Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste platenspeler test

 

De rol van de platenspeler leek een paar jaar geleden nog volledig uitgespeeld, maar de platenspeler is aan een serieuze comeback bezig. De warme klank van vinyl en de nostalgische sfeer van het plaatje draaien maakt veel liefhebbers weer enthousiast voor de pickup van vroeger. Maar vergis je niet. De beste platenspelers zijn stiekem met hun tijd meegegaan. Je ziet het er (bewust) niet aan af, maar ze zijn technisch veel beter dan vroeger en hebben veel meer mogelijkheden.

Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om digitale kopieën van de LP's en singles te maken. Of ze beschikken over ingebouwde speakers, aansluitingen voor allerlei apparatuur, een verstopte CD-speler of/en een moderne ingebouwde voorversterker. Hier kijken we naar de beste platenspelers uit diverse testen.

De beste platenspelers test

Er zijn recent diverse testen van platenspelers uitgevoerd. Hieronder vind je deze platenspeler tests en de testwinnaar van iedere platenspeler test.


Platenspeler top 10

Kijk bij Beste Platenspeler Kopen voor de actuele platenspeler top 10 en de aanbevolen winkels om een platenspeler te kopen. Deze winkels verkopen niet alleen de beste platenspelers tegen lage prijzen, ze bieden ook een keuzehulp waarmee je door je voorkeuren aan te vinden een overzicht kunt krijgen van de voor jou beste platenspelers tegen de laagste prijs.

Tips voor bij de aanschaf van een platenspeler

Zoek je de voor jou beste platenspeler? Let bij de aanschaf van een platenspeler vooral op onderstaande punten:

LP's digitaliseren

Deze platenspelers worden gebruikt om de collectie LP's en singles te beluisteren, maar ook om deze muziek op vinyl te digitaliseren. Dat kan op twee manieren. Soms is het voldoende om een USB-stick in de platenspeler te steken en de platenspeler digitaliseert deze zelf. Maar bij andere platenspelers moet je via een USB-kabel de platenspeler aan een computer verbinden en daarop de muziek met speciale software digitaliseren. Let daar goed op als je een platenspeler koopt en daarmee van plan bent je vinyl collectie te digitaliseren.

Platenspeler met ingebouwde speakers

Wat we veel zien bij de moderne generatie platenspelers zijn ingebouwde speakers. Ongeveer de helft van de moderne pickups hoef je niet aan een stereoset te koppelen omdat ze ook zelf over speakers te beschikken (ook al kan het wel). Dit is erg handig als je de platenspeler ergens naar toe meeneemt.

Toerental platenspelers

De meeste platenspelers kun je instellen op 45 toeren of 33 toeren. 78 toeren is minder gebruikelijk, al is dat bij meer dan de helft wel mogelijk.


Aansluitingen TEAC platenspeler

Volautomatische platenspelers

De meeste platenspelers zijn half automatisch. Dat houdt in dat je de naald zelf op de plaat moet zetten om het afspelen te starten, maar als de plaat afgelopen is gaat de arm zelf wel terug in de ruststand.

Een volautomatische platenspeler is in staat om ook zelf de naald op de plaat te zetten.

Bij een handmatige platenspeler (manuele platenspeler) moet je de arm na afloop ook zelf terugzetten. Dat lijkt een nadeel, maar handmatige platenspelers zijn bij de fanatiekste gebruikers juist populair/ Waarom? Omdat de techniek die het automatisch laten terugzetten mogelijk maakt kleine trillingen veroorzaakt die het geluid kunnen beïnvloeden.

Koptelefoon gebruiken

Wil je een koptelefoon gebruiken, en sluit je de platenspeler niet aan op een versterker (met hoofdaansluiting). Let er dan op of deze een koptelefoonaansluiting heeft. Dat is namelijk niet altijd het geval, maar waarschijnlijk wil je wel eens een koptelefoon gebruiken om in alle rust naar je platen te luisteren.

Retro platenspelers

Bij de beste platenspelers uit de test kom je veel retro platenspelers tegen. De platenspeler heeft nog bij veel mensen de associatie met iets uit het verleden, daardoor hebben veel populaire platenspelers geen hedendaags modern uiterlijk, maar lijken ze soms wel uit de jaren vijftig, zestig of zeventig te stammen. Soms lijken deze retro platenspelers zelfs nog klassieker.


Retro platenspeler Denver

Maar let op, deze retro platenspelers zijn een wolf in schaapskleren. Onder het retro design gaat bij de beste platenspelers een moderne platenspeler schuil die over de modernste technieken en mogelijkheden, zoals het digitaliseren van muziek beschikken.


Kijk op het bovenstaande Beste Platenspeler Kopen voor de beste platenspelers, de beste aanbieders en de laagste prijzen. Of kijk bij de platenspeler test voor de best geteste platenspelers.


Samenvatting:
Wat is de beste platenspeler. Hier vind je de beste platenspelers uit menig platenspeler test. Het betreft zowel de beste high end platenspeler van de hoge kwaliteit als de beste goedkope platenspeler, de beste retro platenspeler als de beste koop platenspeler uit de test. Ook geven we veel informatie over het kiezen van je beste platenspeler en een goede platenspeler goedkoop kopen. Op Beste Platenspeler Kopen vind je bovendien de platenspeler top 10 en aanbiedingen van de beste winkels waar je online een goede platenspeler goedkoop kunt kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *