Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste printer test

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder printer. Van al die informatie die er op je laptop, smartphone of tablet staat wil je ook wel eens wat afdrukken. Gelukkig heb je tegenwoordig voor een paar tientjes al een goede kleurenprinter die vaak ook nog als scanner en kopieerapparaat is te gebruiken.

Hieronder vind je testen van alle soorten printers. Van voordelige all-in-one printers voor thuis tot meer geavanceerde laserprinters, fotoprinters en kantoorprinters.

Testen printers per soort printer

Wil je een overzicht van testen per soort printer? Deze vind je hier direct onder.


Hieronder vind je alle testen van printers.

Dit zijn alle testen van printers

Deze testen zijn gesorteerd op datum. De nieuwste printer tests staan bovenaan.

Wat voor printer is voor jou de beste printer?

Als je een printer kiest zijn diverse zaken van groot belang. Hieronder wat tips voor het kiezen van de voor jou beste printer.

Laserprinter of inkjetprinter?

De meeste printers voor thuisgebruik zijn inkjetprinters. Dat komt omdat inkjetprinters veel mooiere kleurenafdrukken geven. Voor het afdrukken van foto's is een inkjetprinter veel beter geschikt dan een laserprinter. Ook zijn inkjetprinters goedkoper in aanschaf. Laserprinters zijn beter geschikt voor zwart/wit bulkwerk. Daarin zijn ze sneller en goedkoper per printje. Laserprinters worden vooral zakelijk gebruikt.

Alles in één printer

Je hebt printers die alleen kunnen printen en all-in-one printers die ook kunnen kopiëren en scannen. Die printers die ook als kopieerapparaat en scanner dienst doen zijn dusdanig goedkoop dat printers die uitsluitend kunnen printen nauwelijks nog voor thuisgebruik worden aangeboden en aangeschaft.

Sommige alles in één printers kunnen ook faxen. Omdat veel van dit soort communicatie tegenwoordig via internet en mail verloopt is deze mogelijkheid wat achterhaalt. Toch bieden redelijk wat printers nog steeds deze mogelijkheid.

Netwerkprinter

De meeste printers zijn tegenwoordig dus een all-in-one, en ook WiFi wordt door het grootste deel van de printers ondersteund. Wel zo handig, want zo kun je ook makkelijk draadloos vanaf je smartphone of tablet printen. Veel printers kunnen ook printopdrachten via internet ontvangen. Zo kun je ook vanaf een heel andere locatie printen. Zo'n internetprinter is ook min of meer noodzakelijk als je via een chromebook wilt printen.

Fotoprinter en mobiele printer

Print je veel foto's? Dan kun je kiezen voor een specifieke fotoprinter. Vaak zijn dit gewone inkjetprinters die extra goed geschikt zijn voor het printen van kleurenfoto's of fotopapier. Daarnaast heb je ook mobiele fotoprinters. Deze zijn compact en voorzien van een accu. Je kunt er alleen prints in fotoformaat mee afdrukken. Deze fotoprinters zijn echt gericht op fotografen die ter plekke een foto willen kunnen afdrukken.

Waar nog meer opletten bij aanschaf van een printer?

Let bij de aanschaf van een printer ook (eventueel) op onderstaande punten
  • Kan de printer dubbelzijdig afdrukken?
  • Beschikt de printer over automatische documentinvoer voor scannen en kopiëren?
  • Wat is de snelheid bij afdruk van zwart / wit printjes?
  • Wat is de snelheid bij afdruk van kleurenprints?
  • Hoeveel inktpatronen gebruikt de printer? Losse patronen per kleur of één voor alle kleuren.
  • Wat kosten deze inktcartridges en toners?

Printer Keuzehulp

De beste printer kiezen valt dus nog niet mee. Hopelijk heb je wat aan de bovenaan genoemde testen van printers. Of gebruik de Printer Keuzehulp op Beste Printer Kopen. Bij deze keuzehulp kun je al je wensen en eisen opgeven en je krijgt een lijst met de voor jou beste printers (en hun prijs). Ook vind je bij deze keuzehulp reviews, tests, ervaringen van gebruikers en heel veel informatie over alle printers.

Dit zijn de toonaangevende printermerken

Er zijn een aantal merken die op printergebied toonaangevend zijn. De printers van deze merken kom je keer op keer als beste printer bij testen tegen. Laten we deze merken eens bekijken.


HP printers

HP, voorheen Hewlett Packard, was ooit dominant op de printermarkt met hun laserjet, deskjet en officejet printers. Maar tegenwoordig zijn er er diverse grote merken voor dit printermerk uit Californië.

Hewlett Packard kun je zien als de uitvinder van de huidige laserprinters en inkjet printers. Jarenlang bestonden de top 10  lijsten van bestverkochte en beste laserprinters en inkjetprinters vrijwel uitsluitend uit printers van HP, maar tegenwoordig heeft het merk serieuze concurrentie van andere merken waaronder Canon.


Canon printers

Het Japanse Canon is de grootste bedreiging voor HP en is hard bezig de leidende positie in de printermarkt over te nemen. Op het moment dat we dit schrijven hadden zowel HP als Canon 4 printers in de ranglijst van meestverkochte printers staan. Maar de best verkochte printer was een Canon all-in-one inkjet.

Evenals HP biedt Canon een breed scala aan printers voor zowel privé als zakelijk gebruik. En zoals zoveel Japanse merken is Canon geen volger meer. maar een merk dat veel aan technische ontwikkeling doet en betrouwbare gebruiksvriendelijke producten maakt.

Epson printers

Het derde merk dat we veelvuldig tegenkomen in lijsten van meest verkochte, meest populaire en beste printers zijn de printers van Epson.

De naam Epson was ooit synoniem aan die van de mechanische matrix-printers, maar tegenwoordig is het Japanse Epson helemaal bij de tijd met moderne, gebruiksvriendelijke inkjet en laserprinters. Deze Epson printers zijn vandaag de dag zelfs heel innovatief met bijvoorbeeld zeer goede fotoprinters (vaak de beste op dit gebied) en de zuinige EcoTank printers met een inkt-tank in plaats van een cartridge.


Andere printer merken

De bovenstaande drie merken vormen overduidelijk de Top 3. Maar er zijn nog enkele merken printers die goede printers maken. Op respectabele afstand van de bovenstaande drie vinden we de Kodak fotoprinters, de vooral zakelijk gebruikte Brother printers en de laserprinters van Samsung, Lexmark en Kyocera.

Kijk bij de testen bovenaan deze pagina wat de beste printers volgens de experts zijn. Of gebruik de eerder genoemde Printer Keuzehulp op Beste Printer Kopen om te bepalen wat voor jou persoonlijk de beste printer is.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.