Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste prullenbak test

De beste pullenbakken. Met de beste prullenbak / beste afvalbak in diverse categorieën, met aanbiedingen van alle goede afvalbakken.

Prullenbakken test? Ja ook prullenbakken worden regelmatig getest! De ene prullenbak is namelijk de andere niet. Niet alleen de prijs, maar ook het gebruiksgemak, de duurzaamheid, de kwaliteit, het kan per afvalbak verschillen. De ene prullenbak valt beter bij zijn gebruikers in de smaak dan de andere vuilnisbak. Daarom hier de beste prullenbakken uit de tests.

Dit zijn de beste prullenbakken

Tot dusver hebben wij deze testen van prullenbakken, afvalbakken, vuilnisbakken (of hoe je ze maar wilt noemen) verzameld. Meer tests van prullenbakken volgen binnenkort.Beste prullenbak test

Simpelhuman prullenbak

De beste prullenbak kopen

De beste prullenbak, voor jou persoonlijk, tegen de beste prijs? Die vind je makkelijk via Beste Prullenbak Kopen. Daar vind je namelijk de meest actuele Prullenbak Top 10 en een prullenbak keuzehulp voor het vinden van de beste prullenbak voor jou persoonlijk.

Vele prullenbakken

Prullenbakken, of afvalbakken, heb je in vele soorten en voor in diverse ruimtes in huis. In de werkkamer staat een prullenbak voor de proppen papier, de oude betaalde rekeningen en de mislukte printjes uit de printer. In de badkamer staat een prullenbak voor de lege flesjes verzorgingsproducten, de closetrollen, de watjes en wattenstaafjes en in de keuken wordt het echt serieus als het op afval aankomt. Met één of meer ruime afvalbakken waarin je groen afval, plastic, papier en restafval kunt scheiden.

Daar heb je ook te maken met inbouw afvalbakken, die achter de deurtjes van de inbouw keuken verdwijnen, en pedaalemmers die je (heel hygiënisch en praktisch) met de voet opent. En met afvalbakken die (hoe ideaal!) zich openen als je er een hand voor houdt. Kortom, in de keuken wordt het pas echt serieus als het op afvalbakken aankomt.


Brabantia prullenbak

Brabantia prullenbak


Bij de bovenstaande testen van afvalbakken en de keuzehulp op  het daar genoemde Beste Prullenbak Kopen vind je alles voor het vinden van de voor jou persoonlijk beste prullenbak.


De beste prullenbak keuken

De keuken is een plaats waar je niet zonder prullenbak kan. De meeste prullenbak testen hebben dan ook betrekking op de beste keuken prullenbak. Hieronder kijken we naar de verschillen tussen de verschillende prullenbakken voor in de keuken en hebben we tips voor bij het kiezen van je beste prullenbak voor de keuken.

Afval scheiden in de keuken

Afval wordt bij de meeste huishoudens gescheiden opgehaald. Dat afval scheiden vindt al in de keuken plaats. Toen het afval scheiden van start ging kwamen er keuken prullenbakken met 2 vakken en 2 afvalemmers op de markt. Het groene afval (GFT) kon toen van het overige afval gescheiden worden.

Inmiddels wordt dat niet groene afval meestal ook weer gescheiden in PMD afval (plastic, metaal, drinkpakken) en restafval (wat er nog overblijft). Daardoor zijn er bij het afval scheiden in de keuken 3 afvalemmers nodig. Er zijn dan inmiddels ook veel prullenbakken met 3 vakken te koop.

Hierboven vind je de beste prullenbakken uit de test met 1, 2 en 3 vakken. Voor het nog beter scheiden van afval zijn er zelfs afvalbakken met 4 en 5 vakken te koop, maar deze grote prullenbakken zijn nog zeldzaam.

Het openen van de prullenbak

Een eenvoudige en vaak goedkope prullenbak open je door het deksel van de afvalbak met de hand op te tillen. Dit is niet de meest hygienische handeling, vooral niet als je met vieze handen van het koken de prullenbak opent. Denk maar eens aan het weggooien van de verpakking van rauwe kip of rauw vlees. 

Brabantia pedaalemmer vuilnisbak

Brabantia pedaalemmer vuilnisbak


Dan is een pedaalemmer in de keuken een stuk hygiënischer en gezonder. Een pedaalemmer open je het deksel met een voetpedaal. Bij een pedaalemmer denk je misschien aan een enkele afvalbak, maar er zijn ook pedaal prullenbakken met 2, 3 of meer vakken. S

oms open je daarbij met je voet een deksel waaronder alle afvalemmers zitten, maar soms ook heeft zo'n pedaal prullenbak een apart pedaal en aparts deksel voor ieder segment. Dat is, vooral met warm weer, wat frisser omdat je bijvoorbeeld de GFT bak niet hoeft te openen als je een plastic verpakking wilt weggooien.

Stangvollby prullenbak met sensor

Stangvollby prullenbak met sensor


Prullenbak met sensor
Een moderne, en meer luxe, manier om de prullenbak te openen is via een sensor. Een prullenbak met sensor is wel wat duurder maar het is wel een een heel gebruiksvriendelijke prullenbak. Als je je hand voor de afvalbak houdt gaat het deksel automatisch open en ook het sluiten van de sensor prullenbak gaat weer automatisch.

De inhoud van de prullenbak

De hoeveelheid ruimte die de prullenbak biedt is natuurlijk ook erg belangrijk. Een grote prullenbak hoef je minder vaak te legen dan een kleine prullenbak.

Daarbij is de indeling van de prullenbak natuurlijk erg belangrijk. Een prullenbak van 15 liter met 1 afvalemmer biedt een zee van ruimte, maar als de 15 liter verdeeld wordt over 3 afvalemmers voor gescheiden afval, dan heb je maar kleine afvalbakken tot je beschikking.

Let ook op de verhoudingen van de verschillende afvalemmers. Het GFT afval vraagt in de keuken normaal gesproken minder ruimte dan het plastic afval. Het is dus praktischer als de vakken van een keukenprullenbak niet gelijk van inhoud zijn zodat je het afval beter over de prullenbak kan verdelen.

De inhoud van een prullenbak wordt in liters weergegeven. De kleinste prullenbakken hebben een inhoud van een paar liter (soms maar 3 of 5 liter). Voor de keuken zijn deze prullenbakken te klein. Deze afvalbakken zijn beter geschikt als badkamer prullenbak of als prullenbak in het toilet.

Als keuken prullenbak heb je al snel een volume van meer dan 20 liter nodig (bij één afvalemmer). Gebruik je een prullenbak met 2 of 3 segmenten voor het scheiden van afval, dan heb je vaak meer nodig ruimte nodig.

2 keer 30 liter (met een totaal van 60 liter) of 2 keer 12 liter en 1 keer 48 liter (totaal 72 liter) zijn voorbeelden van keuken prullenbakken voor gescheiden afval die wel veel ruimte bieden. En zo zijn er nog grotere vuilnisbakken voor de keuken.


Hailo prullenbak inbouw

Hailo prullenbak inbouw keuken

Inbouw prullenbak keuken

De meeste prullenbakken die in de keuken gebruikt worden zijn een vrijstaande prullenbak, maar ook een inbouw prullenbak is mogelijk. Het nadeel van een inbouw prullenbak is dat de ten koste gaan van de opbergruimte in een keukenkastje. Het voordeel van een inbouw prullenbak is dat ze onzichtbaar in dat keukenkastje worden weggewerkt.

Soms beschikt een goede inbouw prullenbak over een mechanisme dat ervoor zorgt dat het deksel van de afvalemmer automatisch geopend wordt als je het kastdeurtje opent. Soms ook moet je het deksel handmatig openen of kan je de hele afvalbak naar voren trekken om hem te openen.

Inbouw prullenbakken voor in een keukenkastje worden onder andere gemaakt door Hailo, maar ook door bijvoorbeeld Brabantia. Ook een inbouw prullenbak kan 1, 2 of 3 vakken voor keuken afval hebben.

Meer keuzemogelijkheden beste prullenbak

En zo zijn er nog meer kenmerken waarop je je beste prullenbak kunt selecteren. Denk bijvoorbeeld aan fingerprint proof (vingerafdruk bestendig) wat ervoor zorgt dat je niet constant vingerafdrukken van een RVS prullenbak hoeft te vegen of wieltjes onder de prullenbak, wat bij een heel grote prullenbak handig kan zijn.

Ook belangrijk is de grootte van de opening van de prullenbak. Een te kleine opening kan betekenen dat je gaat knoeien als je eten weggooit. Bij een prullenbak die je met de hand opent is touch bin handig, deze voorkomt dat je afvalbak zich met een klap sluit.

Beste prullenbak merken

Er is een groot aantal fabrikanten dat prullenbakken maakt, maar met name bij de keuken prullenbakken zijn er een aantal prullenbak merken die er echt uitspringen.

Goede keuken prullenbakken worden gemaakt door Brabantia, Curver, HumanNature, Wesco, Homra en Eko. Voor een design prullenbak zijn Joseph Joseph en Stangvollby goede afvalbak merken en voor een inbouw prullenbak in de keuken zijn Hailo en ook hier Wesco, Homra en Brabantia goede prullenbak merken.

Bij de winkels op Beste Prullenbak Kopen (zie boven) vind je aanbiedingen van al deze mooie en goede prullenbakken.

Zie ook: Alle beste apparatuur voor het huishouden uit de test


Onderwerp:
Bovenaan deze pagina vind je de beste prullenbakken / beste afvalbakken uit de test. Met name de beste prullenbak voor in de keuken in diverse formaten en met een verschillend aantal vakken en binnenemmers.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Let er bij een prullenbak voor in de keuken vooral goed op of je deze goed handsfree kunt openmaken. Een sensor kan maar ik zelf vertrouw niet zo op techniek dus kies ik dan voor een voetpedaal :-) Dat is makkelijk genoeg, veel simpeler, en vast ook goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amando Verschoor16 april 2024 om 14:36

    Mijn huidige prullenbak in de keuken heeft geen afvalemmer. Je doet er vuilniszakken in, maar daardoor wordt de prullenbak van binnen veel sneller vuil. Droog vuil is niet erg, maar in de keuken is het vaak natte prut. Daarom zal mijn volgende prullenbak over emmers beschikken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.