Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste papierversnipperaar / papiervernietiger test

Kijk hier voor je beste papierversnipperaar / beste papiervernietiger. Met de beste papierversnipperaars uit de test en een keuzehulp om je beste shredder te vinden.


Een goede papierversnipperaar is een must voor op kantoor (ook voor ZZP'ers), maar ook voor thuis is een papierversnipperaar geen overbodige luxe. En zo duur is een goede papiervernietiger helemaal niet. Hier de beste papierversnipperaar uit de test en tips, informatie en aanbiedingen van papierversnipperaars.
Beste papierversnipperaars uit de test

Hieronder vind je als eerste de beste papierversnipperaar uit diverse testen. Vervolgens kijken we naar tips en informatie voor bij het kopen van de voor jou beste papierversnipperaar (shredder).

Dit zijn de papierversnipperaar tests die we gevonden hebben:
Papierversnipperaar aanbiedingen en keuzehulp

De beste winkels om goedkoop een goede papierversnipperaar te kopen. De Top 10 van papier versnipperaars. Een Papierversnipperaar Keuzehulp met uitgebreide selectiemogelijkheden, gebruikerservaringen, reviews en tests van heel veel papiervernietigers. Je vindt het allemaal op Beste Papiervernietiger Kopen.

Hier is alle informatie voor het vinden en kopen van de voor jou beste papierversnipperaar tegen de laagste prijs te vinden.
Informatie en tips beste papierversnipperaar kopen

De ene papier versnipperaar is beter dan de ander, maar wat maakt het verschil? Hieronder wat zaken om rekening mee te houden als je de beste papiervernietiger zoekt.

De mate van versnipperen (DIN)

De DIN waarde van de shredder geeft aan in welke mate het papier versnippert wordt.  Dat loopt uiteen van DIN P-2 (38 stroken per A4) tot DIN P-5 (een A4 wordt in 1000 snippers versnipperd). De meeste papierversnipperaars voldoen aan de DIN P-4 norm (een A4 in 421 snippers).

DIN P-2 papierversnipperaars vernietigen niet in snippers maar in stroken. Dat is onleesbaar, maar het is niet onmogelijk om de stroken weer aan elkaar te leggen waarna alles wel weer leesbaar is. Bij DIN P-5 spreekt men niet over snippers maar over microsnippers. Wie die puzzel kan oplossen is namelijk een echt groots puzzelaar.

Papierversnipperaar Rexel

Papierversnipperaar Rexel


Papier vernietigen en de AVG privacyregels

LET OP! DIN P-4 is de minimale mate van versnipperen die de Europese wet persoonsgegevens (AVG / DDPR) stelt. Het zorgvuldig vernietigen van gegevens op papier maakt deel uit van deze wet. Bedrijven moeten de gegevens minimaal volgens de DIN P-4 norm vernietigen. DIN P-5 mag natuurlijk ook, maar P1, P2 en P3 voldoen niet aan de AVG wet.

Wat kun je vernietigen met een papiervernipperaar?

Wat vernietig je met een papiervernietiger. Papier natuurlijk! Maar creditcards en andere pasjes kunnen door iedere goede papierversnipperaar ook wel vernietigd worden. Ook met nietjes mag een goede papiervernietiger geen moeite hebben.

Paperclips en CD's / DVD's zijn wel een probleem voor veel papier shredders. In de Papierversnipperaar Keuzehulp op het bovengenoemde Beste Papierversnipperaar Kopen kun je precies zien welke shredder wat aankan.

Hoe voer je papier in bij de papierversnipperaar?

Er zijn twee mogelijkheden om papier in te voeren bij een papierversnipperaar. Bij een eenvoudige en goedkope papierversnipperaar voer je de vellen papier vaak stuk voor stuk met de hand in. Dat is geen enkel probleem als je af en toe thuis een rekening of brief door de papiervernietiger wilt halen.

Gaat het echter om grote pakken papier, zoals bij zakelijk gebruik, dan is de beste papierversnipperaar natuurlijk een papiervernietiger waarbij je stapels papier kunt neerleggen in een feeder, net zoals papier in de printer. 

Bij papierversnipperaars is er veel verschil in invoercapaciteit tussen de verschillende papiervernietigers. De meeste papierversnipperaars kunnen kleine stapeltjes papier verwerken, variërend van 6 tot 25 vel. 

Wil je grotere toevoerbakken voor je te versnipperen papier? Er zijn ook papiervernietigers met feeders tot wel meer dan 500 vel, maar dan heb je het wel over de duurdere professionele papierversnipperaars. Dit zijn de beste papierversnipperaars die je kunt kopen, maar daar zit wel een prijskaartje aan.

Papierversnipperaar Fellowes

Papierversnipperaar Fellowes

Anti-vastloop bescherming

Vooral bij handmatige invoer van grotere hoeveelheden papier kan je wel eens sneller willen dan het apparaat aankan, met als gevolg papier dat in de papierversnipperaar vastloopt. 

De beste papierversnipperaars zijn daar tegen bestand. Deze shredders beschikken over een anti vastloop technologie die er voor zorgt dat het apparaat stopt zodra je er te vroeg een volgend vel papier in wilt stoppen. Dit voorkomt vastlopen van de papierversnipperaar.


De grootte van een opvangbak

Hoe veel versnipperd papier kan er in de opvangbak voordat deze geleegd moet worden? Bij een goede papierversnipperaar kan dat heel veel zijn, vooral als de het apparaat kleine snippertjes maakt en geen stroken. 

Maar daarnaast is natuurlijk ook de grootte van de opvangbak van de shredder bepalend van hoe vaak de papiervernietiger moet worden geleegd.

Een kleine opvangbak kan tot 20 liter aan vernietigd papier bevatten. Dat is behoorlijk veel, maar voor veelvuldig zakelijk gebruik wordt een grotere bak aangeraden. Bij professionele papierversnipperaars is de capaciteit vaak meer dan 150 liter.

Ook is het belangrijk dat je de opvangbak makkelijk uit de papierversnipperaar kunt nemen om deze te legen, en bij de beste papiervernietiger plaats je de bak ook weer makkelijk terug.


Papierversnipperaar Leitz

Papierversnipperaar Leitz

De beste papierversnipperaar merken

De papiervernietigers van Fellowes komen vaak als beste papierversnipperaars uit de test, maar er zijn meer goede fabrikanten van deze kantoorapparaten. Ook Rexel, HSM, Leitz en Intimus zijn grote merken op dat gebied. Bovenaan, bij Beste Papierversnipperaar Kopen, vind je alle beste papierversnipperaars van deze merken.


Bij de bovengenoemde Papierversnipperaar Keuzehulp kun je dit alle genoemde kenmerken als eis aanvinken. En dan zijn er natuurlijk nog selectiemogelijkheden als de prijs, voorkeursmerken en geluidsniveau. Kijk op het bovenaan genoemde Beste Papierversnipperaar Kopen om deze selecties te maken.

Zie ook: 


Onderwerp:
Zoek je een goede papierversnipperaar? Hierboven vind je de beste papiersversnipperaars / papiervernietigers / papier shredders uit de test. Zowel de beste papierversnipperaar voor thuis als de beste papierversnipperaar professioneel uit de test. Ook geven we hier tips en informatie voor bij het vinden en goedkoop kopen van je beste papiervernietiger / beste shredder / beste papierversnipperaar.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Natuurlijk gebruik ik mijn papierversnipperaar voor het vernietigen van financiële documenten, verlopen bankpasjes en zo, maar ik gebruik hem ook voor knutsel projecten met mijn kinderen. Vooral met versnipperd gekleurd papier kun je veel leuks maken. En van de versnipperde administratie maken we vaak papier-maché. Dan moet je de papiersnippers met water en lijm mengen tot een dik papje waarmee je bijvoorbeeld een masker, beeldje of ander kunstwerkje kunt maken. Echt een leuke bijkomstigheid van een papierversnipperaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.