Beste parasol

De beste parasols uit de test. Kijk hier voor de beste parasol in iedere soort. De beste zweefparasol, strandparasol, stokparasol, muurparasol enz.

Op zoek naar schaduw? Hier vind je de beste parasols uit diverse testen. Daarnaast geef ik tips voor bij het kiezen van de voor jou beste parasol uit een aanbod van meer dan 8.000 (!) parasols.


Vind de voor jou beste parasol

Het vinden van de beste parasol is altijd lastig omdat je te maken hebt met veel verschillende maten en verschillende soorten parasols. De beste parasol voor de één is daarom niet de beste parasol voor de ander.

In het overzicht alle parasols kun je zelf uit duizenden parasols de voor jou persoonlijk beste parasols selecteren. 

Om in dit enorme aanbod de voor jou beste parasol te vinden kun je de parasols op diverse manieren selecteren. Dat doe je heel eenvoudig door bijvoorbeeld de volgende opties en mogelijkheden aan te vinken en uit te vinken.
De diameter van de parasol

Hoe groot moet de parasol zijn? De beste parasol voor een groot terras is natuurlijk een heel andere parasol dan de beste parasol voor een klein balkon of klein terras. 

De grootte van een parasol wordt via de diameter aangegeven. Daarbij moet je wel even opletten dat een ronde parasol overal even breed is. maar dat bij een rechthoekige parasol de diameter minder relevant is. Je kan dan beter naar de lengte en breedte van de parasol kijken.

De diameter (lengte in doorsnede) van een grote zweefparasol of grote stokparasol kan wel boven de 4 meter liggen. Maar je hebt ook veel kleinere parasols.

In het overzicht met alle parasols kun je je beste parasol zowel op diameter als breedtemaat selecteren (of op een combinatie daarvan).Soorten parasols

Parasols heb je in verschillende modellen. De zweefparasol en de stokparasol noemden we al, maar je hebt ook onder andere de muurparasol en de strandparasol. Hieronder kijken we naar de verschillende soorten parasols die je in de tests tegenkomt.

Stokparasol

De stokparasol is de klassieke parasol. Het is een staande parasol met een stok / steel in het midden die je in de grond of in een parasolvoet steekt. Deze voet staat bij een stokparasol dus altijd recht onder het midden. 

Een stokparasol is vaak een ronde parasol, maar een stokparasol kan ook een vierkante parasol of rechthoekige parasol zijn.


Outdoot Living stokparasol

Outdoot Living stokparasol, rond


Een stokparasol is makkelijk weer van zijn plek te halen, in te klappen en op te bergen. 

Nadeel van zo'n staande parasol: Die stok zit precies in het midden, en daarmee zit deze steel vaak in de weg. Bovendien moet een tuintafel over een gat voor de steel beschikken als je de parasol boven de tafel wil plaatsen.

Een stokparasol wordt ook wel paraplumodel parasol genoemd. De beste stokparasol / paraplu parasol vind je bij de parasol test eerder deze pagina.


Zweefparasol

Een zweefparasol is het modernere broertje van de stokparasol. Of beter gezegd broer, want een zweefparasol is vaak een grote parasol. Een zweefparasol wordt meestal boven een tuintafel of loungeset gebruikt.


Sorara zweefparasol

Sorara zweefparasol


De zweefparasol is heel populair voor gebruik op een terras omdat deze zijn steel naast de parasol heeft. De parasol lijkt boven je tuintafelset of lounge set te zweven. Van de steel en parasolvoet heb je daarom veel minder last. 

Een zwevende parasol is voor de meeste mensen de beste parasol, maar de zweefparasol is wel een wat duurdere parasol. De beste zweefparasols uit de test vind je in het test overzicht bovenaan.

Strandparasol

Een strandparasol is een kleinere stokparasol. Deze relatief kleine parasol is ontworpen om mee te kunnen nemen als je op stap gaat. Bijvoorbeeld naar het strand, maar ook naar een recreatiegebied.

Omdat een strandparasol niet al te groot is kun je deze parasol goed mee nemen, en je kunt hem in de grond steken.

Eurotrail strandparasol

Eurotrail strandparasol


De strandparasol heet strandparasol omdat dit de beste parasol is om mee te nemen als je op stap gaat, bijvoorbeeld naar het strand, maar ook naar de camping. Dit een mobiele parasol.

Ook deze beste parasol uit de test is bovenaan te vinden. Kijk maar bij de strandparasol test.

Muurparasol

Een muurparasol (wandparasol) is een parasol die niet op de grond steunt maar die aan een muur is vastgemaakt. Je hebt bij deze parasol dus geen last van een paraplustok, maar de muurparasol kan niet zomaar op een andere plek gebruikt worden.


RF Store muurparasol / wandparasol

RF Store muurparasol / wandparasol


De muurparasol is een variant op de zweefparasol. In dit geval is de zweefparasol aan de muur bevestigd. Dat heeft als nadeel dat je de muurbevestiging van de muur moet schroeven als je hem wilt verplaatsen. Een parasol met muurbevestiging is dus alleen de beste parasol als je deze op een vaste plek hangt. 

Maar aan de andere kant heb je bij een muurparasol nooit last van de poot. Nog minder dan bij een zwevende parasol, die wel een poot en standaard nodig heeft.

Bij de bovenstaande testen van parasols kom je ook de beste parasol voor aan de muur tegen.

Hand parasol

En tenslotte is er dan nog de hand parasol. Een kleine parasol die je als een paraplu in de hand kunt houden. De beste van deze kleine handparasols (die je ook als paraplu kunt gebruiken) vind je ook bij de paraplu tests bovenaan.Meer kenmerken verschillende parasols

Vorm van de parasol

De meeste parasols zijn rond, of bijna rond. Een voorbeeld van een bijna ronde parasol is een acht hoekige zweefparasol die door zijn vorm steviger is dat als je hem helemaal rond zou maken. 

Daarnaast zijn er ook parasols die rechthoekig of vierkant van vorm zijn. Zo'n rechthoekige parasol of vierkanten parasol past soms beter in de daarvoor bestemde ruimte, en soms valt de schaduw dan beter. De schaduw van een rechthoekige parasol is immers ook rechthoekig.

Kleur van de parasol

Natuurlijk kun je in het overzicht met parasols je beste parasol ook op ondermeer de kleur vinden. Een parasol moet immers ook mooi zijn, vooral als je veel aandacht besteedt aan het design van je tuin en terras.

Als je een grijze parasol wilt hebben is de keuze verreweg het grootst. Ook het vinden van je beste parasol in de kleur zwart, bruin, beige, groen of blauw zal geen probleem zijn. Kleuren als wit (erg snel vuil), roze, paars, rood, oranje en geel zijn een stuk zeldzamer.

Het merk van de parasol

Heb je voorkeuren voor merken? Uit het bovenstaande overzicht kun je bij het selecteren van je beste parasol je alle gewenste merken aanvinken. Alleen de parasols van die merken zijn dan zichtbaar in het overzicht. Vooral de parasol fabrikanten Madison en Garden Impressions zijn populair. Ander grote parasolmerken zijn Homra, Ambiance, Sorara, VidaXL, Hartman en Kopu. Maar er zijn nog veel meer merken met goede parasols in het overzicht met alle parasols te vinden.

Ambiance zweefparasol

Ambiance zweefparasol

Materiaal parasoldoek

Verreweg de meeste parasols zijn van polyester gemaakt. Maar er zijn meer materialen waarvan het parasoldoek gemaakt kan zijn zoals katoen en nylon.

Materiaal parasolstok

De variatie aan materialen bij de stokken is nog groter. Veel aluminium, maar ook hout, kunstof, staal, bamboe en andere materialen. Eventuele voorkeursmaterialen (zoals hout) kun je bij je selectie opgeven.

Diameter parasolstok

Er zijn heel veel verschillen in de dikte van de parasolstok. Een grote parasol vraagt om een wat dikkere stok om weer en wind te trotseren. Een stevige terrasparasol heeft een stok met een diameter van minimaal 45 mm (4,5 cm).

Opties en instelbaarheid

Een goede parasol is weerbestendig, kantelbaar en in hoogte verstelbaar. De weersbestendigheid zorgt er voor dat je parasol ook lag meegaat als je hem bij slecht weer buiten laat. De instelbaarheid is erg belangrijk omdat je de parasol dan naar de zon kunt draaien en / of kunt bepalen op welk deel van het terras je de schaduw wilt hebben. De beste parasol is een parasol die je in veel verschillende standen kunt zetten.

De prijs van een parasol

En natuurlijk is de prijs belangrijk bij de keuze van een parasol. In de Parasol Kiezer kun je je maximale prijs opgeven. De prijzen lopen uiteen van 15 euro voor een handparasol tot soms wel meer dan 1.000 euro voor een zeer grote luxe zweefparasol.

Geef in het overzicht met alle parasols op hoeveel je beste parasol mag kosten, en bij je selecties worden alleen de parasols meegenomen die onder deze prijs vallen. In combinatie met alle andere wensen kun je ze makkelijk je beste parasol tegen de laagste prijs vinden.

Acaza zweefparasol vierkant

Acaza zweefparasol vierkantParasolvoet

Soms wordt een parasol samen met een voet geleverd, maar dat is lang niet altijd het geval. Bij het los aanschaffen van een parasolvoet heb je meer vrijheid van keuze. Er zijn namelijk veel verschillende parasolvoeten. Je hebt zware parasolvoeten van beton of graniet maar ook parasolvoeten van kunststof. Deze kunststof parasolvoeten zijn in eerste instantie heel licht, maar ze kunnen een hoog gewicht halen door ze te vullen met zand of water. 
  Een terrasparasol heeft natuurlijk een stevige voet nodig. Dat kan een losse voet zijn, een bak met zand of water. Dat is erg flexibel want zowel parasol als voet zijn dan te verplaatsen.

  Meer stevig staat een parasol met een vaste voet. Deze voet wordt ingegraven en onder enkele tegels geplaatst zodat de parasol muurvast staat. Maar even de parasol verplaatsen is er dan niet bij.

  Hierboven vind je ook een test met de beste parasol voeten.  Schaduwdoek en harmonicadoek

  Het is geen parasol maar omdat ze ook schaduw geven op je terras, op je balkon of in je tuin willen we hem toch hier even noemen, het schaduwdoek, zonnedoek of zonnezeil. Het schaduwdoek heeft geen eigen poot maar je maakt hem op 3 of 4 plaatsen vast aan een muur, schutting, boom of externe paal.

  Ook het harmonicadoek is een schaduwdoek. Dit is een schaduwdoek dat je als een zonnescherm kunt in en uittrekken. Deze versie van het schaduwdoek hangt dus wel op een vaste plek in een frame.

  Zowel de beste schaduwdoeken als beste harmonicadoeken kun je ook in het bovenaan genoemde test overzicht vinden.  Je beste parasol goedkoop kopen

  Gebruik de bovenstaande Parasol Kiezer om je beste parasol tegen de laagste prijs te vinden, of kijk op Beste Parasol Kopen voor de beste (en goedkoopste) online aanbieders, de parasol top 10 en tips voor bij de aanschaf van de persoonlijk beste parasol.

  Samenvatting:
  Bovenaan deze pagina vind je een test overzicht met diverse testen van parasols. Je kunt daar de beste parasol in hun soort vinden. Via het overzicht met alle parasols kun je makkelijk je persoonlijk beste parasol vinden en deze beste parasol goedkoop online aanschaffen.

  Een reactie posten

  0 Reacties