Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste PC speakers test

De beste PC speakers uit de test, in diverse klassen, en aanbiedingen van meer goede computerspeakers.

Als je op je computer een film kijkt, een game speelt of muziek luistert wil je natuurlijk wel een mooi geluid horen. Daarom kijken we hier naar de beste speakers voor je computer uit diverse vergelijkende tests, en geven we tips om de beste PC speakers te kopen.

Beste PC speakers test

Logitech PC speakers met subwoofer (2.1 PC speaker set)

Dit zijn de belangrijkste testen van computerspeakers

Wat zijn de beste PC speakers? De nieuwste speakers voor de computer worden regelmatig getest. Hier onder vind je de uitslagen van de belangrijkste van deze PC speaker tests.


Kies zelf je beste PC speakers

Wil je zelf je ideale computer speakers Gebruik dan de PC Speaker Keuzehulp waaruit je uit een aanbod van 50 van de beste computerspeakers jouw beste PC speakers kunt kiezen. . Geef je wensen op en je krijgt de PC speakersets die daarop aansluiten, inclusief reviews, tests, ervaringen en alle andere informatie.


Nog meer computer speakers vind je in het overzicht met alle PC speakers (circa 200), en bij de aanbiedingen van computerspeakers bij alle goede winkels kun je alle PC speakers goedkoop kopen.


PC speaker samenstellingen

Er valt veel te kiezen als je speakers voor je bureau-computer of laptop zoekt. Je kunt kiezen voor een simpel setje van twee speakers voor een paar tientjes, maar ook voor een 2.1 speakerset waarbij de twee PC speakers vergezeld gaan van een subwoofer voor de bastonen. 

Of misschien ga je wel voor een 5.1 surroundset met 5 speakers en een subwoofer, voor een levensecht geluid bij het gamen of bij films.

Hieronder wat tips voor bij het kiezen van je beste computer speakers via deze PC Speaker Keuzehulp:


Beste computer speakers: Edifier Studio R1700 met bluetooth

Edifier PC speakers 2.0 (alleen luidsprekers, geen subwoofer)

2.0, 2.1 of 5.1 PC speakers

Uit hoeveel speakers moet je set bestaan? Een 2.0 PC speaker set bestaat uit een setje van twee speakers voor een goed stereogeluid. 

Een 2.1 samenstelling  is tegenwoordig meer gangbaar bij PC speakers. Hierbij wordt een subwoofer aan de set toegevoegd. Een computer speaker die alleen lage tonen weergeeft. Dit laat het geluid voller en imponerend klinken. Ideaal bij games en spannende films, maar ook muziek krijgt meer bas.

Een 5.1 PC speakerset bestaat uit twee zijspeakers, twee achter-speakers, een voor-speaker en een subwoofer voor echt surround geluid. Hierbij zit je letterlijk en figuurlijk midden in het geluid. Dit zijn de meest luxe computer speaker sets, gemaakt voor gamers en een thuisbioscoop.

Een mooie geluid, met veel bas en levensecht, en eventueel surround, is tegenwoordig geen overbodige luxe bij PC speakers. De laptop en PC wordt immers steeds vaker gebruikt om films, series en televisie te kijken. Met al die apps en streaming diensten zoals Netflix, YouTube, Videoland, NPO+, Disney+, Amazon Prime, Viaplay en alles dat je nog meer op de computer kunt bekijken (en beluisteren).

En dan hebben we het nog niet eens over de streaming audio diensten zoals Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play Music en internetradio.

Ook het vermogen (in Watts) draagt bij aan een krachtig vol geluid. Hoe meer Watts hoe krachtiger.

Bluetooth speakers

Als je toch een PC speaker koopt dan wil je deze misschien ook gebruiken om als draadloze speaker voor je smartphone of tablet te gebruiken. Wil je dat? Kies dan in de PC Speaker Keuzehulp voor Bluetooth-ondersteuning.

Het gebruik als bluetooth speaker is nuttige extra mogelijkheid, want als je een goede PC speakerset koopt, met een mooi geluid, waarom zou je die dan ook niet voor de muziek vanaf je telefoon gebruiken!

Aansluitingen en mogelijkheden

Geen must, maar best handig zijn extra aansluitingen op je PC luidsprekers. Bijvoorbeeld een koptelefoon aansluiting zodat je een koptelefoon op één van de computer speakers kan aansluiten (die vaak op je bureau staat) in plaats van op je computer.

Ook kan een afstandsbediening handig zijn als je niet aan je bureau zit, bijvoorbeeld als je je computer gebruikt om muziek af te spelen. En als je wel aan je bureau zit is het handig als je niet alleen volume maar ook de klank (bass en treble) via knoppen op de PC speaker kunt aanpassen.

Bij een AUX-aansluiting kan je andere (ook oudere) audio-apparatuur op de PC speakerset aansluiten.

Sommige (vooral de wat duurdere) PC speakers worden met een afstandsbediening geleverd. Zo hoef je niet naar je bureau te lopen als je het volume wilt bijstellen. Dit is vooral handig als je je computer speaker ook als bluetooth speaker of huiskamer speaker gebruikt en dus niet achter je PC zit als de muziek of ander geluid speelt.

Trust stereo PC speakers

Trust stereo PC speakers

Goede PC speakers

Je hebt goede computer speakers in diverse prijsklassen. De top van de PC speakers wordt gevormd door fabrikanten als Edifier, Bose, AudioEngine, Klipsch, Razer en KRK. Dit zijn PC speakers die zich kunnen meten met menig woonkamerspeaker.

Een goede koop  zijn de populaire goedkope PC speakers van Trust. Ook Nedis, Sweex, Hama en Ewent maken goedkope computer speakers.

En een breed assortiment PC speakers met zowel heel goede (relatief goedkope) PC speakers voor de standaard gebruiker als meer geavanceerde PC speakers voor gamers en veeleisende gebruikers wordt aangeboden door Logitech, JBL, HP en Creative. Bij deze merken vind je veel goede middenklasse PC speakers.

Kijk bij de bovenstaande tests voor de beste PC speakers uit vergelijkende testen of zoek zelf de beste speakers voor de computer met de PC Speaker Keuzehulp.

Zie ook: Testen speakers voor de beste speakers uit testen van alle soorten speakers.


Samenvatting:
Hier boven vind je de beste PC speakers (beste computer speakers) uit de test. Deze vergelijkende testen van PC speakers zijn uitgevoerd door experts van o.a. computertijdschriften en techsites. Naast de beste PC speakers uit de test vind je ook een PC speaker keuzehulp waarmee je zelf de beste speakers voor PC of laptop (extern) kunt vinden. 

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Trust heeft een mooie soundbar die voor de computer is gemaakt. Deze PC soundbar is zo ontworpen dat het perfect onder je PC monitor past. Ik kan hier geen foto plaatsen maar deze PC soundbar ziet er heel mooi uit, als een soundbar met rechts aan de voorkant een grote ronde verlichte volumeknop en aansluitingen voor koptelefoon en microfoon. Ik vind het wel een gemiste kans dat deze PC speaker in de vorm van een soundbar geen bluetooth ondersteund. Je kan hem dus niet direct vanaf je telefoon als bluetooth speaker gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.