Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste platenspeler test

De beste platenspeler uit de test en aanbiedingen van meer goede platenspelers. Plus tips voor het kiezen en goedkoop kopen van een platenspeler.

Beste platenspeler test


De rol van de platenspeler leek een paar jaar geleden nog volledig uitgespeeld, maar de platenspeler is aan een serieuze comeback bezig. De warme klank van vinyl en de nostalgische sfeer van het plaatje draaien maakt veel liefhebbers weer enthousiast voor de pickup van vroeger. 

Maar vergis je niet. De beste platenspelers zijn stiekem met hun tijd meegegaan. Je ziet het er (bewust) niet aan af, maar ze zijn technisch veel beter dan vroeger en hebben veel meer mogelijkheden.

Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om digitale kopieën van de LP's en singles te maken. Of ze beschikken over ingebouwde speakers, aansluitingen voor allerlei apparatuur, een verstopte CD-speler of/en een moderne ingebouwde voorversterker. Hier kijken we naar de beste platenspelers uit diverse testen.De beste platenspelers test

Er zijn recent diverse testen van platenspelers uitgevoerd. Hieronder vind je deze platenspeler tests en de testwinnaar van iedere platenspeler test.Platenspeler top 10

Kijk bij Beste Platenspeler Kopen voor de actuele platenspeler top 10 en aanbiedingen van de aanbevolen winkels om een goede platenspeler goedkoop te kopen. 

Deze winkels verkopen niet alleen de beste platenspelers tegen lage prijzen, ze bieden ook een keuzehulp waarmee je door je voorkeuren aan te vinden een overzicht kunt krijgen van de voor jou beste platenspelers tegen de laagste prijs.Pro-Ject platenspeler

Pro-Ject platenspelerTips voor bij de aanschaf van een platenspeler

Zoek je de voor jou beste platenspeler? Let bij de aanschaf van een platenspeler vooral op onderstaande punten:

LP's digitaliseren

Platenspelers worden vooral gebruikt om de collectie LP's en singles te beluisteren, maar je kunt ze ook gebruiken om de muziek die vinyl staat te digitaliseren. Zo kun je je oude single en LP verzameling overzetten naar digitale audio bestanden.

Dat kan op twee manieren. Soms is het voldoende om een USB-stick in de platenspeler te steken en de platenspeler digitaliseert deze zelf. 

Maar bij andere platenspelers moet je via een USB-kabel de platenspeler aan een computer verbinden en daarop de muziek met speciale software digitaliseren. Let daar goed op als je een platenspeler koopt en daarmee van plan bent je vinyl platencollectie te digitaliseren.
Aansluitingen TEAC platenspeler

Platenspeler met ingebouwde speakers

Wat we veel zien bij de moderne generatie platenspelers zijn ingebouwde speakers. Ongeveer de helft van de moderne pickups hoef je niet aan een stereoset te koppelen omdat ze ook zelf over speakers te beschikken (ook al kan het wel). Dit is erg handig als je de platenspeler ergens naar toe meeneemt.

Het gaat bij de platenspelers met ingebouwde speakers wel voornamelijk om de meer goedkope platenspelers. Vaak zijn dit koffer platenspelers. Zoals de naam al aangeeft ziet zo'n koffer platenspeler er als een koffer uit, en je draagt hem ook als zodanig met je mee. 

Een platenspeler wordt ook wel draaitafel genoemd. Andere benamingen voor de platenspeler zijn pick-up, LP speler en grammofoon. Allemaal wat verouderde namen voor hetzelfde apparaat.


Crosley koffer platenspeler

Crosley koffer platenspeler

Toerental platenspelers

De meeste platenspelers kun je instellen op 45 toeren of 33 toeren. 78 toeren is minder gebruikelijk, al is dat bij meer dan de helft wel mogelijk.

Volautomatische platenspelers

De meeste platenspelers zijn half automatisch. Dat houdt in dat je de naald zelf op de plaat moet zetten om het afspelen te starten, maar als de plaat afgelopen is gaat de arm zelf wel terug in de ruststand.

Een volautomatische platenspeler is in staat om ook zelf de naald op de plaat te zetten.

Bij een handmatige platenspeler (manuele platenspeler) moet je de arm na afloop ook zelf terugzetten. Dat lijkt een nadeel, maar handmatige platenspelers zijn bij de fanatiekste gebruikers juist populair/ Waarom? Omdat de techniek die het automatisch laten terugzetten mogelijk maakt kleine trillingen veroorzaakt die het geluid kunnen beïnvloeden.

Voorversterkte platenspeler

Veel goede platenspelers beschikken over een ingebouwde voorversterker. Een goede voorversterkte platenspeler is krachtig genoeg om het geluid mooi en met een goed volume direct via speakers af te spelen. 

Heeft de platenspeler geen voorversterker? Dan moet je deze altijd aansluiten op een receiver of versterker die over een phono ingang beschikt.

Koptelefoon gebruiken

Wil je een koptelefoon gebruiken, en sluit je de platenspeler niet aan op een versterker (met hoofdaansluiting). Let er dan op of deze een koptelefoonaansluiting heeft. Dat is namelijk niet altijd het geval, maar waarschijnlijk wil je wel eens een koptelefoon gebruiken om in alle rust naar je platen te luisteren.


House of Marley platenspeler met speakers

House of Marley platenspeler met speakers

Bluetooth platenspeler

We schreven al, de platenspeler gaat met zijn tijd mee. Moderne technieken zijn op een goede platenspeler volop aanwezig. Zo zijn er goede draadloze platenspelers. Een draadloze platenspeler, of bluetooth platenspeler, is kan de muziek van de vinyl platen draadloos (via bluetooth) naar draadloze speakers of een versterker / receiver sturen. 

Er zijn ook bluetooth platenspelers die draadloos muziek kunnen ontvangen. Via deze platenspelers (en de daarop aangesloten speaker) speel je niet alleen LP's en singles af, maar kun je ook streaming audio afspelen.

Een andere hedendaagse techniek die we soms bij moderne platenspelers aantreffen is multiroom audio, bijvoorbeeld via Sonos speakers. Sonos heeft geen eigen Sonos platenspeler maar werkt wel samen met Pro-Ject op dit gebied.

Retro platenspelers

Bij de beste platenspelers uit de test kom je veel retro platenspelers tegen. De platenspeler heeft nog bij veel mensen de associatie met iets uit het verleden, daardoor hebben veel populaire platenspelers geen hedendaags modern uiterlijk, maar lijken ze soms wel uit de jaren vijftig, zestig of zeventig te stammen. Soms lijken deze retro platenspelers zelfs nog klassieker.


Retro platenspeler Denver

Maar let op, deze retro platenspelers zijn een wolf in schaapskleren. Onder het retro design van zo'n vintae platenspeler gaat bij de beste platenspelers een moderne platenspeler schuil die over de modernste technieken en mogelijkheden, zoals het digitaliseren van muziek beschikken.Goede platenspeler merken

Er zijn veel goede platenspeler fabrikanten. Pro-Ject is een heel populair merk dat heel goede platenspelers maakt, maar bijvoorbeeld ook Crosley, Teac, Sonoro, House of Marley, Audio Technica, Lenco, Thorens, Dual en bekende fabrikanten als Sony, Philips, Technics (van Panasonic), Denon, Akai en Marantz. 

En dan zijn er nog goedkope platenspeler merken als Denver, Fenton en Auna. Kortom, je hebt heel veel keuze als je een platenspeler wilt kopen.

Hier een korte beschrijving van enkele van de beste platenspeler merken:

Pro-Ject platenspelers

Pro-Jet is één van de meest populaire en beste platenspeler merken. Pro-ject draaitafels staat bekend om hun kwaliteit en vakmanschap. Het zijn platenspelers voor thuis en voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld door DJ's. 

Pro-Ject is een Oostenrijks merk dat naast draaitafels ook audio apparatuur als phono-voorversterkers, hoofdtelefoonversterkers en pick-up naalden en riemen maakt. Pro-Ject platenspelers zijn populair onder vinyl liefhebbers en komen vaak als beste draaitafel uit de test.

Technics platenspelers

Voor veel professionals geldt een draaitafel uit de Technics SL-1200 serie als beste platenspeler. De geschiedenis van deze beste platenspeler gaat terug naar de jaren 70 maar is met de nieuwste technieken helemaal naar deze tijd aangepast. 

Het Japanse Technics is een Panasonic dochter dat helemaal gespecialiseerd is in professionele platenspelers en richt zich vooral op audiofielen die het beste voor hun vinyl platenverzameling willen.

Lenco platenspelers

Lenco is een fabrikant van audio apparatuur voor consumenten uit Zwitserland die ook tot de beste platenspeler merken behoort. Een Lenco paltenspeler is voor een consument beter betaalbaar dan een Technics platenspeler. 

De geschiedenis van Lenco gaat terug naar de eerste pick-ups, maar tegenwoordig maakt Lenco heel eigentijdse platenspelers, bijvoorbeeld met een USB-poort zodat je je vinyl platen kunt digitaliseren. Lenco biedt een ruim assortiment platenspelers in verschillende prijsklassen, maar deze draaitafels hebben altijd ene goede prijs-kwaliteit verhouding.

Crosley platenspelers

Ook Crosley Corporation uit Ohio (USA) is één van de beste platenspeler makers. Crosley biedt een ruime keuze uit betaalbare platenspelers. Ze maken zowel klassieke platenspelers als moderne platenspelers met digitale mogelijkheden zoals USB connectie, bluetooth en mobiel gebruik. Naast goede platenspelers maakt Crosley ook radio's, jukeboxen en andere audio apparatuur.

Victrola platenspelers

Victrola maakt vooral retro platenspelers. Of eigenlijk, retro ogend, want onder het klassieke uiterlijk gaan moderne draaitafels schuil. Een Victrola platenspeler is niet alleen een goede platenspeler voor consumentengebruik, maar ook een relatief goedkope platenspeler. Dit is een topmerk als je een goede relatief goedkope retro platenspeler zoekt.

Denon platenspelers

Ook het bekende audio merk Denon maakt prima platenspelers voor de consumentenmarkt. Denon biedt half automatische platenspeler en vol automatische platenspelers in zowel de topklasse en middenklasse.

House of Marley platenspelers

House of Marley is een ander populair platenspeler merk. House of Marley platenspelers zijn niet alleen prima van kwaliteit en mooi om te zien, ze zijn ook duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. Er wordt gebruik gemaakt van materialen als bamboe en van aluminium en kunststof dat gerecycled is. Ook gaat een deel van de omzet naar goede doelen.

Sony platenspelers

Een grote bekende consumentenelektronica fabrikant die tot de beste platenspeler merken behoort is Sony. Sony biedt een klein maar goed assortiment platenspelers voor thuisgebruik. 

Sonos platenspelers

Sonos maakt niet zelf platenspelers, maar brengt in samenwerking met Pro-Ject en Victrola wel platenspelers uit die perfect samen werken met de Sonos wifi multiroom speakers.

Denver platenspelers

Tot slot nog een tip voor als je een goedkope platenspeler zoekt. In dat geval is een Denver platenspeler een goede keuze. Denver is geen topmerk maar een budget merk. Maar ze hebben leuke goedkope retro platenspelers met ingebouwde speakers en USB (om te digitaliseren). 

Ze hebben ook goedkope kofferplatenspelers, platenspelers die je als koffer mee kunt nemen.  


Kijk op het bovenstaande Beste Platenspeler Kopen voor de beste platenspelers, de beste aanbieders en de laagste prijzen. Of kijk bij de platenspeler test voor de best geteste platenspelers.


Samenvatting:
Wat is de beste platenspeler. Hier vind je de beste platenspelers uit menig platenspeler test. Het betreft zowel de beste high end platenspeler van de hoge kwaliteit als de beste goedkope platenspeler, de beste retro platenspeler als de beste koop platenspeler uit de test. Ook geven we veel informatie over het kiezen van je beste platenspeler en een goede platenspeler goedkoop kopen. Op Beste Platenspeler Kopen vind je bovendien de platenspeler top 10 en aanbiedingen van de beste winkels waar je online een goede platenspeler goedkoop kunt kopen.

Een reactie posten

0 Reacties