Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste printer test

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder printer. Van al die informatie die er op je laptop, smartphone of tablet staat wil je ook wel eens wat afdrukken. Gelukkig heb je tegenwoordig voor een paar tientjes al een goede kleurenprinter die vaak ook nog als scanner en kopieerapparaat is te gebruiken.

Hieronder vind je testen van alle soorten printers. Van voordelige all-in-one printers voor thuis tot meer geavanceerde laserprinters, fotoprinters en kantoorprinters.

Dit zijn alle testen van printers

Deze testen zijn gesorteerd op datum. De nieuwste printer tests staan bovenaan.


Wat voor printer is voor jou de beste printer?

Als je een printer kiest zijn diverse zaken van groot belang. Hieronder wat tips voor het kiezen van de voor jou beste printer.

Laserprinter of inkjetprinter?

De meeste printers voor thuisgebruik zijn inkjetprinters. Dat komt omdat inkjetprinters veel mooiere kleurenafdrukken geven. Voor het afdrukken van foto's is een inkjetprinter veel beter geschikt dan een laserprinter. Ook zijn inkjetprinters goedkoper in aanschaf. Laserprinters zijn beter geschikt voor zwart/wit bulkwerk. Daarin zijn ze sneller en goedkoper per printje. Laserprinters worden vooral zakelijk gebruikt.

Alles in één printer

Je hebt printers die alleen kunnen printen en all-in-one printers die ook kunnen kopieeren en scannen. Die printers die ook als kopieerapparaat en scanner dienst doen zijn dusdanig goedkoop dat printers die uitsluitend kunnen printen nauwelijk nog voor thuisgebruik worden aangeboden en aangeschaft.

Sommige alles in één printers kunnen ook faxen. Omdat veel van dit soort communicatie tegenwoordig via internet en mail verloopt is deze mogelijkheid wat achterhaalt. Toch bieden redelijk wat printers nog steeds deze mogelijkheid.

Netwerkprinter

De meeste printers zijn tegenwoordig dus een all-in-one, en ook WiFi wordt door het grootste deel van de printers ondersteund. Wel zo handig, want zo kun je ook makkelijk draadloos vanaf je smartphone of tablet printen. Veel printers kunnen ook printopdrachten via internet ontvangen. Zo kun je ook vanaf een heel andere locatie printen. Zo'n internetprinter is ook min of meer noodzakelijk als je via een chromebook wilt printen.

Fotoprinter en mobiele printer

Print je veel foto's? Dan kun je kiezen voor een specifieke fotoprinter. Vaak zijn dit gewone inkjetprinters die extra goed geschikt zijn voor het printen van kleurenfoto's of fotopapier. Daarnaast heb je ook mobiele fotoprinters. Deze zijn compact en voorzien van een accu. Je kunt er alleen prints in fotoformaat mee afdrukken. Deze fotoprinters zijn echt gericht op fotografen die ter plekke een foto willen kunnen afdrukken.

Waar nog meer opletten bij aanschaf van een printer?

Let bij de aanschaf van een printer ook (eventueel) op onderstaande punten

  • Kan de printer dubbelzijdig afdrukken?
  • Beschikt de printer over automatische documentinvoer voor scannen en kopieeren?
  • Wat is de snelheid bij afdruk van zwart / wit printjes?
  • Wat is de snelheid bij afdruk van kleurenprints?
  • Hoeveel inktpatronen gebruikt de printer? Losse patronen per kleur of één voor alle kleuren.
  • Wat kosten deze inktcartridges en toners?


Printer Keuzehulp

De beste printer kiezen valt dus nog niet mee. Hopelijk heb je wat aan de bovenaan genoemde testen van printers. Of gebruik de Printer Keuzehulp op Beste Printer Kopen. Bij deze keuzehulp kun je al je wensen en eisen opgeven en je krijgt een lijst met de voor jou beste printers (en hun prijs). Ook vind je bij deze keuzehulp reviews, tests, ervaringen van gebruikers en heel veel informatie over alle printers.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.