Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Printer test: De beste printers uit de test

De beste printers uit de test. De beste printer van elk type zoals de beste inkjet printer, de beste laser printer enz.

aanbevolen printers door de experts

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder printer. Van al die informatie die er op je laptop, smartphone of tablet staat wil je ook wel eens wat afdrukken. Gelukkig heb je tegenwoordig voor een paar tientjes al een goede kleurenprinter die vaak ook nog als scanner en kopieerapparaat is te gebruiken. Zelfs de beste printer voor jouw toepassingen hoeft tegenwoordig maar weinig geld te kosten.

Hieronder vind je testen van alle soorten printers. Met de beste printer of beste printers uit iedere test. Van voordelige all-in-one printers voor thuis tot meer geavanceerde laserprinters, fotoprinters en kantoorprinters. 

Er zijn namelijk vele soorten printers voor divers soort gebruik. Alle beste printers vind je hier onder.

Beste printers uit de test

We beginnen met een selectie van printers die door de experts als beste printer in hun categorie zijn aangewezen. Vervolgens hebben we de beste printers per soort en per toepassing.


Testen printers per soort printer

Wil je een overzicht van testen per soort printer? Deze vind je hier direct onder. Kijk hier wat de beste inkjet printers, beste laserprinters en beste fotoprinters zijn.


Sommige printer testen hebben betrekking op meerdere soorten printers. Hieronder vind je de algemene testen van printers en de beste printers voor bepaalde toepassingen uit de test.

Beste printers voor bepaalde toepassingen 
Aanbiedingen printers beste winkels

In het overzicht alle printers vind je enkele honderden van de beste printers, met alle mogelijkheden om uit dit overzicht aan de hand van je eisen de voor jou beste printer te kiezen (daarover later meer). 

Meer goede printers tegen een lage prijs vind je bij de aanbiedingen van printers bij de beste winkels waar je online deze printers goedkoop kunt kopen.
Wat voor printer is voor jou de beste printer?

Als je een printer kiest zijn diverse zaken van groot belang. Hieronder wat tips voor het kiezen van de voor jou beste printer.


Beste printer test


Laserprinter of inkjetprinter?

De meeste printers voor thuisgebruik zijn inkjetprinters. Dat komt omdat inkjetprinters veel mooiere kleurenafdrukken geven. Voor het afdrukken van foto's is een inkjetprinter veel beter geschikt dan een laserprinter. Ook zijn inkjetprinters goedkoper in aanschaf. Laserprinters zijn beter geschikt voor zwart/wit bulkwerk. Daarin zijn ze sneller en goedkoper per printje. Laserprinters worden vooral zakelijk gebruikt.

Zowel menig laserprinter test als menig inkjetprinter test is hierboven te vinden. Kijk daar voor de beste laserprinter en de beste inkjetprinter.

Inkttank printer

Naast de laserprinter en inkjetprinter heb je tegenwoordig ook de inkttank printer waarvan de Epson Ecotank printers de eerste en meest bekende printer zijn. De naam inkttank zegt het al, de inkt zit hier niet in een toner of cartridge maar uit een inkttank die uit een flesje wordt gevuld. 

Al bij de aankoop van een Epson Ecotank inkttank printer ontvang je voor vele jaren inkt en mocht je later toch inkt moeten bijkopen dan is dat in vergelijking met een inktcartridge spotgoedkoop. Wel is de printkwaliteit iets minder.

Epson EcoTank printer

Epson Ecotank inkttank printer


Wil je af van het kopen van dure inktcartridges? Vervang je printer dan door een Epson Ecotank printer of andere inkttank printer. Bovenaan deze pagina vind je de beste inkttank printer uit de test en meer informatie over de Epson Ecotank printer en andere inkttank printers.


Alles in één printer

Je hebt printers die alleen kunnen printen en all-in-one printers die ook kunnen kopiëren en scannen. Die printers die ook als kopieerapparaat en scanner dienst doen zijn dusdanig goedkoop dat printers die uitsluitend kunnen printen nauwelijks nog voor thuisgebruik worden aangeboden en aangeschaft.

Sommige alles in één printers kunnen ook faxen. Omdat veel van dit soort communicatie tegenwoordig via internet en mail verloopt is deze mogelijkheid wat achterhaalt. Toch bieden redelijk wat printers nog steeds deze mogelijkheid.

Kijk bij de printer tests hierboven wat de beste all in one printers zijn.

Netwerkprinter

De meeste printers zijn tegenwoordig dus een all-in-one, en ook WiFi wordt door het grootste deel van de printers ondersteund. Wel zo handig, want zo kun je ook makkelijk draadloos vanaf je smartphone of tablet printen. Veel printers kunnen ook printopdrachten via internet ontvangen. Zo kun je ook vanaf een heel andere locatie printen. Zo'n internetprinter is ook min of meer noodzakelijk als je via een chromebook wilt printen.

Bijna alle printers voor thuisgebruik zijn tegenwoordig all-in-one inkjetprinters met WiFi. Kijk bij de printer test voor al deze beste printers.

Fotoprinter en mobiele printer

Print je veel foto's? Dan kun je kiezen voor een specifieke fotoprinter. Vaak zijn dit gewone inkjetprinters die extra goed geschikt zijn voor het printen van kleurenfoto's of fotopapier. Daarnaast heb je ook mobiele fotoprinters. Deze zijn compact en voorzien van een accu. Je kunt er alleen prints in fotoformaat mee afdrukken. Deze fotoprinters zijn echt gericht op fotografen die ter plekke een foto willen kunnen afdrukken.
Beste mobiele fotoprinter pocketprinter Canon Selphy
Canon pocket printer / mobiele fotoprinter

Kijk bovenin voor alle tests van fotoprinters, zowel de fotoprinters voor thuis als mobiele fotoprinters.

Printer Keuzehulp

De beste printer kiezen valt dus nog niet mee. Hopelijk heb je wat aan de bovenaan genoemde testen van printers. 

Of gebruik de onderstaande Printer Keuzehulp. Bij deze keuzehulp kun je al je wensen en eisen opgeven en je krijgt een lijst met de voor jou beste printers (en hun prijs). Ook vind je bij deze keuzehulp reviews, tests, ervaringen van gebruikers en heel veel informatie over alle printers.


printer keuzehulp


Natuurlijk kun je in de keuzehulp kiezen tussen een laserprinter, inkjet printer en thermo printer, en natuurlijk is het mogelijk aan te geven of je foto's in een hoge kwaliteit wilt uitprinten, of je de printer in een netwerk gebruikt en of je prijs stelt op bijvoorbeeld een kopieerfunctie. 

Maar er zijn nog meer factoren die een rol spelen in het feit of een printer voor jou de beste printer is. Hieronder een aantal van deze mogelijkheden en eigenschappen.

Dubbelzijdig printen

Het papier aan twee kanten bedrukken scheelt niet alleen de helft van het papier, het staat ook professioneler dan een rapport dat uit één kant bedrukte vellen bestaat, Handmatig dubbelzijdig printen van een document van een groot aantal pagina's is een heel gedoe en het gaat al snel mis. Om dubbelzijdig te kunnen printen is dus de mogelijkheid tot automatisch dubbelzijdig afdrukken nodig. Dit wordt ook wel duplex printen genoemd.

De printer draait dan zelf het papier en zorgt ervoor dat de juiste tekst op iedere paginakant komt. Er bestaan supersnelle printers die in staat zijn om gelijktijdig beide kanten van een vel papier te bedrukken. Je hebt het dan wel over dure zakelijke printers.

Dubbelzijdig scannen

Automatisch dubbelzijdig printen komt bij veel goede printers voor, maar automatisch dubbelzijdig scannen is een meer zeldzame functie. Hiervoor moet namelijk ook het vel aan de invoerkant automatisch gedraaid kunnen worden. De functie dubbelzijdig scannen komt vooral voor bij kantoorprinters die op deze manier als volwaardig kopieerapparaat gebruikt kunnen worden. Kijk bij de bovenstaande keuzehulp op Beste Printer Kopen welke printers dubbelzijdig scannen ondersteunen.

Waar nog meer opletten bij aanschaf van een printer?

Let bij de aanschaf van een printer ook (eventueel) op onderstaande punten
 • Beschikt de printer over automatische documentinvoer voor scannen en kopiëren?
 • Wat is de snelheid bij afdruk van zwart / wit printjes?
 • Wat is de snelheid bij afdruk van kleurenprints?
 • Hoeveel inktpatronen gebruikt de printer? Losse patronen per kleur of één voor alle kleuren.
 • Wat kosten deze inktcartridges en toners?

Canon Pixma inkjet printer

Canon Pixma inkjet printerBeste printer merken

Er zijn een aantal merken die op printergebied toonaangevend zijn. De printers van deze merken kom je keer op keer als beste printer bij testen tegen. Laten we deze merken eens bekijken.

HP printers

HP, voorheen Hewlett Packard, was ooit dominant op de printermarkt met hun laserjet, deskjet en officejet printers. Maar tegenwoordig zijn er er diverse grote merken voor dit printermerk uit Californië.

Hewlett Packard kun je zien als de uitvinder van de huidige laserprinters en inkjet printers. Jarenlang bestonden de top 10  lijsten van bestverkochte en beste laserprinters en inkjetprinters vrijwel uitsluitend uit printers van HP, maar tegenwoordig heeft het merk serieuze concurrentie van andere merken waaronder Canon.

Toch zijn HP printers nog steeds testwinnaar in menig printer test.


Canon printers

Het Japanse Canon is de grootste bedreiging voor HP en is hard bezig de leidende positie in de printermarkt over te nemen. Op het moment dat we dit schrijven hadden zowel HP als Canon 4 printers in de ranglijst van meestverkochte printers staan. Maar de best verkochte printer was een Canon all-in-one inkjet.

Evenals HP biedt Canon een breed scala aan printers voor zowel privé als zakelijk gebruik. En zoals zoveel Japanse merken is Canon geen volger meer. maar een merk dat veel aan technische ontwikkeling doet en betrouwbare gebruiksvriendelijke producten maakt.

Bij de bovenstaande printer tests vind je met grote regelmaat Canon printers als beste printer.

Epson printers

Het derde merk dat we veelvuldig tegenkomen in lijsten van meest verkochte, meest populaire en beste printers zijn de printers van Epson.

De naam Epson was ooit synoniem aan die van de mechanische matrix-printers, maar tegenwoordig is het Japanse Epson helemaal bij de tijd met moderne, gebruiksvriendelijke inkjet en laserprinters. Deze Epson printers zijn vandaag de dag zelfs heel innovatief met bijvoorbeeld zeer goede fotoprinters (vaak de beste op dit gebied) en de zuinige EcoTank printers met een inkt-tank in plaats van een cartridge. Dit is de beste printer als je zuinig met inkt wilt printen.


Andere printer merken

De bovenstaande drie merken vormen overduidelijk de Top 3. Maar er zijn nog enkele merken printers die goede printers maken. Op respectabele afstand van de bovenstaande drie vinden we de Kodak fotoprinters, de vooral zakelijk gebruikte Brother printers en de laserprinters van Samsung, Lexmark en Kyocera.

Kijk bij de testen bovenaan deze pagina wat de beste printers volgens de experts zijn. Of gebruik de eerder genoemde Printer Keuzehulp op Beste Printer Kopen om te bepalen wat voor jou persoonlijk de beste printer is.


Tips Consumentenbond: Beste printer kopen

Tot slot hebben we een video waarin de Consumentenbond tips geeft over het kiezen en kopen van de voor jou beste printer. De Consumentenbond kijkt hierin naar de verschillende soorten printers zoals de laserprinter en inkjetprinter, maar ook naar de extra mogelijkheden die een all in one printer en kleurenprinter biedt. 

Ook kijkt de Consumentenbond naar draadloos printen en naar de verschillende soorten inkt cartridges.


Consumentenbond: Beste printer kooptips


Zie ook: 


Onderwerpen:
Op deze printertest pagina vind je een overzicht van printer testen. Kies bovenaan van welke printers je de test wil zien. Wil je de beste inkjet test? De beste laserprinter test? De beste fotoprinter test? Ook geven we tips en informatie over de verschillende soorten printer en vind je hier boven een printer keuzehulp waarmee je de voor jou beste printer kunt kiezen. Op Beste Printer Kopen vind je onder andere de beste winkels om een goede printer goedkoop online te kopen.Een reactie posten

1 Reacties

 1. De Printer Expert29 mei 2024 om 15:55

  Het komt misschien omdat er zo weinig verschillende printer fabrikanten zijn, maar de standaard printer is de laatste 10 jaar niet beter geworden. De printkwaliteit is in ald ie jaren niet echt verbeterd en de printer zelf kent ook niet echt meer mogelijkheden dan jaren geleden. De enige echte vernieuwing op printer gebied is de komst van de inkttank printer, maar tussen bijvoorbeeld een inkjet printer van 10 jaar geleden en een inkjet printer van nu zit nauwelijks verschil.

  Ik adviseer dan ook iedereen zo lang mogelijk met zijn printer te doen en alleen een nieuwe printer aan te schaffen als deze kapot is of als je veel op de printkosten kunt besparen (zoals bij een inkttank printer). Als je veel met dure inkt print komen de inkt kosten namelijk al snel uit boven die kosten voor een nieuwe zuinige printer.

  Maar hoeveel print iemand tegenwoordig nog? Ik nauwelijks. Af en toe een adreslabel of een toegangsbewijs of reisticket voor een antieke organisatie die niet van het telefoonscherm kan scannen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.