenste maten van die pannen. Dan kun je een passende pannenset bij je wensen zoeken.

Inductie of andere hittebron?

Maar natuurlijk zijn er meer facetten die meespelen behalve alleen de samenstelling. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat de pannen in de set geschikt zijn voor de kookplaat die je gebruikt of gaat gebruiken (gas, elektrisch, inductie, keramisch). Wil je dat de pannen in de oven kunnen? In de Pannenset Keuzehulp kun je dat allemaal aangeven.

Kook je op inductie, dan is het altijd even opletten. Tegenwoordig zijn bijna alle kookpannen geschikt voor inductie, maar er zijn nog steeds uitzonderingen. Selecteer in je selectie inductie als je de beste pannenset inductie zoekt.

Koude greep

Eigenlijk een heel belangrijke keuze, maar heel veel mensen denken er niet aan bij het kopen en kiezen van een nieuwe pan of pannenset is de koude greep. De koude greep is niet meer dan een handvat dat niet heet wordt, simpel, maar in de praktijk is dit voor veel mensen toch een heel belangrijk kenmerk van een pannenset. 

Het is namelijk heel praktisch en plezierig als je met blote handen, dus zonder kookhandschoenen of theedoek, de pan kan oppakken. Vooral als dat eens een keer nodig. En nadelen heeft een koude greep niet, behalve dan misschien dat met afwijkende handvatten je pan er wat minder mooi uitziet, maar ja ....het is een pan!

Afgiet systeem

Nog zo iets eenvoudigs (het klinkt technischer dan het is) is het afgiet systeem. Het is handig als de daarvoor relevante pannen uit de pannenset over een deksel met afgietsysteem beschikken omdat je dan de pannen kunt afgieten zonder het hete deksel op te tillen.


BK pan afgieten afgietsysteem

Afgiet systeem bij een BK pan

Deze afgiet systemen voor pannen zijn er in diverse soorten. Soms zijn het niet veel meer dan een paar gaatjes in het deksel waarmee je bijvoorbeeld het vocht van de aardappelen, pasta of de groente kunt afgieten. 

Soms ook gaat het om om diverse gaatjes van diverse grootte, waarbij de grootste gaatjes meer naar binnen zitten, Dat voor het geval je iets kleins wil afgieten. Als je dat voorzichtig doet hoef je alleen de kleine gaatjes te gebruiken. 

Het beste pan afgiet systeem beschikt over een deksel dat zo gevormd is dat het water makkelijk weg loopt, zoals bij de BK pan op de foto boven.

Ovenbestendige pannen

Zelf zet ik nooit een kookpan in de oven, maar er zijn veel mensen die dat wel doen. Ook deze optie kun je aanvinken in de bovenstaande keuzehulp als je er prijs op stelt dat je de pannen van de pannenset in de oven kunt gebruiken.

Kijken en stapelen

En dan zijn er nog de handige opties en eigenschappen die mede de keuze bepalen. Want als je er prijs stelt het kookproces in de gaten te houden kies je voor pannen met een glazen deksel. En de mogelijkheid om de pannen te stapelen en om water af te gieten zijn ook belangrijk. Want waarom zou je kiezen voor pannen die niet geheel aan je eisen voldoen als je een nieuwe pannenset koopt?

Gemengde pannenset, kookpannenset of bakpannenset?

Bij het kiezen van je beste pannenset in het overzicht bovenaan kun je kiezen voor een kookpannenset, een bakpannenset en een gemengde pannenset. De meeste pannensets zijn gemengde pannensets, deze pannensets bestaan uit verschillende soorten pannen zoals kookpannen in verschillende maten, een grote braadpan, een kleine braadpan, een steelpan e.d. Zo heb  je 4 delige pannensets, maar ook 15 delige pannensets en alles daar tussen.

Maar je kunt ook kiezen voor een kookpannenset, een set kookpannen in verschillende maten, of een bakpannenset, een set bakpannen in diverse formaten. Beide kom je in het beste pannenset overzicht tegen.

Biko pannenset

Biko pannenset (gemengd)


Goedkope pannenset

Omdat de samenstelling van een pannenset enorm kan verschillen is er geen prijsindicatie te geven. Een goedkope pannenset koop je voor een euro of 50. Zo'n goedkope pannenset bestaat meestal uit drie kookpannen of drie bakpannen in diverse maten. De prijzen van een gemengde goedkope pannenset liggen 1 of 2 tientjes hoger.Beste pannenset kookpannen: BK Q-Linair Master

Één beste pannenset uit de bovenstaande pannenset test wil ik er uitlichten, en dat is de pannenset die als beste kookpannen set is getest, de BK Q-Linair Master pannenset. Dit is een pannenset van (naar keuze) 4 of 5 kookpannen, waaronder een steelpan.Beste pannen: BK pannenset

Beste pannen: BK pannenset


BK is zonder twijfel één van de beste fabrikanten van pannen. BK is een oer-Hollands merk dat al sinds 1851 potten, pannen en kookgerei maakt. Maar BK is ook een fabrikant die pannen maakt volgens de nieuwste technieken en nieuwste inzichten. 

BK pannen behoren tot de allerbeste pannen die je kunt kopen, en bovendien zijn BK pannen heel betaalbaar.

De beste pannen set uit de test is de BK Q-Linair Master set die bestaat uit 3 of 4 kookpannen en 1 steelpan. Al deze pannen zijn geschikt voor inductie, voor in de oven en voor wassen in de vaatwasser. 

De BK pannen uit de set zijn gemaakt van 18/10 roestvrijstaal en beschikken over een literaanduiding aan de binnenzijde en over een vergrendelbaar afgietsysteem. Beide zijn in de praktijk erg handig!

Ook handig: De handvatten zitten erg hoog. Dat lijkt onbelangrijk, maar het nut merk je als je deze pannen gaat opstapelen. Dan blijken ze veel minder ruimte in je kast in te nemen.

BK pannen set

BK pannen set

De pannen zijn 16 (ook de steelpan), 18 en 20 centimeter groot. Een grote soeppan ontbreekt dus. Die zou je er eventueel nog bij moeten kopen. Gelukkig zijn alle BK pannen ook los te koop. Of ze nu voor koken, bakken, braden of wokken zijn.Beste pannenset merken

Met BK hebben we één van de beste pannenset merken te pakken, maar er zijn meer goede fabrikanten van pannen die goede pannen sets maken. Goede bakpannen sets, kookpannen sets en gemengde pannensets worden ook gemaakt door Tefal, Greenpan, WMF, Fissler, Demeyere, Le Creuset, Royal Swiss, Berghoff en andere pannen fabrikanten.

Bij het bovenstaande pannenset aanbieding overzicht vind je ze allemaal, met alle prijzen, specificaties en reviews, en kun je deze goede pannensets goedkoop kopen. 


Kijk dus in de bovenstaand Pannenset Keuzehulp goed naar alle mogelijkheden en ga voor de pannenset waarover je echt 100% tevreden bent, of kijk in de pannenset test wat de beste pannenset uit de test is.

Onderwerp:
Met een pannenset heb je een reeks identieke pannen en andere soortgelijke pannen in verschillende maten. Wel zo mooi, wel zo handig. Bovenin vind je de beste pannenset en beste pannensets uit de pannenset test. Ook wijzen we je hier de weg naar de beste winkels om online goedkoop een pannenset te kopen en naar een keuzehulp waarmee je je persoonlijk beste pannenset kunt vinden.Een reactie posten

0 Reacties