Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste parasol test

Op zoek naar schaduw? Hier vind je de beste parasols uit diverse testen. Daarnaast geven we je tips voor bij het kiezen van de voor jou beste parasol uit een aanbod van meer dan 1.200 (!) parasols.

Beste parasol uit de test

De onderstaande tests van parasols hebben we verzameld. Hier vind je alle informatie over de beste parasols.


Zie ook:


Zoek de voor jou beste parasol

Het vinden van de beste parasol is altijd lastig omdat je te maken hebt met veel verschillende maten en verschillende soorten parasols. De beste parasol voor de één is daarom niet de beste parasol voor de ander.

In het overzicht alle parasols kun je zelf uit meer dan 1.200 parasols de voor jou persoonlijk beste parasols selecteren. Om in dit enorme aanbod de voor jou beste parasol te vinden kun je de parasols op diverse manieren selecteren. Dat doe je heel eenvoudig door bijvoorbeeld de volgende opties en mogelijkheden aan te vinken en uit te vinken:


 • De diameter van de parasol: Hoe groot moet de parasol zijn? Voor een groot terras heb je een hel andere parasol nodig dan voor een klein balkon.
 • Het soort parasol: Wil je de parasol meenemen naar het strand? Of wil je een zweefparasol bij je eetset, waarbij er geen stok hinderlijk aanwezig is? Of misschien wil je de parasol wel aan de muur bevestigen.
 • Vorm: Ook een gewenste vorm wil je opgeven. De meeste parasols zijn rond, maar vierkante parasols kunnen heel mooi op een terras staan.
 • Kleur: Best belangrijk in een met zorg ingerichte tuin of terras, de kleur van de parasol.
 • Parasolvoet: Een parasol kun je met of zonder voet kopen.
 • Het merk: Heb je voorkeuren voor merken. Bij de Parasol Kiezer kun je alle gewenste merken aanvinken. Vooral Medison en Garden Impressions zijn populair. Ander grote parasolmerken zijn Sorara, VidaXL, Hartman en Kopu. Maar er zijn nog veel meer merken in de Parasol Kiezer te vinden.
 • Materiaal parasoldoek: Verreweg de meeste parasols zijn van polyester gemaakt. Maar er zijn meer materialen zoals katoen en nylon.
 • Materiaal parasolstok: De variatie aan materialen bij de stokken is nog groter. Veel aluminium, maar ook hout, kunstof, staal, bamboe en andere materialen.
 • Diameter parasolstok: Er zijn heel veel verschillen in de dikte van de parasolstok. Een grote parasol vraagt om een wat dikkere stok.
 • Opties: Een goede parasol is weerbestendig, kantelbaar en in hoogte verstelbaar.
 • De prijs: En natuurlijk is de prijs belangrijk bij de keuze van een parasol. In de Parasol Kiezer kun je je maximale prijs opgeven. De prijzen lopen uiteen van 15 euro voor een handparasol tot ruim 700 euro voor een zeer grote luxe zweefparasol.

Gebruik de bovenstaande Parasol Kiezer om je beste parasol tegen de laagste prijs te vinden of kijk op Beste Parasol Kopen voor de beste (en goedkoopste) online aanbieders, de parasol top 10 en tips voor bij de aanschaf van de persoonlijk beste parasol.

Soorten parasols

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten parasols die je in de tests tegenkomt.

Stokparasol

De stokparasol is de klassieke parasol. Een stok met een stok / steel in het midden die je in de grond of in een parasolvoet steekt. Deze voet staat bij een stokparasol dus altijd recht onder het midden. Een stokparasol is meestal een ronde parasol, maar een stokparasol kan ook vierkant of rechthoekig zijn.


Outdoot Living stokparasol


Een stokparasol is makkelijk weer van zijn plek te halen, in te klappen en op te bergen. Een stokparasol wordt ook wel paraplumodel parasol genoemd. De beste stokparasol / paraplu parasol vind je bij de parasol test eerder deze pagina.

Zweefparasol

Een zweefparasol is het modernere broertje van de stokparasol. O beter gezegd broer, want zweefparasols zijn vaak grote parasols. Een zweefparasol wordt meestal boven een tuintafel gebruikt.


Sorara zweefparasol


Het kenmerk van de zweefparasol is dat de parasolstok zich niet in het midden van de parasol bevindt maar aan de zijkant. Je hebt dus geen last van de stok als je de zweefparasol boven een tuintafel plaatst. Bovenaan vind je meerdere testen van zweefparasols.

Strandparasol

Een strandparasol is een kleinere stokparasol. Het is de bedoeling dat je deze parasol mee kunt nemen als je op stap gaat, bijvoorbeeld naar het strand. Omdat een strandparasol niet al te groot is kun je deze parasol goed mee nemen, en je kunt hem in de grond steken.


Eurotrail strandparasol

Muurparasol

Een muurparasol (wandparasol) is een parasol die niet op de grond steunt maar die aan een muur is vastgemaakt. Je hebt dus geen last van een paraplustok, maar de muurparasol kan niet zomaar op een andere plek gebruikt worden.


RF Store muurparasol / wandparasol


Parasolvoet

Soms wordt een parasol samen met een voet geleverd, maar dat is lang niet altijd het geval. Bij het los aanschaffen van een parasolvoet heb je meer vrijheid van keuze. Er zijn namelijk veel verschillende parasolvoeten. Je hebt zware parasolvoeten van beton of graniet maar ook parasolvoeten van kunststof. Deze kunststof parasolvoeten zijn in eerste instantie heel licht, maar ze kunnen een hoog gewicht halen door ze te vullen met zand of water. 

Hierboven vind je ook een test met de beste parasol voeten.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.